Grafy bazálnej teploty
Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.
Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net
Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/
Tak vitajte 🙂
@kika123kika ďakujem, dáma vyššie to super napísala 😊 a ďakujem
@patulka2 a tak ja uz predbezne viem ako to dopadne, ale tak neurazila by som sa, keby som sa mylila 🤣🍀 avsak ja uz si nedovolujem dufat, robit si nervy s tym alebo tak. Jednoducho zijem, zacala som robit vsetky veci, ktorym som sa dlhodobo vyhybala kvoli tomu, ze keby som naaahodou otehotnela. Moja hlava uz to nedavala. Aj merat som znova zacala len kvoli tomu ze mi akosi haproval cyklus, chcela som vediet co je vo veci (predlzil sa mi cyklus na 30 dni cca), no a prisla som na to, ze mavam neskor ovulku ako povodne, cize asi toto bude problem. Uvidim, ako to bude pokracovat.,v zivote by som neverila, ze raz napisem takyto komentar 🙈
@fiora94 ahoj, tento tvoj graf by som rozhodne ukázala gynekologovi. Neobsahuje ani jednu fázu, ktorá by bola typicka pre zdravý cyklus. Ani predovulacna, ani ovulacna a ani poovulacna fáza. Neviem čo máš všetko za sebou čo sa vyšetrení týka, ale rozhodne by som dala skontrolovať hormonalny profil a stav folikulov, či vôbec vaječníky fungujú ako majú. Pri takomto grafe a dĺžke doposiaľ meraného cyklu ovulácia mala byť už dávno.... Náznak bol na 14ty deň a aj to stupanie bolo pekné ale muselo by pokračovať ďalej a nie sa opäť vrátiť do fázy predovulacnej. Dokonca i anovulacny cyklus má iný chod grafu. Teplota vplyvom stúpania progesteronu ide hore ale len jemne, pomaly stúpa stúpa, ale nenastalo to kľúčové pre zachytenie ovulky. Toto je skôr graf, ktorý mávajú ženy, ktoré koja a majú vysokú hladinu prolaktinu, ktorý bráni ovulacii. Niektoré ženy pri kojeni prolaktin vysoký nemajú, preto vedia otehotnieť a ani nevedia ako. Ale pokiaľ náhodou si ty tou čo kojí, tak ti prolaktin vytvára antikoncepcny cyklus. Ak nekojíš.... Tak navštív lekára a nech ti spraví kompletné vyšetrenia a odbery. ☺️
@sparkling preco by si neverila? Podla mna normalny komentar😀.
Mne sa dnes rozbehla uz silna MS, takze ratam prvy den cyklu. Ale uz nebudem tento mesiac naozaj nic merat, budem si uzivat konecne teplo, vylety a dcerku, dala som sa do chill modu 😀. Dufam ze mi to vydrzi co najdlhsie.
Na teba ale myslim, nech sa mylis a tento mesiac dopadne inak ako tie predtym ☺️!
@fiora94 no pokiaľ stále kojis tak tie cykli nebudú ,,znormalizované,, podľa grafu ovulacia neprebieha čo u teba spôsobuje tvorba prolaktínu a to blokuje ovulaciu. Takze myslím, že pokial budeš kojiť asi ovulaciu mať nebudeš. Tiež som to tak mala kým som kojila až po odstavení som začala mávať ovulaciu.
@fiora94 takto to nie je. Aj pri anovulacnom cykle dostanes menstruaciu. Cize to, ze zena menstruuje nie je dokazom toho, ze aj ovuluje. Odporucam hormonalny profil u gynekologa. Ak mas normalneho gynekologa,, ukaz mu aj graf, ako pise
@millky.
Ja som tomu svojmu graf raz ukazala, kukol na mna so zdvihnutym obocim, ze “to sa vam zda, nate to moc zazoomovane” a bola dom vybavena.
prosim vas ak sa mi bazalna teplota drzi na 37,15 a pred pravdepodobnou ovu bola 36,5,tak ovulacia urcite prebehla,vsak?som 7dpo a stale nad 37.graf nemam.potom ak nedojde k uhniezdeniu tak kolko pred ms ma klesnut?vdaka za odpovede
@bessdonna niekomu klesá bazalka postupne aj niekoľko dni pred ms. Niekomu padne nárazovo v deň ms. A niekto to ma raz tak a raz tak, na striedačku. Univerzálna odpoved na tvoju otázku nie je. Musíš si odsledovať viacero svojich cyklov a uvidis do ktorej skupiny patríš ale kľudne to môžeš mat zakazdym inak.
@fiora94 appka ti preto vyznacila moznu ovu lebo mas 3dni nadovulacne teploty 🙂 a mozem sa spytat ze ked kojis a mas male babo ze preco merias teplotu? Jaj mam 1,5rocnu malu mam uz jormalne cykly aj ovulku no ani ma nenapadne vstavat a meriat teplotu 🙈 toto je taky moj oddych od toho vsetkeho 🙂
@fiora94 P.S. To ze si mala uz ms neznamena ze teraz budes mat vysporiadany cyklus 🙂 napriklad ja som rok po porode dostala normalnu ms a este niekedy hapruje 🙂
@modro_zelena dakujem
@patulka2 budeme tento cyklus cakat spolocne🤞❤
Ja dnes takto..asi 2dpo/3dpo?😉ale cyklus mam nepravidelny tak neviem
@kika123kika jednak využívame s manželom symptotermalnu metódu a jednak ma veľmi baví sledovať cyklus. Je to taka moja droga. :D Som spokojná keď viem kedy čo sa deje.
@zuzanaa2010 mas len tuto appku alebo aj FF? Skus to nahádzať aj tam aby ti to vyznacilo...tato není taka dobra. Vôbec to nezmeni podľa teplot
@patulka2 mam len toto..mne to staci...lebo ovulaciu mam potvrdenu aj lekarom...takze berem to tak ze bola plus minus pred 2-3dnami...verim ze tento cyklus by to mohlo vyjst po uzivani clostylu 😉
@fiora94 ach taaak 🙂 inak som si aj myslela ze je to nejaka ta zavislost 😂😂🙈 ale fakt kym nieje este ovulacia a tak by som sa nestresovala 🙂 ono aj z mna mala je stale kojena ale ovulaciu mam uz od decembra raz som dokonca mala 44dnovy cyklus medzi tym som mala 2ovulacie a az potom prisla ms 🤷🏼♀️ Cize stale take rozhadzane 🙂 ja akurt cakam ci som tehu ci daco nakolko sa nam s drahym smyklo pocas ovulacie 😂 za 5dni mam termin ms 😂 dietatko by sme este nechceli ale ak nahodou budeme radi 🙂
@fiora94 tak ale appka ti ju vyznaci az po 3 dnoch zvysenych teplot. Podla predoskeho grafu nebola. Podla dnesneho uz ano. Podla predosleho grafu sa to urcit nedalo.appka ti ju vyznacila az na zaklade dnesnej teploty. Ak by si dnes viacej klesla zas by ti ju len nevyznacila. Cize cele je to o tvojom tele a komplexnom posudeni teplot den po dni. Este stale sa moze stat ze ak budes merat dalej, tak na zaklade dalsich teplot ti ju appka posunie na iny den, alebo zrusi alebo ostane tak ako je a vyfarbi ju celou neprerusovanou ciarou.
@sparkling a bt aj klesla? Spinenie este nemusi nic znamenat 🙂 . A hej chapem to s tym tragickym pohladom, ja sa viem brutalne zdepkarit, preto som sa uz prenastavila tiez 😀 nebudem tento mesiac nic merat, pojdeme nadivoko- len tak bez vitaminov a tabuliek, ako za mlada 😀 divocina!😀
@kika123kika ale nikdy neviem, ktorý mesiac ta ovulácia príde a bude :D nooo tak uvidíte teda, čo na vás čaká, aké prekvapko 🙂

@patulka2 ahoj, nechcem byť hlúpa alebo pôsobiť ľahostajne, ale pokiaľ sa na oslave neplánuješ opiť, tak 2-3 poháre vína si určite spokojne daj. Po prvé, alkohol ti akurát tak napumpuje cievy a nemusí vôbec dôjsť k zrazeninam pri uhniezdeni, ktoré môžu odlúpnuť zárodok. V takomto štádiu, ani keby si opitá na mol, tak to na plod vplyv mať nebude, nie je to spojené s tvojim krvným obehom, je to "cudzie" teleso. A možno tehotná ani nie si. Nebola by si ani prvá a ani posledná, ktorá by sa pred zistením tehotenstva stretla s alkoholom. Podľa mňa je to zbytočná panika, a čím väčšia panika, tým viac sa telo bráni tehotenstvo - intuitívna sterilita. Mozog vie, že prežívaš neklud a stres a považuje to za nevhodné obdobie pre počatie. Čím viac sa uvoľníš, tým skôr príde uspech. Ale podľa toho čo aj vyššie píšeš, viem že si maximálne "vystresovaná" a chápem ťa ☺️. Posielam objatie a hlavne.... Uži si oslavu a neobmedzuj sa.