icon

Grafy bazálnej teploty

rybkaa
3. jún 2014

Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.

Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net

Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/

Tak vitajte 🙂

rosalie1411
21. apr 2022

@terry658 si si istá, že si mala ovulaciu tak, ako ju máš vyznačenu? Lebo podľa teplôt by mohla prebehnúť až na 30dc, ale teda neviem posúdiť hlien a ovulacne bolesť, to vieš ty.. 😊

terry658
21. apr 2022

@rosalie1411 presne to vychadza. Hlien a aj vzostup teploty. Ja nemám búrlivé vzostupy teploty, vždy je to okolo tých 0,2 stupňa. Kukni tie testy. Ja na oboch vidím ducha ale mám problém to odfotiť. Asi som už paranoidná.

gertys
21. apr 2022

Ahojte. Chcela by som sa spytať. Pred ovulaciou sa moje hodnoty pohybovali okolo 36,32. Po ovulacii je to priblizne 36,86. No vcera behom dna mi bolo nevolno a citila som zo vsetkeho smrad a teplota klesla na 36,52. Dnes je to 37. Mohlo sa stať že šlo o uhniezdenie?

terry658
21. apr 2022

@gertys hypoteticky mohlo to byť uhniezdenie ale nevoľnosť by som tomu nepripisovala. Nato je ešte skoro. Uhniezdenie býva od 4 do 10 dní od ovulácie.

zuzanaa2010
21. apr 2022

@terry658 sme 2 take🤣a isto nas je viac..skusila si test z dm?

terry658
21. apr 2022

@zuzanaa2010 áno rovnaký. Zajtra ráno skúsim otestovať. Mne cez deň nevychádzali testy ani pri jednom tehotenstve. Vždy len ráno.

gertys
Autor odpoveď zmazal
sparkling
21. apr 2022

@gertys moze ist o ip (implantacny pokles) pocas lutealnej fazy. Nezarucuje to sice tehotenstvo a uhniezdenie, ale % vyskytu ip je vyssiemu tehu grafov. Cize áno mohlo. Kolky den dpo si?

sparkling
21. apr 2022

@terry658 ja som mala teraz na Dr. Max ducha a na cinskych one stepoch takisto. Dokonca kym max zaschol tak bol pekne ruzovy. Ale dalsie testy uz boli negativne. Ms sa rozbiehala najprv troskou krvi, potom som zas spinila, no kym sa rozbehla trvalo to dobre dva dni. Uz ma podvedome strasilo mimomaternicove….

zuzanaa2010
22. apr 2022

@terry658 ja som dnes klesla na 36,83 som 14dpo..podla mna u mna z toho zial nic nebude..zle som spala..4x za noc hore a od 4 hore😔zobudilo ma ako mi je zle od zaludka..tak som si spravila aj test a zial nesilnie..tak uz netestujem a budem cakat ms🤧

terry658
22. apr 2022

@sparkling to ma mrzí. Joj keď tá túžba je silnejšia než cena testov.

terry658
22. apr 2022

@zuzanaa2010 ešte stále je tu nádej. Videla som veľa takýchto grafov čo skončili dobre.

gertys
22. apr 2022

@sparkling dnes uz 7dpo ale pokes Bol 5dpo. Hlien je biely sem sam citim vajecniky a neustale aj po umyti citim totalne mokro no to pripisujem pms. MS ma prist o 7 dni

zuzanaa2010
22. apr 2022

@terry658 ja viem ale uz tomu moc neverim..nedavam si nadej..

zuzanaa2010
22. apr 2022

@terry658 dnes test..velmi slaby..sice v limite ale slaby..aj na mamateste je duch..ale tiez iba skor tien...😔

terry658
22. apr 2022

@zuzanaa2010 aj ja mam presne take iste. Tak uvidime, čo z toho nakoniec bude. Každopádne som rozbehla testovaciu mániu 🤣 myslím, že s najbližším testom počkám do nedele ak dovtedy nepríde.

blabla22
22. apr 2022

@zuzanaa2010 skus urobit test poobede (tak 2-3hodky predtym nepi a nechod na wc) - mne ukazovali poobede a vecer ovela lepsie ako rano. drzim palce 🙂

zuzanaa2010
22. apr 2022

@blabla22 a nie je uz 14dpo neskoro?nechcem si robit nadej..aj mi dnes teplota klesla na 36,83 z 37..a cyklus mam mega nepravidelny

blabla22
22. apr 2022

@zuzanaa2010 no neviem posudit ako by mal vyzerat 14dpo, myslim ze je to individualne..jasne, ja ta uplne chapem ze si nechces robit zbytocne nadeje, ja to tiez nemam rada a este to zhorsuje situaciu..to ma len napadlo, ze niektorym lepsie ukaze skor poobede ako rano, mozno to stoji za pokus a pripadne by si to aspon uzavrela ak nahodou nic :/

zuzanaa2010
22. apr 2022

@blabla22 uvidime..ja tomu dam par dniii a uvidime😉
Ale zaludok mam na vode uz par dni je mi stale cudne...no som zvedava..uz nech to aspon dostanem ked uz nic ine🙏

blabla22
22. apr 2022

@zuzanaa2010 jasne, ved ked si 14dpo tak sa to uz o chvilu rozluskne 🙂

ilovepizza
22. apr 2022

@zuzanaa2010 uvidis. je pravda, ze ja ked nemam cirarku viditelnu 12 dpo, tak uz viem, ze nic z toho, ale ako sa hovori, nadej umiera posledna. skus o dva dni testnut, ak nepride MS dovtedy. 🍀

zuzanaa2010
22. apr 2022

@ilovepizza tiez si to tak hovorim ze keed uz 14dpo nie je nic tak nic nebude..akurat test z pred 2 dni ma zmiatol a ta vysoka bt...ked som merala 2-3 cykly dozadu vzdy max 36,86 po ovulacii a teraz som mala viac dni aj 36,9-37..

adka3321
22. apr 2022

ahojte. ja som tu uz dlhsie nic nepisala. dnes som 14dc a bola som u noveho gynekologa na preventivku. tak som mu hovorila ze sa snazime a nedari sa. a bola som velmi spokojna. vsetko mi pekne komentoval co robil, aj ked cytologiu bral, aj sono robil vsetko dopodrobna vysvetloval. a teda mam prist na hormonalny profil a chlapa mam poslat na spermiogram, lebo naposledy bol v decembri a to je uz davno. Ale nehovoril podla sona, zeby to vyzeralo na pco (co mi ten predchadzaju tvrdil, ze mam). tak uvidime podla toho horm. profilu a snad sa uz niekam pohneme. Aj ked som mu hovorila, ze mavam ovulaciu okolo 20dc, tak ani pol slova na to nepovedal, zeby to bolo zle alebo co. Ten predchádzajúci gyn. ked som mu povedala, ze mam pravidelne ms (a on ze 28 dni? a ja nie 32-33dni), tak mi povedal, ze to pravidelne nie je... normalne teraz zacinam lutovat, ze som od toho predtym neodisla skor. uz sme mohli mat viac poriesene a mozno aj babo na ceste 😕 ale verim, ze teraz sa to uz nejako pohne.

zuzanaa2010
22. apr 2022

@adka3321 ja som tiez tak menila min.rok v septembri gynekologa..ako myslela som ze moj bol fajn ale nic ine som nepocuvala ako ze sak babo pride ved uz jedno mame a treba vitaminy atd..ze som mala cykly aj 50 dnove to neriesil..az som preslo k inej gynekologicke som nechapala..hned horm.profil,muz bol tiez na spermiograme..ona mi hned dala duphaston..cyklus sa upravil ale zial.ovulacia bola neskor..terazprvy mesiac som po Clostyle..aj ked sa nepodari ide o ten pristup..drzim palce🤞

adka3321
22. apr 2022

@zuzanaa2010 ja som od toho stareho vyslovene pytala, ci mi neda spravit horm. profil a povedal, ze netreba, on vie ake hormony mi chybaju. no uz vtedy som mala utekat kade lahsie 🙈 mne iba ten clostyl stale daval, bez ziadnych testov nic a chlapa na spermiogram poslal az po 3 cykloch na clostyle. skoda, ze som nebola mudrejsia, teraz je uz neskoro plakat. len co ked clovek veri tym doktorom a az neskor zisti, ze sa to mohlo aj inac riesit... zbytocne rok skusania strateny, teraz sme uz mohli byt niekde inde si myslim

fiora94
23. apr 2022

Ahojte, poraďte mi, prosím, koľko odrátať, prirátať keď si meriam pol hodinu, či hodinu pred/po zvyčajnom meraní teplotu? Raz som to tu čítala a zabudla som. Chcem si to zapísať. Ďakujem 🙂

zuzanaa2010
23. apr 2022

@fiora94 ak merias pravidelne napr o 6 rano a dnes si merala o 7-odratas 0,1..ak naopak si vstala o 5,priraras 0,1

zuzanaa2010
23. apr 2022

Ahojte-ja som dnes o 3 rano vstala a hned som zmerala-36,80..ak pravidelne meriam o 6 mam priratat 0,3???lebo o 3 som isla na wc..napit sa atd..

fiora94
23. apr 2022

@zuzanaa2010 meriam si vždy o šiestej A dnes som si merala 5:20.
Vcera ráno o 6 som mala 36,15 a dnes o 5:20 36,30. Nejako veľký skok, nie? A mám prirátať 0,5 keď to nie je celá hodina, či ako?

modro_zelena
23. apr 2022

@fiora94 0,05 pri polhodine…nie 0,5