icon

Grafy bazálnej teploty

rybkaa
3. jún 2014

Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.

Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net

Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/

Tak vitajte 🙂

domulibalazova
21. jan 2022

@rosalie1411
@patinqaa
Presne ako píše rosalie1411, tažko takto povedať, tie teploty merané dolu sú najpresnejšie 🙂

domulibalazova
21. jan 2022

Dámy ja dnes 7dpo teplota sa konečne dostala na 37, dúfam, že sa udrží 🙂

modro_zelena
21. jan 2022

@amelie22 to je dobrá otázka 🙂 vo FF appke sa to nezaokrúhluje, tam pracuju s realnymi hodnotami, ale napr ja mam aj tu druhu app Read Your body a tam to appka automaticky zaokruhluje. Neviem co je spravnejsie. Lebo napr v dôsledku zaokruhlenia moze dojst k skresleniu, priklad.
prvy den: 36,77 (realna) – 36,75 (zaokr.)
druhy den: 36,94 (realna) – 36,95 (zaokr.)
Rozdiel realnych teplot je "len" 0,17.
Rozdiel zaokruhlenych teplot je 0,2 a to už splna požiadavku na minimalne zvysenie aspon o 0,2 nad liniou nizkych teplot. Takze tazko povedat :D Pisala som tej babe ohladne toho, som zvedava ci sa vyjadri.

amelie22
21. jan 2022

@modro_zelena No áno... lebo kvázi podľa toho, čo tam píše hovorí, že ak aplikácia nezaokrúhľuje sama automaticky, tak by sme mali zaokrúhľovať my. Čiže do FF by sme mali vkladať zaokrúhlené hodnoty...
Ak ti odpíše mohla by si sem hodiť jej odpoveď? Dosť by ma to zaujímalo 🙂

domulibalazova
22. jan 2022

Peknu sobotu dámy, u nás zatiaľ takto 🙂

adka3321
22. jan 2022

ja dnes takto 🙈🙈🙈 ak bola vcera ovu tak je to v ...., lebo sme sa uz ani nesnazili nic, uvidim zajtra aka bude teplota, dnes mi skoro teplomer z ruky vypadol 🙈🙈 len cakat na ms, ine mi neostava

alzbeta162
Autor odpoveď zmazal
modro_zelena
22. jan 2022

@adka3321 Aďka, nenapisala by si pls teploty presne ake si mala po sebe cely cyklus? Skúsila by som to hodiť do druhej aplikácie, mne sa pomaly ale isto FF začína “nepozdavat”. Vyznačuje podla mna nesprávne ovulácie. Aj keď som skúšala zadávať rôzne teploty a pozorovať ako sa appka správa tak nesla podľa pravidiel. Aj v tvojom prípade nechápem prečo vyznačila vtedy ovuláciu, keď tretia “vyššia” teplota nebola nad líniou …a ani ta línia nechapem prečo nebola až na úrovni tej z 14DC. Pošli pls teploty skúsim to porovnat vo svojom. Z grafu ich vyčítať neviem. Fakt ma to zaujíma lebo ak ma FF ovplyvňovať snaženie sa, tak ďakujem pekne. Čo sa týka toho dnešného nárastu, tak pripadne ešte rýchlo sa teraz posnazte, možno to nie je márne🙂

modro_zelena
22. jan 2022

@adka3321 a ešte tuším si vravela, že ste boli prechladnutí, chorlavi… tak to môžeš mat naozaj až teraz posunutú ovulaciu. Nespozorovala si nedávno hlien?

papapa89
Autor odpoveď zmazal
malarybka3
22. jan 2022

Ja dnes takto. Chcem sa opýtať tie línie vlastne znamenajú čo???

adka3321
22. jan 2022

@modro_zelena ja som mala natahovaci hlien asi 1,5 tyzdna 🙈 ja si tiez myslim, ze ovu nebola vtedy kedy mi to appka vyznacila, lebo som mala nizke teploty, az dnes to vyzera na poovulacnu teplotu. a aku druhu aplikacii ty pouzivas?

ilovepizza
22. jan 2022

@modro_zelena
@adka3321
baby meranie BT ma aj svoje vynimky, pokial na druhy/treti den po ovu je teplota na ciare, musi stvrty den byt teplota o 0,2 vyssia ako linia a vtedy je ovu potvrdena. Na stranke, co tu baby stale spominaju na instagrame ownyourcycle je to naozaj dobre vysvetlene. aj tieto vynimky. praveze FF je super v tom, ze berie do uvahy nie len teplotu samotnu, ale aj hlien, pozit ovu test pripade ine priznaky, ktore si tam vlozite.
adka skus pripadne dat prec z apky ten vyznaceny hlien a uvidis, ci ti to inak vyznaci ovu, ale mne pride ako dvjfazovy tak, ako ti to vyznacilo.
prikladam foto z vysvetlenia tejto vynimky z uvedenej stranky.

modro_zelena
22. jan 2022

@ilovepizza áno tie vynimky viem, poznám, sú dve. lenže adkin graf tie vynimky nezohľadňuje. Veď už len ta línia horizontálna je podľa mna kúsok nižšie než by mala byt. A štvrtá teplota už vôbec nie je o 0,2 vyššia. Ja neviem či FF funguje na nejakých iných princípoch ale podľa vysvetlenia z toho profilu na insta to nekorešponduje.

adka3321
22. jan 2022

@ilovepizza nechalo mi to tam rovnako, len dalo prerusovanu ciaru. ved uz je to jedno, uvidime co z toho vznikne alebo nevznikne

ilovepizza
22. jan 2022

@adka3321 tym padom ti to teraz oznacilo len ako pravdepodobnu ovu a uvidis co bude po dalsich meraniach. drzim palce

amelie22
22. jan 2022

Baby, ešte v tom nemám takú prax... Toto ešte asi nie je pozitivny ovu test, že?

mirus11
22. jan 2022

@amelie22 podľa mna je už pozitívny

amelie22
22. jan 2022

@mirus11 ďakujem za názor. Ono mi to stále tak blbo nerovnomerne farbi, tak mi to nie je úplne jasné... Ďakujem

domulibalazova
22. jan 2022

@amelie22 Pozitivny ❤️

amelie22
22. jan 2022

@domulibalazova ďakujem 🤗

amelie22
23. jan 2022

Baby zase raz si idem k vám skúsenejším po radu... včera (po pozitívnom OV teste) nám to nakoniec nevyšlo, kŕč v nohe 😂🙈 podľa teploty OV ešte nebola, dnes ráno test ešte pozitívnejší ako včera. Dokonca aj nejaké mierne bolesti pociťujem, to mám prvý krát... Predpokladám však, že keď si test spravím poobede znovu tak už bude negatívny, takto isto som to mala aj minulý mesiac. Myslíte, že je šanca vysoká napriek tomu aj dnes večer? Keď už pravdepodobne OV prebehne dnes cez deň?
Ďakujem

rosalie1411
23. jan 2022

@amelie22 jasne, aj večer môžete, lebo nie je pravidlo, že keď už je ovu test negatívny, je po ovulke. Ja však na tom mieste by som ešte využila dnešné ráno, doobedie 😊😊

amelie22
23. jan 2022

@rosalie1411 to som nevedela že test aj keď je negatívny ešte nemusí byť po ovu, zase niečo nové, ďakujem 🙂
Cez deň sa nedá, nabitý víkendový (pracovno-športový) program nepustí 😅 až večer budeme doma. Ďakujem za rady 😊

patulka2
23. jan 2022

Krásny deň dievčatá. Žeby sa už mne črtala ovu? Uvidíme dalsie dní ako sa budem/nebudem drzat teplotne hore 🙂ale inak mam hrozne mokro, chodím ako pocikana. Nevyzeralo to na ovu hlien ale mala som to 2 dní. Potom tieto vyššie teploty. A nakoľko sme na lyžovačke, nie je ani kedy sa snažiť. Tak som zvedavá.
Posielam vám krásny pozdrav z lyžovačky ☃️❄

modro_zelena
23. jan 2022

@malarybka3 vodorovná ti určuje hranicu tzv nízkych teplôt - posledných 6 nízkych. Vertikálna zase od ovulácie a ďalej. Ale tým že sú prerušovane tak asi to znamená že je to len prepoklad. Neviem kedy sa z tých ciar stanu plne, možno neskôr… to fakt neviem. Alebo možno tam máš malo údajov o hliene aby bola plna čiara. Ja som sa zatiaľ ešte nedostala do fázy aby mi graf zobrazil nejaké línie :D

adka3321
24. jan 2022

takze ako som predpokladala, ovu mi prehodilo na 25DC, kedze sme sa v tom case vobec nesnazili, uz len cakat na ms, nech mozeme zacat odznova 🙁 premarneny mesiac, ale co uz narobime

domulibalazova
24. jan 2022

@adka3321 To čakanie je najhoršie, ale nesmieme to vzdať 🙂

domulibalazova
24. jan 2022

@patulka2 Užívajte si vo všetkých smeroch 😍

malarybka3
24. jan 2022

@modro_zelena ďakujem, no toto som vedela 😉 len nechápem načo tam značí aj tie línie. Nakoniec sa aj mne posunula ovu, aj keď mi to sedí viacej na 18DC, tak stále mi nejde do hlavy, prečo som mala vyššie teploty aj pred ovu. Zaujímavé, ako je každý cyklus iný 😀😀😀 a samozrejme ani na 15 ani na 18 DC sme sa s manželom nesnažili, však načo 😀😀😀😀. Tak každopádne každej z nás držím palce ✊✊✊ už len čakať 😊. Aj keď nemám moc rada toto obdobie, sa cítim ako blázon 🙈🙈🙈 každé pichnutie si pripisujem možnému tehotenstvu 🙈🙈. Aj teraz mám obzvlášť citlivé bradavky 😂😂😂. Je to taký pocit strachu z toho, že budem znova sklamaná. A aj keď si každý nový mesiac nahováram, že s tym prestanem, nejako mi to nevychádza 🙈😀.