Grafy bazálnej teploty
Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.
Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net
Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/
Tak vitajte 🙂
@mimuska328 boze presne si to vystihla😂😂😂 telo sa zlakne, spamata sa a zrazu vie ist ako hodinky😂 ja som mavala cely zivot 28 dnove cykly az po biochem zrazu 23-24 dnove. Pre mne osobne je to dost skok, fakt som mala vzdy vsetko ukazkove. A tak uvidime co bude. Povedala som si, ze je leto, ako bude bude, len si to zmeriam, aby som vedela co presne povedat. Moja LF je 13-14 dni menstruaciu by som mala dostat buduci piatok/sobotu. Na meniny no😂😂😂
@zuza265 to je zákon schvalnosti meniny, narodky a Vianoce 🤭😂 ono ja doteraz som neriešila nesledovala nič. Aj keď sme sa začali snažiť tak som iba užívala vitamíny ale keď to nešlo po pol roku tak som začala robiť testy a merať teplotu aby som vedela ako na tom som a zistila som že nemám pravidelne ukážkový cyklus ako má byť a doktor akoze nič vôbec.. a po tomto kyrete mám pocit že to je ešte horšie :(
Ahojte, tak ja vstupujem do dosť napínavého obdobia. Dnes som 11DPO. Minulý cyklus mi v tomto období už klesala teplota a dnes vybehla kúsok vyššie, tak preto som neodolala ani testu. A teda na teste vidím dosť jasne čiarku. Vôbec ju nemusím hľadať, ale odfotiť sa veľmi nedá. Ja neviem. Mám z toho úplne hrču v hrdle. 😂 Už asi dva dni mám pocity akoby mala MS doraziť skôr. No nemám žiadne spinenie ani nič. Dúfam, že to nebude zas len ten povestný duch.
@julianka007 krásna čiarka gratulujem 🤗
@engiii ďakujem. Vôbec sa mi tomu nechce ešte veriť. Dúfam, že všetko bude v poriadku 🙏
@julianka007 toto vyzera naozaj krasne♥️ drzim ti palce!
@julianka007 veľmi držím 🤞🍀🤗 ,hlavne keď človek už nedufa a zrazu to príde 🤗 všetko dobre dopadne ❤️. Každej snažilke držím 🤞tento mesiac je ich tu veľa čo pozerám 😊 teším sa z každej čo si nájdu// čiarky ❤️
@julianka007 velmi pekna ciarka, gratulujem aj ja a drzim 🤞🤞 A tiez si myslim, ze to pride ked najmenej cakas. Ja som mala moznost ist na hp a muz na spg, co ma dost zasadne upokojilo, dalo do kludu od snazenia. Mozno prave preto sa hovori, ze je to aj o psychike
Ahojte, tak sa ozývam zasa aj ja 😌 toto je druhý cyklus po MA a prvy čo som začala merať 😁 toto ide byt zasa napínavé 🫣 teploty chýbajú, lebo dovolenka a zabúdala som … dnes som začala užívať medrol, mam 28 dňovú liečbu, na reproimunologii mi vyšli o trošičku zvýšené cytokiny, ale či to mohol byt dôvod MA netušíme…. Nikde nič iné nezistili, infektologia takisto nic, ešte v septembri hemato… Uvidíme Dr povedala, ze sa snažiť môžeme, ze medrol berú aj ženy v tehotenstve. Myslím ze OVU bola vcera, nemám to potvrdené testami, uvidíme najbližšie dni … 🙂
Ahojte, tak ja dnes hlásim 1dc po dobratí Norethisteronu a MS je zatiaľ ako vždy, som zvedavá či mi nejak rozhádže cyklus…dúfam, že nie 🤞
Ahojte, potrebujem od vas radu. Nie kazdy mesiac som si merala bazalnu teplotu ale niektore mesiace ano. Vzdy po ovulacii som mala teplotu priblize 36,7 - 36,9. Tento mesiac som si povedala ze si teda merat nebudem lebo ma to vzdy len stresuje. Kedze som ale mala menstruaciu taku ze raz som krvacala a raz nie a potom ma aj dost boleli prsia a vyhodilo sa mi akne tak som si povedala ze si spravim tehotensky test. V den testovania som si ale zmerala BT ci bude teda vysoka ale bola iba 36,5. To bolo 3 dni po ovulacii. Nejak mi to nedalo lebo mi to prislo dost nizke a tak som si ju zmerala aj na druhy den. Bola dokonca 36,2. Na dalsi den 36,3. Aktualne som 10 DPO a stale mam iba 36,3. Zazil to niekto? Preco mam tak nizku BT ked som ju nikdy takto nizku nemala? A preco vznikol tak teplotny skok z 36,5 na 36,3? Dakujem za rady a odpovede
@ar3m1s asi ti nikto nebude vedieť povedať či prebehla ovulácia či nie, ale nemyslím, že keď si mala vyššie poovulačne teploty predtým, že by sa to zrazu malo nejako zmeniť. Ja napríklad mávam aj takéto nízke poovulačne teploty, ale vždy som to tak mala. Neide ani tak o výšku teploty, ale o to, aby bola poovulacna teplota vyššia ako teploty pred ovulaciou.
Ja mama napríklad takéto teploty...
@ar3m1s momentálne riešim presne to isté, akoby si písala o mne 🙈😁 od januára som poctivo každý cyklus merala BT, teraz v júli som si povedala že nebudem, boli sme na dovolenke, viem že ovuláciu zvyknem mať 18-20DC-niekedy v tomto rozmedzí. Na 22DC som si tiež zo zvedavosti zmerala BT, či už bude vyššia a prekvapili ma teploty ako 36,35; 36,43 a 36,38... Čiže som 24DC a nič zatiaľ. Ja nezvyknem ani predovulačné teploty mávať takéto nízke (stále nad 36,5 alebo 36,6).
Takže tiež neviem, čo sa tento mesiac so mnou deje 🤷🏻♀️
@ar3m1s ahoj.ja sombola v podobnej situacii ako opisujes :D prsia ma bolia od zaciatku ms, nafuknute brusko mam este od vtedy aj teraz a aj ms mam taku ze 2 dni som lrvacala 3ti den len doobedu potom nic ani 4ty den potom 5ty yrosku foobedu ptoom zas nic a este 3 dni len obcasne spinenie. N oaleu mna to moze byt asi kyretom rozhadzane este kedze aj kinuly cyklus som tak mala to krvacanie. Teraz som 3.ti cyklus po kyrete. N oale k podstate, mas odlsedovanu ovu? Lebo tie teploty by si mala vyssie po ovu takze skor si myslim ze si nemala ovu ak mas take nizke a predtym boli vysoke.
@bejka90 tak predtym som pouzivala ovulacne testy a vzdy bola ovu v iny den podla testov ale bola. A tento mesiac som si tessty nerobila ale mala som take priznaky ze vela vytoku a chut na s*x a podobne 😆 tak sme sa priblizne vtedy snazili kazdy den. Cize z toho usudzujem ze ovulacia prebehla kedze o dva, tri dni som vytok nemala
Dnes som znova testovala a išla som sa objednať na gyndu a tam najbližší voľný termín až 6.9. 😂 tak som si dnes išla urobiť zásobu tehu testov, aby ma dovtedy od nervozity nevykotilo😆. Kde prosím vás predávajú mamatesty (chcela som testovať rovnakou značkou, ale v lekárni nemali). Ja som predtým objednávala online, tak neviem 🤷
Dnes test takto... Prekvapilo ma, že taký rozdiel.
@bejka90 Ja som prisla o babo niekedy zaciatkom juna. Doktorka vravela ze to je biochemicke nuz neviem bola som uz v siestom tyzdni a ovulaciu som mala 14 DC. Ale dajme tomu... menstruacia mi potom nabehla hned a trvala 6 dni tak ako stale. Cely mesiac prebehol bez akychkolvek problemov. A ked nastala dalsia menstruacia tak trvala 2 dni normalne, na treti den som krvacala slabsie ale uz iba vecer. Na stvrty den to iste. Piaty den iba rano a potom cely den nic a na siesty den slabulilinke spinenie doobedu a odvtedy som uz nekrvacala. Ale bolel ma pravy vajecnik a pichalo ma v podbrusku az do ovulacie. Vtedy to prestalo. Dnes som 10 DPO a prsia ma bolia stale, bradavky mam v jednom ohni a rano ma po ranajkach silno napinalo. Nebolo mi ale nejako zle len ma dost napinalo. A preto mi nejako nejde do hlavy ta BT 😅. Uz som aj citala ze mozem mat sepsu a pod. ale to urcite nemam 😂
@julianka007 tak tmavne 🙂🤞, to je hlavné, porovnávať je najlepšie obdeň testy .. ja som si stále sfotila test a porovnávala som si v mobile, lebo ako schnú testy, tak aj tá čiarka býva slabšia a slabšia každým dňom, nie že zmizne, ale jej intenzita sa potom veľmi porovnávať nedá s čerstvo urobený testom... Takže ja som si robila z fotiek koláž v mobile, kedy som mala stále sfotený čerstvý test
@ar3m1s osobne si myslím, že ak boli stále teploty iné po ovu, tak asi ovu ani neprebehla a možno je to anovulačný cyklus, keďže ovulácia vlastne nie je ničím potvrdená, ani bt a ani testom, ani doktorom ... A na 10dpo mať takéto príznaky je naozaj skoro, ako áno mňa boleli na 11-12dpo už bradavky, ale to ma boleli aj pred ms bežne, ale vážne že napináky a že mi bolo zle sa dostavilo na v 6-7tt
@julianka007 celkom neskoro ta objednali, ja som dnes volala a ze 6-7 tyzden, ak teda nie je nijaky problem dovtedy. Klop-klop. Inak tieto fialove testy vyzeraju uplne identicky ako zn. Slunicko, ktore najdes v Teta drogerii

Dievčatá, už je to mesiac, čo sa nám narodil náš najmenší princ. Aj s PCOS a rozhadzaným cyklom a vysokou nadváhou máme zdravého chlapčeka.