icon

Grafy bazálnej teploty

rybkaa
3. jún 2014

Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.

Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net

Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/

Tak vitajte 🙂

baru2
2. nov 2021

@katkaholiova snad bude lepsie 🙂

katkaholiova
2. nov 2021

@baru2 zatial je ok

butterfly333
2. nov 2021

Ahojte chcem sa spýtať meriam bt vždy o 7h no tento týždeň mám rannú tak meriam 4:20 bt bola 36,9 mám prirátať?

sindyem
2. nov 2021

@butterfly333 ja by som nikde nic nepriratavala ani neodratavala, lebo kolko priratas??? tym si ten graf uplne znehodnotis..ak si znacis do fertility, same ti to vyznaci trojuholnickom, ze je teplota merana skor, tj. bude asi nizsia nez by bola keby si merala tak ako zvyknes...takze budes vediet... aj ked z takeho grafu, kedy meras tyzden tak a tyzden na to onak, sa ti bude tazko nieco urcovat. na tvojom mieste by som to skombinovala urcite aj s ovu testami... 😊

sindyem
2. nov 2021

@butterfly333 a este jedna vec..ak ten tyzden, co mas rannu chodis vecer aj skor spat, tj. spis cca tak istu dlhu dobu ako zvycajne, povedala by som, ze je to ok...lebo nemalo by ist o to v ktoru hodinu meras, ale ci pred meranim bol rovnako dlhy neruseny spanok ako zvycajne, aspon tych 6 h...aspon ja si tak myslim. 🤔

ilovepizza
2. nov 2021

@sindyem pri pravidlach merani BT som citala, ze kazdu dalsiu hodinu sa BT zvysuje o 0,1 stupna. cize keby som merala o hodinu skor, ja by som prave priratala tych 0,1. keby som merala o hodinu neskor tak odratala.

butterfly333
2. nov 2021

@sindyem mám iný kalendár tam neoznačuje aj keby meriam skôr. No co viem tak baby písali ze priratavali. A máš pravdu pred rannou idem skôr spať.

sindyem
2. nov 2021

@ilovepizza
@butterfly333 Fuch..tak ja neviem, zienky...ja si prave myslim, ze to meranie bazalnej teploty je meranie teploty tela, po pravidelnom neprerusovanom spanku..kazda zienka to ma inak..ale dajme tomu, ze som zvyknuta spat kazdy den 7 hodin...ak vstanem skor, moje telo bude v inej faze spanku, resp. menej oddychnute a viac "ospale", tj. vsetky automaticke pochody tela vratane mozgovej a srdecnej aktivity pomalsie. ak si pospim dlhsie, napr. 9 hodin, zasa bude v inom stave. Teplota tela stupa s neskorsim casom merania podla mna preto, ze telo oddychovalo dlhsie, tj. uz sa tzv. zapína...srdiecko uz bije rychlejsie, v pozadi viac vnimas hluky atd...resp. telo je viac oddychnute, prebudene, srdecna aktivita je vacsia a s tym aj teplota vyssia...takze ak vecer zaspim skor, ale rano vstanem skor, tj. spim rovnaky pocet hodin ako zvycajne, a moje telo je v rovnakom stave oddychnutia ako zvycajne, vypovedna hodnota je v poriadku a netreba nic priratavat...Ja by som priratala len vtedy, ked aj naspim menej hodin ako zvycajne. Ale tak si to len myslim..mozno blud 😂 ja som tiez s tym meranim zaciatocnica.🤗

butterfly333
2. nov 2021

@sindyem inak veľmi pekne si to rozpísala 😉

luci601
2. nov 2021

@butterfly333 Ja tiež vždy priratam 0,1 tiež som to čítala niekde, dokonca aj v pravidlách merania. Pretože keď merias o 7 tak by si vždy mala o 7 lebo ta teplota sa zvyšuje. Síce ak si aj spala rovnaký čas ako obyčajne tak teplota bude nižšia.
Ale každého vec ako si zapíše

butterfly333
2. nov 2021

@luci601 čiže by som mala prirátať 0,2?

luci601
2. nov 2021

@butterfly333 áno 0,2 lebo cca +-30 min je v norme 🙂

butterfly333
2. nov 2021

@luci601 ďakujem 😉

kakatulik
2. nov 2021

@butterfly333 ahojky. Áno podľa pravidiel treba pridat🙂

butterfly333
2. nov 2021

@kakatulik ďakujem drahá 😘 vy ako pokračujete?

kakatulik
2. nov 2021

@butterfly333 aaale vieš čo. V podstate žiadno. Zmierujem sa s realitou a čakám na zázrak. A ty?

zuzik41
2. nov 2021

@sindyem skôr si myslím že tie clearblue budú niektoré chybne po tom mojom falošné pozitívnom som našla tu MK niekoľko diskusii že im vyšli falošné pozitívne tie testy konkrétne sú rýchla detekcia a citlivosť 25. Ako citala som už vaše príbehy čo všetko ste si pozažívali ake problémy počas cyklu máte tak ja môžem byt ešte rada…cyklus pravidelný podľa meraní zrejme aj ovu pravidelná že by som čakala že to pôjde hneď a nebudem po 7mesiacoch rozmýšľať kde môže byt problém a či už je čas to začať riešiť s odborníkmi 🤔

butterfly333
3. nov 2021

@kakatulik asi podobne mam za sebou 2 vklady darovane embryo v Brne a nič vôbec ani ťuk bola som aj na hysteroskopii kde mi odstranili polypy imunologia hemato všetko vyšetrené ale nepomohlo. Zajtra ideme na prvú konzultáciu do gyncare NR chceli by sme skúsiť soft tak som zvedavá čo povie dr.

katkaholiova
3. nov 2021

test som dnes nerobila bojim sa dalsieho sklamania.mozno zajtra uvidime ako teplota

butterfly333
3. nov 2021

@katkaholiova krásny graf držím palčeky

katkaholiova
3. nov 2021

@butterfly333 dakujem

iamkate
3. nov 2021

@katkaholiova Katka ak už toto nieje tehotenský graf tak ja už potom neviem.. 🤔

katkaholiova
3. nov 2021

@iamkate testy do vcera biele

butterfly333
3. nov 2021

Mam podobný graf no tiež z toho nič nebude si myslím no kiež by som sa mýlila

ilovepizza
3. nov 2021

ahojte. ja som sa celkom pekne drzala s teplotou. po ovu isla pekne hore postupne, co u mna nebolo ani bezne, lebo vzdy mavam skalave grafy. tak som si dovolila verit, ze to snad vyslo.. a dnes total pad 😞 hoci ms by som mala dostat az za par dni.. ono je asi naozaj jedno, ako dobre graf vyzera, lebo staci jedina teplota a je po peknom grafe a nadeji..

luci601
3. nov 2021

@ilovepizza tak u teba by to kľudne mohlo byt aj uhniezdenie, ak teplota vyskočí ďalšie dni hore. Takze ešte nezufaj!

katkaholiova
3. nov 2021

@ilovepizza mne takto na 10dpo klesla

patulka2
3. nov 2021

@katkaholiova už si 14dpo už by mal byt test aspoň naznakom... kedy by si mala reálne dostať?

katkaholiova
3. nov 2021

@patulka2 vcera som dobrala dufaston uvidime zajtra

ilovepizza
3. nov 2021

@luci601 och naozaj? kiez by 🙏.. toto mi ani nenapadlo, lebo mi to prislo ako prilis velky skok dole. tak uvidim zajtra teda podla teploty