icon

Grafy bazálnej teploty

rybkaa
3. jún 2014

Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.

Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net

Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/

Tak vitajte 🙂

bla111
14. apr 2022

@zuzanaa2010 mne naposledy pri merani dr povedala,ze dominantny folikul na pravej strane (nepriechodnej) a drobne foliky na lavej. Tak teda, ze nic z toho v ten mesiac, mali sme totiz podstupit iui. Ale zrazu daco a test pozitivny. Tie drobne vlavo stihli ocividne dorast, resp jeden. A takyto pripad sa mi uz stal davnejsie, potvrdene aj folikulometriou, ze pri merani dr videla dominantny vpravo a vlavo nic. Na dalsom merani zrazu vpravo nic a vlavo dominantny folik. Vtedy mi povedala,ze mam autonomne vajecniky 😄. Tak ja len tolko k meraniam. Su presne, len by bolo treba ich robit asi castejsie.

zuzanaa2010
14. apr 2022

@bla111 no prave tiez myslim ale povedala ze na 15dc boli prilis male pritom povedala ze ovulacia sa moze posunut...ale teda neviem ci to mohlo narast za 4-5dni co bol pozit.test..uvidime..mozno priroda mocnejsia ako my🤣

bla111
14. apr 2022

@zuzanaa2010 urcite je. Niekedy je to tazko vysvetlitelne.

81anina
14. apr 2022

@zuzanaa2010 až keď bude meškať ms je najlepšie ale je to na tebe ja som si spravila test na 11 dpo ale mala som silné nutkanie proste pocit že som v tom.

zuzanaa2010
14. apr 2022

@81anina len ja mam cyklus nepravidelny..ale urcite testovat nebudem skor ako o 14 dni 🙂 aj tak sa mi moc nechce verit tomu ze by to vyslo🤣🤞

zuzanaa2010
14. apr 2022

@bla111 kiezby🙏🙏🙏🙏❤

janka87111m
14. apr 2022

@patulka2 mrzí ma ze znova 1dc ale začína nový mesiac tak Nová sanca😊 mne sa trocha ustalili teploty ale chorá som stále mam úplne upchate dutiny už mám aj lieky od lekára. Zatiaľ sa držím hore ale tento mesiac tomu nedávam nádej lebo novo to všelijaké

patulka2
14. apr 2022

@janka87111m ja som včera plakala ale nie skrz ms ale tak celkovo, mam toho tento týždeň dosť narovasi tak to namna všetko doľahlo. Neplánujem merať, plánujem sa držať toho, ako to bolo pri prvom dieťati kedy sa zadarilo hneď. Evidentne mi ovu vychádza na 30.4. Ci 1.5. Tak v tom okolí sa posnažíme a uvidíme ako vyjde. Prvé nám tak na supu vyšlo. Iba dúfam, že ma telo nesklame a nebudem mat opäť dlhší cyklus a posunutu ovu. Lebo celkom sa mi to ustálilo na 30-34dc ..drzim ti palce, ja som nevedela kedy som mala presne ovu, iba moja domnienka ale meraj, aspoň bude vedieť ci klesas alebo stupas .. drzim moc palce
@mar_tina14 ja sa pôjdem objednať budúci týždeň do tu endokrinológiu. Aky dlhý cyklus mávaš? Ja som mala tento 30 dnovy co je prekvapivo veľmi ideálna dĺžka. Dúfam, že to tak zostane aby som vedela aj bez merania, kedy cca teplotu mávam.
@zuzanaa2010 aj mne dr na 13dc povedal ze nemam žiadny folikul, že ovu už asi prebehla a nakoniec som ju mala tuším na 19dc.

mar_tina14
14. apr 2022

@patulka2 aj na endokrinológii som bola a zistili mi nedostatok progesteronu v druhej fáze cyklu...takže beriem duphaston aby som mala pravidelný cyklus a tiež okolo 30-31 dní. Mam PCOS, bez neho som mávala cyklus príšerný, raz 20 dňový, potom aj 50, ako na hojdačke.🙈

janka87111m
14. apr 2022

@patulka2 ja si vždy poviem pred MS ved nevadí, skúsime ďalší mesiac a možno sa postasti. Aspoň sa pokúšam nahovárať sebe samej ze "nevadi" pôjdem ďalej. Ale keď príde fakt 1dc a zistím ze zas nič z toho vždy mi príde ľúto a aj si poplacem. Vyskúšam par mesiacov pomerať len aby som vedela ako na tom som q potom skončím s tým urcite, nech mam prázdnu hlavu. Ďakujem krásne ja to.uyo cyklu šance nedával lebo styk sme mali cca 4 dni pred ovu a to je dlho si myslím, mali sme aj neskôr ale to bolo bez vyvrcholenia co už muž protestoval. aj ja tebe prajem a držím palce nech tento mesiac sa vám postasti😇🙏

saskia222
Autor odpoveď zmazal
zuzanaa2010
14. apr 2022

@patulka2 mala som doma posledny test reku skusim..tento top test mi nikdy neukazal nic...a teraz je tam🤞

tufik07
15. apr 2022

Ahojte, som 11 dní po IUI.. myslíte že niečo z toho bude?

patulka2
15. apr 2022

@zuzanaa2010 dúfam, že bude silnejšia 😊
@tufik07 dúfam, že áno 😊

zuzanaa2010
15. apr 2022

@tufik07 jeednoznacne🤞❤

domulibalazova
15. apr 2022

@zuzanaa2010 Držím palce Zuzi, aj ja som začínala s takýmto tienidlom ❤️🙏

@tufik07 Wau krásna čiarka ❤️🥳🌟

zuzanaa2010
15. apr 2022

@domulibalazova dakujem krasne-sice velmi tazko sa mi tomu veri vzhladom na neuspesnu folikumetriu🤞❤uvidime ci je sanca..

tufik07
15. apr 2022

@patulka2 uvidíme v utorok idem na krv..
@zuzanaa2010 @domulibalazova no dúfam že sa to podarí..to je moje 3IUI potom už len na IVF a do toho sa mi moc nechce

saskia222
15. apr 2022

Ahojte vedeli by ste mi poradit co znamena tento graf, resp ci je v poriadku ze tie teploty skacu od 37.1-37.3? Meriam prvy mesiac , takze este sa velmi nevyznam. A co prosim znamenaju tie trojuholnicky?🙈 dakujem za odpoved vopred.

sparkling
15. apr 2022

@saskia222 ahoj. Trojuholnicky znamenaju, ze si merala v iny cas ako obvykle, alebo, ze si teplotu zapisala v iny cas ako obvykle. Skakanie teploty v takom rozmedzi je uplne normalne v lutealnej faze (teda po ovulacii). Hoci teda 37,3 sa mi zda uz riadne vysoko 🙈. Ale ako pozersm, tak aj predovulacne teploty mas vyssie. Nie si chora? Stitnu zlazu mas ok? Pytam sa, lebo podla fertility.sk znamenaju takto vyssie teploty pred ovu poruchu stitnej zlazy.
Inak ja mavam tiez tie teploty vyssie ako ostatne baby a tiez take ze podla tabuliek nemam dobre stitnu zlazu. No podla lekarov je v poriadku.

Graf vyzerá, ze merias s obycajnym teplomerom s jednym desatinnym miestom (bud digi alebo ortutovy). Skus kupit v dm, tam maju pri tehu testoch speci teplomer na meranie bt - znacka microlife, budes tak merat presnejsie 🙂 graf vyzera velmi nadejne zatial.

saskia222
15. apr 2022

@sparkling dakujem kraaasne za odpoved aj vysvetlenie!! Nie som chora ale mam dg hypotyreozu uz roky. Beriem Euthyrox 150, mam ist o 2 tyzdne na kontrolu, naposledy som bola v novembri, tak snad nebude treba vyssiu davku.
A aha dakujem aj za tie trojuholnicky, ja som zacala merat v inej appke ale potom som si precitala ze tato fertilityfriend je naj tak som to nahadzovala spatne. Tak asi tym to bude ze nie vsade som tie teploty dala dobre.
Okk dakujem, kupim taky teplomer, mam microlife ale digitalny.
Este ak by som sa mohla opytat. Ja vstavam podla toho kedy mi vstava mala a to je v rozpati od 6 do 7. Ak nahodou odmeram o hodinu skor, mam si teda nejako pripocitat 0.1? Tak som niekde to zachytila, ci to je spravne.
A myslis ze vyzera nadejne? Som po MMT a nedari sa nam nejako, tento mesiac ovulujem zo slepej strany tak ale vraj tam nadej nejaka je stale ze vajcvod vychyti aj druhu stranu. Tak dufam nejako v zazrak.

sparkling
15. apr 2022

@saskia222 ano mala by si pripocitat 0,1. Skus si niekedy dat budik co ja viem o piatej rano a odmeraj, s tym, ze nevstanes. A potom odmeraj o hodinu neskor, ci ti to sedi.

Mas microlife digi na 1 desatinne miesto?

Cize na teba ta zvysena funkcia stitnej sedi ako rit na serbel 🙂

Inak ja ked vopred viem, ze budem vselijako vstavat tak nastavim budik na 5.00 rano, automaticky zhrabnem teplomer, strcim a spim dalej. Kolko krat sa zobudim za dve hodiny a teplomer medzi nohami 🤣🤣🤣🤣. No ten microlife z dm ma sj pamät na jednu teplotu, tak si ju vies neskor ked sa zobudis vyvolat a zapisat.

No a teplota si ti zatial plus minus drzi hore. 🍀

Tento teplomer je to: https://www.mojadm.sk/microlife-bazalny-teplome...

sparkling
15. apr 2022

@saskia222 ja mam za sebou mmt 2 x, ale jeden vajcovod este mam. Avsak jak na potvoru ten vajecnik kde nemam vajcovod ovuluje ako besny stale. Ten s vajcovodom je lenivy, ale je vraj v poriadku, doktorka hovorila, ze vyzera normalne a zdravo.
Pridavam svoj graf, ja uz klesam, takze tento mesiac nic.

saskia222
16. apr 2022

@sparkling ja mam microlife ale digitalny normalny, nie bazalny. Pojdem dnes do dm a kupim bazalny, bohuzial na dalsi cyklus. Dnes som zacala spinit, 4 dni skor🤦‍♀️. Uz aj teplota mi klesla na 37.2, nechapem to, nikdy mi nezacala MS o tolko skor, zvycajne zacinam spinit 1-2 dni pred… asi stres a mozno naozaj aj ta stitna, musim na kontrolu. Mam to pocitat ako prvy den cyklu ak iba spinim? Prikladam svoj graf.
Mrzia ma tvoje MMT, zazila som to iba 1x a uz by som nechcela, 3 tyzdne sa to so mnou tahalo, kym mi tiez vzali vajcovod napokon, predtym aom absolvovala tisic odberov HCG a kyret…. Neviem si predstavit to absolvovat 2x. Aj ti vedeli dat nejaky dovod preco sa to stalo znova? Ja som uz rozmyslala ze by som sla sa na vysetrenie zvysneho vajcovodu ako je priechodny ci tam nie su zrasty nejake…dost sa toho bojim znova. Chodis aj na folikulometrie ze vies z ktoreho ovulujes?

sparkling
16. apr 2022

@saskia222 to zas nie je az tak velky pokles…
Za 1 dc sa rata riadne krvacanie. Aj ff to tak počíta…zaznac do grafu spinenie.

sparkling
16. apr 2022

@saskia222 kukaj ako mi vyskocila teplota dnes. Prekvapilo ma to. Takze na ms si este pockam.

rsimoneees
16. apr 2022

Ahoj kocky , potrebujem radu, podľa Vás je možné že by prebehla ovulacia ? Pretože toto sú už moje poovulacne teploty

saskia222
16. apr 2022

@sparkling oooo super!!! A citis sa nejako inak? Test si neskusala???

sparkling
16. apr 2022

@rsimoneees tak z tohoto grafu tazko volaco vycitat, ale najskor nie. Este mozes padnut prudko dole.

sparkling
16. apr 2022

@saskia222 nejako tomu neverim lebo sa citim netehotne. Lovim sice uz 3 dni duchov s cinskym testami. Do jednej vzorky namocim aj dva testy a z toho na 1 duch a na druhom nic 🤣🤣🤣🤣. Proste pokial tam nie je ciarka riadna tak neverim. A este dr. Hovorila ze ovuluje strana bez vajcovodu, takze ja tomu nedavam sancu.