Grafy bazálnej teploty
Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.
Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net
Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/
Tak vitajte 🙂
Dobre ránko babulky.
Poviem pravdu, skoro ma prekotilo, keď som ráno o 6.45 videla na teplomery len 36.08 🙈 už som čakala pomaly vyššie a vyššie teploty a ono zasa pokles. Ké si zapíšem túto (pre mna) skoršie rannú teplotu, zruší mi ovulaciu. (Graf 1)
Avšak, zvyčajne meriavam cca 7.30-8.00, pripísala som +0.1, tým pádom mam 36.18 a ovu mi opäť vyznaci a som 6dpo.
Začínam stresovať (moja klasika), že či už to ovu ozaj bola alebo nie. Mne sa to nezdá 😔 co si myslite ?
@domulibalazova Dakujem pekne 😘 A je mi luto, co sa ti stalo... ☹️ Teraz to chce len cas. Vyckat, kym sa telo zahoji a tvoja dusicka tiez. A verim, ze potom sa podari otehotniet a budete sa tesit zdravemu babatku ❤️❤️❤️
@patulka2 Ahooj. 😍 Mame sa dobre, dakujem za opytanie. Cakame chlapceka a uz veru rastiem s nim 😂 prechadzam do tretieho trimestra a 12 kg uz mam hore...🙈 Pochvalim sa a ukazem aj fotecku zo sona. Bola to laska na prvy pohlad. ❤️ A vy ako??? Obcas tu kuknem, ze co a ako, ale teraz neviem...dokopala si manzelika na ten spermiogram nakoniec? Zda sa mi, ze si to tu spominala, ze by si chcela aby siel...
@millky nemyslím si ☺️ Ale ako sa hovorí, kým nie je ms nie je nic jasne a aj vtedy to ešte vtedy nemusí byt 😀 ale ešte napíšem k tomuto neskutočne dlhému cyklu dnes 45DC či 46 už sama neviem 🙈 bola som u doktorky 12.5 (to bolo 16DC ) povedala že teda cysta nie je (mala som tu 5cm niekoľko rokov, dokonca ani počas tehu nezmizla tak ju teda vybrali) a povedala že mám zrejme po Ovulacii. Keď som tam bola teda v pondelok 41DC s tým že teda mi to mešká a či teda ozaj ta cysta sa nenaplnila. Povedala, že žiadna cysta, maternica či ako mám povedať je vysoko a vyzerá že nedávno ovulacia a že teda asi boli dve bez ms. Ja však viem respektíve už dávnejšie som citala a základná biológia hovorí, že môžu byt dve ovu ale teda v rozsahu 24 hodín tuším. Takze nechápem akoby mohli byt dve v takom veľkom rozpätí. A prečo a vlastne z čoho to biochemické 😀 pretože pred 16DC sme nechránené ťuťu nemali až 18DC a potom (keďže som to už nepisala však načo keď už bolo po ovu písať však 😀) takze potom mám napísane az 38 a 40DC. Pred tým no netuším 😀 toto je na knihu podľa mna 😀 akože ostáva čakať jasne len tak pre zaujímavosť
@sindyem Juuuj to je krasne, krasna tvaricka a ako Vam pekne ukázal medzinôžku, hihi. My sme to nevideli ale máme aspoň chutný ksichtík na 3D foto. mmm ja som tak pri chlapcovi 18kg tusim pribrala. A to som rodila v lete, teraz o 2 dni máme narodeninky a moje nohy to už nedávali. Ani váhu ani to teplo a tie opuchy, och.
Budem na Vás myslieť a držať Vám palčeky, daj potom vedieť keď sa malinký rpzhodne prísť na svet ❤ A ano, muž bol u sukromného urológa na spermiograme, má ho výborný, ja mám tiež dobrý hormonálny profil, ani jeden dr nevidí dôvod nemať ďalšie babinko. Dokonca aj cykly sa mi ako tak unormalizovali, že už mám klasicky piaty od nového roka. Takže už len vyčkať. Ale od septembra nastupujem do práce, tam sa teším, takže už to ani tak nesilím. Meriam si už len skrz to, či som mala ovu a kedy cca dostanem ms. Už som troška kludnejšia musím povedať 🙂
@patulka2 aj podla mna ovu este nebola. ak by bola mala by si vyssie teploty. ale najlepsie by doktor povedal... nemas ziadne priznaky po ovu? mne ide prsia rozdrapit ako ma bolia po ovu, takze ja ani merat nemusim a viem, ze ovu prebehla. ale tiez je to zaujimave, pred tehotenstvom ma prsia bolievali, po porode nie a znova par mesiacov dozadu to zacalo. a veru nie je to velmi prijemne, ked ma 2 tyzdne v kuse prsia bolia 😕 ked dam dole poprdu a idem napr. na wc tak si ich musim drzat, aby mi "neodpadli" 😂😂
a inac bola som v utorok u gyn. a hovorila som nu, ze dr. Varga mi hovoril, ze mam PCO a tento mi povedal, ze on to tak nevidi, mozno nejake uplne slabe, ked nemam uplne pravidelnu ms, ale ze ovu mavam, aj horm. profil vysiel v poriadku, ze on by to tak nehrotil s PCO. akoze fakt lutujem, ze od dr. Vargu som skor neodisla. od tohto gyn. odchadzam vzdy uplne v pohode, vsetko mi vyvsetluje mi vysetreni, ale ze naozaj vsetko.
@zojeva po tomto dnesnom meraní si myslím aj ja, že nebola. Aj keby som mala nižšie, okej, ale klesám. Co sa týka príznakov, 1x sa mi zdal ako bielok, taky natahovaci, v ten deň ma brucho bolelo moc, to sedí na 17dc. Tak som si hovorila super, mam po. No teraz keď rozmýšľam tak mávam po ovu zlty kremovy taky hustejsi vytok a teraz som tuším nemala. Ach jo, je to hrozne. Mužovi už končí materska a za pol roka co bol doma tak ani ťuk 😔
@adka3321 ja mam v podbrusku občas až kŕče, že až ma naor pri chôdzi schuli, no to už bolo. Ale ovu asi nie.
Ja som zasa s nim bola spokojná aj keď som tam bola len 3x. Ale tiež mi vždy všetko vysvetľoval, neviem čím to bolo. Známe naokolo za ním plaču, že lepšieho nebolo. Neviem teda od čoho to záleží 🤷♀️ mne moja urobila hormonalny, vidí, že ovu prebieha, nemá mi co viac povedať. Že keď chcem, môžeme skúsiť umelé 🙄 tak keď sme v poriadku tak načo to hrotit. Uvidím ešte ako mi vyjde genetika, ak to co dúfam, že nie, pôjdem na to umelé. Ak vyjde negatívna, budem čakať ci to príde samé 🙂 ale už to nebudem hrotit, už aj teraz to menej hrotim. I keď tento cyklus to hroti aj za mňa 🤣 však vidíš sama..
@patulka2 vies co, ja som s nim tiez bola vtedy spokojna, aj mne vysvetloval, ale tento mi vysvetluje naozaj kazdy krok co robi, aj na sone, vsetko uplne dopodrobna. a najviac ma skrie pri Vargovi, ked som ho pytala na hormonalny profil, tak mi ho odmietol dat spravit. a tento hned ako prvy krok horm. profil a folikulometriu. varga hned len clostylbegit dal a daval by mi ho donemoty, aspon ja som taky pocit z toho mala. a ked si porovnam jeho a tuto noveho gyn. tak podla mna ten novy je lepsi a viac sa zaujima. varga to uz tak nebral, asi bol vyhoreny alebo co, ale to je len moj nazor. napriklad aj tebe dal clostyl a chcel pichnut ovitrelle. mne ovitrell zamietol ked som ho pytala (tak co si mam potom o tom mysliet)?
@zojeva ach jaj, stále nič? To je už na nervy.... A na vyvolávačku nechceš ísť? Ak si tehu tak to podporí udržanie a ak nie si, príde menzes. Vieš aký problém mám ja? O 4-5 dni mám dostať MS ale od včera špiním. Som len 25DC a to u mňa vôbec nie je bežné. Prvý mesiac sme teraz skúsili spraviť bejby po veľmi dlhej dobe, asi dvoch rokoch. A zrovna keď sme v očakávaní čo sa udeje, ja začnem špiniť takto divne skoro, no ide ma poraziť z toho. Asi sa nemám na čo veľmi tešiť.
@millky vieš čo pôjdem zajtra k doktorke na pichnutie ak nedostanem 🙈 my sa ani nesnažíme o druhé zatiaľ, ideme mat svadbu tak riešime to, ale keďže pri prvom to trvalooo tak akože nedávame pozor ale nejdeme cielene ☺️ A špiníš ako ? Môže to byt aj uhniezdenie, ja som spinila pri uhniezdeni teda neviem kedy mávaš ovu niektoré pred ovu špinia trosku
@zojeva som 10DPO... Cyklus mám viacmenej ukážkový, cca 29 dní a LF mám 14dní. Problém je, že von zo mňa nejde nič, ale dnu mám také, hnedoružové s pár drobnými krvavými "vláskymi". Ja sa presne u mňa bojím nejakej chyby v LF. Nechcem špinenie, chcem byť buď tehotná alebo mať MS 😆 nechcem nič medzi tým.... Ach prečo to nemôže byť takéto?!?!?!? Ty si mala aké špinenie? Myslela si si že je to nástup MS? Akože ja mávam tiež, ale tak deň/dva pred MS, nie 4-5 dní 🤦♀️
@millky aj ja tak, že to bolo 15DPO a začala som mat bolesti ako pred ms,tie mám aj teraz inak už dlhooo…ale urobila som si test lebo bazalka bola vysoko a tam take koľajnice ale začala som krvácať ale to bolo na takú jednu malú vložku. A keď sa uhniezdovalo podľa teploty lebo klesla som mala take slabé hnedé spinenie ale len trosku ozaj že som tomu nepripisovala nič. Teraz nič nešpinim ale brucho boli a aj prsia…a nafúknutá som že za chvíľu odletim 😀
@zojeva hej, som zvedavá veľmi. Akože obzerala som ten test a tak mi oči skresľujú, že nie jedného "ducha" vidím ale dvoch 😂😂😂😂😂😂 potom sa kuknem znovu a je snehobiely. Uvidíme čo z toho bude. Mam ešte asi 4 alebo 5 testov, tak uvidíme. Zajtra podľa teploty. Ak nestúpne tak celé zle, a zas ďalší cyklus môžeme skúšať.

@millky žiadne nádeje si nerobím našťastie do teraz som bola v tom, že sú zle testy a teraz zas že biochemické. Jedna vec ma ešte zarazila a to ze včera bol test slabší ako dnes ale zas mohla byt iná koncentrácia moču. Uz len čas ukáže ☺️