icon

Grafy bazálnej teploty

rybkaa
3. jún 2014

Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.

Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net

Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/

Tak vitajte 🙂

domulibalazova
25. mar 2022

@a_alexandra_a Ahojky, držím palce aby sa to upravilo, mne Alchemilka graf nerozhadzala, zistila som prečo mám také výkyvy na grafe keď som zmenila gynekológa a diagnostikovali mi pcos…stále ti to skáče ? Dovtedy to bolo v poriadku ?

domulibalazova
25. mar 2022

@modro_zelena Ďakujem si poklad 💖

domulibalazova
25. mar 2022

@natalia123456789 Ahojky, dokiaľ nepríde menzes, tak rám nádej je, ale bolo tu veľa prípadov kedy bol graf ukážkový a tehotenstvo z neho nebolo, ale aj naopak kedy teploty neboli extra vysoko a bolo babo 🤗

domulibalazova
25. mar 2022

@ilovepizza Ahojky, aj mne už vyskočila, včera ráno bol aj ovu pozitívny, ale prišla som neskoro v noci, tak sme sa nemilovsali 😀

a_alexandra_a
25. mar 2022

@domulibalazova Ahoj, vieš čo toto je prvý cyklus čo sa teplota drží stále nízko a skáče. Doteraz som mala pekné grafy, vždy bolo presne vidieť keby bola ovulácia - moja ovulačná teplota je tak 36,67-36,7. Tento mesiac som od poslednej menštruácie začala piť alchemilkový čaj a takto to dopadlo. No nič, vysadila som a snáď budúci mesiac bude graf krajší 🙂

ilovepizza
25. mar 2022

@domulibalazova my tiez nie vcera, ale predvcerom. si hovorim, ze snad tie silne spermie si na to vajicko ten den pockali 💪

katkaholiova
26. mar 2022

ja dnes takto

domulibalazova
26. mar 2022

@katkaholiova Kati ahojky, joj to bola krátka LF, možno bola ovu skôr

katkaholiova
26. mar 2022

@domulibalazova no ved to ja sa uz nevyznam mavam 13dnu lf

domulibalazova
26. mar 2022

@ilovepizza Ahojky no my ani včera, ja už začínam byť vo fáze, že sa zrejme na to vyprdnem 😔🙈

Chcem sa spýtať skúsených báb duphaston ste kedy nasadili až keď sa potvrdila ovulácia ? Mne bolo Dr odporučené 16dc, ale nenasadila som ho lebo som vedela, že by som si zablokovala ovulaciu 🙈

malarybka3
26. mar 2022

Ahojte, idem sa k vám pripojiť. Nakoniec som začala merať bazalnu tiež. Moje telo momentálne funguje inak po minulom cykle. A aj keď som si povedala, že tento mesiac na to kašlem, uvedomila som si, že ma viac znepokojuje to, keď neviem na čom som. Vyzerá to tak, že som 5 DPO, vychádza mi ukážkový 28 dňový cyklus. Bolo by pekné, keby to tento mesiac vyjde. Ale bojím sa si niečo nahovárať. Každej jednej z vás držím palce ❤. Zaslúžime si to dievčatá 🍀🍀🍀.

mirus11
26. mar 2022

@katkaholiova to mi príde u teba veľmi krátka LF.ja tento mesiac nič nesledujem,nemeriam,okrem muza sme všetci pozitívny,tak tento mesiac ani nič neriešime,a sme sa zhodli,že to asi necháme tak v tejto terajšej dobe.nikto nevie,čo bude tak to už nechávame na čas tak.

ilovepizza
26. mar 2022

@katkaholiova Katka, tak ja by som povedala tiez, ze ovu bola skor.. ty si cely cas postupne isla hore, tak zrejme niekde ovu bola, len to nebol taky vyrazny narast

@domulibalazova ale to nevadi, ked ste den po ovu nemali sex, ani my sme nemali. ovulacia nastane, ked sa vajicko uvolni a putuje vajickovodmi do maternice a von, ak nie je oplodnene.. toto cele trva tusim 12-24 hodin od uvolnenia sa, cize spermia musi nanho cakat uz vo vajickovode, aby ho hned oplodnila. ak si mala 19 dc ovu, tak sex 20 dc by to nenapravil. ale sex pred ovu bol, cize mali ake spermie cakat na vajko.. 💪
ja sa drzim hore a asi vyskusam potom vymazat tu teplotu na 15 dc, to neviem, co malo znamenat 😃

katkaholiova
26. mar 2022

@mirus11
@ilovepizza momentalne viem aky problem ostala som pozitivna

sparkling
26. mar 2022

@domulibalazova ahoj, duphaston az ked po ovu. To znamena v idealnom pripade ak je ovu na 14 dc, tak duphaston az 15 dc, lebo naozaj by si si ju zablokovala keby si si ho nasadila predtym ako praskne folikul. Po nasadeni douzivas krabicku a cakas/necakas ms. Ak by bol pozitivny test tak beries dufik aj nadalej. Podla mna povedat pausalne ze duphaston na 16 dc ak nemas ovu pravidelne v jeden a ten isty den je blbost.

ilovepizza
26. mar 2022

@katkaholiova akoze kovid? to by ti ale teplota stupla hore a nie klesla dole, keby to bolo tym. ja som pri kovide mala BT 37,5, takze podla toho som zistila, ze nieco nie je v poriadku, lebo taku vysoku som este nemala.

katkaholiova
26. mar 2022

@ilovepizza no vlani pri covide aj mne na dva dni stupla a potom klesla a prisla ms.dnes my vysiel pozitivny test

mirus11
26. mar 2022

@katkaholiova jej aj ty?no pekne,tak sme aj v tomto spolu.ja som doma aj s deťmi,lebo sme všetci tiež pozitívny

katkaholiova
26. mar 2022

@mirus11 ja zas sama deti ubotca zajtra mali prist takze dalsi tyzden bez nich 😭
a moj sa vystahoval mimo aby mohol do roboty.tak dalo sa to u mna cakat robim v nemoccnici a mame 30pozitivnych na oddeleni

astrid_
26. mar 2022

@katkaholiova podľa mňa bola ovu 15dc

domulibalazova
26. mar 2022

@sparkling Ďakujem, jasné preto som ho ešte nenasadila predpokladám, že som dva dni po ovu, len ešte čakám na zajtrajšiu teplotu, pri pcos sú tie grafy a teploty divoké 😀 tak bude aj zajtra vyššia nasadím 😊

@ilovepizza Ty ideš krásne hore, super, tá jedna vyššia teplota- nebola si unavená ? Alebo si možno nemala dobrý spánok 😊, ja čakám práve, či sa mi tá ovulka potvrdí, preto som najradšej keď sa milujeme obdeň, aby tam vždy nejaké spermie čakali, keby sa tá ovulka udeje neskôr 😀

ilovepizza
26. mar 2022

@domulibalazova u teba to tiez vyzera nadejne, ze by ovu uz mohla byt.. tiez mas len jednu teplotu odveci vystrelenu hore na 17 dc..

michaelka_
26. mar 2022

@katkaholiova ja som pri covide mala LF len 9 dní.

katkaholiova
26. mar 2022

@michaelka_ prvy krat aj ja kratku

sparkling
26. mar 2022

@domulibalazova aky si mala folik ked si bola na kontrole na gynde? Mne uz sa tiez stalo, ze mi povedali, ze ovu tak o styri dni podla velkosti foliku, nakoniec bola az o 5 dni podla teploty a to uz musel mat ten folik dobrych 25 mm. Vseobecne mi tie folikuly praskaju az pri tejto velkosti.

domulibalazova
26. mar 2022

@sparkling Tento mesiac som nebola u gyn, minulý mesiac som prešla k novej gyn, odhalila pcos, prebrali sme to tak že upravíme cyklus, 3 mesiace dáme duphaston a potom prídem k nej a pustime sa aj do clostylu a otrivele 🙂, wau to máš krásnu veľkosť, ja som u bývalého gynekológa (este minulý rok) mala 18mm a povedal mi, že ovu bude o cca dva dni a aj to tak bolo

janka87111m
26. mar 2022

@domulibalazova gyn ti zistila pcos pomocou ultrazvuku? Vedia to zistiť hneď? Ci sa robia aj nejaké krvné testy🤔 ďakujem 😉

sparkling
26. mar 2022

@domulibalazova ja minuly mesiac na jednom vajecniku 25 mm a na druhom 23 🙈 lenze nemam jeden vajcovod takze dvojnasobna sanca sa nekona. No a na druhy den bola ta velkost folikov mensia a Dr. Mi povedala ze to uz “kolabuju” cize praskaju. A aj tak bolo, chvilku po tom neskutocne bolesti a stipanie. A dalsi den na sono uz boli oba foliky prasknute (vynimocne som msla sono 3 dni po sebe). Pre info od 18 mm sa v procese ivf uz povazuju foliky za zrele. No ja som nala viac krat na sono velkost 25 mm a potom bolesti, takze to viem len podla toho… okolo tych 20 mm bezne praskaju. Mne vzdy pri tej velkosti 25 mm povid Dr. Ze dufa, ze z toho nebude cysta… v oktobri minuly rok sa mi tak aj stalo. A ked praskla, tak som dost spinila. Len ja chodim do car. Moj gynekolog nebol akosi ochotny 😕 takze kombinujem car a gynekologa na priamu uhradu

sparkling
26. mar 2022

@domulibalazova inac by som povedala, ze az zajtra stipne teplota, tak ovu na 19 dc… ja niekedy skusam nahrat teplotu aj par dni dopredu a sledujem, co to robi s grafom. Skus aj ty

sparkling
26. mar 2022

@janka87111m pri pcos by malo byt aj vyssie amh myslim, takze by sa to malo dat zistit aj z krvi myslim. Sle odobnu skusenost veru nemam, tak sa mozno aj mylim