Grafy bazálnej teploty
Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.
Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net
Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/
Tak vitajte 🙂
@rybkaa Na mykozu inak mne naviac pomaha: rano Mycomax tabletka, vecer rosalgin vyplach a na noc kapsule Gynocaps. Tie kapsule obsahuju ten mliecny bacil, co je prirodzene v tele a su drahe jak kone, ale tie mi pomahaju. Inak ja mavam mykozy tak od oktobra do aprila v podstate kazdy mesiac, ani imunologicka mi nepomohla. A najviac na mykozu vplyva stres. Takze v tvojom pripade je to asi aj normalne, kedze si si zazila nie prilis pokojne obdobie teraz.. 🙂
@paskolinka ja presne viem, preco. Lebo nemam dost slnka. Silonky nenosim, nosim rifle a bavlnene leginy pod tym ked je zima. Nejem sladkosti, uzivam probiotika, vitaminy, nenosim tangace, spodare vzdy bavlnene.. ani gynekolog, ani imunologicka neprisli na ziadnu pricinu. Takze som si uvazila, ze to je tym, ze nemam dost slnka. Manzelovi stale opakujem, ze sa musime prestahovat na Floridu, ale nie je otvoreny tomuto navrhu 😀
@bosoriak možno by si mala vysadiť probiotika, nasadiť sladkosti a tangace. ta mykoza by bola tak mimo, žeby aj strašiť prestala 😀 ...hm, je to veru záhada. ale ak s vyslovene letný typ, tak možno ten nedostatok slnka a zimné depky spravia svoje... aj ked som veru este nepočula o takom niečom v súvislosti s mykozou...
@paskolinka Akoze racionalne jasne, hrubsie oblecenie to bude sposobovat, ale zas nemozem chodit ako v lete, ked je vonku -5 stupnov. Nebudem mat mykozu, ale rovno zapal vajcov 😀 Ale ja mam vseobecne strasne malo energie cez zimu, s tym suvisi vacsi stres kvoli blbostiam a uz je ohen na streche resp. mykoza v gatkach no.
Ahojte,baby prosim vas chcem vediet nejake fakty o bazalnej teplote.
1.musim ju zacat merat 1 den cyklu?
2.aky teplomer je vhodny na to?
Dakujem
@capslock
1. Ahoj, merat mozes zacat kedykolvek. Ak vsak zacnes merat na zaciatku cyklu, budes vediet, kedy bola ovulacia. Cez menzes merat netreba.
2. Obycajny digitalny teplomer, v lekarnach stoji okolo 3 eur. Da sa to aj s obycajnym samozrejme, ale trva to dlho, digitalny je pohodlnejsi.
Ahojte baby, ja mam depresiu ako este nikdy. Ta baba, co sa mi smiala, ze sa snazime a sa nedari, je tehotna. celu noc som preplakala, nespala som. Mam pocit, ze sa mi vetko ruca a ze zachvilku ma to privali, ze vsetky sny co som mala mi niekto ukradol... Ukludnovala som sa len pracou, lebo ma pozvali na pohovor...tesila som sa a vcera mi vecer napisali mail, ze rusia pohovor, ze miesto uz obsadili....ani sancu som nedostala.
@zarzisia joj moja, to ma velmi mrzi, ze si v takej depke 😖 Ale kazda si sem-tam tym prechadzame a ako sa hovori, nie je kazdy den nedela..No tu krapsnu si nevsimaj, vykasli sa na nu, neboj Ty budes mat tiez dietatko este, ale teraz ako si spominala, tak potrebujete chvilku obaja robit a potom uvidis, pride babetko..No skoda, ze si sa nedostala na ten pohovor, ale ja vzdy, ked sa taketo nieco stane, tak si poviem, ze vsetko zle je na nieco dobre. Takze, nebud smutna, pride lepsia praca...drzim moc palceky 🙂
@zarzisia jaj zlatinko ja som včera hodila na fb taký smutno-šťastný status. Deti chceli volať s ockom - exom, lebo ho dávno nepočuli. a vieš čo? on zdvihol telefon so slovami - ja naozaj na vás nemám čas, som s Miškou (frajerka) v meste a zložil. Deti ako obarené. No a mne dal dar. a vieš čo? skopírujem ti to sem. """Dnes som dostala nádherný dar. Ten človek, čo mi ho dal o tom ani nevie. A určite nemal v pláne ma "potešiť". Ale stačila jedna veta - sme v meste /myslel tým, že nemá čas sa ani porozprávať cez telefón s deťmi/ a ja som si uvedomila, že práve ja som tá šťastná, čo sedí doma, varí večeru pre deti, pripravuje recepty na koláčiky, robí vianočné ozdoby pre priateľov, rozmýšľa čo pripraviť na zajtra na desiatu deckám. Že ja som tá vyvolená, ktorá smie deťom priniesť uteráčik, aby sa osušili, zmerať teplotu, uložiť ich do postele, streknúť kvapky do nosa, zakryť, pobozkať, vyvetrať, zaželať dobrú nôcku a ešte aspoň 3 krát kým zaspím skontrolovať, či deti spia, nezvýšila sa teplota, poprípade doniesť vodičku na napitie. Dnes večer som si uvedomila, že som niekto dôležitý, pre moje deti. JA. Ich mama, ktorá tu bude vždy pre nich. A to teplo domova ma urobilo šťastnou. Viac ako výjazdy do mesta, nezmyselné utrácanie za alkohol a podobné sračky. Uvedomte si čo máte doma tak, ako som si to uvedomila dnes večer ja. A viem, že dnes budem zaspávať šťastná, lebo milujem svoju rodinku. Samuel Siro Suja Matej DOboss Suja Babar Shehzee i love you my sweet family.""" koniec statusu. Takže zlatik, užívaj si to čo máš, buď šťastná z každého jedného rána a z každej chvíľky s tvojou láskou. Ja som mala strašné dva mesiace, stále neviem rozdýchať stratu mimča, ale bude dobre. viem to. príde druhé. Drž sa moja.
@zarzisia uplne ta chapem. vcera som si vecer lahla v teplakoch do postele a len si tam tak lezim. mm ide okolo, ze co mi je a je reku, ze mam depku. tiez to na mna nejako dolahlo. po viac ako dvoch rokoch snazenia som sa dockala cez vikend dalsich kramov, v byte bordel, okna sa chystam umyt uz asi pol roka, nic ma nebavi, nic sa mi nechce, praca mi lezie na nervy 😒 sme pozvani k sesterke na navstevu a vies coho sa bojim najviac? ze co ked nam oznamia, ze cakaju druhe... snazit sme sa zacali asi narovnako a ten jej maly uz beha a ja stale nic... 😔 nie ze by som jej to nepriala, nemam dovod. len akosi sa stale neviem cez to cele preniest, ze sa ten zivot ubera trochu inym smerom, ako som si predstavovala a ja zrazu neviem, co s tym... karieristka nie som, penazi na nejake cestovanie alebo co nieto, budeme radi, ak si v horizonte nejakych par rokov dozariadujeme byt. no ale potom si tak poviem, ze vsak sme relativne zivi a zdravi, mame sa radi a holt kazdemu ten zivot nalozi nieco ine... no a ako si tam tak lezime v tej posteli v teplakoch (mm si prilahol), tak som zistila, ze mi treba na zachod a som aj hladna. tak som vstala. aj vino som si uvarila a hned bolo lepsie 😀
@zarzisia Ahoj, hlboko ti rozumiem. Aj ked teda nechapem, ako sa niekto moze smiat z takejto veci, to mi absolutne nejde do hlavy. Vela to hovori o charaktere, takze si z toho nic nerob, idiot ta nemoze nahnevat, skor ti jej moze byt luto.
Ale je to velmi velmi tazke, snazit sa a vidiet okolo same tehotne, vesele a furt ta debilna otazka "Preco ja nie?" Ale je nas viac, akurat neviem, ci je to utecha.
Minule som tu citala taky prispevok, uz si nepamatam kto to pisal, ale bolo to velmi dobre napisane. Baba tam opisovala, ako sa nezblaznila pri niekolkorocnom snazeni. Ze si proste zacala predstavovat, ako bude mat pozitivny test, ako bude rast brusko, uplne do detailov. Prisla mrcha? Nevadi, zaciname si predstavovat odznova. Je to pekny pristup, paci sa mi to pozitivno na tom. Snad to pomoze.
Na depku tohto typu pomaha len pozitivny test, to je mi jasne. Ale ked nie je ten, mozno skusat aspon taketo nahradne riesenia.
Drz sa.
Ja inak pracujem s mamami a s malymi detmi, aj s tehulami a je to obcas celkom dost narocne, take obrovske zmiesane pocity. Na jednej strane stastie, ze im to naozaj z celeho srdca prajem, nech su preboha zdrave a nech sa nic zle nestane. Na druhej strane kazde "Vies co, bude nas o jedneho viac!" je taka facka.
Podla mna je najhorsi pocit ta bezmocnost. Ze to absolutne nemame v nasich rukach, nijako nevieme ovplyvnit, ci sa to tento mesiac podari alebo nie. To mna doziera najviac.
Na odlahcenie - samozrejme, ze to nemame v RUKACH, ak to niekto robi rukami, niet divu, ze neotehotnie. 😀

@jaja9891 ja som dnes konečne 1DC a teda o budúci víkend bude ploditeľný 😀