Grafy bazálnej teploty
Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.
Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net
Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/
Tak vitajte 🙂
@luci601 dakujem, dúfam. Dr mi napisal, ze sa zdá, že prebehla neskôr. Ze ten folikul dokazal za takú krátku dobu nárast ale bol menší keď praskol. Optimálny folikul je od 18 do 25 mm, menší už je suboptimalny. Lenže nevieme koľko mohol môj mat keď praskol. Možnosť zostať tehu je vždy len nemám sa na to moc fixovat aby som nebola sklamaná. Napísal mi však krásne slová, ktoré si beriem k srdcu a verím, že pomôžu aj iným. Preto ja donesiem teplotu kým vyznaci ovu a idem si užiť lyzovacku nech vypnem 😊🙏🍀
"Berte to tak , že terapiu beriete a to ostatne uvidíme , určite to príde . V prírode nič nefunguje úplne podľa výpočtov a predsavzatí . Musíte byt hlavne trpezlivá . Vtedy to vychádza často."
@amelie22 Ano ano...toto sa stava. Ja som nikdy to pipanie dolu nepocula, musela som sa pozerat na displej, co pri leziacej polohe nebolo moc pohodlne :D ..teplomer si zapni len tesne pred tym ako ho vkladas dnu. Casom na to prides 🙂 Preto som mala najprv len taky "nanecisto" tyzden kedy som skusala vsetky mozne sposoby merania. Zacala som merat az ku koncu cyklu, takze nemalo zmysel teploty nejak vyhodnocovat. No a ja som dnes 1DC, takže teraz uz budem sledovať a zistovať, či som sa niečo z tej teórie aj naučila :D
Co ma ale dlhsiu dobu "trapi" je, do akej miery sa da spanok povazovat za nepreruseny? Ja sa napr. nad ranom celkom rada prehodim zo strany na stranu, spim samozrejme ale vnimam, ze sa hybem...tak toto hadam je brane ako nepreruseny spanok, nechodim na wc, nevstavam....a dalsia vec – pri vibrovani budika sa vzdy zlaknem, dufam ze to nema nejaky prudky vplyv na narast teploty :D Baby, to je v pohode ze? :D
@modro_zelena podla mna to zas nie je az take "prisne" s tym meranim 🙂 Ja meriam len v ustach, v noci sa prehadzujem, tak 99% noci idem tak hodinu-dve pred budikom na wc..proste vsetky chyby:D a grafy su uplne normalne, je na nich vzdy narast teploty, ktory casovo koresponduje s ovul. testom a dalsimi ovu priznakmi..jedine co mne pride dolezite je rovnaky cas merania.
Ale to uvidis ked budes merat dlhsie. Ja napriklad uz nejak pravidelne nemeriam, ale ked odmeriam hocikedy v cykle, tak podla teploty viem ci je este pred alebo uz po - lebo tie hodnoty predovulacne mavam vzdy cca rovnake a to iste aj tie potom..je mozne ze po par cykloch uvidis aj ty tieto pravidelnosti v grafoch, to fakt zlahcuje orientaciu 🙂
@malarybka3 podla teploty budes zrejme dnes 1DPO. Ale to sa ti potvrdi až najbližšie dva dni ak ti neklesnú pod tú pomselnú líniu nízkych teplôt, čo v tvojom prípade je, ak dobre pozerám, teplota z 10DC. Len akurat ten hlien by si mozno mala mat pocas ovu iny, tak to by som este na tvojom mieste sledovala, ci nahodou nebude vodnatejsi.
@modro_zelena ďakujem za odpoveď, no práveže dnes sa cítim na ovu (aj podľa vytoku a bolesti v podbrusku) len som zmätená z tej vyššej rannej teploty. Dnes večer mi príde mužiček, tak som myslela, že ešte niečo stihneme 😀😀
@malarybka3 predpokladam, ze vymyslis originalne privitanie :D ja by som tiez na tvojom mieste este dnes skusala
@patulka2 Veru áno psychika vždy urobí svoje s v dnešnej dobe o to viac, lekár Ti napísal krásne a určite s tým najlepším úmyslom 🤍
@luci601 urobili sme co sa dalo, ostatne je v rukách božích. Pomeriam do piatka, potom odchádzame na lyzovacku, budem si užívať tu a ked sa vrátime už budem vedieť aj výsledok, snáď už tentokrát pozitívny.🍀🙏
@domulibalazova povzbudil ma keď mi tak pekne napísal 😊 a áno, ta psychika narobí svoje. Lebo nad tým rozmýšľaš, cele to silis a potom to nejde
@patulka2 Presne ako píšeš, už je to v rukách božích, toto hovorím aj ja, dám do toho všetko, ale hold nie všetko je tak ako si želáme, ale o to viac budeme potešené keď to vyjde 🙂
Super, oddýchnite si, užite si to
@luci601 dúfam, že nebudem mať čas na to myslieť. Do Krusetnice 😊 ďakujem podobne ❤🍀
@domulibalazova ved si v norme, pekne sa teplota drží, si vysoko nad čiarou 😉
Ja mam dnes svoj pokles... zvyčajne ho mam na 2dpo takýto uvidíme...
@patulka2 Užite si to tam plnými dúškami, treba vypnúť 🙂
Ďakujem, ale čakala som, že pôjde viac hore :D bolí ma podbruško, ale to už s prestávkami vyše mesiaca, ale nevieme prísť s lekármi, že z čoho
@domulibalazova teoreticky...ak sa oplodnilo skôr, môže ísť aj o uhniezdenie q ďalšie dni ti to stupne 🙂
@patulka2 Uvidíme, čo osud prinesie, ale nepočítam s tým, že by to vyšlo...Ale ďakujem 🙂
@domulibalazova Ahoj ☺️ To je ešte v norme toto a veľa žien ma pokles pár dni po ovu a potom znova stupne. Takze uvidis ďalej ale nič to nemusí znamenať.
Držím palce ✊🏼
@luci601 Ďakujem veľmi pekne za upokojenie, uvidíme čo to prinesie 🙂
Ahojte, som v meraní BT nová a chcela by som sa spýtať akú hodnotu si mám zapísať. Na 6:00 mám budík, ale synček ma zobudil 5:30. Odmerala som si a mala som 36,11. Potom som ho zobrala z postieľky a išla dojčiť. Celý čas som sedela, nehýbala sa a o 6:00 si ešte odmerala a mala som 36,30. Ktorú hodnotu si mám zapísať? Chápem že prvá hodnota hneď po zobudení by mala byť zapísaná, ale nemôže byť platná aj tá druhá keď som nechodila? V knižke písali že nočná astarostlivosť o bábätko by nemala robiť veľké odchýlky. Vďaka 🙂
@fiora94 Ahojky, ja som tiež medzi novšími - neskúsenejšími, ale ja by som si asi dala tú nižšiu asi 🙂
@fiora94 pokojne nechaj tu nižšiu, to vôbec nevadí.. Ale ak chceš, môžeš prirátať 0,05 stupňa a zapísať teplotu s časom 6:00.
dnes 23DC a ja stale neviem ci tento mesiac bola ovu, akosi sa mi to nezda, uz asi tyzden mam taky natahovaci hlien... appka mi aj vyznacila ovu na 18DC, lenze od soboty (19dc) sme boli vsetci doma nachladnuti, tak asi to ovplyvnilo teplotu, ked tu teplotu z 19DC dam discarted, tak mi ovu prehodi na 16DC, lenze mne pride, ze tie teploty mam nizke, dnes len 36,63°C, minule mesiace som mala po ovu teploty 36,9-37°C. a stale aj ten vytok natahovaci ma matie 🤷🤷
@adka3321 Aďka a ovu testy nerobíš ? Ja si to poistím aj nimi vždy 😊
@domulibalazova nie, nerobim. za mna vyhodene peniaze. nikdy som nemala pozitivny ovu test, nech som testovala ako som chcela...
@rosalie1411 to bude koľko potom prosím ťa, keď prirátam k 36,11 0,05?
@adka3321 To más pravdu,tu sú u nás tie testy drahé, ja ich mám z Aliexpresu 🙂 Ja by som podla grafu povedala že Ovu bola toho 16teho, ja som 6dpo a tiež mám stále naťahovací, to naše telo nás skúša :D

@patulka2 držím palce vyzerá to že prebehla ovu až teraz 🙂 tak už len čakať