Grafy bazálnej teploty
Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.
Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net
Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/
Tak vitajte 🙂
@domulibalazova neskúsiš ovulacny test ? Ja mám taký vodnaty len v čase ovulácie a väčšinou vždy v deň keď ho začnem mat aj ovulacny vyskočí pozitívne
@domulibalazova 😌 ja som z toho smutná akože fakt 😢vieš ten pocit keď ti nabehne druha čiarka ta taká eufória zrazu a strach a všetko dokopy a ja takto s takýmito testami som akurát tak zmätená 😀 presne jedine na krv môžem ísť potvrdiť 🥹
@domulibalazova ja mamtiez dnes no vlastne iba rano som mala.taky dist vodnatyale aj podbrusko citim obcas som 10dc ovulaciu zvyknem mat okolo 16dc... tak tiez dnes akurat nad tym dumem ci to mozem mat skor?alebo to tak dlho sa mi to bude rozbiehat? :D az taka zbehla ani ja niesom teraz len 2x sa tak "sledujem" tak neviem :(
@zojeva aj ja som to takto mala parkrat ale pitom to zmizlo a tehu to nebolo..a u teba nie je ani trosku realne ze by si bola?
@zojeva Ovulačný je tmavší na moje pomery, respektíve od MS rýchlejšie ztmavol ako v minulých cykloch, uvidíme 😊
S tými tehu testami ťa úplne chápem, ja mám ešte zostatkové hcg a stále sa tam objaví slabá druhá čiarka, posledný test som robila v pondelok, zostatkové hcg bolo 7,5 a na teste dve čiarky ako ty…my ženy sme neustále skúšané 🥺🥺
@bejka90 Ja v tom sledovaní hlienu niesom moc odborníčka, istím to meraním, ale tento mesiac vstávame s mužom dosť divoko, tak to ešte istím ovulačnými testami, možno sa na nás usmeje šťastie a ovulka príde skôr 😀
@zuzanaa2010 Som 14DC takze dosť nereálne, pre môj pokoj urobím ráno livsane tuším mám, ale mne takto čiarku robili aj minuly cyklus….
@domulibalazova ja som robila testy pred 2 rokmi a ani raz mi nevysiel pozitivny ovulacny takze ja som s tesami skoncila vtedy :D a meriam ja pravidelne mam nastaveny budik kazde rano :D tak neviem mala som dnes 36.3 tak v porovnani s grafom spred 2 rokov somuto teplotu mala uz po ovu ale tam to volo krasne vidiet ze kedy bola ovu no ukazkkvy graf mam tamten a teraz meriam 5ty den len tak cakam ze mi etse na ovulku klesne a potom vyskoci...aspon tak lredpokaldam z tam5oho grafu no uvidime :D ked len 2x meriam tak len s tym 1 viem porovnat :( ale som strasne zvedava kazde rano vstavam v ocakavani ze aka bude teplota :D
@domulibalazova Domi ja podľa hlienu by som mala ovulaciu aj 3x za cyklus... ja to vôbec neviem zachytiť lebo by som tu asi 3x prisahala, že ovu bola. Nedávno som mala tiež vajco a vodnaty zapísaný na asi 10dc a potom ešte raz a nakoniec som mala skoro 24dc až ovulaciu aj podľa teploty... takze neviem ti povedať ale tiež mávam...a dnes som dokonca tiež taký čudo judo utrela.. ci to je po tej ms, neviem 🙃 a začínam od dnes merať dole a zaokruhlujem
@domulibalazova Domi hovoríš o hliene na spodnom prádle alebo o hliene priamo na toaletnom papieri? lebo to je dosť rozdiel.. Treba pred cikanim utrieť z pošvy na papier a zobrať si medzi prsty a natiahnut, musí byť elasticky a natiahnuť sa aspoň 1,5cm ak je to naozaj už ovulacny... A aspoň z polovice musí byť číry 🙂 nie zakaleny 🙂
@domulibalazova
@zuzanaa2010 Livsane je biely, takze vyzerá, že ja sa môžem na tento test teda spoliehať v prípade potreby 😀 pre porovnanie ranný livsane biely a spodný mamatest zo včera
Dievcata, meriam si bt stale v rovnaky cas ale dnes len tak pre zaujimavost som si odmerala 2 hodiny po mojom merani a otazka znie, moze byt neskor teplota nizsia ako som ju mala 2 hodiny lredtym? Ved kazdou hodinou ma teplota rast o 0.1 a nie klesat :D alebo to moze byt sposobene tym, ze som sla cca 2 hkdky lred merani mmalemu napustit vodu do flasky? A ted as ami trosku nahriala teplota tou chodzou?
@zojeva ahoj no si predstav ze ja dnes rano mamatest uplne biely tiez..nechapem to..a pochybujem ze chybny lebo bol z toho isteho balenia co vcera..dokonca som este vecer spravila Intimed a bol silnejsi ako prechadzajuci den ale ten mamatest nic...kks taka som sklamana zuriva a nastvana..😭
@zuzanaa2010 určite by som ešte nezufala, keďže ani nevieš, krorý DPO si. Jednoducho tieto mamatesty sú podľa mna veľmi nespoľahlivé akože taká čiarka (duch) a tehotenstvo to nie je ?To potom čo zachytáva ten test ? Nechápem…určite byť tebou ešte urobím buď poobede ideálne zajtra ráno test. Ale stále ti držím palce veľmi, aby to tehotenstvo bolo ❣️
@zojeva normalne som to brala tiez ako tehu akoze nie ze tutovka ale tak ze toto nemoze byt falosne uz..a pozri..len hovorim bolo to z jedneho balenia .ale napr z toho moc bol slabucky duch na dr.maxovi a tam vcera nebolo nic..ale mamatest uplne biely...som fakt velmi sklamana..uz netestujem kaslem na to..
@bejka90 Ono možno máš aj teraz iné teploty pred a po ovulácii, než pred tými 2rokmi, verím ti to, tiež keď dom začala merať človek to nemal s čím porovnať 😬, zvládneme to 😉.
Ja mám tiež budík vždy o 4:30, len muž teraz chodil inak do prace vstávali sme aj o pol 2, o 3…tak tie teploty mám zapísané, ale označila som ich za neobjektívne, lebo u mňa nefunguje to pravidlo +-0,1, tak preto aj tie ovulačné testy, ty si vtedy koľkokrát denne robila ovu testy? Asi si nevystihla vrchol keď boli negatívne, ale súhlasím že teplota je najsmerodatnejšia ❤️…
@zuzanaa2010 Zuzi joj to ma mrzí, tie testy to snáď robia naschval…InTimed my tmavol inak zo všetkých testov najpomalšie…
@zuzanaa2010 Ja ta úplne chápem, presne mne minuly cyklus vysla na mamateste úplne že pre mna tutova čiarka na tehu čo som ani nečakala a brala som antibiotiká a odložila som trhanie zubu a všetko že ak teda náhodou ozaj som a nakoniec nie…tak som sa aj hnevala, že som tomu podľa testu všetko prispôsobila ozaj a nič 🤦🏻♀️ Akože ja viem, že kým to nie je potvrdené Dr. tak sa nato netreba spoliehať, ale však potom načo robia tie testy 🙈😀 ja som normálne inak hľadala už číslo výrobcu mamatestov, že či je to normálne 😀 aby takéto čiarky mali netehotne, veľa žien sa na ne spolieha či už čakajú, že sú tehotene alebo nie…
@zojeva je to strasne fakt ako vravis...ked uz ti vyjde test si povies ze predsa nieco ten test musi zachytit...ja som aj na seba nastvana ze som verila ze po viac ako roku sa nam to podarilo..nastastie som s nikym toto vnutorne nadsenie nezdielala ani s muzom iba s vami 🙂takze sklamana som len ja...😔
@domulibalazova Domi ale az taka pekna ciarka a dnes nic?dnes rano uplne mini pidi dusik ze ani to nestoji za rec😭
@zuzanaa2010 Nechápem tomu ani ja, mne sa to nikdy nestalo ale vidíš, že baby tu s tým skúsenosť majú…Asi by sme mali prejsť na 20tkové alebo 25ťkové testy…si zober že ja mám hcg pod 10, možno už aj pod 5 a na testoch stále duch…
@domulibalazova je to fakt des..asi testujeme prilis skoro..alebo ja neviem..nici ma to fakt😭
Pozri toto su moje testy dnes ale cca po 20min..
@zuzanaa2010 nemáš sa prečo hnevať na seba my sme aj pri prvom synovi čakali cca rok takze vôbec nie je nereálne, žeby si tehotná nemohla byt teraz…na tých testoch vidno ducha ja si myslím, že buď testujes skoro alebo tehotná teda nie si…otestuj sa o dva dni a uvidis aj keď dva dni je nekonečne čakanie to zvládneš a budeš vedieť nacom si 😌
@zojeva no len ked tak premyslam posledny sex bol pred 2 tyzdnami vo stvrtok ked sme boli na dovci takze ak by som bola tehu tak by to uz ukazalo...
No co uz snad inokedy..my mame syna ma 7 r a dlho sme druhe neriesili a teraz ked chceme tak uz viac ako rok nejde..aj ked ja som to ani necakala tento mesiac ale ked som videla ten test vcera, myslela som ze zazraky sa deju 🙂
@domulibalazova vsak toto... ukaze len cas vsetko lebo teploty mam teraz 2 dni ako po ovulacii predtym :D a vcera ma dost bolelo podbrusko tak som zmatena zeby tak skoro som mala...ale po porode sa mi aj skratil cyklus o biekolko dni mozno aj tyzden tak teoreticky by to aj mohlo byt potom ze skor ovulacia..? No a vtedy testy asi len vecer alebo ked som si myslela ze uz mam ovu tak 2x za den... no ja si uz ani neoamatam ale viac za den som isto netestovala
@zuzanaa2010 syn bude mať dva roky teraz v júli…úprimne po pôrode kedy mu išlo o život a ležal na jiske som si povedala, že druhé dieťa nie že ten strach čo som zažila ma skoro priviedol do hrobu..teraz samozrejme po dvoch rokoch pomaly začínam zvažovať 😀 keď mi minuly mesiac vyšiel ten mamatest tak som ostala taká obarená, že nedávno som nastúpil do roboty a všetko sa mi začalo vracať ten strach a všetko a keď som sa s tým teda začala aj vyrovnávať, že dobre to zvládneme tak som tehotná nebola 😀 na jeden strane mi bohužiaľ aj odľahlo lebo mi stále išiel na rozum ten kliestovy porod a všetko okolo a potom som si uvedomila že som ostala aj smutná a myslím, že táto skúsenosť mi pomohla k tomu, že ma to utvrdilo v tom, že druhé dieťa chcem..či a kedy príde no to je teraz v rukách asi božích ♥️ Ale ja vždy tvrdím aj som tvrdila, že všetko príde v správny čas …♥️
@zojeva fuha tak to ma velmi mrzi cim ste si presli hlavne zeje vsetko v poriadku❤🙏vies ja som dlho druhe dieta nechcela resp stale som davala prednost kariere a vsetkemu ostatnemu.na jednej strane mi je dobre maly uz je velky,cestujeme vela..uz je samostatny ale pred rokom som si uvedomila ze nechcem sa stale za niecim nahanat a chcem este druhe dieta. Stale sme nieco riesili a po neuspechu v maji-kedy to vsetko vyzeralo nadejne,folik dorastol krasne..praskol sa..gynekologicka mi dala velku nadej a prislo sklamanie..a ja som si povedala ze dost..ziadne merania BT ziadne ovulacne testy,ziadne lieky a doplnky..boli sme na dovolenke a uzili si to..a teraz po 2 tyzdnoch som videla ten test a ❤mi poskocilo...a vidis prislo sklamanie opat..😔uz prestavam verit..ale mame aspon syna,niekto zial nena to stastie🙏❤
@zuzanaa2010 nechcem ťa strašiť,ale toto asi nebude prosperujúce tehu.podla mňa ,ja som to mala takto,aj krásne koľajnice a ani raz to dobre nedopadlo.
@mirus11 ja to viem som si toho vedoma ze z toho nic nebude...zial ako kazdy mesiac😔😉nevadi co uz nejak bolo nejak bude..
Ahojte dievcata chcem sa este opytat. Som akurat 4.ty den po dobrani duphastonu, 29DC, cakam ms, dnes rano na toaletnom papieri plodny hlien myslim asi s kvapkou ruzovej krvi. BT je rovnych 37st. Minuly cyklus som nemerala 🙈 Je mozne mat ovulaciu na zaciatku cyklu??? Resp takyto hlien a teplotu na zaciatku cyklu? Moja obvykla predovulacna teplota byva okolo 36.48-36.52.

@zuzanaa2010 Držím palčeky ❤️❤️❤️