Grafy bazálnej teploty
Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.
Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net
Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/
Tak vitajte 🙂
@domulibalazova dakujem. No tvrdlo mi vcera dost brucho na vecer a v noci divne pichanie. Hned sa vyplasim :/ ale je aktivny tak snad je dobre 🙂
Ahojte, je mi hrozne.. dnes som sa zobudila nato, že ma boli brucho. Odmerala som si teplotu.. A však vidíte sami. Skúsila som test .. A ten slabší ako môj prvý... Ja tomu nerozumiem, cez víkend mi vyšli pekne a teraz toto... Je mi do plaču a to musím byť v práci, takže sa snažím byť nad vecou ..Takže čakám na ms, chcem sa ale opýtať, mám to riešiť s lekárom?? Alebo je to pre neho bežná vec a nič mi na to nepovie.. Ďakujem
@malarybka3 Drž sa, skús zavolať, záleží akú máš lekárku/lekára, možno by ti nasadili duphaston, určite zavolaj, ja keď som mala toto za sebou, môj bývali lekár tomu nevenoval pozornosť
@malarybka3 viem presme čo zazivas,ja som to mala takto 3x po sebe,a vždy rovnaký koniec.aj BT to presne ukázala,ako máš ty teraz.
@malarybka3 Je mi to velmi luto... ☹️ vyzera to na biochemicke tehotenstvo. Ale kym nekrvacas, podla mna nadej stale je...brala si progesteron? Urcite lekarovi o tom povedz...pravdepodobne ti aj predpise utrogestan/duphaston po ovulacii. Zvykne sa to robit preventivne ak sa tieto biochemka opakuju. Pomaha to na udrzanie plodu...ale inak sa to vraj deje pomerne casto. Len o tom zeny nevedia, kedze sa nesleduju, ak sa nesnazia.
Drzim ti palce a vela sil prajem ❤️❤️🙏
@malarybka3 za zavolanie určite nič nedáš, bolesti sú veľké? A krvácas aj? Ja by som sla k lekárovi.
@malarybka3 mrzí ma to :( musí ti byt hrozne 😪 asi to bolo biochemické a teda pochybujem žeby sa to ešte dalo zachrániť ak už testy slaninu... :( ale nádej zomiera posledná.. určite by som si dala predpisat utrogestan alebo duphaston do budúcna...
@patulka2 ďakujem za objasnenie, mala si pravdu narástol mi za dva dni presne o 2 mm, pichol mi doktor ovitrelle tak môžem čakať ovu..ale zázraky popravde necakam...
Mrzí ma ze ty klesas😑 ale aspoň teda asi vieš už na com si.... Ja keď nemeriam som ešte viac nervózna lebo do poslednej chvíle dúfam.. Takto sa na to sklamanue človek pripravuje trochu dlhšie...o prvé ste sa snažili tiež dlhšie? My sme tak trochu podobne prípady
@malarybka3 Bože, to mi je moc lúto :( :(
@iamkate no vidíš 🙂 keby viem ze ideš na ovitrelle, mam jeden v chladničke 😀 neviem ci ho využijem. Akože, je tam ešte sanca je vystupim hore a testy by mohli byt aj o 2 dní. Ale tak už som sa vyplakala, všetko tak na mňa doľahlo, aj mamu čaká operácia a následná liečba, dotoho sa nedari, všetko nakopu tak som sa pri raňajkách rozplakala 🤷♀️ mužovi hovorím, že je toho teraz na nás akosi veľa.
@malarybka3 ach toto ma veľmi mrzí, určite by som hneď volala dr a co najskôr išla. Ci je tam možná ešte záchrana. Silno držím palce ❤
@malarybka3 aj mna to velmi mrzi 😞. nie je to fer, ze sa clovek konecne docka dvoch ciarok a nakoniec to nedopadne dobre. ale tiez by som sa skusila o tom porozpravat s lekarkou, ci nabuduce nenasadit nejake lieky na udrzanie pre istotu.
Ďakujem vám všetkým veľmi pekne za podporu... je to naozaj na nič pocit.. už mi začínali aj nevoľnosti, že som som fakt uvažovala, či sa mi to podarí ešte kus utajiť v práci a nakoniec to zrejme nebude vôbec potrebné. Ešte nekrvacám ale cítim, že to každú chvíľu príde.. čo sa týka lekára, nemyslím si, že by sa tomu dokázalo nejako predísť. Nato je ešte veľmi skoro. Ale vo štvrtok idem k zubárke, tak pôjdem rovno aj za gynekológom, nech mi niečo predpíše do budúcna. Ponaučenie do budúcna, už žiadne testovanie od 10 DPO.. už viac nie..najbolestivejšie to bude teraz, keď to budem musieť povedať manželovi.
@mirus11 a aj si to nejako riešila?? Čo ti nato povedal lekár?
@malarybka3 ja som mala tiez presne to iste ako ty 2x...viem ako sa citis🥺poplac si, vyventiluj sa...mne sa to druhý krat stalo aj napriek nasadenym liekom (duphaston a progestanelle potom)...môj gyn mi kázal po tomto všetkom absolvovať vyšetrenia- hemato, genetiku a reproimunologiu aby sme tomu dobuducna predišli...drž sa❤
@malarybka3 Drž sa, odventiluj to čo cítiš 💔 s určite sa s gyn porozprávaj do budúcnosti o liekoch keď budú opäť dve čiarky
@malarybka3 ja poviem takto alebo napíšem, zažila som tiež toto testy pozitívne ja som nemerala vtedy teplotu a jedno ranno som dostala ale silne bolesti do brucha a išla som k Dr kde som začala aj krvácať na sone už videla cosi, ale neudržalo sa ani po duphastone a ja som v robote vtedy potratila našťastie ma neprebalo čistiť a za 3 mesiace som otehotnela a syn ma rok a pól…alleee čo tým chcem povedať nekrvacas nwmas silne bolesti nestrácaj nadej nemeraj teplotu a nerob testy už chod k Dr ak máš dobrú doktorku (ja našťastie mám) vezme krv urobí možno aj sono a uvidis nie je nič stratené ešte kým naozaj nekrvacas tak nezufat ja viem, že si nechceš zbytočne nádeje robiť, ale naozaj ešte nevešaj hlavu…robila si test taký istý ako pred tým či iná značka ? Tu istú hodinu ? Vieš všetko ma vplyv nato krorý si deň DC ? DPO?
@zojeva už to je oficiálne hlásim 1DC, a áno testovala som tym istým testom a v tú istu hodinu. Ja som už cítila, že je zle. Pôjdem už len na kontrolu.
A ďakujem fakt, všetkým za podporu.
Nič iné neostáva, len ísť ďalej.
@malarybka3 tak to ma mrzí 😢 ale berieš to veľmi dobre ale nový cyklus je tu takze nová šanca ❤️
@malarybka3 no pôsobil vyšetrenia,bola som na hematologii a nakoniec sme zistili,že manželov spermiogram nie je dobrý
@malarybka3 och to mi je ľúto 😒 ťažko sa hľadajú slová …
Dobrý večer, meriam už 2 mesiac. Každé ráno o 8.00 rovnaký teplomer. V ústach.
Od 4DC po 8DC som mala covid, takže teploty sú irelevantné, ale sledovanie hlienu a krčka naznačuje, že ovu prebehla. Kedy cca to mohlo byť? Aspoň odhadom, či to potvrdzuje aj krčok, tie 2 dni bol mäkký, skrátený a otvorený a tiež hlien.
Ovu testy som robila 6., 7. A 8.3. tie sú všetky negatívne a všetky 3 rovnaká čiarka (slabšia, ale ani nesilnie, ani neslabne za posledné 3 dni)
Od včera už krčok zavretý a vysunutý.
Ďakujem krásne za rady.
@sunny_g ahoj. Najpresnejšie je meranie bazalnej teploty. Hlien ti nemusí napovedať, môže byt aj niekoľko dni taky ako cez ovu takze to ťažko odhadnúť. Krčok si nesledujem takze o tom neviem.
Ale radila by som skôr merať dole ako v ústach. Väčšinou zienky čo tu merajú v ústach tak mávajú takéto skoky (vraj teplotu ovplyvňujú aj otvorené ústa, pitie vody a podobne). A podľa mna ovu neprebehla na základe tohto grafu. A hlavne tam nemáš zopár hodnôt odmeranych.
A testy sú najmenej spoľahlivé, nemusela si zachytiť vôbec vrchol ovu.
@malarybka3 mrzí ma to veľmi 😭 a držím palce aby si to zvládla a čoskoro si sa dočkala bábätka!
@luci601 záznamy mám, ale sú to vysoké teploty a keďže som zadala, že som mala horúčku, aplikácia ich nezapočítala. Moja otázka ale znie, či mohla ovu nastať aj keď som mala horúčky, resp. vyššie teploty, lebo mi to tak vychádza. V ďalšom cykle už budem merať dolu
A tie testy sú už po ovu určite. Len či je možné, že takto jemne tmavnú aj keď ovu bola.

@mirus11 ja som si pozerala dĺžku LF a mam aj 12, 13 prevažne ald aj 14 a 17. Tak teoreticky môžem dostať aj skôr. Mne ti včera večer 2x tak pichlo vpravo.. ale aj tak si už myslím, že nič z toho.
@domulibalazova ja mávam aj pekne rovné grafy q co sa týka tej ms keď som mala pcos skôr som mala hustejsiu a tmavsiu krv ako nejake bolesti, práveže tie ma netrapili. Ale keď uz, zabral algifen. Drzim palce nech co najskôr prestanú 🙂