Grafy bazálnej teploty
Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.
Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net
Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/
Tak vitajte 🙂
@jaja9891 ch moja...máš to ťažké, uznávam...ako už baby spomínali, asi by sa vám obom zišla pauza, neber to tak, že teraz je posledný mesiac a potom už len CAR. AK sa ti dg nezhoršuje, nemusíš sa ponáhľať, radšej obaja trochu zvoľnite, dajte snaženiu voľný priebeh, užite si spoločné leto, slnko, choďte niekam k vode, na dovolenku alebo aspoň krátky výlet, preč od všedných dní, užívajte si jeden druhého, ste predsa mladí, bavte sa a nemyslite na dieťa. Ono vie, kedy je správny čas, aby prišlo. Chápem, že tvoje dg vyhliadky značne skresľuje, ale myslím, že sa ti celkovo polepšilo v zdravotnom stave, cítiš ovu, aj pekne ovuluješ podľa grafov, takže tam problém nebude, myslím, že u vás je najhorší problém psychický. Nervozita, stres a napätie veľmi sťažujú možnosť otehotnieť, mysli preto na niečo iné, netlačte tak na pílu, že teraz sa musí podariť a ak nie, tak len CAR...prístup by mal zmeniť aj tvoj muž, hoci aj on trpí, nemal by ti robiť naprieky a úmyselne sa vyhýbať snaženiu, veď aj on to dieťa chce rovnako ako ty. Ale dôležitá je psychická pohoda a to u oboch! Ak sa vám navzájom nedarí o tom hovoriť, že ty vedieť monológ a on mlčí, vyhľadajte aj odbornú pomoc. Nie je to hanba, aj psychológ je len človek a možno vám to pomôže lepšie pochopiť vzájomné problémy. Ja s vami nežijem, nevidím natoľko do vášho vzťahu, aby som si dovolila ho hodnotiť, ale ak vás drží a zároveň rozdeľuje len vzájomná túžba po dieťati, nie je niečo dobre a treba to riešiť v zárodku, kým si ešte viac ublížite, hoci verím, že sa milujete, ale toto vám značne robí problémy vo vzťahu....riešte to, kým je čas a skúste sa odosobniť od dieťaťa a viac si užívajte jeden druhého, stavbu spoločného hniezda lásky, leto, slnko, pohodu, nebuďte v napätí ako struny a nehádajte sa....držím palce, si silná žena a tvoj muž je len nešťastný, lebo to nevie dať to, po čom najviac túžiš...prenes svoju túžbu na iný cieľ a možno práve vtedy sa podarí, keď to nebudete ani čakať. Bojuj, nezahadzuj všetko snaženie, bolesť, liečbu, hádky, radosti za hlavu, ale boj! Obaja sa musíte vzchopiť a zabudnúť na to čo bolo a konečne myslieť na to čo bude, nenechaj sa svojou dg zdeptať, dosť ťa to psychicky poznačilo, ale je čas sa posunúť dopredu. Hovorí sa, že aj pád na hubu je krok vpred. Možno toto bol ten pád, treba si oprášiť kolená a ísť ďalej a verím, že sa to podarí a budete šťastní a bábätko bude tiež, zaslúžiš si potom trápení byť matkou a ty ňou aj budeš,m možno nie hneď, ale budeš, ver tomu 🙂
@mawiya - no ty teda doma už nemám🙂, mám zásobu těhu testu byly 2+1 v akci - kupuji dr.max z lekarny, tak nevim jestli s nimi mate zkusenost, co se taky kvality?? OVU vypadala podle grafu na toho 1.6.? ale asi si ty OVU testy letim koupit 😀
@bubulina1983 s tehu testami mam dobre skusenosti, stale negativne a ja stale nie tehotna 😀 takze ukazuju dobre. ovu podla mna vyznacil graf dobre... skoda ze tam nemas poznaceny hlien alebo ovu testy, to by bolo trosku istejsie, takto je to len podla teploty a ta isla hore postupne, takze uplne 100% to nie je...
@bubulina1983 dr. max sú asi najlepšie tehu testy, takže tie by ti iste už ukázali aspoň ducha, zrejme tam tá injekcia drží teplotu hore... ak chceš aj oovu testy, tak tie dr. max sú tiež dobré, je ich asi 7 v balení
@paskolinka - 🙂 takovejch peněz mě to už stálo, každej měsíc minimálně 2-3 kusy s narůstající dobou čekání na čápa se tento počet nevyšuje, ale co kdybych to náhodou propásla 😀, no OVU test sem zkoušela 1 co mi zbyl poslední právě tu neděli 1.6. a byla 2.čárka slabší, no nic prdím na to, uvidíme co bude dál, dnes zkusím ty ovu testy a s těma se testuje nejlépe kdy? a jak má být ta čárka silná, nekdo pise ze ma LH cely mesic...?
@bubulina1983 ja som ovu testy namiesto tehotenskych nikdy neskusala. vraj by mali byt pozitivne, alebo skoro pozitivne... ale neviem ako spolahlive to je. vsak keby boli lepsie ako tehot. testy, tak tie by nemuseli ani vyrabat 😉
@mawiya
@paskolinka
@joannah13
@senta_sofia
@vejula
@rybkaa
zienky moje dakujem vam za podporu a oporu,kazda mate pravdu,ale ja uz nevladzem dalej,uz nie,nie som typ,ktory vyplakava muzovi len,ale on bol jediny,ktory ma chapal,ktory vedel o mne aj to,co rodicia nie,on ma drzal stale nad vodou,stal pri mne,tym svojim "hroznym neohrabanym" sposobom vzdy,nikdy mi nic nevycital,ale mam pocit,ze nas vztah taham posledne roky sama...doma som nemohla ani plakat,lebo aj za to som mala vynadane,mama s babou ma psychicky tyrali,nikdy ma nepodporili,ziadnu lasku mi nedavali,otca mam alkoholika,to vam ani nemusim hovorit aky to bol zivot a detstvo,mamu doteraz podvadza,zamotal ma este aj do toho,potom mi vynadal,prezila som "znasilnenie",psychicke nutenie k sexu a vyuzivanie,nemala som chut zit,nikto o tom nevedel,len moj mm,on ma chapal a lubil aj tak,on ma z toho vsetkeho dostal,ale toto uz nevladzem tahat,aj ja sa chcem citit lubena a chcena,zivot nie je fer,nie je,myslela som,ze svadbou zacinam novy zivot,stastie a prisla takato rana,snazila som sa mojmu mm vysvetlit vsetko aj po dobrom,aj po zlom,netlacila som na pilu,vedela som,ze bude doma,ze ovu urcite vystihneme,ale ked zacali vyhovorky,raz je unaveny,raz mi povie,ze si pospi a potom ma zobud,raz mu je zle,raz mu vadi,ze skripe postel,raz uz je vonku vidno,raz ze nema sukromie... doteraz mu to nevadilo?roky sme sa tu milovali a to sme neboli ani manzelia a teraz mu to vadi,ked sa mame snazit a on obvinuje mna,ze ja robim chyby,ze ja mu to vycitam,ze som mu to povedala,do kedy som to mala v sebe dusit???ved sa snazime len 3 normalny cyklus.... uplne prvy cyklus zastavil tym,ze uz ovu isto bola,ze sa nesnazi,ze to nema vyznam,jasne ze nebola,v den ovu som to citila a chcela,ale ze niee... a takto to ide uz dlho,nikam sa mu nechce,horucavy a vodu neznasa,dovolenku a vylet nenaplanuje,nevybavi,vsetko je na mojej hlave,co nevymyslim,nezariadim,to sa neudeje...tak je to aj so stavbou,nie len s volnym casom a sexom,uz davno neprisiel za mnou on,ze ma chce,ze mu to chyba,ak mu to nespomeniem mesiac,tak to neriesi,nechyba mu to... mam pocit,ze vsetko taham sama... pary sa aj roky snazia a zvladnu to,ale my 3 cyklus a on na to serie,lebo on je unaveny a je mu zle a bla bla bla...a ako ma byt mne,ved ja mam taku bolestivu ovu,nevolnosti pritom a sa musim prekonat ak nieco chcem... ja neviem,citim sa tak sama na vsetko....snazila som sa ho pochopit,byt mu oporou,pomahat mu vo vsetkom,ale nevladzem... zienky,ved on sa este den pred operaciou so mnou pohadal,alebo ja s nim,lebo ma prisiel pozriet a nepovedal mi nic,volala som s nim a on zase nic... nemal mi co povedat,tak dobre fajn,som mu vravela,ze dufam,ze sa nepreberiem a bude mat pokoj,ked este ani v takej chvili ma nevie podrzat...ale chapala som ho,bol z toho vedla viac ako ja,takym sposobom sa s tym vyrovnaval,alebo nevedel vyrovnat... ale to ho neospravedlnuje... ja sa snazim,preco nemoze aj on...preco to vzdal,preco odisiel a nevyriesil to,nevzal ma niekam prec,oddychnut si,preco??ja chcem byt stale s nim a on vobec...
@jaja9891 ako som si precitala tvoj ranny prispevok, az ma to takmer rozplakalo ☹
ked budete moct, porozpravajte sa este. len ho nenavid.
mozno sa on citi ako ja. radsej, ako mat pred MS nadej, ze co ak sa zadari, a ta MS aj tak pride radsej budem mat sex chraneny alebo ho nemat vobec. mozno to on preziva o to tazsie, ze je zdravy a nevie to nijak ovplyvnit.
alebo azda si mysli, ze v CAR vam pomozu (to zase ako moj mm, on nema problem azda s nicim, ci s IVF alebo aj s adopciou).
@bubulina1983 s ovu testami sa testuje z ranného moču a čiarka by mala byť rovnako silná alebo silnejšia, aby to bolo tehu 🙂
Ahojte kocky, dnes sa ulievam z prace, tak vas ani nestiham poriadne precitat. Moj graf sa mi voooobec nepaci, nakupila som ananasovych dzusov (v Tescu maju akciu na 100% Cappy), len ci mi na nieco budu. Mam taky pocit,ze tento mesiac to nevyslo. No nevadi.
http://www.fertilityfriend.com/home/4f3862
@rybkaa rybicka grasny graf, tfuj tfuj bude to....
@jaja9891 jooj tohto som sa bala zlatinko. Baby maju pravdu, bude dobre. Viem, ze sa citis zle a ani sa ti necudujem. Vyplac sa, vyzur a potom hrdo hlavu hore. Si silna, zvladnes to. Budem na teba mysliet a drzat ti palce 😉
@jaja9891 boze, to se tezko cte..ja nejsem psycholozka.. ale nemyslis si, ze to, ze ted nejde otehotnet, ze mas takove zdrav problemy, ze to ma spojitost s detstvim a to, co se ti delo. Ale nemelo, je to hrozne si prozivat takove detstvi, v zivote na to nejde zapomenout a proste to musi zanechat stopy na tele, dusevni, ale i telesne. Ach jo, to je mi stasne lito sakra, to se nema dit.. no a druha vec, nevim, jak jste s manzelem spolu dlouho. S pritelem nejsme svoji, ale sest let spolu chodime, dva roky spolu bydlime a znam ho a vim, jak se dokaze zachovat ve stresujicich situacich. A vim, s cim budu cely zivot zit. Taky stavime, pritel dela kazdy den na baraku, ale kdyz neco chci, je tu pro me.. tak si predstav, jak to pujde asi dal. Jestli chces zit takovy zivot s nekym, kdo neumi scuj zivot "zit" a uzivat si ho. Mozna je to jen tento problem a nedokaze se s tim vyrovnat. Ale jestli, se ukazal jako 'chlap' uz driv a nedokaze te podrzet ve chvilich, kdy ses vystrasena z operace.. je to ten pravy?? Clovek chce zachranit co jde, ale nejde to vecne.. ufff, je to tezke
@zuzulienocka77 ahoj, k comu ananasove dzusy? na uhhniezdenie? to treba bud uzivat bromelainove tabletky alebo tvrdy stred z cesrtveho ananasu, nie iba dzus, ten neobsahuje bromelain, o ktory v case uhniezdenia ide.
@ria88 no to si ma nepotesila ☹. Baby ma tu naucili, ze mam pit ananasovy dzusik. Tak teda kupim ananas cerstvy. Dakujem
@jaja9891 povedz, ako ste žili predtým ako ste sa zobrali? ako začali problémy s endo? čo ste robili? čomu ste sa venovali? čo vás spájalo? len to, že ťa vypočul a vytrhol z predošlého pekla? lebo to nestačí...je to síce pekné, že ti pomohol a stál pri tebe, ale to by mal aj teraz! Je to tvoj manžel, nie psychiater, ktorý ťa len vypočuje a ide ďalej, mal by s tebou normálne komunikovať a jednoducho žiť, nielen prežívať....nie aby si všetko ťahala ty, potom tro vyzerá,že ho do niečoho len nútiš, mohol by byť aj sám spontánnejší, prekvapiť ťa, potešiť niečim milým, pripraviť pre teba výlet k vode, aj keď on to neznáša, ale proste spraviť to pre teba, nie pre seba....jeho správanie mi pripadá sebecké...ak nechce deti ešte, prečo ti to rovno nepovie? Prečo ťa necháva dúfať a keď treba, otočí sa ti chrbtom? Nenáviď ho - ani ho nenávidíš, to je len momentálny prejav hnevu, ale proste začnite odznova a pekne, aby vám bolo dobre obom bez donucovania, prehovárania, vnucovania sa....vneste do vzťahu viac spontánnosti a radosti, život vám len začína, nie končí 🙂
@rybkaa @zuzulienocka77 uhniezdeniu dopomaha bromelain v mnozstve do 1000mg denne medzi 2 - 5 DPO
co v dzuse nenajdete.
ja viem o tychto tabletkach - Swanson je aj v kombinacii s quercetinom, to je tiez prospesne pri snazeni, ale tam je len 125mg bromelainu a v Medpharme je 300mg bromelainu.
@zuzulienocka77 ak dzus, tak pred ovu grepovy, zlepsuje hlien. asi sa to pomylilo, ked sa tu stale odovzdavaju informacie rozne 😒
@afra ja uz mu vobec nerozumiem,ale ze vobec,ako vravis,tiez cakam na nejaku aktivitu z jeho strany,vela veci som mu naznacovala,ale ich nepochopil vobec... tak som mu zacala vraviet veci na rovinu a to mu tiez vadi... nijak nedobre,no staviame domcek a aj preto sme sa do toho pustili,aby sme sa nad planovanim babätka netrapili a aj tak je to na nic... neviem,nemam sil,uvidim co bude... keby sa aspon spamätal a prisiel za mnou a nieco povedal,ale on nic...
tak to mas tiez narocne,ked ta takto dr. vystrasili... oni niekedy zabudaju,ze clovek musi aj psychicky zvladat veci a nie len tak ta vydesia,aspon mne to tak spravili...
@rybkaa s mensou davkou fantazie aj vidim 😀 ale to je asi ako su tie testy pri sebe, tak mi ten pasik preskakuje aj dole 😉
@jaja9891 a bol niekedy aj iny ten tvoj manzel? myslim tak, ci vidis teraz, ze sa zmenil alebo ti to az teraz zacalo vadit, ze sa tak sprava?
@rybkaa moja presne to sa mu snazim vysvetlit,ale nechape to,berie to tak,ze sa stazujem,mam pocit,ze on ma taha ku dnu,on je na tom horsie ako ja... aspon mam taky pocit,ja neviem,uz nic neviem... najprv sme spolu chodila cca 8 rokov a teraz sme rok a pol manzelia,iniciativa bola vzdy na mojej strane,mozno tam som spravila chybu,ked som nieco naplanovala,tak sme sli a bolo super,ale akonahle mi dosli napady,alebo som chcela nieco od neho,koniec,prisla hadka... ako vravis,mohol by pre mna nieco spravit,nieco co by ma potesilo... ale jeho to ani len nenapadne,vobec... jasne,ze za 8 rokov prislo vselico,aj dobre,aj zle....ale zvladli sme to,ked sme sa vzali,odstahovali sa a boli samy,bolo to super,ale ten isty problem,ja som mu chystala romanticke vecere a noci,ja som vymyslala program a ked som uz nevedela co,alebo som chcela nieco od neho,koniec,ze on chce mat pokoj a si oddychnut,tak sme travili dni zavrety v byte... skratka,ak nieco chcem a poviem mu to na rovinu,tak to podnikneme a je super,ale akonahle ak mi je tazko a potrebujem,aby nieco vymyslel on,tak to skonci hadkou... ak mi rozumes ako to myslim... vzdy som o nas vztah bojovala ja a je si nim az prilis isty
@paskolinka niektore veci mi vadili uz davno,ale ved lubila som ho takeho aky je a aj on mna... ale odkedy sa nam toto stalo,je bez chuti do zivota a taha ma dole...

@alyca + @paskolinka + @mawiya - no holky graf jako tak vypadá, ale nevím zda mi tu teplotu neovliňuje ta utlumovací inj.co mi píchli na to vypnutí vaječníků, minulé pondělí sem byla na UTZ, tak mi Dr.říkal že na pravým vaječníku je vidět žlutý tělísko, bylo na pravým vaječníku, tudíž zdravým.. níže foto velkýho koulovýho ☹