icon

Grafy bazálnej teploty

rybkaa
3. jún 2014

Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.

Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net

Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/

Tak vitajte 🙂

lenusa20
7. feb 2022

@zojeva och to ja som už dávno v štádiu že kašlem na všetko... Ja som to už vzdala a len tak čakám či áno či nie a takto to ide z mesiaca na mesiac. Nádeje ani nič také si už nedávam. Po poslednom potrate u mňa prišiel veľký zvrat.

rosalie1411
7. feb 2022

@lenusa20 tak určite obetuj čas na tu repro imuno, keď máš potraty v takom skorom štádiu.. Lebo možno stačí len nejaká liečba a vyjde to. 😊

zojeva
7. feb 2022

@lenusa20 ja som tiež prvé babo potratila viem, že je to ťažké a neviem si predstaviť, keď ty máš viac potratov za sebou. Aj to nejako riešiš s doktorkou ? Viem že jeden max dva potraty sa nejako bližšie neriešia ale tie častejšie už áno. Možno stačí naozaj malo, ako píše @lenusa20 ja som mala napríklad aj problém s panvou, že som ju mala vytočenú napravila mi ju fyzioterapeutka a o 3 mesiace som otehotnela a chodila som aj počas tehotenstva k nej.

zojeva
7. feb 2022

@lenusa20 a teplota dnes bola aká ?

patulka2
7. feb 2022

Dnes mam zhon, balim na lyžovačku, test som ráno šupla do skrinky v kúpeľni a teraz som naň narazila... jezkove oči 👀🦔

modro_zelena
7. feb 2022

@patulka2 na mojej obrazovke nevidno nic...ale podla reakcie jezkove oci sudim, ze asi nazivo nieco tam vidis? 🙂 prijemnu lyzovacku zelam..vy ste teda riadni lyziari, pekne poctivo to davate :D

modro_zelena
7. feb 2022

@zojeva
@zabka1987

Údajne sa podľa original STM metódy odporúča zaokrúhľovať. Mala som tu k tomu aj pár dní dozadu vysvetlenie od jednej lektorky, prečo je to tak, keď chcete pohľadajte. V skratke, štúdie sa v minulosti robili práve s klasickými teplomermi, a teploty sa zaokrúhľovali tak aby stotina končila buď nulou, alebo 5. Má to svoje presné pravidlá.
Je to o zvyklosti, komu ako vyhovuje, nie je chyba ani zaokrúhľovať, ani nezaokrúhľovať.

patulka2
7. feb 2022

@modro_zelena naživo je to vidno aj bez prikukania 🙏 uvidím ďalšie dni neskôr lebo mam uz len 20tkove testy. Takze sa musím spoľahnúť na teplotu.. no áno sme, treba využiť..preto strečkujem ci mam alebo nemám lyžovať, keby náhodou sa niečo stalo

domulibalazova
7. feb 2022

@patulka2 Krasnu lyžovačku, verím že po lyžovačke tam budú koľajnice ❤️ Dôležité je, že to reálne vidíš ty naživo 😊😊

patulka2
7. feb 2022

@domulibalazova ďakujem ❤ to čakanie je najhoršie.

zojeva
7. feb 2022

@modro_zelena ďakujem ta informáciu 😊

zojeva
7. feb 2022

@patulka2 vidím čiarku 😉 nech len pekne silnie ♥️

tmavovlaska93
7. feb 2022

@patulka2 vidim tiez, drzim palce nech silnie ✊🍀

baru2
7. feb 2022

@patulka2 juuuuuj.... strasne drzim palce vyzera to ze z toho nieco bude 🙂

michaelka_
7. feb 2022

@rosalie1411 nie nič nové u manžela, ja už sa tak nejako zmierujem, že zostaneme dvaja...ani od tohto cyklu nič neočakávam...

lenusa20
7. feb 2022

@rosalie1411
@zojeva ja už mám dceru bez problemov z manželstva... Po nej bol prvý potrat?biochem.. v tedy sme to neriešili.. a s terajším som už bola tehu aj biochem aj riadne niekoľko krát... prišli na problém s krvou. Posledné tehu zo septembra, aj injekcie na krv som dlho už brala atď..no nakazila som sa v robote koconou...priebeh relatívne ľahký a na konci karantény krv bez bolesti, sono na gyn už nenašli nič a do pár hodín všetko samo von už išlo. Už bolo uvoľnené len krčok sa nechcel otvoriť. Doteraz som nemala problém s otehu ale udržať. Stále v zhruba v tom istom období. Na genetike vraj problém nevidia ani u jedného. Partner je starší odo mňa a o dieťa sa snažíme hlavne kôli ešte mojej potrebe. Aaaa problém je práve u mňa, to naserie. Ja som si na to dala istý čas a keď sa to dovtedy nepodarí tak už sa nechcem trápiť. Nieje to ľahká situácia. Moj gyn ma na háku asi všetko, mám pocit. Už za ním ani nechodím ak netreba, zbytočne. Ste mladá a bla bla blaaaaa.. a vlastne vždy niečo iné hovorí...

lenusa20
7. feb 2022

@zojeva
@rosalie1411 a teplota klesla len o 0,1 takže viď graf. Ms sa necítim... Budem čakať ďalej do rána...

zojeva
7. feb 2022

@lenusa20 skúsila by som ešte tu fyzio a posilniť tu panvu a maternicu keďže nie je problém otehotnieť…graf je stále pekný takze ešte nie je nič stratené teraz …ja som napríklad prvé týždne musela užívať duphaston na udržanie tehu..

lenusa20
7. feb 2022

@zojeva ja pracujem na rehabke.. panvu mam ok . Len chrbtica je poškodená dole ale to by bol problém aj s otehu... Počkám si na MS a uvidíme čo ďalej.

zojeva
7. feb 2022

@lenusa20 predpokladám že take veci, ako gynax alebo skôr Macu ste skúšali..ja si stále myslím že mne otehotnieť pomohli homeopatika aj keď ľudia neveria homeopatii ja na ňu nemôžem dopustiť 😊 možno aj to je cesta 😊

rosalie1411
7. feb 2022

@lenusa20 hej, chápem. Ja mam ten istý problém. Potraty vždy v rovnakom týždni 7-9tt..a problém sa našiel práve na repro imuno. Nasadili liečbu a teraz som v 19tt. Ja som tiež nemala problém otehotnieť, len udržať, preto ti to píšem, aby si skúsila. 😊

rosalie1411
7. feb 2022

@michaelka_ no to ma úprimne mrzí.. 😐 Možno by vám pomohlo IUI - inseminacia.. Skus si o tom pozrieť. Robia to všetky CAR, ale aj niektorí gynekológovia.. Lebo u vás vidím problém v tom, že sa neviete trafiť do ovulky, takže toto by podľa mňa bolo riešenie. 😊

patulka2
7. feb 2022

@zojeva
@tmavovlaska93
@baru2 ďakujem baby ❤ ja som dnes nakúpila zásobu 20tkovych testov a budem skúšať no. Je tam niečo, už sa len modliť aby silneli a boli vidieť aj pre manželove oči 😀 lebo on nevidel ani pri prvom až pokiaľ neboli riadne kolajnice 😀 som zvedavá na ráno ale teraz uz ležím v posteli a spodok mi trpne a som nafúknuta..keď už toto teraz nevyjde, tak neviem..

baru2
7. feb 2022

@patulka2 moc drsim oalce. Prve tyzdne som bola aj ja ako balon, a este som ani u dr nebola na potvrdrnie, potom to preslo 🙂 budem to tu sledovat ci pridas testiky a ako pokracujes ;)

kakatulik
7. feb 2022

@michaelka_ to mi je teda luto...prepac,ze sa ti do toho montujem, ale neslubil ti nahodou ze to bude riesit? Nuz ale ked si zmierena, tak potom OK. Nakoniec, vedela si do coho ides. mne je len luto ako sa mesiac co mesiac trapis, merias a preco vlaste....

patulka2
8. feb 2022

Je mi zle, je mi do plaču, celá sa trasiem.... test je biely a teplota?... ja jej neverím, že prvýkrát bola 36.25 pozerám co mi šibe? Dala ešte raz, že 36.36... skúsim dole 36.56.... ja som tomu teraz tak verila a citila, že to vyslo...

domulibalazova
8. feb 2022

@patulka2 Paťka a nechceš sa otestovať v priebehu dňa, čítala som tu v skupine v starších príspevkoch, že dievčat mali cez deň ducha ale ráno boli testy biele...

patulka2
8. feb 2022

@domulibalazova myslím, že po tej teplote to nema žiadny význam uz

malarybka3
8. feb 2022

@patulka2 ja som bola tiež takto presvedčená minulý cyklus. Boleli ma veľmi prsia a hlavne bradavky, čo bežne nemavam. Teplotu som nikdy nemala nad 37 ako teraz. Dokonca som mala pocit, že vidím taký slabý dúšik na teste. Dostala som covid a na druhý deň, keď som mala teplotu som dostala taký kŕč do podbruska, že som si musela kľaknúť. Neviem čo to mohlo byť, a neviem ani či by som to chcela vedieť. Každopádne cítila som sa hrozne, a samozrejme som si poplakala. Musíme byť silné!!! 😉 Hlavu hore, možno tá teplota ešte nič neznamená.

zojeva
8. feb 2022

@patulka2 skús si spraviť test poobede, ja som mala poobede silnejší ako ráno. Takto moja často používaná veta, ktorú však neznášam je ,,všetko je, ako ma byť,, a všetko príde vtedy, keď prísť má alebo nemá. Lenže ono sa to pekne povie a ťažko žije tieto slova, keď po niecom túžiš a snažíš sa a nejde to..my sa teraz nesnažíme, ale ani nedávame pozor
ale tiež už pól roka a začína ma chytať zas pocit, že čo keď nebudeme mat druhé,ale úprimne už to beriem inak a snažím sa držať tich viet vyššie, aj keď sa mi to nepáči 🙈