Grafy bazálnej teploty
Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.
Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net
Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/
Tak vitajte 🙂
@tmavovlaska93 ďakujem krásne a teším sa že si tak ďaleko a že je všetko v poriadku a prajem veľa zdravia a nech všetko dobre dopadne
@majuska1996 ahoj, ja som potratila takto skoro niekoľkokrát a samotný potrat +krvácanie som považovala kvázi za začiatok nového cyklu. MS mi prišla vždy do 28 dní od začiatku potratu. Predtým som však mala vždy cykly cca 30-33 dňové. Takže teraz už máš asi po ovulke a môžeš očakávať MS. 😊
@rosalie1411 tak mala som výtok ale nerobila som si ovu testy ani nič cize neviem či to bola ovulka a teraz o pár dní bude presne mesiac od potratu tak uvidíme
@zojeva testy sa takto nerozoberaju. ak najdes nejaku ciarku pod zakrytou castou testu, tak to nie je ciarka, ale zbytok farbiva.
@lenusa20 no ako? uz sa rozbehla ms? lebo take slabe krvacanie, no ja by som urcite este test spravila 🙈
@ilovepizza Sa mi to rozpadlo lebo som to veľa namocila aj 🙈😀 ms ešte nemám, ale my sa o babo nesnažíme, skôr čakam na tu ms teraz 😁
@ilovepizza nie nekrvácala som vôbec...teplota klesla po pár dňoch a teraz sa držím na 36,6 aaaa test som samozrejme skúsila. Už bol čisto biely ani náznak ako pred tým. Neviem čo toto malo znamenať. Ideme ďalej 😉
@ilovepizza graf pre pochopenie
@lenusa20 som to pochopila aj bez grafu 😃. ale zvlastne, ze si mala taku slabu ms.. ja som mala zase opacne taku silnu, ako asi nikdy. mozno korona to sposobila, alebo kto vie..
@ilovepizza Mne asi príde zasa ovulka neskôr, možno kvôli korone :D
@lenusa20 Bojujeme ďalej, niekedy to naše telo nechápem...
Ahojte baby chcela by som sa poradiť lebo už par dni premyšlam a hladám kde by som sa mohla opýtať aj ked sice nie som snažilka ale vela som sem pridavala pocas snazenia sa a vzdy ste mi tu poradili .. takze pokusim sa nejak v skratke 😁 mam uz 2 deticky 4 a 2 rocne ... kedze stale kojim prilezitostne tu 2 rocnu a deticky neplanujeme uz tak pre istotu mi dr navrhol antikoncepciu uz len s toho hladiska ze som mala 2 sekcie ...tak uzivam tu jednozlozkovu vhodnu pri kojeni (Azaliu) par mesiacov pocitujem raz mesacne pichanie ako pri ovulke ... co je asi normalne lebo mi bolo vysvetlene ze pri tejto jednozlozkovej moze prebehnut ovulka aj sa oplodnit vajicko ale prave tato antika brani uhniezdeniu zrejme koli sliznici kedze ani menzes nemam uz 2 roky ...no ale.nedalo mi to a chcela som teda vediet kedy mam ovulku a ci ju teda mam ... tak som si zacala robit par dni do zadu ovulacne testy ... (pridam foto) samozrejme viem ze ani jeden nie je jasne pozitivny ale baby povedzte mi preco mam tie ciarku take silne ?? Napriklad dnes som si spravila skrz toho ze ma vcera pobolievalo podbrusko a pride mi skoro pozitivny ze mu kusocek chyba ... ale zas na druhej fotke je test spred par dni presne 11.2 a po 10 min bol tiez dost silny ale po uschnuti na prvej fotke je uz slaby ... mam pocit ze tie ciarky su skoro vsetky rovnako silne a ked som mavala ovulky pri snazeni sa tak po ovulke mi stale test slabol a slabol ... viete mi prosim povedat alebo vysvetlit mi to ako je to mozne a preco je to tak ako to je ? 😁skor ako s tym zacnem otravovat svojho gyndoša ? Dakujem za kazdu odpoved a prajem kazdej z vas Krasneho Valenína s tymi najkrajšimi darčekami v podobe // čiarok ❤✊
@laauraa ahoj, vôbec nerieš intenzitu ciarok.. Každý cyklus máš inú hodnotu LH hormónu a tiež máš rôzne zriedeny/koncentrovaný moč. Zatiaľ ani jeden z testov však nie je pozitívny.. Ak to len chceš odsledovať, skus napr. Ku koncu cyklu. Ale ja som mávala niektoré cykly podobne čiarky ako ty a zas v niektoré úplne slabé a vtedy mi to ani ovulku nezachytil a pritom bola. Celé tieto ovu testy sú taka zbytočnosť a len to pletie. Keď sa už používajú, ideálne aj s meraním BT, nech vieš, na com si.. 😊
@lenustek52 ťažko povedať, nemáš predchádzajúce teploty a teda vôbec nie je jasné, kedy bola ovulka. Kľudne môžeš byť tehotná, ale aj nemusíš. Merias prvý cyklus? Počkaj do dňa očakávanej ms a potom správ test, ak nepríde. 😊
@rosalie1411 Ano meriam prvy mesiac. Na ovulaciu som si robila ovulacne testy len a nemerala a tu som mala 2. januara A vsetky priznaky by sedeli na tehotenstvo a aj ta teplota teraz ked si meriam je vyssia Tak uz pride menstruacia tak uvidim Ale uz som nedockava
@sangeomatik Ahojky teploty vyzerajú dobre, záleží ako dlho mávaš LF, kedže teplota potom padne keď prichádza MS...
@akissova má k tomu blízko, ale povedala by som, ze ešte kuuuusok mu chyba. Skus znovu o 2-3 hodinky, medzi tým nepiť.
@domulibalazova čo sa sledujem 4 neúplné cykly. Boli zatiaľ dve ovulácie + táto. Pri tých dvoch BT nestupala takto, ledva na hornú hranicu alebo teste nad ňou a potom sa držala medzi hornou a dolnou hranicou. A LF bola 12 dní.
Len neviem od kedy by som mala rátať, že bola ovu. Ja by som dala na 70 DC a aplikácia hodila na 68 DC
@sangeomatik skúsila by som možno už test je možné žeby ukázal tehotenstvo, teploty sú pekne, ale teplota padá pred ms a je dôležité aká býva LF a teda neviem čo nato povedia dievčatá, ale ja si myslím, že po oplodnení býva aj implementačný pokles teploty neviem teda či vždy a v akom rozsahu ale ja na 5 den alebo 6 už neviem po ovu som mala pokles teploty a bolo to vlastne uhniezdenie a bol to dosť veľký teplotny rozdiel, ale teda neviem či to tak musí byt
@zojeva Neviem ani ja. No dnes som robila test a ani ducha som nevidela
Ahojte, mala niektorá z Vás po (alebo pocas) užívania Clostilbegytu vyššiu teplotu? Ja len dúfam, že som nemala ovu, lebo som mala aj vytok, s prímesou hnedkasteho a teplota ide vyššie.
Druhá otázka. Doktor zo dna na den ukončil prevádzku, ja by som mala mať kontrolu v pondelok a pichnut Ovitrelle. Teraz co? Mam ísť svojej pôvodnej dr a pvoedat jej ze som bola inde, nech ma pozrie a určí ci pichne ovi, taktiez som dostala radu aby som s Clostilbegytom pokračovala aspoň 3 cykly a AG potom pichla... jaj neviem co urobiť.
@patulka2 len tak ukončil prevádzku? A náhradný plán nedal, že komu sa máte hlásiť?
No ja som chodila v podobnej situácii inému dr v čase ovulky, keď som to chcela podrobne sledovať len moja lekárka je ďaleko, skus si vyhľadať na nete lekárov, ktorí beru výnimočne aj iné než svoje pacientky, za poplatok. Ja som tiež tak bola ale som z ba tak neviem či toto by ti pomohlo.
@modro_zelena ano, z hodiny na hodinu ukoncil prevadzku :( ale jeho syn pisal vyjadrenie, ze konecne rozhodnutie padlo po rozhovore s prenajimatelom priestoru kde mal ambulanciu, tak asi mu zadreli vysoky najom, ktory si nemoze dovolit. ale aj tak je to dost nefer voci pacientkam takto skoncit. ja tiez neviem kam teraz budem chodit, nastastie, ze som teraz nemala ziadnu liecbu unho, aj ked som nabuduci mesiac planovala znova ist. teraz hladat noveho gyndosa, och joj
@patulka2 ahoj, ja beriem tiež tento cyklus clostil a teplotu mam vyššiu ako bezne (dnes napr. 37.2🙄)neviem, či to ale nebude mať nejaky súvis ešte aj s chorobou, keďže minulý týždeň sme mali covid🤦♀️.
@patulka2 len s tým clostylom opatrne,pokiaľ nemáš druhého doktora,ktorý ťa bude sledovať,tak by som ho ďalej neuzivala.lebo clostyl sa môže len 6x za život brat,aby si zbytočne neminula 3cykly.ale ak berieš clostyl,tak by si mala byť sledovaná,ako rastú foliky a podľa toho dávala pichnúť ovitrelle.ja dom mala pred nedávnom clostyl+ovitrelle,ale lekár mi sám povedal,že ďalšie kolo už nebude dávať,pokiaľ muž nebude mať kontrolný spermiogram,lebo ho nemal dobrý,a hned mi to naznačil,že clostyl mi radšej nechá,pokiaľ by sme sa rozhodli ísť cez Centro,lebo kvôli spermiogramu nam to bolo odporúčané,aj kvôli veku.

@zojeva áno vypadlo v pondelok a krvácala som do utorka na ďalší týždeň ... V pondelok som mala ísť na zákrok lenže mi urobili ultrazvuk a bolo všetko v poriadku a bola som kompletne vyčistená.... O týždeň v utorok som bola u svojej lekárky ta mi robila ultrazvuk a videla že sa mi už vytvárala sliznica a povedala že od potratu do 6 týždňov má prísť ms a keď mi pred tým meškala môže mi aj meškať a po ms mám ísť na kontrolu ešte...