icon

Grafy bazálnej teploty

rybkaa
3. jún 2014

Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.

Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net

Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/

Tak vitajte 🙂

kristinkaris
22. júl 2024

@bambulka711 fakt ? Ani náznak ? Žeby už gonasi bolo úplne fuč?

bambulka711
22. júl 2024

@kristinkaris ani náznak... Tak asi je, už je to 12 dní, najvyšší čas.

mimuska328
22. júl 2024

@kristinkaris
@bambulka711 dievčatá top test ma veľmi malinko farbivá. Môže to gonasi zachytiť ešte stále mamatest a pritom top test už je negatívny. Mne veľmi pekne ukázal mamatest spolu s intimed testom kde top test bol ešte negatívny.

bambulka711
22. júl 2024

@mimuska328 hej, ja inak testujem mamatestom, ale teraz poobede som iný nezohnala. Nevadí, veď aj tak to na výsledku nič nezmení... Ja som zmierená s tým, že to nevyšlo. Čo mi teraz píšu baby, tak mi to nemali ani spraviť. Že odsúdené na neúspech.

ersp
22. júl 2024

@bambulka711 ja ked som tak len popocitala kolko penazi za 2 roky sme dali do vytaminou tak aj ivf by sme mali uz zaplatene...

bambulka711
22. júl 2024

@ersp no asi tak, veď si vezmi, že 300e necháš len za iui a v tom nemáš dochádzanie a iné náklady... Ale aspoň to boli menej ako 5000 za neúspešné IVF

ersp
22. júl 2024

@bambulka711 tak ivf je okolo 2000e pri poistovni nie?

zuza265
22. júl 2024

@ersp ano tak… 🙂

bambulka711
22. júl 2024

@ersp ja mám skoro 38 rokov, u nás asi bude treba genetiku alebo dáme vabank, neviem.

ersp
22. júl 2024

@bambulka711 tak ale genetiku nemusis na vsetky embria ci? Iba to co by sa malo vkladat 🙂

bambulka711
22. júl 2024

@ersp jasné, veď to závisí, koľko ich bude. Ale myslím, že tam je cena za nejaký počet embryí. Lebo zase, načo platiť za mrazenie chybných. Musím to naštudovať. Akože, viem to zaplatiť, ale keďže všetko hradím sama, tak je to náročné. A plus na IVF by som asi radšej išla do Brna. Veľa ľudí mi povedalo, že BA určite nie. Nechápem, ako môže byť taký rozdiel medzi tými centrami.

bambulka711
22. júl 2024

@ersp a inak, IUI v Brne stojí len 2200 českých 😡

mimuska328
22. júl 2024

@bambulka711 jasne chápem ale ešte stále není všetko stratené. A ja byt na tvojom mieste idem rovno na ivf. Tiež som bola v tom ze iui musíš mat 3x a až potom ivf ale je to blbosť. Lebo máš tie protilátky q zároveň muž horší spermiogram cize automaticky mate nárok na ivf. A určite by som to riešila teraz už rovno pretože kým sa dostanete do ivf tak neviem koľko bude to trvať ak ta pošlú ešte na nejaké vyšetrenia a poisťovňa tu časť prepláca len do 40r ženy potom si musíš hradiť všetko sama. Ale určite si chod ešte poriesit hematologiu ak náhodou máš nejakú mutáciu môžeš pri ivf potratit ak nebudeš mat liečbu

bambulka711
22. júl 2024

@mimuska328 hej, čítam si akurát veru o tom a len čo príde menzes, volám tam kvôli konzultácii. Či má to IUI vôbec zmysel a nech mi dajú ešte lístok na hematku. Nech si to dám skontrolovať. Síce na reproimuno mi spravili toho dosť, ale pre svoj dobrý pocit... Protilátky teda našťastie už nemám, ale dáme to skontrolovať.

ersp
22. júl 2024

@bambulka711 to hej, akoze aj my to vieme zaplatit z uspor, ale vedeli by sme to aj do baraku oplieskat na dokoncenie 😀 ako bude to riadna palka ...my ostaneme si myslim tam kde sme v car, ale samozrejme ak su zle recenzie isto ist niekde inde 🙂

zuza265
22. júl 2024

@ersp ono genetika sa robi bud pred mrazenim alebo sa odoberu vzorky kt sa zamrazia a daju sa testovat ked by si chcela dat vkladat. Je to celkom aj risk aj s tymi vysledkami nemas 100% sancu. Cize kolko das otestovat rozhodujes pred mrazenim a teda aj uskladnovanie vzoriek cosi stoji ak ich nedas testovat hned. Moze sa stat, ze vam ostane 1 embryo (ako nam) a to sa ani neoplati dat testovat. Su situacie podla konkretneho paru kedy sa to tiez neoplati a napr nam neodporucali a tam sme spadali aj my. Takze je to tame ze fakt nevies co bude a musis cakat krok po kroku

ersp
22. júl 2024

@bambulka711 kokos a tu 200e co som kukala cennik u nas v car 😀

ersp
22. júl 2024

@zuza265 ako myslim ze aj to ivf je risk, ako aj peirodzene, nevieme ci sa spravne vyvinie, ci sa udrzi..

zuza265
22. júl 2024

@ersp na druhu stranu to pravdepodobne precestujes 🙁

zuza265
22. júl 2024

@ersp jasne to urcite ano.. vsetko je hop alebo trop a nemas istotu🙁

bambulka711
22. júl 2024

@ersp no ja som dala 250 za IUI a 50 za lieky skoro. Aby som zistila, že s takým spermiogramom to ani nemali spraviť 🙈
A kto by nevedel inak oplieskať peniažky. Ja ani na dovolenku nejdem, nič veľké si nekupujem a šetrím každé eurko.

bambulka711
22. júl 2024

@zuza265 presne. Človek nikdy nevie, koľko vajíčok a embryií bude. Preto si myslím, že všetko by malo byť hradené okrem toho nadštandardného.

zuza265
22. júl 2024

@bambulka711 na druhu stranu je na tom zahranicie hodne horsie a vacsinou nemaju hradene naozaj nic. Skor je pre mna nefer, ze eliminovat naklady by mohli ciastocnym hradenim z muzovho poistenia. Kks vsetko len z nasho ide

bambulka711
22. júl 2024

@zuza265 tak čo som sa zatiaľ dočítala, tak preplácajú aj keď ideš do Brna 🤷 no musím sa tomu dobre povenovať. Ešte máme nejaký čas.

ersp
22. júl 2024

@bambulka711 u nas 200e iui, cloatyl som platila nejakych 17e a gonasi ked budem davat cca 20e..ale hlavne u Vas asi neriesia a robia hlava nehlava iui ...

bambulka711
22. júl 2024

@ersp no ja som tiež bola prekvapená, lebo rátajme... 80mil/ml, nech to boli 4 ml. Z toho 50% progresívne pohyblivé a 0.5% správna morfológia. Vložili vraj 30 miliónov. Tak moje výpočty hovoria, že tak milión ich bolo v 100% stave. No čo ti poviem. Ja naozaj netuším, či to vôbec ma šancu. Lebo čo z toho, že ich je veľa a rýchlych, keď nie sú morfologicky správne 😔

ersp
22. júl 2024

@bambulka711 a este otazna fragmentacia spermii

zuza265
22. júl 2024

@bambulka711 ano jasne. Preplati ti to slovenska tvoja poistovna. Myslela som ine zahranicie ako cesko a obyvatelov tych krajin🤗

bambulka711
22. júl 2024

@zuza265 aha, no tak to áno, u nás aspoň niečo preplatia. Aj keď stále mi to príde veľmi drahé s ohľadom na to, koľko stoja iné "choroby" poisťovne.

bambulka711
22. júl 2024

@ersp no nič, počkám, či sa zázrak nestane a budeme riešiť.