icon

Grafy bazálnej teploty

rybkaa
3. jún 2014

Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.

Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net

Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/

Tak vitajte 🙂

bla111
12. jan 2022

@blabla22 dakujem ti 😊

blabla22
12. jan 2022

@bla111 mala si aj nejakú stimuláciu liekmi, alebo prirodzený cyklus? 🙂

bla111
13. jan 2022

@blabla22 ano mala, letrozol som brala.

amelie22
13. jan 2022

Tak ja som včera doma otvorila tému - snažiť sa o dieťa musí aj partner... 😅 Ako mi radila aj @modro_zelena 😊. U nás sú takéto komunikácie ťažké, zo mňa to ide ako z chlpatej deky, manžel sa tvári tak všelijako. Ale keď som mu to tak nejako vysvetlila že v podstate aká je malá šanca pri jednom rade aj keď sa človek trafí do správneho času, tváril sa že chápe a potom odpoveď bola že nechápe ako potom môže byť toľko nemanželskych deti 😂😂

domulibalazova
13. jan 2022

@modro_zelena Aj ja mám na meranie ten z Dmky, je super 🙂 To som ani nevedela, že sa tam dá pozrieť aj na staršie merania... 🙂

luci601
13. jan 2022

@amelie22 😂😂😂😂 ja sa niekedy zamýšľam že odkiaľ berú ti chlapi takéto myšlienky 😂

domulibalazova
13. jan 2022

@amelie22 Ach tí naši chlapi však ? Aj my sme mali doma o tomto debatu, ja vždy na neho ale otvorene vyblafnem o čo ide a čo treba :D zatiaľ to zobral bojovne 🙂

domulibalazova
13. jan 2022

@patulka2 Teším sa s tebou, že si odišla od lekára so samými dobrými správami, už len držať palce, nech sa zadarí, či už teraz alebo o mesiac 🙂

tmavovlaska93
13. jan 2022

Dievcata sledujem vas tu stale ako sa vam vodi, chcem vas len povzbudit v merani BT, ze je fajn vediet kedy bola ovulka 🙂
dnes som bola na prvom sone a velkost krasne sedi s ovulaciou, prvy den poslednej ms som gynekologovi povedala vypocitany nie skutocny (lebo ovu bola neskor nez na 14ty den) a sedi to perfektne

patulka2
13. jan 2022

@tmavovlaska93 aj môj dr pozeral moje grafy bt a povedal, že všetko v norme, aj ten pokles pri 2dpo skoro zakazdym co mam. Tento cyklus som akurát nemerala poctivo a teraz si môžem búchať hlavu lebo neviem kedy bol najväčší pokles a teraz mi zle vyznačí ovu, keďže som 2 hodnoty vynechala, včera som bola u Dr a ze uz mam asi po. A akurat tie 2 nemám... ale zasa musím povedať, že som bola kludna keď som nemerala a vlastne to necháme na náhodu 🙂

fiora94
13. jan 2022

Ahojte 🙂 Som nová v meraní BT, vedeli by ste mi prosím odporučiť nejakú aplikáciu na zapisovanie grafu? Čo vy používate? Najlepšie by bolo po slovensky, keďže angličtinu neovládam, ale keď nič také nie je, naučím sa pojmy. Ďakujem ❤️

domulibalazova
13. jan 2022

@fiora94 Ahojky ja mám dve - jednu používam už dlho je aj v slovenčine Period Tracket taká ružová ikonka s kvetinkou a druhá je taká čo je tu obľubená FF App - z nej sú tie grafy čo tu často pridávame, s touto druhou apkou sa ešte učím, je po anglicky a ešte niesom úplne na ňu zvyklá :D

domulibalazova
13. jan 2022

Dámy zatiaľ takto, podľa Dr by ovulka mala byť cez víkend piatok/sobota/nedeľa, ovu testy zatiaľ slabšia čiarka 😊

fiora94
13. jan 2022

@domulibalazova dakujem pekne 🙂

patulka2
14. jan 2022

Podla doktora mala ovulácia nastať na 11 ci 12dc. Lenze teplote neviem. Je pravda, že nemám 2 hodnoty, ktoré mohli byť aj dosť nízke, ale zatiaľ to na ovulaciu nevyzerá aj keď ju potvrdil. A ja chytám už nervy

luci601
14. jan 2022

@patulka2 hlavne pokoj. Kľudne mohla prebehnút, záleží aj čo ďalšie teploty škoda že si nemerala predtým.
Ale hlavne sa nestresuj a ďalej meraj ☺️

patulka2
14. jan 2022

@luci601 chcela som pockat kým teplota vystúpi a merať nebudem, lebo ma to evidentne znepokojuje. Ach jo 😔 v kútiku duše si ale myslím, že to bude anovulák, keďže folikul nevidel žiadny. Lenze povedal aj, že mohol kľudne už prasknúť, aj kvôli vyššej sliznici. Lebo každý cyklus mam ovulaciu skôr a skôr. Mala som ovulaciu na 19, potom 24 a posledný 17. Takze to je väčšia pravdepodobnosťou a berie do úvahy toto.

domulibalazova
14. jan 2022

@patulka2 Joj chápem tvoje obavy, ono asi fakt platí, že naj je mať styk obdeň asi počas celého cyklu potom sa až tak človek nemusí strachovať kedy je, bude alebo či bola ovu

patulka2
14. jan 2022

@domulibalazova no ako gidis, začali sme toho 12dc ze budeme každý druhý deň 😀 reku do nedele akurát, nevydalo 😀
Ešte som zabudla dodať, ako som prišla od Dr cca o pol 2 tak som si urobila ovulacny test. Nebol síce pozitívny, alebo plbol trocha tmavší a včera už bledsi, aj to ma troska nakopqva, ze deň ci dva predtým mohol byť pozitívny. No uvidime

domulibalazova
14. jan 2022

@patulka2 Áno vidím, že ste sa posnažili 🙂 Inak čo sa týka tých ovu testov, ono to je trošku klamlivé, lebo stalo sa aj mne že prvý deň slabšia čiarka, další deň ešte slabšia a na tretí deň riadna čiarka a to sa testujem v rovnaký čas a málo pred tým pijem , je to hotová alchýmia :D

nicole003
14. jan 2022

Zatial takto. Po poslednych vysetreniach zistena lahka dysplazia. Manzelovi som vybavila vymenny listok na spermiogram, uz ho tam len dokopat lebo odmieta ako keby ho tam mali tyrat.

luci601
14. jan 2022

@patulka2 jaaaj ako všeličo je možné. Možno už praskol, tak nemeraj keď ta to stresuje a len čakaj ako to dopadne ☺️ Nemusí to byt hneď anovulacny, máš malo hodnôt na to to hodnotiť

blabla22
14. jan 2022

@patulka2 baby nemalo by to byt ale tak, že keď už je po ovu tak dr vidí ten prasknutý folikul, alebo už žlté teliesko? Mne zas povedal že práve jeho prítomnosť je potvrdenie ovulácie. Ja na vašom mieste by som sa este snažila, podľa teploty by som šla, môže byt síce anovulak, ale nikdy nevieš, ani dr. nie je neomylný a nemusel si všimnúť folikul ak bol este malý

malarybka3
14. jan 2022

@nicole003 držím palce, graf vyzerá super 😉

tmavovlaska93
14. jan 2022

@patulka2 skor ovu este nebola, nemusis merat ked ta to stresuje, ale so snazenim by som to este nevzdavala, tiez som si kolkokrat myslela ze uz bude anovulacny a nakoniec sa ovu rozbehla na 24dc

adka3321
14. jan 2022

@patulka2 mne naposledy ked som tam bola povedal, ze mam folik 27mm a vidi tam aj volnu tekutinu, ale nevie povedat ci tam bol aj druhy folikul, alebo ten 27mm akurat praskal. je to divne, ked nevidel ani folik ani tekutinu, ved skus pomerat este par dni a uvidis, alebo sa na to vykasli, ked ta to stresuje. ja som dnes 18dc a tiez to je a ovu akesi biedne, zatial teploty nizke, minuly mesiac som mala na 15dc ovu 🤷🤷

bla111
14. jan 2022

zeny, ja trochu odveci teraz. mozno niekoho info potesi ako mna. benulekaren ma teraz akciu na produkty livsane - 2+1 zadarmo a VSZP poistovna ma tiez akciu, s kodom "vszp25" ponuka 25% zlavu na nakup produktov Livsane na eshope benu. zlava sa da uplatnit aj na tuto akciu 2+1 🙂

astrid_
14. jan 2022

@bla111 super dakujem, ja som akurat 8dpo a akcia na testy sa zide :D skvela cena za 6 pruzkov 5 eur 🙂

bla111
14. jan 2022

@astrid_ ze? ja som zobrala pre istotu 6 krabiciek, lebo sa opat chystam robit pokusy po ovitrelle ako vyprchava :D

astrid_
14. jan 2022

@bla111 super, preco nie 😂 ja za normálnych okolností po rokoch snazenia uz ani poriadne netestujem a nemam testy doma , no teraz ma to zase laka 😇 Inac, stava sa vam niekedy taky skrat, kedy testnete aj ked viete, ze to nema ziaden vyznam? Napriklad ja teraz 8dpo poobede 😅