icon

Grafy bazálnej teploty

rybkaa
3. jún 2014

Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.

Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net

Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/

Tak vitajte 🙂

linda5678
6. máj 2023
eliska1986
6. máj 2023

@engiii ahoj,minuli rok mi meskal menzes október,november ale to bolo zo stresu,v decembri bez problémov prišiel.Teraz mešká celí apríl a už aj máj.Testy sú naprd len akoby duch skôr SJ biele.No menzes sa nerozhodol.A bruch veľmi bolí.Prikladam aj test

engiii
6. máj 2023

@eliska1986
Zo stresu aj mne meškal Max 6 dní ,ale ja mám aj nízku váhu aj dr povedal aj pri nízkej váhe vôbec nemusím mať menzes.. mala by si zájsť dr nech ťa pozrie

engiii
6. máj 2023

@karolli111 ja mám tie teploty veľmi divne dnes už má kríže bolia už mám špinenie takže už sa rozbieha ms.ape nechápem ťa dnešná teplota keď ma klesnúť už

karolli111
6. máj 2023

@engiii no mne niekedy klesne v den ms uplne pod ciaru, tak neviem. Niekedy den predtym. Zalezi asi od viacerych faktorov. 🤷‍♀️

kotiska
9. máj 2023

Tak 10dpo, som to nevydržala a skúsila test. Snehobielo, ale stále dúfam, že je čas. https://www.fertilityfriend.com/b_i/s_3DCfrn.png

ma_taaa
11. máj 2023

Ahojte baby, prvykrat som si zacala merat BT, lebo som mala biochem.tehu a dalsi cyklus sa mi total rozhadzal, tak som bola zvedava.. co prosim poviete na tento moj graf zatial? Uz ma prsty svrbia na testovanie 😁😁 no je mi jasne, ze nic neukaze 🙂 dakujeem

saxano2222
12. máj 2023

@kotiska mne testy na 10dpo nic neukazali ani ked som bola tehotna, 12dpo som videla ducha (manzel nie) a az 13-14 to bolo jasnejsie ;)
podla mna je skor vynimka mat // tak skoro. ale drzim palce 🙏🏻🙂

kotiska
Autor odpoveď zmazal
kotiska
12. máj 2023

@saxano2222 Chcela som pridať aj dnešný test, ale jaksi to nejde. Je v snažilkách a vypadá to, že tam slabá čiarka je. 🙏 Snáď to vyjde.

kotiska
12. máj 2023

@saxano2222 Dnes to vypadá takto, MS mám mať až v pondelok: https://www.fertilityfriend.com/b_i/s_tVIIog.png

sajmonka_1216
12. máj 2023

@kotiska zatiaľ to vyzerá super 🙂 mne minulý mesiac klesla teplota v deň očakávanej ms, takže už som mala trochu nádeje, ale to nič.. 🙂

engiii
12. máj 2023

@kotiska vyzerá nádejne 🍀😊

kotiska
14. máj 2023

Tak už mi to pomaly klesá. Ja som tak verila a dúfala, že to konečne vyjde. 😭 https://www.fertilityfriend.com/b_i/s_2i3JJz.png

mimuska328
14. máj 2023

@kotiska neskúšala si test? Toto není nejaký rapídny zoskok čiže kľudne ešte môžeš byť tehotná keďže teplota sa stále drží vysoko hore

zuzka2662021
14. máj 2023

@ma_taaa to vyzerá sľubne. Vyzerá že bol aj inplatancny pokles

ma_taaa
15. máj 2023

@zuzka2662021 dakujem 🙂 ale dnes uz zial takto..
neva, snad dalsi cyklus sa podari 🙂

kotiska
15. máj 2023

@ma_taaa som na tom rovnako, ja už ale pomaly strácam nádej. ☹️

ma_taaa
15. máj 2023

@kotiska pozeram graf zo vcera, nie si nejak nizko.. ci dnes zasa klesla?

kotiska
15. máj 2023

@ma_taaa Klesla a dost, dnes už mam termin MS, ale asi teda príde zajtra. https://www.fertilityfriend.com/b_i/s_NAgumL.png

ma_taaa
15. máj 2023

@kotiska tak dalsie mesiac je naaas 💪

simonuet
15. máj 2023

Ahojte, po dlhých dňoch prechádzania celej diskusie by som sa rada zapojila do diskusie a chcela vám všetkým poďakovať, že som sa mohla niečo priučiť a že ste ma inšpirovali si meriať BT. Mám uz od adolescencie PCOS ktoré som doteraz neriešila lebo mi vpodstate vyhovovalo že nemám MS pravidelne. Avšak už sa v partnerstve otvorila otázka detí a ako sa vraví, prišiel na psa mráz. Aj na mnohé odporúčania v tejto diskusii som začala užívať inofolic a gynex, myslím že s dobrým efektom. Prvý krát som si tento mesiac uvedomila že pravdepodobne mám ovuláciu čomu nasvedčovala aj BT a aj príznaky ako hlien a bolesti pravého vaječníka. Hneď po ovulacii mi však pretrvávalo jemené hnedé špinenie s výrazným zhoršením od 4DPO s miernou prímesou ružovo-červenej krvi ktore je aj dnes + pobolievanie podbruška. Moja Gyn ma dovolenku ale plánujem ísť pozajtra aspoň na odbery HP ( hned zajtra nemôžem kvôli práci ) pridávam ag graf. Viem že veľa z vás má koho skúseností, môžete mi prosím povedať čo si o tom myslíte ?

simonuet
15. máj 2023
zuzka2662021
15. máj 2023

@simonuet ovulácia predbehla. Ale ty máš riadne nízke predovulacne teploty

majulka098
16. máj 2023

@simonuet ako píše @zuzka2662021, extra nízke teploty, neviem teda kde meriaš BT, či dole, alebo v ústach... Alebo či tam nie je aj nejaký problémy so štítnou žľazou... Inak ku gynexu, ja som ho stále začínala brať v prvý deň ms a vyradila na 21.deň, prípadne po potvrdení ovu, lebo ak je žena tehotná, gynex by brať nemala, kvôli tým bylinkám ... Čo sa týka inofolicu, ja som brala fertipronu a prvý mesiac som ho brala celý mesiac a na konci cyklu som pred ms už 3-4 dni asi špinila, čo sa mi nikdy predtým nestalo, takže aj fertipronu som brala iba do ovu a nakoniec som bola v ten mesiac tehu, takže hnedé špinenie už potom bolo iba v čase predpokladanej ms a iba slabulinké, takže asi poriadne uhniezďovanie s námahou v práci... Tvoje špinenie v čase ovu môže byť kvôli ovu, alebo žeby aj s uhniezďovaním? Neviem, lebo v strede cyklu som to nemávala nikdy, možno chýba progesterón, ale to je už iba môj chabý názor, lebo sa v tom určite niektoré dievčatá vyznajú viac ako ja a prípadne majú aj skúsenosti 🙂

simonuet
16. máj 2023

@zuzka2662021 štítna bola pred rokom poriadku tak neviem prečo :/

simonuet
16. máj 2023

@majulka098 Dakujem krásne za odpoveď, ako som písala, štítna bola pred rokom v norme ale je možné že sa niečo zmenilo. Lebo pri pracovnej zdravotnej prehliadke všeobecný skonštatoval strumu ale eufunkčnú. Meriam hore , ke pravda že som veľmi zimomrivá a mávam nižší tlak. Špinenie sa od včera večera zmenilo na krvácanie ako pri normálnej MS takze uhniezdovanoe to asi nebude. Výrazne aj poklesla teplota. Mám podozrenie na ten progesterón. Zajtra idem na ten HP ale na gyn vyše som sa mohla objednať až 6. 6. Tiež je otázka či mam toto krvácanie brat ako MS alebo krvácanie mimo cyklu. Zatiaľ budem sledovať teplotu a celkovo príznaky. Je minjasné že len začínam a musím sa najskôr naučiť ako funguje moje telo ale momentálne som aj trosku vystrašená lebo take krvácanie ako tieto dva dni som už nemala pár rokov. Dúfajme že je to dobré znamenie a niečo sa začína diať . V každom prípade Dakujem za reakcie 🙂

majulka098
16. máj 2023

@simonuet tak je možné, že nejaká zmena nastala ... Ale aj tak je najlepšie merať dole, práve kvôli presnosti merania, meranie v ústach nie je tak presné, keďže strašne veľa faktorov ovplyvňuje teplotu v nich a preto tá výpovedná hodnota je taká všelijaká... Netvrdím, že je to zlé, niekto tak meria stále, ale ja keď som sa rozhodla merať (stihla som merať iba 2 cykly, ale sledovala som telo svoje už 8m dokopy, ovu testy, ktoré mi krásne každý mesiac ukázali ovu, ale nevedela som, že ovu mám v deň pozitívneho testu-u vacsiny býva deň po teste, u niekoho až ďalší deň, to mi potvrdila až BT, a ten 8my sa podarilo), tak som si povedala, že keď už, tak poriadne

simonuet
18. máj 2023

@majulka098 Dakujem, skúsim od budúceho cyklu meriať dole. Tak u mna sa zatial trošku krvácanie ustálilo. Stále pretrváva keď sa utriem ale stačí intimka. Úprimne bola som vôbec prekvapená že nejaká ovu bola podľa BT lebo testy vyšli stále negatívne. Nedávam tomu veľkú nádej ale teploty išli znova trošku hore. Uvidíme o pár dní. Dúfam že budúci mesiac budú tie teploty trosku menej podobné chladnokrvným živočíchom :D

simonuet
18. máj 2023