icon

Grafy bazálnej teploty

rybkaa
3. jún 2014

Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.

Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net

Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/

Tak vitajte 🙂

luci601
20. nov 2021

@zuzula013 krásna čiarka! Gratulujem! 🍀☺️ Veľa zdravia hlavne!

mirus11
20. nov 2021

@ilovepizza ja beriem po 2ks,ráno a večer tak ako je to na krabičke, potom to nemá ten účinok ako má mať,pokiaľ berieš menšiu dávku

patulka2
20. nov 2021

@ilovepizza vieš co teraz tak nad tým rozmýšľam.... ja som brala naozaj 2 tablety .. ráno a večer cca odstup 12 hodín ale nie vždy sa mi to podarilo...som si to pomylila s lejdyvita lebo tu som na začiatku mala 1x ako dr povedala, teraz som si dala 2x...takže opravujem sa...2x som si dávala inofolic 🙂

ilovepizza
20. nov 2021

@mirus11
@patulka2 ouki baby, dakujem. skusim od noveho cyklu brat

sindyem
20. nov 2021

@zuzula013 Tak to sa Vam naozaj podarilo hned 🤗 vela zdravia prajem, nech je vsetko v poriadku.

zuzula013
20. nov 2021

@sindyem
@luci601 dakujem ☺️

tmavovlaska93
21. nov 2021

Pekny vecer, dufam ze u mna ovu vcera prebehla, som zvedava ci teplota zajtra znova stupne 🙏

luci601
21. nov 2021

@tmavovlaska93 držím palce vyzerá to super! Tiež čakám či mi zajtra stupne teplota 🙂

ilovepizza
21. nov 2021

@luci601 ja tiez cakam na vzostup zajtra ☺️

luci601
21. nov 2021

@ilovepizza tak držím palce! Nech nám to stupne ☺️❤️

ilovepizza
21. nov 2021

@luci601 ano 🤗

patulka2
22. nov 2021

Tak už sa aj ja pridávam, teplota mi celkom dosť stúpla a vyznačilo mi konečne ovu. Rozmýšľam, či budem merať alebo sa nechám prekvapiť

tmavovlaska93
22. nov 2021

Tak sa tesim aspon z ovu 🤩 bodaj by to aj vyslo!
Vy ako?

patulka2
22. nov 2021

@tmavovlaska93 mne teda až dnes ukázalo ovu, som 4dpo 🙂 minimálne sa teším aspoň z nej už len počkať 2 týždne 🙂

tmavovlaska93
22. nov 2021

@patulka2 tie dva týždne čakania hádam dáme, keď na ovu čakáme aj 3 týždne 😅
Keď si 4dpo tak už len ca 10 dní 😊
Ja som 2dpo a teplota sedi aj s hlienom a bolestou. LF mam 12-13dnovu takze tiez o tych 10dni budem vediet na com som. A testovat zacnem určite aj skorej 🤣

sindyem
22. nov 2021

@patulka2
@tmavovlaska93 Ahojte zienky, tak sa pripajam so svojim grafom...teplota je vyssia, takze aj u mna asi ta ovulka bola...podla grafu som 6 DPO...len neviem..nie je ten narast teploty v pociatku nizky?? Nemoze to znamenat, ze mam fakt zlu/nizku hladinu progesteronu?

patulka2
22. nov 2021

@tmavovlaska93 mne to tiež hlienom sedí aj bolestne .. joj to testy aj ja začínam skôr 🙈 to sa nedá no.. 😀
@sindyem ja som si pozerala predošlé grafy a tiež som začínala takto nízko, len akurát keď som potrebovala najviac merať tak bud som vstavala veľmi skoro alebo som nechtiac dlho pospala.. každopádne podľa hlienu viem, že bola.. ale v sobotu som mala teda nižšiu teplotu ale asi polhodinu večer neskutočne bolesti až som plakala.

sindyem
22. nov 2021

@patulka2 Mna napriklad to meranie aj ukludnuje, ze viem na com som...😂 ked klesne teplota, nerobim si plane nadeje aspon a nesedim s hlavou v rukach na wc, ked pride MS...jasne, vzdy je ta menstruacia sklamanim, ale aspon ma skaredo neprekvapi...na druhu stranu, ked clovek citi, ze toho merania a vsetkeho snazenia ma dost, tiez mozno nie je na skodu vykaslat sa na to...vela bab tu pisalo, ze prestali merat, riesit a vtedy sa podarilo. Ja dojedem tento cyklus..potom dalsi pripadne na tych hormonoch este odsledujem a potom som si povedala, ze asi kaslem na to uz...

tmavovlaska93
22. nov 2021

@sindyem nemusis sa obavat, mne niektore cykly teplota hned vyskoci hore, niektore zase par dni stupa po troske... U doktora si mozes skontrolovat hladinu progesteronu, ale aj to najskor na 3dpo. Moze ti dat aj progesteron na vkladanie ak by bola hladina nizsia alebo uz len preventivne. Ale uz mas teplotu ca 36,9 a z mojho laickeho pohladu je to ok :D

tmavovlaska93
22. nov 2021

@sindyem ja som s bazalkou kamaratka, aspon mi napovie, kedy mam ocakavat svoje dni kedze mam nepravidelne cykly a sedi to presne. A viem co sa s mojim telom deje, v akej je faze atd. Po roku denneho merania teraz zvyknem zacat s meranim az par dni pred ovu, potvrdim si ovu a potom az pred nastupom ms, ci teplota klesne 😁

sindyem
22. nov 2021

@patulka2
@tmavovlaska93 Dakujem babule...❤️😊 ja mam z toho prigesteronu trosku stres, lebo mne lekarka zistila na HP, ze v prvej faze cyklu je ho viac nez by malo a v druhej menej nez by malo...akurat neriesila napriklad to, ze mam posunutu ovulaciu, a ze ovulujem az okolo 20 dc. Tak sa chlacholim, ze mozno v tom case, co brali krv sa to mohlo nejako krizit s tou posunutou ovulaciou. Mne lekarka vtedy nasadila utrogestan na 3 mesiace od 15.dc, dva mesiace z toho som brala...telo dobre nereagovalo..potlacena ovulacia, akne take ze doteraz mam jazvy na licach...mozno to bolo prave tym, ze som ho vkladala mojmu telu prilis skoro a cele som to takto rozhodila. Tak teraz neberiem nic a cakam na dalsiu kontrolu a nechavam to na prirodu...len ten gynex v prvej faze cyklu a nejake vitaminy. Drzme si teda palce 💪🤱

tmavovlaska93
22. nov 2021

@sindyem toto ja nechapem, preco doktori nasadzuju utrogestan tak skoro, ked vela zien ovuluje neskor 🤯
Ovu mavam tiez najcastejsie 17-22dc alebo aj neskor. Mne by takyto pristup lekara tiez len zablokoval ovulaciu.

sindyem
22. nov 2021

@tmavovlaska93 Ja som tiez tak nejako spokojnejsia ked meriam, hlavne ked sa mi potvrdi ovu...napriklad podla hlienu to s istotou urcit neviem..plodny hlien mavam dlhsie a mnozstevne menej nez kedysi...pred 5 rokmi som napriklad bez intimky v plodnom obdobi ani vyliezt nemohla...nonstop mokry pocit v nohavickach. Teraz to uz tak nemavam.. a tak sa pytam, ci som naozaj biologicky nebola v tom mladsom vysokoskolskom obdobi od 20-25 r najplodnejsia...teraz mi ide na 30 uz riesim zlu cytologiu tam, zlaza na prsniku sem, zly HP, cysta na vajecniku...spinenie v strede cyklu...ach jo! Naozaj na jednu stranu, v tej dobe som nemala situaciu na to, aby som mohla mat babatko... teraz mam strechu nad hlavou, zabezpecena som, mam manzela ktoreho milujem, ale telo uz nie v takej kondicii...pritom som stale mlada.

patulka2
22. nov 2021

@sindyem mňa meranie minulý cyklus rozplakal keď sa ma manžel opýtal no co stúpla teplota ? A už 2 dní pred MS som vedela ze ju dostanem lebo klesla .. preto u mňa radšej asi až keď dostanem...alebo sem tam premeriam ci sa držím hore.. ja som mala progestanelle ze na 16dc na 10 dní užiť...a ze o 2 dní by som mala dostať ms a ak nie som tehu...ja som prišla doktorke ze som dostala až za 2 týždne a ona ze hm tak nám nepomohlo...ale ja som vtedy nemala ovulaciu keď mi ho nasadila.. viac sme neriešili.. dala mi len ten inofolic a teraz mam len lejdyvita..muž má balenie Folandrolu. Zo začiatku to vôbec nechcel, že nech ho neurazam..teraz si s tým štrngáme 😊 ma ešte asi 6x a uvidim ci dostanem, ak nie, ešte mu kúpim keď čuší a nepindá a pije to 🤣 inak my sme prvého tiež urobili počas mojej výšky, na začiatku piateho ročníka, 2 týždne pred pôrodom som mala štátnice a ako 2tyzdnove bábätko bol na promociach. Rodila som v 24 rokoch a bolo to na prvú šupu splodene, tiež som mala také vytoky, až intimku bolo treba...teraz občas tiež mi treba, tuto ovu som si tiež musela dat..

michaelka_
22. nov 2021

Takto môže vyzerať graf, keď ste pozitívni na Covid. Menzes došiel už na 10 DC. Ale mne LF často trvá 10 - 12 dní.
Uvidìme ako sa bude vyvìjať tento cyklus. Budem merať až okolo ovu. Skôr nemá význam. Keďže ochorenie ovplyvňuje BT.

atr29
22. nov 2021

@patulka2 jej aj ja som akurát 4DPO, tak si držíme palce 🍀

atr29
22. nov 2021

@sindyem to je podľa mňa krásne takto sa prepojiť s budúcim bábom a svojim lonom, určite tým nemáš čo pokaziť 😍

patulka2
22. nov 2021

@atr29 no ty si teda krásne vysoko oproti mne...som zvedavá ako dopadneme, snáď s 2 // ... manžel má budúci utorok meniny, to budem 12dpo snáď už by som mu mohla dat Darček 🙂

atr29
22. nov 2021

@michaelka_ skoré uzdravenie prajem

atr29
22. nov 2021

@patulka2 to by bolo super načasovanie, nech je tak ako píšeš 😉