icon

Grafy bazálnej teploty

rybkaa
3. jún 2014

Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.

Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net

Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/

Tak vitajte 🙂

patulka2
2. feb 2022

@sindyem telo ma najmä skúša a najmä moju trpezlivosť..som zvedavá naozaj, ale zároveň sa bojím ale boli sme v kontakte v piatok, tak čakáme na nejaké príznaky, pripadne pôjdeme aj na PCR. Lebo už susedia pozitívny sú a boli deň po nas. Takže sa bojím keby mame náhodou covid a zostala by som tehotná. No uvidíme, snáď covid nebude. Šetríme sa, doma sme, s nikým nič..
Inak ja keď som čakala malého, síce zle mi nebolo, iba keď som nejedla a keď som si dala nalacno vitaminy, vtedy som vracala prvý a posledný krát... a môj muž vedel ze som tehotná keď som o 3 ráno jedla v posteli straciatelovy jogurt, ktorý neznaaasaaaam, bleeee ale také 3 týždne mi chutil. Sranda je, že mi chutili parky a môj malý teda parkovy je.

malarybka3
3. feb 2022

Ahojte dievčatá, ako sa máte??? Ja len pre zaujímavosť takto nejako vyzerá graf s nastupujúcim omikronom 🙈. Už mi je fajn a čakám na 1DC (na 12DPO som radšej nemerala, to by bol riadny vyskók 😀). Aj keď úprimne som z toho smutná, že zase ďalší mesiac nevyšiel, ale možno aj dobre, asi by som sa veľmi bála o tú malú bublinku, kebyže mi výjde pozitívny test. A ide sa odznova ✊.

malarybka3
3. feb 2022

Moj graf ala omikron 😀:

patulka2
3. feb 2022

@malarybka3 hlavu hore, radšej dostať ms ako sa bat o bábätko, ako si napísala. My sme tiež čakali ci budeme pozitívny ale od piatku, čo sme boli v kontakte, už by sme hadam mali príznaky, ale snáď budeme ok a negatívny, zatiaľ sme.
Co sa týka môjho grafu... som 6 dpo a každým dnim sa teším a vkladam nádej, taky krásny krásny graf s takým stúpaním, žiaden cik cak, som snáď ešte ani nemala. Dovolím si tvrdiť, že ukážkový. Nedá mi to nemerat, dúfam, že nebudem pri konci sklamaná lebo vkladam teraz veľké nádeje.

malarybka3
3. feb 2022

@patulka2 máš pravdu 😉.
Silno držím palčeky ✊✊✊ veľmi ti to želám. A keď nemáte príznaky doteraz už by ste mali byť ok 😉.

patulka2
3. feb 2022

@malarybka3 ďakujem, aj ja tebe a všetkým čo sú tu 🍀🙏❤ no len....sused nám sadol pred som ako mu bolo zle tak sme mu dali pohár vody (už mal príznaky korony, tlak, horúčka tak bol taký mimo) a ja som sa večer z toho pohára napila 🙄🙈 som si neuvedomila, že to je jeho pohár lebo bol v drese a zvyčajne si tam dávam pohárik (zlozvyk) ale berieme to s humorom.. ani sa bozkávať nemusíme a už sme si sliny vymenili 😀 to bol utorok

ilovepizza
3. feb 2022

@malarybka3 normalne ma sokoval tvoj graf, ze aj napriek korone ti pred ms tak prudko klesol. ci to uz si teplotu nemala?
@patulka2 pokial si sa z toho pohara napila po par hodinach, tak virus uz mohol byt tak oslabeny a tvoja imunita to zvladla

malarybka3
3. feb 2022

@ilovepizza ahoj, no mne už včera poobede teplota ustúpila dnes som už pomerne fit bez teplôt. Ja som bola tiež prekvapená preto som pre istotu merala na dvakrát 😀

zojeva
3. feb 2022

Snazilky 🌻 ja som si merala bazalku cyclotestom ale hneď po mesiaci používania som otehotnela (snažili sme sa vyše roka) tsk ho posuvam. Ak by nejaká snazilka chcela napíšte mi správu. Merala som len v ústach 😊

adka3321
3. feb 2022

tak ja hlasim 1DC, sice podla teploty som este ms necakala, rano bola 36,93°C, ale stale som chora, tak mam pravdepodobne zvysenu teplotu a aj cez noc som zle spala, tak to vsetko ovplyvnilo.

domulibalazova
3. feb 2022

@patulka2 Ahojky, juj držím palce, graf vyzerá úplne super 🙂

@malarybka3 Koľko sa ti držali teploty ? Ja som teplotovala tri dni (cez MS), z ničoho nič to prišlo a potom tak aj odišlo, ale chuť a čuch nemám stále :( úplne zdielam tvoje pocity, najprv som bola smutná, že nič tento mesiac, ale potom keď prišiel covid, tak som bola aj rada, bol by to veľký stres

malarybka3
3. feb 2022

@domulibalazova Ahoj, no tiež mi bolo zle 3 dni. Dnes len vykašliavam a kus ma bolí hlava ale inak pohoda.
No jo, ja som teraz veľmi zvedavá ako sa nám bude s manželom dariť v snažení, keďže od toho týždňa pracuje v inom meste a ešte ďalej sme od seba (chodí na týždňovky). Teraz aspoň keď vedel, že sa blíži ovu tak pribehol, no teraz si nemyslím, že bude pravidelne chodiť na 4 hodinové otočky 🤔. Preto som si robila dosť veľké nádeje na december a január, lebo sme boli často spolu, oto to bude teraz ťažšie, to ustriehnuť 🤷‍♀️ 😔.

patulka2
3. feb 2022

@adka3321 joooj moja 😔 určite to ovplyvnila choroba ale isto si na nejakých liekoch, ktoré by skočili bábätku, tak radšej sa vyzdrav a ďalší cyklus to vyjde ❤
@domulibalazova ďakujem, uvidíme, snáď sa krásne udrží

adka3321
3. feb 2022

@patulka2 ja som tento mesiac ani neuvazovala zeby to vyslo, lebo uz 3 tyzdne sa trapime s chorobami, raz priatel, teraz ja, takze aj ovulku sme premeskali, lebo sa nam nechcelo, tak som vedela, ze nic z toho nebude, jedine zeby mal mega zivotaschopne spermie a prezili by 8-9 dni 😂😂😂😂😂 ale ano, som rada ze sa nemusim strachovat ci si mozem alebo nemozem dat lieky. proste to asi tak malo byt.

nevenka
3. feb 2022

Baby, ja strasne stresujem. Beriem lieku, ktore sa nesmu v tehotenstve. Ovulacia mi prisla o 6 dni skor ako zvyknem mavat, takze bola asi 2-3 dni po sexe, teraz je 8-9 dpo (jedna appka to posunula o jeden den, tak neviem, kedy presne to bolo). No a teraz navyse mame koronu. Lieky som vysadila, beriem len jeden liek na pulz a tlak, ktory az tak neskodi, ako ten druhy. Akurat som mala ist na kontrolu, ale ostali sme v karantene. Ale test bol dnes biely, ale vsak to este nic neznamena? Teplotu ale nemeriam uplne v rovnakom case, musim tak, ako mi vstane maly, ma 13 mesiacov, idu mu zuby, to meranie je takeee, no...🤔.
Mala by som pockat s testovanim do cca 11 dpo aspon, ze? Aj podla teploty. Lebo do MS este dlho...😬.

ilovepizza
3. feb 2022

@nevenka prosim ta, hlavne sa nestresuj. vies aku mavas dlhu LF? nakolko mas tam celkom vyrazny pokles, takze ak sa ti zajtra BT nezvysi, skor to znamena prichadzajucu ms. za mna som skor nazoru, dat sa v prvom rade dokopy potom riesit pripadne tehu. v prvych tyzdnoch tehotenstva sa embryo vyvija samo, este nie je vytvorena pupocna snura a tak neprijima ziviny z matky. kopa bab pije ako turek, lebo netusia, ze su tehu a je vsetko v poriadku. samozrejme, opatrnost je na mieste, ale stresovat sa preto nie. Lieky by som si asi bez porady s lekarom sama nevysadila, kludne si mu mohla povedat, ze sa snazite o dieta a ci ich mozes brat, urcite by ti odpovedal v tvojom najlepsom zaujme.

nevenka
4. feb 2022

@ilovepizza ja mam uz 3 deti, islo o nehodu. LF mavam 15 dni, ale cyklus vacsinou 36-38 dni, tento bude podla ovu o 6 -8 dni kratsi teda 😳. No a takto sa nam podarilo prave tretie dieta, prve 2 som vobec neriesila teplotu.
Mam hypertyreozu, Thyrozol beriem a potom je v tehu volba Propicyl. Tiez nic moc. Thyrozol sposobuje dost vazne malformacie plodu, preto sa bojim a som to vysadila. Priznaky sa mi trosku uz vracaju. Kazdopadne, ak by babatko bolo, necham si ho za kazdych okolnosti, no len skoda, ze to bez liekov asi nepojde. Ani ziadne uplne bezpecne nie su. Dovolil mi s tymto liekom este pri takej davke aspon kojit.
S tym meranim je to tiez take, ze neviem, kde je realita tak uplne, lebo ten skok 37, to je merane neskor a tieto dalsie dni mi drobec vstal uz o pol 6-6. Hodina hore-dole mi dost robi v tych desatinach. No necham sa uz prekvapit.

nevenka
4. feb 2022

Doktor nechcel pocut o ziadnom inom lieku. A su len tieto 2 moznosti a potom operacia, ak chcem byt bez tychto liekov. Co este mi neprislo ako dobra volba. Kardiolog mi lieky zmenil, ked som mu povedala, ze nepouzivam HAK. O tieto sa az tak nebojim. Pri tych prvych bol vyslovene zakaz otehotniet.
No bude uz ako ma byt.

patulka2
4. feb 2022

Dobre ránko ženušky. 7DPO teplota 36.67, zaokrúhľujem podľa tej tabuľky ako by sa malo zaokruhlovat. No co hovorite? Ja sa každý deň budím o 7.30 sama od seba, telo vie, že ma merať. Hneď mam krajší deň, keď to ide takto krásne, čo mne nikdy takto neislo. Vždy som mala poklesy, take cik caky. Držte palce, ako sa poznám, nevydržím a budem isto testovať skôr. 8 je šťastné číslo (po dvojke) tak uvidíme 🍀❤

domulibalazova
4. feb 2022

@patulka2 Krásny graf 🙂🙂 budem držať palce pri testovaní 😊

mirus11
4. feb 2022

@patulka2 u teba je to ako krásne,u mňa to vyzerá tak,že sa mi musela posunúť ovulka presne ako tebe na koniec cypku,31.1som mala mať ms,ale začala somwrat len tak zo zvedavosti,aby som vedela kedy čakať ms,a akosi teploty ako ty,tak som musela mať ovu o dosť neskôr posunutú,čo je asi aj podľa grafu vidieť.

mirus11
4. feb 2022

@patulka2 tu je môj graf,ovulácne testy som ani tento cyklus nerobila,nemala som NATO čas.len nech už príde ms,lebo mi to nebude potom sedieť na letnú dovolenku 😀🤔

patulka2
4. feb 2022

@mirus11 tiež máš pekný ten graf 😊 radšej tu ms nemaj a aby to vyšlo na dovolenku aj s bejby 😊

mirus11
4. feb 2022

@patulka2 len neviem ani podľa čoho tam určilo tu ovulku v grafe.tento cyklus je veľmi zvláštny,takto neskoro som ešte ani ovu nemala.foyeraz som mala ukážkove cyklusy 32dnove a tento cyklus je sám o sebe divný.asi preto,že som nemala ani čas kedy sledovať meraním ani testami,stále v kuse deti v karanténeedzi tým utekať do práce.a stále niečo sa naskytlo.ale nech už prejde tento cyklus lebo toto čakanie je úplne o ničom.akuratne muž sa chystá za mesiac na kontrolný spermiogram.

patulka2
4. feb 2022

@mirus11 vieš čo mne tato appka ukazuje podľa vypocitaneho nie podľa daného... mne ovu vyhodilo už dávno pred a píše, že ms mešká už 2 dní 🤷‍♀️ pritom podľa teploty som 7dpo... ja som si tam teda manuálne vyznscila, že ovu bola pred týždňom...skus tu appku FF

modro_zelena
4. feb 2022

@patulka2 noooo….vyzerá to super 🤗 prosím ta ako si si manuálne zaznacila ovu do grafu FF? Ja by som to tiež potrebovala lebo dnes mi lekár povedal že ovu bola včera, hoci teploty nasvedčovali úplne nieco iné (bolo veľa stresu a asi mi to zblblo teplotu). Pozerám to v appke, ale nevidím možnosť označiť ovu. Vedela by si mi to prosím nejak vysvetlit že kde nájdem tú možnosť? Dakovalaa🙂

patulka2
4. feb 2022

@modro_zelena bud si dáš pozitívny ovulacny test OPK alebo si dáš hlien ze si mala ako vaječný alebo vodnatý 😊 a mne dr povedal, ze ovu už bola pri 13dc 🤷‍♀️🙈🤣

modro_zelena
4. feb 2022

@patulka2 to som si všetko nastavila :D ale zrejme mám teploty take sialene že mi to jednoducho appka nevyznači :D nevadi, ďakujem, aj to mi pomohlo lebo aspoň nemusím hľadať 🙂 a ako to že lekár ti potvrdil ovu? To sa len domnieval alebo s určitosťou?
Lebo ja som bola u môjho predvčerom a pekne bolo vidno veľký folikul, a aj ovu test som mala potom pozitívny, takze u mna je to jasne že včera ovu nastala. Na teplotu keby som sa spoliehala, tak to asi nikdy neotehotniem :D

patulka2
4. feb 2022

@modro_zelena ale ak máš napr iba 2 dní po ovu, ešte ty to nenaskoci až keď máš ale 3, 4 dní odmerane a teploty vyššie...aj vtedy to vyznaci 😊 alebo posli graf, kukneme ..
Mne práveže dr povedal ze folikul nie je, sliznica ma tuším 11mm, už si nepamätám, že už mám po ovu...tak ja som ďalej merala, neviem ci si to tu postrehli týždeň dva dozadu som tu stresovala bola ovu, nebola? Nakoniec som to uzatvorila, že ti bude anovulacny cyklus, tak som sa nastavila, že čakám ms a nakoniec pozri ako idem. To by bola sranda keby si nájdem 2 ciarky. Tomu malému by som hovorila Anovuláčik 🤣🙈

modro_zelena
4. feb 2022

@patulka2 aha ano spomínam si🙂 je nás tu dosť veľa tak niekedy sa mi pletú babeny🙂 no takze meno by si uz mala :D vidíš možno prave preto, že si to pustila viacmenej z hlavy sa to telo znovu naštartovalo 🙂 vyzerá to u teba fakt nádejne!
No a ten môj graf. Kľudne pošlem, podľa teplôt je to krásny 15DC, ale! Nebol žiaden plodný hlien, a to je v mojom prípade skôr výnimka. Teraz viem že ovu bola 17DC, kontrola lekárom dnes a predvčerom. Na mojom grafe krásne vidno ako sa vôbec nedá spoliehať na BT keď ste v strese…. Merať budem ďalej ale budem to brat s rezervou. A len ma prekvapuje že appka mi nevyznačíla ovu toho 15DC, asi jej chýbal k tomu plodný hlien ale aj keď som to tam doplnila na skúšku, ani vtedy to nič nespravilo s grafom. Asi máš pravdu že treba viac meraní aby sa to komplexne zhodnotili. No nič, ja už len čakať budem teraz. Ešte dnes by sme sa teoreticky mohli snažiť ale asi to nebudeme silit