Grafy bazálnej teploty
Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.
Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net
Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/
Tak vitajte 🙂
@micikatka Duphaston urcite nevyvola potrat. Je to vlastne umely progesteron, ktory sa podava, ak ma zena malo progesteronu. Alebo sa v dobrej viere dava tehotnym, ak im hrozi potrat, pripadne maju potrat za sebou, pripadne len tak preventivne. Pretoze to je v podstate jedina vec, co mozu lekari dat.
Duphaston sa podava kvoli podozreniu na nedostatok progesteronu. To je hormon, ktory zabezpecuje zhrubnutie sliznice maternice, aby uhniezdene oplodnene vajicko malo dost zivin, resp. prekrvenejsiu stenu, aby sa mohlo lepsie uhniezdit. Je teoreticky mozne, ze ak zena teda berie duphaston a potom ho znicohonic brat prestane, ze pride missed abort. Ale to je mozne rovnako aj s duphastonom, rozhodne to nie je vseliek.
Ak je plod zdravy a zivotaschopny, udrzi sa.
Tvoj ruzovy vytok moze a nemusi znamenat vobec nic. Ale ak mozem odporucit - naozaj uz prestan testovat, nicomu to nepomoze. Jednoducho takto v zaciatkoch sa da robit len jedine - cakat a dufat.
Velmi drzim palce.
ahojte devuchy, tak môj falošný IP sa vykreslil do krásy a už som zase zateplená a vraciam sa do výšav....už odpočítavam - už sa len 3x vyspím a potom sa raz nevyspím 😀 http://www.fertilityfriend.com/home/Rybkaa
@adamnela absolutne to netusim, mala len 31 rokov, viem, ze bola v nemocnici, este v nedelu vecer pisala k fotkam svojich syncekov, ze jej chybaju a tesi sa na nich a v pondelok rano bola mrtva. je to naozaj strasne, starsi chlapec mal pred mesiacom iba 4 roky ☹
s tym urieknutim sa z teba urcite smiat nebudem, lebo uz aj ja to tvrdim, ved to nie je mozne, tolko zleho a neprijemneho, co sa mne, alebo v mojom okoli udialo, to je uz vela aj na kona. tento rok mam fakt fakt zly 😒 ja som sice veriaca, ale do kostola nechodim, uz od minuleho tyzdna sa chystam na vodu, pravdepodobne ale nakoniec poprosim svokru, nech mi donesie 😅
@sjuzan77 no to je strasne s tou znamou ☹
A ano, skus to tou vodou, som zvedava, ale nedas za to nic...Drzim palce, nech sa to zle cim skor na dobre obrati...aj u nas by uz konecne mohlo zacat pekne a dobre obdobie, po tej vsetekj smole co sa nam poslednu dobu lepi na paty...
@rybkaa no vidis, uz si sa pekne vratila tam kde mas byt 🙂
@senta_sofia ahoj prosím ťa merala si si BT na začiatku tehu? Ja som dnes 22DPO, tehotenstvo potvrdené lekárom, no na sone bol vidno zatiaľ len vačok. Teraz idem na ďalšie v pondelok. Moja otázka, do včera som mala BT 37-37,1. Dnes 36,8. Je to ok? Môže začať klesať? Ďakujem
@snubenci08 ahoj,ja som pri tehu tiež merala a ked je bábo už uhniezdene, nie je tam úplne identická teplota nonstop. Teš sa a nemeraj už 🙂 gratulujem!
@chmurkaxy ďakujem za podporu, snáď to bude ok
Baby, prosim vas o radu.. uzivala som druhy cyklus clostil a duphaston, pravidelne dostavam po nom MS na 29. den, dnes je 30. a stale nic, mam nafuknute brucho bolave ako cez MS, bolestive bradavky a bazalnu teplotu desat dni 37,0-37,3 a test je negativny :( ..neviete co by to mohlo byt? k doktorke sa chystam az v pondelok.. dakujem krasne
@snubenci08 ja som merala asi len 2 dni po pozitivnom tehotenskom teste, cize nejaky 14DPO, takze neviem, ale zase na 36,8 nie je nejaky dramaticky pokles 😉 podla mna sa tym meranim zbytocne stresujes, ked to bude mat byt dobre, tak to bude...
@zarzisia ty uz si asi zovulovala
@senta_sofia no to neviem :/ och no nic, budem testovat dalej a verit v nejaky zazrak :/
@snubenci08 áno, teplota môže počas tehu kolísať, nemala by klesnúť pod čiaru, jednorázovo môže, ale nesmie sa dlho držať na predovulačných teplotách. Teplota 36,8 je u teba aká teplota? Máš graf? môžeš ho sem dať?
@vicianocka skús test opakovať, je možné že ms príde o pár dní neskôr. Po clostile si mala aj pregnyl či nie?
@rybkaa nie pregnyl som nemala... test skusim zopakovat cez vikend ak MS nedojde tak, ale budem ju cakat, radsej nech dorazi cim skor ked uz ma dorazit
@rybkaa hneď ho sem dám
@rybkaa zas mi sem nejde pridať

@zarzisia a nemerias? lebo ako si mala to spinenie, sme ti tu hovorili, ze to moze byt s ovulkou a toto by tomu aj nasvedcovalo, ze uz bola a testy uz len slabnu...