Grafy bazálnej teploty
Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.
Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net
Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/
Tak vitajte 🙂
@majoralka ja tam niečo vidíím 😌
@marinecka95 takých duchov 👻 som mala a nič z toho 🤷♀️ Preto to beriem že tam nič neni 🙈😀 ale ďakujem 😘🫶 ako sa máš?
@majoralka určite testuj ešte o dva dni 🙂
Ja sa mám v celku fajn. Vklady KET nám v máji ani v júni nevyšli, cez leto sme absolvovali kontroly na všetkých pracoviskách 😅
Nastavili mi liečbu trošku inak na reproimuno, miesto intralipidov budem mať IVIG tak verím, že posledné embryjko sa konečne udrží dlhšie (ideál 9 mes 😍)
O hematologii ani nehovorím, tam riedim všetkým čím sa dá 😄 mám k trombofilnym stavom, lepivým doštičkám aj deficit FVII takže veselo 😅
@marinecka95 ty toho teda máš 🙈 ale vidím, že to berieš s humorom 👍🏻😆 tak je to dobre 😀 moooc držím palce, nech to vyjde a tých 9 mesiacov bude v suchu 🤞🍀👍🏻🥰
Uvidím aj ako zajtra teplota, budem už hádam lepšie spať a odmeriam ju konečne po dvoch dňoch 🤞
@engiii ďakujem 😊 uvidíme čo bude
@majoralka nič iné mi po 5 rokoch nezostáva, len žiť ďalej a bojovať, nevzdávať sa a zostať pri zdravom rozume 🙏
Budem čakať na skvelú správu 🤩
@marinecka95 ďakujem 😊 drž sa a nech to vyjde 🤞🙏🏻🍀👍🏻
@majoralka ďakujem 🥰 Ty nás len pekne informuj testíkom s // 😉
Ahojte baby prosim vas poradte... viem ze stres nejak akoze moze oddialit ovulaciu... ale aj zvysuje napr teplotu??? Nastupila som minuly tyzdeb do prace po materskej naly do skolky od pondelka a som v neustalom strese abmni jest neviem nic poriadne odkedy robim :( meriam teplotu od pondelok to som bola 12 dc a treti den mi ide teplota hore no dnes ju mam taku poovulacnu ale som len 14dc. Mala som trosicku hlienu asi 3dni a inak ziadne ine priznaky co protom ja aj tyzden mavam ovu bolest iaj biac hlienu a teraz aj sucho je.tak zeby som bola po ovu alebo kvoli stresu som taka uplne rozladena ? :(
Baby spekulujem. Co ked som mala ovulaciu az na 20 dc a az 21 dc je 1 dpo? Len bolesti aj lekarske vysetrenie ukazalo a predpokladalo ovulaciu ma cca sobotu (17dc). Bola som predtym u doktora a tipol kedy asi prebehne podla merania a to sedelo na sobotu. A podla hlienu a v podstate aj teplotami by to skor potvrdilo na 21 dc = 1 dpo (na grafe vyznaceny bod 4)
Ahojte žienky, prosim Vás, stretli sa s tym, ze partner mal NEKROZOOSPERMIU? Pomohli Vam niekde s tym a podarilo sa absolvovat aspon IVF cyklus? Dr z centra nas odporucil do Trencina Mudr.Sokolovi urologovi, no navrhol aj darcovske spermie.. Neviem co bude dalej, toto budu asi moje najsmutnejsie narodeniny 😭
@majoralka ojoj no pokles teploty dosť výrazný. Test si neskúšala dnes?
@bambulka711 každej tie teploty stúpajú inak ... väčšina ani nemá napr. pri ovu až tak nízku teplotu ... zatiaľ na 4dpo je teplota ešte v poriadku, keby bola taká nízka celú LF, tak by mohol byť problém ... takže počkať a merať, ona najskôr bude stúpať a ani nie každá má teploty po ovu 37 ... samozrejme, problém by sa za tým mohol skrývať, ako je napr. málo progesterónu alebo problém so ŠŽ ... ale tu zatiaľ stačí ešte počkať
@majulka098 ďakujem, beriem norprolac na prolaktín, ale zatiaľ len druhý mesiac sa snažíme, tak ešte sme hormonálny profil nedávali robiť. Mám skoro 37, asi to nebude také easy 🤗 Možno som len 2dpo, lebo 13 a 14 DC boli pozitívne testy... Po zaschnutí to tak dobre nevidno, ale snáď boli...
@bambulka711 no vzhľadom na vek by som riešila po ďalších 4 neúspešných mesiacoch/cykloch (hlavne amh hodnotu kvôli vajíčkam zistiť v takom veku je už potrebné, prípadne fsh, ak je ten vysoký, tak začína premenopauzálne obdobie) ... ja mám 34 od utorka 😅 a momentálne začínam 28tt (podarilo sa bez vyšetrení na 8my cyklus - BT som stihla merať iba 2 cykly, dnes práve glukózový test "robím" 🤣) ...
K ovu testom, pozitívny je vážne 13dc, a to teda bola aj ovu potvrdená teplotou, tam niet o tom pochýb ... 14dc už test pozitívny nevyzerá ... v prípade, ak nechceš sa nechať mýliť vyschnutými testami, tak si ich foť, lebo takto vyschnuté majú slabú výpovednú hodnotu, prípadne používaj na to aplikáciu premom, ktorá aj vyhodnotí rozdiel tých 2 čiarok (na to je to šikovná apka) 🙂 ja som si tam zapisovala aj BT, ale primárne som používala FF, ktorá je asi vážne na tie grafy najlepšia a najprehľadnejšia (FF má tiež možnosť fotiť a ukladať si fotky a aj vyhodnocovať rozdiel 2 čiarok, ale je to komplikovanejšie ako v premom)
@majulka098 no mám aj premom, ale tam mi to vyhodnotilo iba na 0.58. Ale celkovo možno aj tieto testy tak nejak skresľujú, lebo intenzita čiarky sa mení po šírke. Toto je čerstvý 14 DC. Fotila som tajne v práci 😊 možno aj skôr pôjdem do CAR, že si dám spraviť hormonálny profil pre istotu, nech nezabíjame čas. Aj partner je starší, tak jemu spermiogram, hoci 2 deti už má.
@marinecka95 nie, nerobila pri takej teplote. Pobede som zacala špiniť a vecer uz aj krv, takze dnes 1dc a MS je v plnej sile 🙈
@bambulka711 no tento už ale pozitívny nie je, tam fakt musí byť čiarka min. tak intenzívna ako kontrolná ... a ti je to slabšie už, vidno, že LH klesalo ... ako stále treba poriadne sfotiť v premom, e nikdy mi tam neukazovalo pri správnej fotke nízke hodnoty ... tak v CAR už automaticky preverujú aj chlapa
@majulka098 áno, ten pôjde tiež, ak by sa nedarilo. Toto je až ten 14dc, potom už boli len svetlejšie. Ak neklapne tento mesiac, budúci skúsim iné testy, lebo tieto majú ľavú polku testovacej čiarky tmavšiu a pravú svetlejšiu. Kontrolná je pekne tmavá. Minulý mesiac mi pepino nezachytili vôbec ovuláciu, ale lekár videl žlté teliesko. Nejaké odporúčanie na overené ovulačné testy? 🤗
@bambulka711 ja som dlhšie používala livsane ... bola som spokojná, až na jednu zlú šaržu, tak som skúsila dr.max a tiež som bola spokojná... mne ukazovali ovu pekne stále v deň ovu, niekomu ukáže test deň aj dva pred ovu ... viď fotka ovu testov v mesiac, kedy sa podarilo, to je ten horný od zlej šarže od livsane, inak boli pekne vyfarbené ... spodný je dr.max
@majulka098 ďakujem ti pekne, ak už tam drobec nie je, tak budúci mesiac kúpim dr.max alebo livsane 🤗 držím palce, aby si to zdarne dobojovala ❤️
@bambulka711 a tu je ovu test livsane v tehotenstve už, cca 5tt 🤣 dokonca asi zvyšný test tej zlej šarze .. horný je uschnutý a spodný je asi po 5s v moči 😅
@bambulka711 ďakujem krásne 🙂 ... snáď tých cca 12tt ešte vydržím 🤣
Držím prsty, nech sa čím skôr podarí🤞tak ako každej žienke tu
@majulka098 ďakujem krásne. Bolo by to moje prvé a celkom ma kvôli veku a vysokému prolaktínu chytá paranoia - viem, že zatiaľ úplne zbytočne, ale predsa len to niekde v tej hlave hlodá. Určite vydržíš, všetky vydržali a odmena stojí za každú prekážku ❤
Ahojte, je prosím možné určiť či už ovulacia prebehla? Snažíme sa o babo, bt meriam ešte len druhý cyklus, mne vychádza že ovulacia pekne prebehla a momentalne by malo byť podľa mojich vypočtov teda 5dpo. Robila som si aj ovu testy - 1.9. vyzerali takto viď foto. Styk sme mali 31.8. a 2.9. Myslite že by to mohlo vyjsť? Ďakujem za rady.

Test biely, čakám MS 😕