icon

Grafy bazálnej teploty

rybkaa
3. jún 2014

Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.

Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net

Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/

Tak vitajte 🙂

stevkabelanova
24. apr 2022

@modro_zelena ďakujem snáď z toho niečo bude dnes mierne stupla

zuzanaa2010
25. apr 2022

Ahojte..dnes som klesla az na dno😉😔🤣
Kedy mozem ocakavat MS?nemam pocit ze by prichadzala zatial

ilovepizza
25. apr 2022

@zuzanaa2010 ahoj, mrzi ma to :/… tak teoreticky dnes/zajtra by mohla prist.

zuzanaa2010
25. apr 2022

@ilovepizza no je to brutal pokles..vacsinou pred ms mavam pokles do tych 36,64 a pod..a toto bol prepad jak hrom...ale zatial nic necitim...

terry658
25. apr 2022

@zuzanaa2010 aj u mňa po takom poklese buď v ten deň alebo hneď ďalší. Mrzí ma to.

zuzanaa2010
26. apr 2022

@terry658 stale nic..dnes takto...do kedy budem cakat🤧

terry658
26. apr 2022

@zuzanaa2010 testy si neskúšala? Vyzerá to tak, že opäť stúpa.

marinecka95
26. apr 2022

@domulibalazova
Ahoj, ako sa ti darí?

domulibalazova
27. apr 2022

@marinecka95 Zdravím ťa aj ostatné dievčatá ❤️, zatiaľ som sledovaná gyn, kvôli miernemu krvácaniu a cystám, minulý piatok sme videli už plodík 0,3cm a blikalo nám už aj srdiečko, teraz idem v piatok na kontrolu, mala by som byť 7+0 podľa môjho výpočtu od ovulky 😊, u Teba ako ?

Myslím na Vás dievčatá aby prišiel aj čas na Vás 🍀 tíško Vás sledujem 😊

marinecka95
27. apr 2022

@domulibalazova držím palce ❤️
No my sme už po stimulácii IVF, odbere vajíčok, dnes sme dostali informáciu - máme 5 zamrazených mrazáčikov tak verím, že aspoň jeden KET bude úspešný 🥰❤️

ilovepizza
27. apr 2022

@marinecka95 prosim ta pri stimulacii sa nemoze cvicit? drzim palce, aby sa podarilo hned ☺️

marinecka95
27. apr 2022

@ilovepizza no podľa info, ktoré som dostala v CAR by sa nemalo. V tej prvej fáze asi áno ale v čase kedy už picháš hormonálne injekcie na rast folikulov je to zakázané - aby nepopraskali. Ja som mala teda dlhý protokol. Pri krátkom asi vôbec

ilovepizza
27. apr 2022

@marinecka95 a to si mozes vybrat ci kratky ci dlhy? my zatial len vysetrenia v car riesime, ale asi aj na nas toto caka, tak som zvedava, ale ved urcite sa aj tam dozviem vsetko..

blabla22
27. apr 2022

@ilovepizza mna sa nepytali, len som dostala protokol, nastastie kratky, ten dlhy vyzera byt fakt narocny..kazdopadne drzim palce, nie je to cele take hrozne (fyzicky) 🙂

marinecka95
27. apr 2022

@ilovepizza nie, protokol mi vybrali oni. Povedali v mojom prípade dlhý protokol a viac som nepátrala prečo.
Áno smozejme tam ti všetko vysvetlia

zojeva
27. apr 2022

Dievčatá, idme si poradu. Posledné tri mesiace mám cykli 36-38 dňové 😏 dá sa nejako prírodne (čaje, nejake preparáty) užívať na úpravu ?

ilovepizza
27. apr 2022

@blabla22
@marinecka95 baby tak to ste ma normalne sokli. a podla coho to vyberaju, ci ma niekto taky alebo taky? 😳

marinecka95
27. apr 2022

@ilovepizza to ti neviem povedať aké majú na to parametre. Mne povedali, že začnem užívať duphaston a budem pichať Diphereline v starom cykle. Mala som množstvo kontrol po ktorej mi podľa krvi a sona volala koordinátorka ako pokračujeme ďalej, kedy začíname s ďalšími injekciami, upravovali dávky atď.
Ale aký majú kľúč k tomu výberu protokolov netuším

ilovepizza
27. apr 2022

@marinecka95 a v pohode to pichanie? ja inak celkom rozmyslam aj nad nativnym, lebo je to najmenej invazivne..alebo potom soft. normalneho IVF sa bojim skrz tolkych hormonov a OHSS, ale tak kym sa k tomu dopracujeme, asi prejde este trosku casu, tak sa to mozno aj zmeni.

blabla22
27. apr 2022

@ilovepizza no u mna to prebehlo pomerne nesofistikovane..dostala som papier do ruky s plánom injekcii a vysvetlenie čo ako pichat/užívať 😁 ale nenapadlo ma pýtať sa podľa čoho vybrali protokol, prečo toľko jednotiek mám pichat..mne to prišlo že to najprv fakt skúšajú čo zafunguje (na základe nejakých info podľa vyšetrení a tak) ..už si mala nejakú konzultáciu v car? Tam podľa mna všetko vysvetlia🙂

marinecka95
27. apr 2022

@ilovepizza áno, úplne v pohode som to zvládala. Pichala som si rôzne dávky, miešala ampuliek a ampuliek, bola som oveľa pokojnejšia ako pri IUI. A to som si pichala naozaj veľké dávky.
Nemala som žiadne ťažkosti, trošku nafúknuté brucho ale to si myslím, že z toho množstva vody. Odporúčajú totižto v stimulácii piť 3-4litre denne.

blabla22
27. apr 2022

@ilovepizza inak premysli to s tým softom..pri tom býva menej vajíčok? Lebo popravde, mne prišlo na tom celom najnáročnejšie práve opu.. pri klasickej stimulácii je potom šanca na viac zmrazenych embryi, tak ak treba viac pokusov, nemusíš si to prechádzať znovu cele

terry658
27. apr 2022

@zojeva dĺžka cyklu je šialene individuálna. Niekomu pomôže alchymilka, niekto užíva rôzne druhy bé vitamínov a magnézia. Iným pomôže zmena stravy, cvičenie, dostatok spánku, tma v spálni v noci. Je toho naozaj veľa čo sa dá prírodného skúsiť. No pri prirodzených veciach platí zásada skúšania aspon 3 mesiace aby si vedela zhodnotiť, čo zaberá a čo nie.

terry658
27. apr 2022

@zuzanaa2010 ako to nakoniec dopadlo?

sparkling
27. apr 2022

@ilovepizza ahoj. Protokol ti vyberu podla odberu krvi a vysky amh. Baby s normalnym alebo vyssim amh dostavaju dlhy protokol - nizsie riziko ohss. Baby s nizsim amh maju kratky protokol.

blabla22
27. apr 2022

@sparkling inak ja mám amh vyše 4 (čo je vraj normálne v 31r) a mala som krátky..podľa mňa to je fakt vyslovene v každom car inak ..

sparkling
27. apr 2022

@blabla22 ano, tak kazdy pripad je individualny. Napisala som, co viem. Ak mal miekto ine, netvrdim, ze to tak nemohlo byt. Hadat sa, kto ma pravdu ani argumentovat nejdem 🤷🏼‍♀️ Kazdy lekar ma svoje postupy

zuzanaa2010
27. apr 2022

@terry658 veru nedopadlo🤧dostala som to vcera..s neskutocnymi bolestami..tak silnu ms som nemala ani nepamatam...tento cyklus zacneme 2x s clostylom tak som zvedava..uz to nechcem riesit ani sa zamyslat nad tym🤧

blabla22
27. apr 2022

@sparkling veď ja som to ani nemyslela ako nejakú hádku ;) len hovorím že je v tom asi ťažké hľadať nejaké pravidla alebo tak, chcela som len moju skúsenosť napísať

ilovepizza
27. apr 2022

@marinecka95
@sparkling
@blabla22 oki baby, dakujem za infosky. my akurat riesime vysetrenia v car, takze sme v uvodnej faze. no a opu je odber vajicok? tam sa tusim pri tom normalnom a soft berie v narkoze, ci? no a pri tom nativnom by to malo byt bez a vraj to len chvilu trva, ze to nie je nic, co by sa nedalo prezit. no ja toto riesim preto, lebo cely zivot sa snazim zdravo zit a bez hormonov (ani antiku som nebrala) a zrazu mam toto spravit 🙈. no tak preto najprv by som vyskusala nieco citlivejsie a keby to nevyslo, tak potom asi by som zvazila normalne ivf. pre teba bolo preco opu najhorsi zazitok? a ano soft je menej vajicok, ale zase nebyva pri tom OHSS a to je moj strasiak veru tiez.