Grafy bazálnej teploty
Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.
Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net
Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/
Tak vitajte 🙂
@butterfly333 čistý biznis, farmaceutické firmy to teraz tlačia ako mega novinku, pritom je to len kokteil obyčajnej kyseliny listovej, ktorá stojí pár centov a inositolu, ak chceš pre svoj pokoj niečo brať, skús ten gynex alebo len samotnú kyselinu listovú, prípadne niečo pre budúce maminy v zmeske - mamavit, femibion alebo calibrum baby. Macu môžeš aj ty. Lekárti teraz inofolic núkajú vo veľkom, majú z toho podiel na zisku a je to proste reklamný ťah, lebo je čoraz viac žien, ktroým sa nedarí otehu, nevravím, že je zlý, ale je primárne určený ženám s pco alebo inzulínovou rezistenciou a to ty nie si. Dr. povedz. že si fanúšik byliniek a chcela si skúsiť prírodnú cestu a kúp si gynex alebo len tú čistú kyselinu listovú a dr, povedz, že si inofolic brala a nepomohol, šak to je na voľný predaj a nedozvie sa, či si ho mala alebo nie 🙂 rozhodnutie je na tebe, ale myslím, že ti je zbytočný
@rybkaa veru nesnazi sa, ked som prednou spomenula, ci by ma mohla vysetrit na PCO, povedala ze "nevyzeram ako niekto kto ma PCO"....takze k tomu ani nemam slov, k tejto diagnostike pohladom 😀 navela mi spravila HP a tam vysiel zvyseny testosteron, pricom aj hladinu LH som mala tusim trochu zvysenu, ale riesit to vraj nebude, kedze nechem brat HAK
@rybkaa kyselinu listovu beriem už druhý mesiac. A inofolic nemá nejaký dobrý vplyv na dozrievanie vajíčka?
@miadomi voľným okom vidieť PCOS to je iná frajerina 😀 hm, no dobre, šak časom k tomu dojde, že to riešiť bude, ak nebudeš mať normálne cykly. Tebe by naopak ten inofolic pomôcť mohol, je na pco stvorený. Inak pco sa dá diagnostikovať sonom, vidno tam, že vaječník je olepený tými nepuknutými vajkami, tak možno z toho súdi. Zvýšený testosterón pre otehotnenie nie je dobré, ale nemám šajnu ako sa rieši jeho zníženie
@butterfly333 je v popise, že pomáha dozrievaniu vajíčok a že to má na svedomí inositol... podľa veľa názorov a vecí, čo som k tomu čítala, tomu nejako neverím. Základné vlastnosti inositulu sú:
Inositol má výnimočnú schopnosť chrániť ľudský organizmus pred vplyvom voľných radikálov. Jeho pravidelným užívaním podporíme metabolizmus mastných kyselín a cholestorelu a zabránime ich ukladaniu v pečeni. Vhodná je taktiež kombinácia s lecitínom. V prípade pravideľného vnútorného užívania pôsobí proti stárnutiu buniek. Pomáha predchádzať vzniku civilizačných ochorení, akými sú cukrovka, rakovina, vysoká hladina cholesterolu atď. Inositol bojuje proti vzniku nádorov tým, že zvyšuje aktivitu prirodzených takzvaných zabíjačov buniek nádorového bujnenia. Pokiaľ ho budú užívať ženy v klimaktériu, zmiernia tým svoje ťažkosti. Inositol taktiež významne chránia pečeň u chorých žltačkou. Inositol zamedzuje predčasnému stárnutiu buniek a tým aj pokožky. Je taktiež prekázaný pozitívny vplyv na rast a kvalitu vlasov
O vajíčkach tam nič nie....tak neviem, čo si mám o tom celom myslieť, ale nejako som v neho stratila dôveru. A keď už, tak samotný inositol stojí cca 12 € (100 tbl.), je to vitamín B8+B9, teda vydrží ti to na 3 mesiace, kým inofolic máš za 12 € na 20 dní a to je dosť veľký rozdiel
ahojte baby mozem sa k vam pridat?.. zacala som merat len tento mesiac bazalnu aj ked som len asi siesty ciklus po porode ale tak mali uz ma vyse roka ale kojenie mi asi sposobuje v cikle divociny.. mam podozrenie ze nemam ovulku tak idem skusit
@rybkaa chcem sa ta opytat ze ci nevies ci sa gynex moze aj v tehotenstve?.. aj ked mam pocit ze ak nemam ovulku jedina csta bude nekojit... ale tak necham sa prekvapit zatial som len 16 DC a teploty su stale dole... ale teda aj to moje meranie je narocne kedze drobec vstava viac krat za noc mozu byt tymto dost skreslene...
@butterfly333 mne to dr. tiez odporucala (inofolic), ze vraj su s tym dobre vysledky, ale jednym dychom dodala, ze vlastne nevie, ci je to aj na moj problem (endo). tak asi tak. odporucaju to kazdemu pausalne, lebo to teraz frci. osobne si myslim, ze vela bab, co otehotnelo akoze vdaka inofolicu by otehotnelo aj tak, ale to tazko zistit 😉 a presne ako pise @rybkaa je to primarne myslene na pco...
Ahojte, ja som dnes stupla, ale test biely ako ranny sneh, priznaky ziadne, takze tento mesiac zasa nic. Vidime sa pod Vianocnym stromcekom. 🙂
http://www.fertilityfriend.com/home/4f0574
@rybkaa
@butterfly333 Ahojte, ja předpokládám, ze bola ovu, len ma zaujima, ci je taka možnost, ze teploty sa drzia krasne hore stále 14/15 dni, kým nepride mrcha a aj napriek tomu nenastala ovu, lebno možno nepraskol folikul...
Len ma to zaujímá, ci ma niekto také skusenosti. Vsetky si tu meriame BT, tak možno to zaujímá viacere snazilky 🙂
@petuliacik aj ja som mala minulý cyklu od ovu vysoké teploty 37,0-37,3 a to 14dni no aj duch na teste a potom prišla mrcha presne. A dnes som si merala BT som 13DC a teplota 37,0 včera mi začali plodné dni no ovu tak pondelok utorok mám tak nechápem prečo taká teplota. Včera mi gyn meral folikul mal 16mm dnes by mohol mať do 19mm .
@oskvarka nielen kojenie, ale aj odstavenie sposobuje v cykle divociny 😀 inak vitaj v klube, myslim, ze meranie bazalnej teploty by ti mohlo pomoct plus/minus zorientovat sa 😉
@micikatka no co cicus, uz dobre?🙂 kusok kludnejsia?
@senta_sofia no ved to by som potrebovala aj ked mne sa mali budi v noci aj 6 krat niekedy takze o nepretrzitom pokojnom spanku sa moc hovorit neda... a dnes rano som okrem toho zaklapla budik a presvedcila samu seba ze sa mi to len snivalo ze zvonil a ze este nezvonil :D:D... 😀 a to o tej piatej nevstavam len meram a spim dalej.. no co uz... tak som merala az o pol siedmej.. tak teplotka bola vysia ale asi to bude tym neskorsim meranim... uvidim zajtra ak nezaspim zas... dnes som mala akesi bolesti.. ak to neboli creva bola to mozno ovu :D... aj ked neviem no... ja som si tu ovulku nevedela nikdy nijako vycitit ...
@oskvarka v pohode, vies ako, ked sa ti tak budi stale, tak to mas fuk, lebo ta krivka bude cela ovplyvnena tym budenim, toho by som sa nebala 🙂 a zvysok uvidis, ja som tiez merala tak skoro a spala dalej
@senta_sofia no je to lepsie,ale pokial budem pocut srdiecko tak az vtedy mi to definitivne dojde.tri tyzdne je dlha doba.
@micikatka ved ja viem, ale aj ty vies, ze ani srdiecko neznamena vsetko a podstatne je, ze babulo narastlo, ale jasne, ze sampano buchneme az po prvom trimestri 🙂
@senta_sofia len ked uz bude srdiecko budem trosku pokojnejsia.

@rybkaa selén a zinok som mu už kúpila. No potom neviem nechápem prečo by mi to odporučila. Myslíš že len pre biznis? Neviem čo mám spraviť.