icon

Grafy bazálnej teploty

rybkaa
3. jún 2014

Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.

Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net

Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/

Tak vitajte 🙂

terry658
27. apr 2022

@zuzanaa2010 to ma mrzi. Som na tom podobne. Tento mesiac je to vycerpavajuca MS. Držím prsty s clostylom.

sparkling
27. apr 2022

@blabla22 hej ved ja to tiez pisem uplne v dobrom, len volakedy tuto na koni su schopne baby sa do krvi povadit, lebo kazdej doktor povedsl cosi ine a kazda ma tym padom pravdu 🤣 tak ja len preto som to pisala, ze tomuto sa chcem radsej vyhnut. Tak som rada, ze sme na tej istej vlne 🙂

blabla22
27. apr 2022

@ilovepizza vieš čo, akože nebolo to všeobecne nejaké hrozne, len proste z toho procesu také najhoršie - narkóza, celkom aj bolesti a tak. Ale akože zas, na druhy deň som už bola v praci, takže dalo sa 🙂 ja som totiž s tými hormónmi nemala žiadne problémy, žiadne nežiadúce účinky, navyše to trvalo myslím len 12-13dni alebo tak, takže to celkom ušlo 🙂 ale tiež som mala predtým riadne obavy z toho. Každopádne som fakt rada že máme nejaké zmrazené embrya, keďže stále nie som tehotná :(
A jasne ja o native a soft nemám veľa info, možno je ten odber vajíčok fakt oveľa menej invazívny..dôležité je asi nejak počúvať svoju intuíciu a to s čím sa budeš cítiť ok 🙂

sparkling
27. apr 2022

@ilovepizza no tak ja neviem, ale opu by som bez narkozy nedala nijako. Ved to ti prepichnu stenu posvy a napichavaju vajecnik, aby odobrali vajicko 🤯 to by som asi nedala.

No a nativ by som si dobre rozmyslela. Tym, ze ides bez stimulky tak budd len 1 vajko, vynimocne dve. A to vajko moze byt dobre a nemusi. Pripadne sa moze/nemusi dobre oplodnit. Neviem ci aj nativ poistovna preplaca alebo nie, to by som klamala. Ale zbytocne by si si mozno vycerpala pokus a navyse by sa cely proces opakoval znova…

Nativ by som si nechala uz ako samoplatca.

gertys
27. apr 2022

@zojeva ja užívam ako vačšina báb na úpravu alchemilkový čaj. Ak nechceš ísť do chémie tak skús začať tým. Ja toež potrebujem upraviť cyklus, no mne sa alrátil na 25 dní a už absolútne neviem ani kedy mám ovuláciu. Užíva sa po porade s lekárom aj inofolic no to skor pri 50dňov´ch cykloch. U teba to nie je vobec veľký odklon. Skusila by som fakt tu alchemilku 🙂

blabla22
27. apr 2022

@sparkling nie, nie vieš čo🙂 ja mám pocit že čím dlhšie sme v car tým menej tomu všetkému rozumiem ;)
Ja som písala moju skúsenosť len aby to tu bolo - ja som totiž vždy hľadala info o postupe rôznych car, na porovnanie ako to mali iné baby a tak (čo je celkom chyba no ale..🤦‍♀️) - a veľakrát som našla napr tu na koniku nejaké info, ktoré boli úplne v protiklade s tým čo mne lekár povedal, čo ma vždy totálne zneistilo a znervóznilo.. tak si hovorím že čím viac rôznych skúsenosti tu je tým lepšie pre baby s podobnou úchylkou na fóra ;)

ilovepizza
27. apr 2022

@sparkling akoze prepichnu stenu posvy? 🙈to sa nerobi cez posvu dakou pipetkou? teda tak si to dako predstavujem. ano viem, ze len jedno vajko, ved urcite si to este premyslim aj po rozhovore s dr. a podla cennika by aj to malo byt preplacane poistovnou. len ja furt tak rozmyslam, ze ci tieto “rychlovyvinute vajicka” nemaju aj horsiu kvalitu ako to, ktore sa samo vyvinie, lebo som tolko prispevkov citala, ze mali baby 13 vajicok, oplodnilo sa 6 a z toho to prezili 2 :/ …ale teda uvidim.. este mam cas nad tym premyslat ☺️ ale dakujem za kazdu radu 🤗
@blabla22 tak drzim palce pri KET, mas uz aj termin?

blabla22
27. apr 2022

@ilovepizza no to riziko že sa napríklad neoplodni, alebo nedôjde do štádia blastocysty máš aj pri tom softe, keď je viac vajíčok je aspoň väčšia šanca (aspoň ja tomu tak rozumiem) myslím že štatisticky polovica oplodnenych vajíčok sa správne vyvíja.
Áno, čakám na ms a v novom cykle by sme mali mať ďalší pokus KET 🙂 dakujem, aj ja držím palce aby vám to vyšlo 🙂

sparkling
27. apr 2022

@blabla22 no dobre tak si to podme rozpitvat trochu 🙂 ak nas dlhy protokol tak zacinas/alebo ja som zacinala dipherelinom. To je liek, ktorym ta vlastne uvedu do umeleho prechodu akoby. Cize vypnu vplyv tvojho organizmu na dozrievanie vajicok. V starom cykle beries aj duphaston. Z vysadenia duphastonu dostanes potom ms. V novom cykle ti vezmu krv a podla hladiny hormonov ti povedia, v ktory den masvzscst pichat injekcie, ktore stimuluju rast folikulov. Diphereline sa picha sj nadalej (jeho vplyvom si nadslej akoby vypnuta) a rast folikov doslova v car riadia podla odberov krvi a navysovanim/znizovanim davky tych stimulujucich hormonov (fsh - folikulostimulacny hormon). Cize oni vlastne tym, ze pichas diphereline a si akoze v prechode vedia riadit dozrievanie vajicok dalsimi injekciami.

No a teraz logicky… ohss je hyperstimulacny syndrom, ktory sa rozvinie v pripade, ze zene dozrieva vela vajicok naraz. Ten dipherelin je tam ako taka brzda vlastne. A cim ma zena vyssie amh, tym vacsia zasoba vajicok a tym lepsie by mala reagovat na stimulku. Preto je tam ten diphereline dajme tomu, lebo zena v prechode uz tazsie bude mat ohss. A oni to odbermi krvi vedia lepsie odsledovat.

Dufam, ze som to napisala pochopitelne 🙏

sparkling
27. apr 2022

@blabla22 musis vediet filtrovst tie info. Je tu strasne vela hovadin popisanych

sparkling
27. apr 2022

@ilovepizza tu o tom pisu. Akoze nie je to tam napisane tak ako som to napisala ja vyssie lebo uz si nepamatam, kde som to vyhrabala 🤣 ale tusim niekde tu v poradni na koni to tak pisali. Tiez ma pot oblisl ako aj teba…

lienka445
28. apr 2022

Ahojte baby chcem sa spýtať, teraz som merala 1x po 2,5roku keďže chceli by sme druhe bábo...po porode som mala cyklus 28-30 dni...posledne 3 mesiace sa mi skrátil na 24/25 dni a robia sa mi opary cez krámy 🤷‍♀️tento mesiac bola ovulka podľa grafu 14.den.. dnes sa začala spinit cize bud dnes/zajtra sa spustí...nieje malo LF 10/11 dni? Posledné mesiace necitim ovulku ako predtym (vždy som si bola 100%ista podľa bolesti ze kedy bola) a ani ten plodny hlien nemám ako kedysi. Syn sa nám podaril na 1 šup to som si tiež merala bazalku.

patricjia
29. apr 2022

Ahojte dievčatá, chcela by som počuť váš názor alebo skúsenosť. Viem, že všetko môže byť iba teoreticky, ale možno má niekto podobný zážitok.
Dnes som 20DC, užívala som clostyl 2-7DC 3x denne, a miavella 3-8DC tiež 3x denne, 13DC pichnutý pregnyl 5000, tri dominantné vajíčka.
Som si na 99% istá, že ovulácia bola na 14DC, takže dnes to bude 6DPD
Sem tam pociťujem nejaké pichnutie vo vaječníku, ale čaraz menej a pravdepodobne je to tými liekami.
Lenže od včera ma bolí brucho ako pri mrche, len nie rak intenzívne, do tej mám však ešte týždeň, moja druhá fáza má 13dní. Dnes som začala cítiť aj prsia, trochu sa zväčšili, asi po pregnyle, nebolia ma, len cítim taký tlak pri vstávaní. Mám nafúknuté brucho, čo je asi tiež normálne.
Ide o to, že to už je 7dni po pichnutí pregnylu, takže neskoro na objavy z neho, a zase skoro na PMS, keďže ešte mám týždeň čas. Mali ste niektorá niečo podobné, ďakujem za každý komentár.

sparkling
29. apr 2022

@patricjia ano, po clostylle som sa tiez tak citila a ledva som sa dockala ms (mala som pri nom nizku sliznicu 2-3 mm, takze s tehotenstvom som neratala vobec). Vajecniky ta pichat mozu, nakolko tie stale pracuju a aktualne aj viac ako v beznom cykle, kedze vyprodukovali 3 foliky. A tie prsia su tiez bezne. Ale uvidis, moze to byt aj tehotenstvo 🙂

sparkling
29. apr 2022

@lienka445 lf ma mat aspon 10 dni aby sa embryjko mohlo uhniezdit a mala by byt kazdy mesiac rovnaka. Co sa ti moze posuvat je ovulka. Avsak aj ta aplikacia je stale len aplikacia a pouziva nejaky ten algoritmus naprigramovy. Kludne si mohla mat ovulku aj ten 13 den. Skus aj ovulacne testy k tomu. Aku dlhu lf si mavala predtym?

patricjia
29. apr 2022

@sparkling ďakujem, no ja som mala sliznicu v poriadku 10mm na 13DC, tak uvidíme, asi si musím ešte týždeň počkať, len ma to zmiatlo pred 2rokmi som 1cyklus užívala Clo a nemala som tak, ale vtedy iba 1tabletku, teraz ich bolo viac. Ja ovulujem aj sama, folik krásne narastie aj praskne, ale minulý cyklus dr.zistil, že mám v čase ovu, veľmi malý estrogén, a vajíčko teda nie je schopné oplodnenia, dal mi na to clo, trochu som sa čudovala, čakala som nejaký estrogén, a tu stimulácia. Neviem, či to vôbec zaberie, ale vzal mi teraz na 13DC krv znova na estrogén, testosteron, androstendion (čo ani neviem čo je) a LH, povedal, že mu to povie v akom stave je maternica a aká je kvalita vajíčok, ak by sa nepodarilo. Teraz som zmenila lekára, tak dúfam, že má nejaký plán, ak sa to nepodarí.

lienka445
29. apr 2022

@sparkling no ja práve neviem ci bola ovu 13 alebo 14 deň.. myslela som ze 13 ale 14 som merala skôr tak mi označilo na 14 den🤷‍♀️ale teda nejaké ovulacne bolesti som veľmi nemala ...predtým som mala 12 dni lutealnu..zvykne sa to meniť po porode? Alebo je cely život rovnaká? No krámy sa stale nepustili,spinim 2 deň...čiže možno ta lutealna bude 12 dni ked ms sa stále nespustila 🤷‍♀️rata sa do lutealnej aj špinenie pred MS?

lienka445
29. apr 2022

@sparkling ale teda cítim ze niesom nejak v kondicii keďže sa mi fakt 3 mesiac v čase menštruácie robi opar🤷‍♀️ a po ovulke mam ako keby mykozu ale bez vytoku,len svrbenie a prejde to...všímam si toto 2 mesiac🙈 čítala som ze to môže byť z hormonov po ovulacii...ale neviem teda nikdy som nemala problémy s cyklom, syn na 1 sup a teraz keď by sme chceli druhe tak som nejaká rozhadzana 🤷‍♀️ ešte ma napadlo ci to nemá súvis s očkovaním na kovid🙈bola som v januári, potom som dostala ms normalne ako mala a február,marec,apríl už takto 24-25 dni a tieto opary atd🙈no neviem co si myslieť. Ešte skúsim tento mesiac ovulacne testy a ked sa nepodari možno nejaké vitaminy na imunitu atd nasadim

lienka445
29. apr 2022

@sparkling a ešte no skúšali sme na 11DC ovu bola na 14DC podľa appky cize bolo to 3 dni pred ovu lebo som čítala ze dievčatá sa väčšinou podaria 2/3 dni pred ovu a chlapci 1 deň pred a v deň ovu..nám to tak sedi mame syna😀chceli by sme dievčatko tak preto sme dali 3 dni pred, no uvidíme kúpim tie ovulacne a skúsime trafiť 2 dni pred ovu 😀

patricjia
1. máj 2022

Dnes som 22DC a prsia sa zväčšili ešte viac. Myslela som si, že pregnyl sa pomaly stráca z tela, takže príznaky sa budú zmenšovať, nie zváčšovať. Nie sú ani citlivé, ani ma nebolia, ale viditeľne sú váčšie než 3dni dozadu a bolesť v podbrušku tiež stále zostala 😥

andrejka1606
2. máj 2022

@domulibalazova ahoj, ako sa ti darí? Čo máš nové?

adka3321
Autor odpoveď zmazal
romea
2. máj 2022

@adka3321 dievčatá je toto už pozitívne, rano robený ovulacny spodný a vrchný teraz? BT tento krát nemeriam

domulibalazova
2. máj 2022

@andrejka1606 Ahojky, bohužiaľ dnes sa potvrdilo čo už naznačovalo vyšetrenie v piatok, bábätko prestalo rásť, dnes už ani srdiečko nebilo…zajtra vyšetrenia v nemocnici a termín na kyretáž, naše srdcia sú polámané na kúsky, ale verím že raz nám tie rany nejaký drobček zalepí

patulka2
2. máj 2022

@domulibalazova 😲😲 slzy mi v momente vybehli. Domiii, moja, hrozne moc moc ma to mrzí 😭 posielam ti pevné objatie a veľa síl ❤

marinecka95
2. máj 2022

@domulibalazova zlatko moje 😰 veľmi ma to mrzí ale musíš veriť, že vám anjelik pošle ďalšie bábätko.
Je to rana, viem o čom hovorím. Posielam obrovské objatie a buď silná ❤️ Myslím na teba

tmavovlaska93
2. máj 2022

@domulibalazova to ma mrzi, tiez sa mi to stalo, nastastie druhykrat je zatial vsetko ok, snad to bude aj tvoj pripad a cim skor 💪

andrejka1606
2. máj 2022

@domulibalazova prepáč mi, mrzí ma to, nechcela som sypať soľ na otvorené rany.. držte sa, všetko sa deje pre niečo, držím vám palce.. život nám nadelí len toľko koľko unesieme <3

domulibalazova
2. máj 2022

@patulka2
@marinecka95
@tmavovlaska93
@andrejka1606

Ďakujem Vám žienky moje, v piatok mi lekárka naznačila čo zrejme príde srdiečko síce bilo ale plod nenarástol, v sobotu už ustúpili tehu nevoľnosti, už som to cítila a pripravila som sa na to, ale v kútiku duše som verila, no bohužiaľ dnes bol plod menší a bez akcie …výhoda mojej škorpionskej povahy je, že neistota je pre mňa bolestivejšia než pád 🥹…musím sa sústrediť na zotavenie, vyšetrenia po kyrete (imuno, dia, endokrinologia) a bojujem tu s Vami ďalej ❤️ Bojujte aj Vy, nevzdávajme sa 🙏🍀 Napíšte mi ako ste vy teraz, či ste tomu dali priestor alebo sledujete teplotku 😊😊

mar_tina14
2. máj 2022

@domulibalazova Domi, drzkaj sa, posielam veľa sil❤myslím, že tu bolesť bohužiaľ zazilo veľa z nás (ja 2x)😪. Hlavne aby si sa rýchlo zotavila❤.
Ja som tento cyklus merala po dlhej dobe ale som to aj flakala trochu, dnes som nasadila dufik, zmenila pracu, tak uvidíme, či nám konecne bude dopriate...