Grafy bazálnej teploty
Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.
Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net
Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/
Tak vitajte 🙂
@patulka2 odporučím ti len jednu vec. Kúp si teplomer, ktorý meria na 2 desatinné čísla. Toto je hrozne neprehľadné a nedozvieš sa z toho tie podstatné a dôležité hodnoty. Je dôležité sledovať či je teplota 36,10; 36,08; 36,12..... Proste len tak si správne odsleduješ BT. Nie všetky ženy majú teplotu, že im po ovulácii vystrelí z 36.10 na 36,50..... Napr JA. Ovuláciu mám, ale teplota stúpa pomalšie hore. A popri tom mám hormóny v úplnom poriadku 😊 dávam ti malú ukážku ako funguje moje telo.
@millky áno áno doteraz som merala asi 4 cykly klasikou, na 2 desatinne. Ale známa z gynekológie poradila, pre prehľadnejšie je na 1 desatinné, kde lepšie vidíš ten rozdiel.. no práveže prd makový vidím 😀 ale sem tam som si premerala aj tým 2 miestnym, potom by to vyzeralo aj troska inak 🙈 napr dnes už by stúpala
@patulka2 prehľadnejšie je na 1 desatinne zaokruhlovat 😉. To znamená, že merias na dve desatinne, ale zaokrúhlis. (...0,1,2 k 0,. 3,4,5,6,7 k 5,. 8,9,0 k 0.) Snáď si ma pochopila. Alebo si skús pohľadať obrázok zaokruhlovania bazalnej teploty na Google. 😉
Je to omnoho prehľadnejšie, ale musíš merať na dve desatinne. A zaokruhlovat buď k 0 alebo k 5, no nie podľa pravidiel matematiky 😀
ahojte, zacala som si tento mesiac merat bazalnu teplotu a chcela by som sa spytat, ci je daka sanca, ze by ovulacia este mohla prebehnut. ovu test je dnesny, ale zo spotrebou r.2016. hovorim, ze skusim aj ked je uz po zaruke.
prsia mam citlive od nedele 19DC, cize menstruacia mi vychadza na 26-27 DC.
13.10. som bola na preventivke a gyn povedal, ze to na ovulaciu nevyzera.
Dakujem
@domisi ono dobrý je nakoniec aj čisto len na 1 desatinné. Bud máš ,1 ,2 ,3 atď.. mne síce išla rovinka ale dnes mi už stúpla z 36,1 na 36,2 a už keď pôjde hore viem, že kde bola ovu... už keď to stúpa je to fajn.. ak náhodou budem tehu, budem vidieť bud rovinku alebo to bude stúpať. Než keď máš na 2 miesta, graf robí cikcaky a to nie je také prehľadne
@patulka2 jaj, zle som to tam napisala - na 13DC som bola na preventivke a gyn povedal, ze to tento mesiac na ovulaciu nevyzera, ze vajicka su velmi male, ze to by bolo realne najskor o tyzden. Ak som bola pred ovu, ak by bola napr na 15DC, tak by videl predsa vacsie vajicko. a som myslela, ze ked sa ukazuje duch na teste, tak moze silniet a je moznost, ze bude ovulacia. robila som si teraz novy test a tiez mi tam vysla trosku silnejsia ciarka oproti tomu doobednemu. a ak by som uz mala napr po ovu, tak by sa na teste asi neukazala ani slaba ciarka?
@mooz niekde v predošlých komentoch si pozri, pridavala som ovulacne testy. Aši 2 dní dozadu, mala som pozitívny, je vyslovene tmavší od ostatných. Skús si teda každý deň robiť testy a zapisovať tak ako ja a uvidíš. I keď ovulacne testy nemáš až také presne. Keby nemám doma, že ich chcem minút, už ďalšie nekupujem. Meraj si bazalnu a sama uvidíš. Hlavne vsimaj svoje telo. Ja som bola minulý pondelok u Dr a už som mala 17,6mm folikul a ovulaciu mam až dnes.. takže možno už v sebe folikul máš, už len odsleduj pomocou teploty, pripadne tých ovu testov, či to prebehlo. Ja som mala minulý cyklus 60 dňový a ovu som mala na 46DC, pričom 18DC ni dr povedala, že ma 9mm folikul.
@mooz na ovu testoch vacsinou je nejaka druha ciarka, takze podla toho sa neda urcit ci ovu bola alebo nebola.
@katkaholiova možno keby ta teplota z 8dc je nižšia, ovu by teoreticky bola 9 alebo 10dc 🤷♀️
@patulka2 no uvidime co zajtra
Ahojte, tak ja mam už po ovu. Na dnešné ráno som sa tešila ako to už pôjde pomaličky hore a dnes, že 36,2? Aj to bola teplota taka, ze som už len pol hodinu ležala, prvá bola 36,10. Môže mať vplyv to, že som merala o pol hodinu skôr ako zvyčajne a ze som včera celý deň makala a bola večer riadne unavená? Som rozmýšľala radšej fo nenapísal, lebo ta vyznačená ovu mi pri 36,10 ani neukázala
@patulka2 Ahoj 🙂 pri meraní teploty je povolené +-30min odchýlka takze ti by malo byt fajn, a to že si bola unavená môže mat vplyv ale málokedy ak si spala 6hod minimálne a nechodila na záchod celu noc tak by teplota mala byt okej. Ale zvláštne že to kleslo. Ale ak to zajtra stupne tak to bude okej. Ale musí to byt zajtra o 0,2 stupňa nad líniou čo ti vyznačilo. A ďalšie dni už len nad líniou stačí. To je pravidlo merania
@mirus11 kontrola fajn. Malivke ma 6,7mm. Za tri dni narastlo o 3,4mm.. srdiecko bije. Akurat cysta velka na vajecniku, a hematom , po par hodinach od kontroly som zacala zas dost krvacat :( beriem progestrenol a snazim sa co najviac lezat. Mozno pojdem aj toho 19.10. Radsej na kontrolu. Povedala ze mozem. A dufam ze sa krvacanie nezhorsi. Uz som zas presla pen na spinenie.
@baru2 inač moja jedna známa, ona stále po každom vyšetrení vedela takto krvácať a špiniť. Mala tie vyšetrenia zo začiatku častejšie, pretože ju lekár viac sledoval, keďže už od prvej menštruácie mávala neustále problémy a vždy jej vravel, že ak chce mať vlastné deti tak by mala čo najskôr otehotnieť. No samozrejme na to trebalo aj muža, ktorého si až našla na VŠ, ktorú už potom chcela dokončiť a bla bla. No stále mi spomínala ako nerada chodí na kontrolu a vyšetrenia, pretože vždy potom krváca a ju to len znervózňuje a je z toho vystrašená. Tak možno je to aj tvoj prípad a z toho si opäť začala.
@zuzula91 no len mne vcera len jemne so sonom robila vysetrenie, ziadna koza.... tak neviem ci aj to tak vie podrazdit..... :/ no rozmyslam veru co s tym. Lebo vravela ze ak budem chciet mam prist aj 19. A ze ak nebude treba tak 27. Tiez ma chce castejsie sledovat kvoli endo cyste :/
@zuzula91 mne prvu endocystu vybrali v juni, mala 8x6x6 cm... :/ ze ked chcem babo musia to vybrat aby to nerobilo problem, a hned sa mame snazit. No podarilo sa po 3 mesiacoch a cystu tam mam zas 4x3cm. Dufam ze nebude rast inak by mi ju museli vybrat. :( ale mam j ten hematom ci co to je dost mozne ze ten krvaca

Mohla prebehnúť aj keď sa držím stále rovnako? Včera teda pozitívny ovu test, dnes už bledsi. Prvýkrát meriam teplotu na jedno desatinné miesto tak bolo 36,10 ale na dve miesta bolo 36,19 takže by mala ísť hore 🤷♀️