Grafy bazálnej teploty
Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.
Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net
Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/
Tak vitajte 🙂
@dominka2611 závisí, koho chytíš. Podľa môjho gynekológa som 100% v poriadku bola a v CAR hneď prvé odbery ukázali problémy. Ale všeobecne si ešte veľmi mladá a pol roka je nič. Aj keď ja ti rozumiem, že máš obavy a chceš riešiť.
@zuza265 no práve podľa môjho gynekológa som bola v poriadku a zosmiešňoval moje obavy. A v CAR zistili, že mám protilátky proti spermiám a nejaký anfifosfatidyl vysoký. Vo štvrtok ma čaká imunológia, tak uvidíme ..
@bambulka711 len dodam ze ona ma pcos a predpokladam podla toho co napisala tak asi ani nevie ake atd. Ue gyn nema volu riesit cokolvek.
Ja mma opacneho gyn. On ak sa mu nieco nezda, tak ihned to riesi. A aj chvala bohu. Mam v nom doveru. Tak dobre, ze si nakoniec do car sla.
@zuza265 ďakujem veľmi pekne ❤️. Budem veľmi rozmýšľať.
@bambulka711 ja to začnem riešiť radšej skôr ako neskôr. Stále som bola taká, že som chcela deti skoro, no nedarí sa. Ja nič nejdem podceňovať preto si robím všetky vyšetrenia. Tebe gynekológ povedal, že si ok a nakoniec máš protilátky na spermie a prišli nato až teraz. Práve preto to riešim už teraz keď vidím že 6 mesiacov sa snažíme a nedarí sa do toho viem že mám PCOS a ktovie čo ešte.
@dominka2611 urcite chod, aspon uvidis aj pohlad ineho lekara...ja mam 28r, syn sa narodil ked som mala 24 a 2 roky sa nam nedarilo, podla gyn som bola uplne ok...bola som na preventivke v auguste ze sa nam nedari a on vsetko je ok, skusajte dalej, jedno sa Vam podarilo, podari sa aj druhe...na vlastnu past spm si spravila HP, kde vysiel vysoka ovarialna rezerva, prehodila som si gyn a 10 sek a diagnoza pcos...takze vzdy je dobre mat dva vysetrenia, ako sa spoliehat na jedno 🙂 v car vysetria viac veci ako bezny gyn, je na Vas ci niektore veci si priplatite alebo nie, hlavne pohladaj recenzie na centra, aby ste boli sppkojny a mali doveru v nich 🙂
@bambulka711 drzim palce nech imuno dopadne dobre 🙂 dobre si pamatam ze ste mali v plane iui? Riesili v car pred iui aj priechodnost vajickovodou alebo nie? 🙂
@dominka2611 tak my sme sa začali snažiť až teraz, takže skôr by ani nemali ako odhaliť problém
@ersp áno, mali sme ísť, ale keď zistili tie fosfolipidy, či čo to je, tak sme stopli a čakáme na imuno. Všade sa tak strašne dlho čaká :( na tú priechodnosť sa pýtali, ale že ak som nemala zapaly, tak netreba. U mňa budú problém snáď len tie protilátky
@bambulka711 mne okrem amh nevyslo nic zle, chlap ma sice morfologiu 3,8 %, ale ze pri jeho pocte spermii je to nepodstatne 😀 mne dr v car vravela ze nepredpoklada ze by mali byt nepriechodne (nemala som nikdy zapal, cysty, nic), ale je to dobre vysetrit, aby sme zbytocne nevrazali do iui, lebo to robia zvacsa len 3x..takze dalsi cyklus ak sa podari objednat, dufam ze zistime jak su na tom vajcovody 😀
@ersp no mne povedala, že netreba, ale tiež nad tým stále rozmýšľam. A ideš na ktoré?
@bambulka711 hycofy sa to tusim vola? Ambulantny zakrok, daju nejaku tekutinu do krcka a cez sono pozeraju ci vytecie z vajcovodov 🙂 nejakych 150e tusim to stoji 🙂
@bambulka711 práve preto, že ja vidím že už teraz sa nám nedarí tak nebudem čakať a môžu na mňa pozerať ako chcú.
@ersp ďakujem ❤️ určite pôjdem.
Žienky, ktoré CAR odporúčate ? ❤️
@kristinkaris zatiaľ to vyzerá ako anovulak. Ale myslím si žeby mohla prísť už najbližšie dni ❤️✊🏼 testík je krásny ale osobne si myslím, že mu ešte trosku treba ❤️
@dominka2611 isto to je anovulak… takýto dlhy cyklus som mala v novembri a tam prišla ovu na 45DC tak uvidím či to bude podobný prípad alebo jednoducho začnem krvácať bez ovu
@dominka2611 vtedy vyzeral takto graf
@kristinkaris drzim ti veľmi palce nech ovu príde ✊🏼. Verím že to bude ako v novembri ❤️
@dominka2611 ďakujem ❤️ dúfam ☺️
@dominka2611 zalezi odkial si 🙂 my chodime do heliosu KE
@ersp ja som z PP
@dominka2611 aj ja 😀
@ersp sranda 😃 tak ja vyskúšam tie Košice teda 😃
@katariiinkaa ahoj skúšala si aj dnes testovať ❤️ ? Mňa si trošku motivovala a objednala som si aj ja conceive gel, že veru vyskúšame 😃.
@dominka2611 Ahoj, áno skúsila. Dokonca aj clearblue digi som spravila (včera bol negatívny) a dnes už vyšiel pozitívne +1-2. Avšak dnes som mala termín ms a začala som ráno krvácať - je to slabšie ako mávam bežne ms, bez zrazenín, krv je svetlejšia a nie taká tmavá ako pri ms. Volala som hneď gynekologičke, mám sa zajtra zastaviť. Tak som sama zvedavá ako to dopadne.. Krvácanie nie je nejako extra silné, nepotrebujem mať zatiaľ ani vložku či tampón.. Je to skôr len po utretí, ale nie svetloružové špinenie, ale normálna krv.. Ale sama neviem čo mám od toho očakávať 😔 ostáva už len pevne veriť že krvácanie prestane a bábätko sa udrží. Mala som doma ešte duphaston tak som si ho hneď dala no a ostáva už iba čakať.. Veľmi držím palce nech vám gélik pomôže 🙂
@dominka2611 v kosiciach su dva centra, my sme sli do heliosu, nakolko sme od znamych mali odporucanie do mt helios, ale to je dalej pre nas aj horsia cesta 🙂
@dominka2611 veľmi dobre rozmýšľaš, bambulku so nevšímaj, ja mám pocit že ona nech tu napíše ktokoľvek cokolvek tak povie apriori doopaku. V tvojom veku s PCOS je 6 mesiacov dosť. A hlavne daj na svoj pocit, ženská intuícia je silná vec! Držím prsty nech sa dockas babatenka. 😉❤️
@ersp áno, hofysy, to sa robí bez uspatia a tuším pred ovuláciou. Lebo že ešte sa robí aj pod narkózou, že tam ak je väčší problém sa ho pokúsia rovno odstrániť. No uvidíme, ja som dnes mala folikul 16 mm, tak asi v stredu/štvrtok gonasi a potom uvidíme, ako dopadne imuno a podľa toho dáme to IUI, ak nenájdu nič ďalšie. Ak by nevydalo, tak asi tiež pôjdem na tú priechodnosť, aj keď lekárka bola taká, že to podľa nej o ničom nevypovedá, že to nie je spoľahlivé 🤷 sranda inak, že každý ten lekár povie inak. Niekto bez hyfosy ani IUI nespraví a ďalší ti povie, že zbytočné to robiť 🙈
@bambulka711 ano hycofy do 10 dna cyklu sa robi a to druhe je laparoskopicky, ale to mi pride uz vacsi zasah 🙂 ja chodim kazde 3 dni aktualne ci zacne vajicko rast, zajtra 18dc a posledna sanca, ak nebude dominantny ziaden da sa duphaston, ale dufam ze daco narastlo, lebo chcu spravit test priechodnosti krcka, ci tam nie je problem a ten sa len cez ovu moze robit..Ano kazdy inak, ale nam vysvetlila pre a proti a snazi sa dr aby to slo co najprirodzenejsie 🙂

@dominka2611 objednas sa a hned na prvej konzultacii sa porozpravate, urobia ti sono a hormonalny profil (krvne odbery) a ak prides s partnerom, tak jemu urobia spermiogram. Cize uz od prvej navstevy mas prve vysetrenia, ktore napovedia kam sa dalej uberat. Navsteva je hradena z tvojej poistovne