icon

Grafy bazálnej teploty

rybkaa
3. jún 2014

Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.

Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net

Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/

Tak vitajte 🙂

kristinkaris
2. aug 2024

@andyka105 hej lebo o tu hodinu by si mala viac 🙂 čiže mohla si mať tak 36,75 🙂

andyka105
2. aug 2024

@kristinkaris hmmm zaujimave to by mohlo byt dobre znamenie

bessdonna
3. aug 2024

ahojte baby,ja cakam takto,meriam si bt az do mrchy,mne to pomaha.kazdym meranim prejde dalsi den.

andyka105
3. aug 2024

@bessdonna ahoj, ja som na tom tiez tak, mne to hlavne pomaha aby som vedela ci treba alebo netreba testovat. Vzdy my klesne teplota 12dpo a den na to dojde MS. Dneska je 12dpo a teplota hore 🫣 nemam doma test 😂🤦‍♀️ dneska musim zbehnut kupit a zajtra rano spravit.

bessdonna
3. aug 2024

@andyka105 juj silno drzim palce,lebo toto vyzera velmi dobre.mne zas klesa velmi postupne a v den ms stale nemam predovulacnu teplotu.ja neviem kedy mam testovat,lebo cykly mavam 24 dnove,ovu na 10.dc a teraz az 13 dc,takze asi teraz dojde mrcha neskor,ked ratam 24 dnovy cyklus tak 8.8.,ak ratam s posunutou ovulkou,tak az 12.8

andyka105
3. aug 2024

@bessdonna uvidis, podla mna sa ti posunie sj Ms, lebo lutearna faza odtava vzdy rovnaka.

bessdonna
3. aug 2024

@andyka105 presne toto som mala na mysli,ze urcite bude trvat 14dni od ovu,takze minimalne do 12.8 cakam.

ranita4
4. aug 2024

Ahojte žienky, 2 mesiace si zaznamenávam v jednej appke teplotu, hlien a pozitívne OVU testy. Viete niekto poradiť z grafu, či je tam správne zaznačený čas, kedy nastala ovulácia? (appka si tie čiary robí sama).
- ak som správne pochopila, horizont. čiara sa kreslí 0,05 st. C vyššie ako 6 posledných najvyšších teplôt luteálnej fázy - v tomto prípade by mala byt na 36,4 + 0,05 = 36,45 (čo nesedí v grafe)
- a vertikálna čiara by mala byť tam, kde nastala ovu:
a) podľa pozit. ovu testu - by to mohlo byť 2.8. alebo 3.8. (do cca 2 - 3 dní max po pozit. teste)?
b) podľa nárastu teplôt - pravidlo by malo byť, že teplota je vyššia min o 0,2 st. C - stále po dobu aspoň 3 dní (?) = čo by teoreticky ešte nemalo dnes (4.8.) byť? (v grafe je to zaznačené už medzi 1. a 2.8.)
c) podľa hlienu:
- posledný hlien ako bielko (naťahujúci sa) bol 1.8.
- 2.8. klzko a vlhko (stále číry hlien, nie biely, ale už sa neťahal)
- 3.8. už hlien krémový - biely, avšak pocitovo stále klzko

Ďakujem!

ranita4
4. aug 2024

@ranita4 doplním - 1.8. som bola na folikulometrii a dominantný folikul mal už 23 mm.

bambulka711
4. aug 2024

@ersp ahoj, no ja idem zajtra na folikulometriu, to budem 9DC, ale zatiaľ nemám ani bolesti, ako zvyknem, tak uvidíme... Nejako som sa úplne vypla a už idem na IVF, toto je len také, že aby "reč" nestála.

zuza265
4. aug 2024

@ranita4 ahoj🤗 upravim tvoje pravidla
- horizontalna ciara je na urovni najvyssej teploty z tych 6 najnizsich pred vzostupom teploty (po ovulacii)
- vertikalna ciara v dni pred vzrastom teploty nad liniu horizont ciaru (po ovulacii)
- ovulacia prebehla medzi pozitivnym testom a vzrastom teploty. Ja mam napr ovu par hodin doslova po pozit teste
- pravidlo je, ze po ovulacii su teploty nad liniou (horizont ciara) a tretia vyssia namerana teplota (3 dpo, v tvojom pripade 4.8.2024) je aspon o 0,2 stupna vyssie ako je linia (horizont ciara)
- hlien: zahustenie zhlienu zmiernenie atd pptvrdzuje, ze ovulacia prebehla

zuza265
4. aug 2024

@ranita4 a doplnim este. Ak by 3 dpo nebola teplota aspon 0,2 nad liniou tak ovulaciu potvrdzuje 4. den a to ak je teplota nad liniou kdekolvek

ersp
4. aug 2024

@bambulka711 tak to super ze uz si tak nastavena...ja dnes 17dpo a ms nikde...tak cakam a cakam

andyka105
4. aug 2024

Ahojte baby, tak dneska som skusala test, je snehobiely som 13dpo dneska mala dojst MS ale od vcera mam horucku tak vobec neviem kedy dojde MS ked predpokladam ze kvoli horucke sa to asi poposuva. 🤷‍♀️

ranita4
4. aug 2024

@zuza265 Ahooj, Ďakujem krásne za odpoveď. Skúsim pre overenie, že som pochopila - Takže vertikálna aj horiz. čiara sú ok (ja som myslela, že nestačí, že vzrastie o tak málo v ten 1. deň po ovu (1 DPO), ale teda ak správne chápem, píšeš, že 3. deň ak už je vyššia o 0,2 (a viac), tak sa spätne týmto ovu potvrdila na ten 10. deň (deň po pozit ovu teste, resp. na grafe je to vyznačené medzi 1.8. a 2.8.. resp. aj to, že už 1 DPO sú teploty nad čiarou (hoci nie o viac ako 0,2 st. C). Takže dnes 4.8. som už 3DPO. Správne chápem? Ďakujem! Mám ešte pár "záludnejších" otázok a budem veľmi vďačná, ak by si vedela odpovedať <3

Ešte by som prosila radu ohľadom hlienu:
- 8 DC mi začína zvyčajne už mokrý pocit, vodnatý číry (možno jemne biely) hlien, podstatné je, že je klzko 🙂, čiže to by mal byť už prvý plodný hlien?
- 9+10 DC je naťahujúce sa bielko = to ja jasné, najplodnejšie dni
- 11 DC resp. 1 DPO - síce niečo medzi vodnatým a krémovým, ale stále číry (priehľadný! a hodne klzký - stále sa dá považovať za plodný?
- 12 DC (2 DPO) aj dnes 13 DC (3 DPO) mám stále pocit klzka, hoci je skôr krémový (biely) /a nie číry vodnatý/ tak stále má akoby "lubrikačné" pocity. Je možné, že aj tento sa považuje za plodný? (kým sa nestane z neho ten taký lepivý, biely, hrudkovitý)... /tu ale predpokladám, že podstatné je, že vajíčko žije do 24 hod, čiže by to bolo aj tak zbytočné sa v tento deň snažiť?/

Ak však naozaj vajíčko nežije naozaj dlhšie ako 24 hod, tak posledný deň vhodný na pokus je asi 11 DC. Len ma mätie tá kvalita hlienu, aj to, že skutočne výrazne vyššia teplota je až 12 / 13 DC + tiež to, že tu som čítala https://www.fertility.sk/?m=plodnost-a-zdravie&... že "Obecne platí, že od večera štvrtého dňa po vrchole až do konca cyklu si neplodná"
= a PK (peak, vrchol) je zväčša prvý deň zhoršenej kvality hlienu = 1 DPO resp. citujem "Pozn.: Aby to niekoho nemýlilo: štvrtý deň po vrchole = tretí deň po ovulácii."

Nejde mi to do hlavy 🙂 tak sme plodné len 1 deň po ovu, alebo viac dní po ovu? Díky ešte raz.

bessdonna
4. aug 2024

@ranita4 presne toto som citala vcera a presne toto mi nejde do hlavy.dufam,ze niekto tomu rozumie.

ranita4
4. aug 2024

@bessdonna 🙂) presne, a pozri môj graf. Ide mi o to... čo keby (pri daných pravidlách) nastala ovu nie za pár hodín, ale napr. za viac ako 48 (aj viac) hodín po pozit. teste /čo je údajne úplne bežné/ - napr. :
- 2.8. bola teplota len 36,4, čiže rovnaká +- ako aj dni predtým - čiže povedzme ovu ešte nenastala
- tzn čo ak ovu nastala nie medzi 1.8. a 2.8., ale medzi 2.8. / 3.8. alebo aj 3.8., a teda 4.8. je kľudne ešte spokojne plodný deň 🙂.

(lebo čo ak žena začne skôr, ako sa jej spermie udržia v plodnom hliene, tzn začína príliš skoro, a ak sa páru chce /napríklad/ len obdeň, potom kľudne môžu vynechať akurát deň pred ovu (čo by mal byť deň najplodnejší) a potom sa milujú len na deň, kedy už prebehla ovu (čo už sú o dosť menšie šance na počatie v %) 🙂. Čiže ak je takéto "plánované" časovanie pohodové pre oboch partnerov, tak si tým vedia prirodzene zvýšiť šance na počatie. Hoci, v zdravom hliene by zdravé spermie mali prežiť aj viac dní, čiže teoreticky by to malo byť jedno, ale ktovie 🙂...

bessdonna
4. aug 2024

@ranita4 ja som si myslela,ze ovu nutne musi byt tam,kde je ta ciara.ja som tiez mala bolesti az na druhy deen ako mi vyznacilo.na vyznaceny den som vsak mala hlien.v den hlienu a den predtym sme nemali sex,predosle dni ano,ale co mohlo prezit ak som nemala hlien,sice sme pouzili obcas predtým conceive gel.a v den tych bolesti dkoro rano sme mali sex a par hodin na to prisli ovulacne bolesti.tak strasne by som bola rada,keby mi niekto vysvetlil,pomohol zistit presny den

ersp
4. aug 2024

@ranita4 najlepsie je si to overit na folikumetrii, su tu baby ktore maju ovulaciu kratko po pozit teste, niektore dva dni 🙂 ak by si mala 1 cyklus s folikumetriou dost by ti to zodpovedalo vela veci ako to u teba casovo funguje 🙂 ja osobne tiez mam pocit najplodnejsieho hlienu dva dni pred ovu, ale mam overene z pct testu ze aj ked som mala v cykle malo hlienu, bolo tam 90% progresivnych spermii 🙂

zuza265
4. aug 2024

@ranita4 skusim ti zodpovedat podla toho co viem🤗
- liniu si zadavad sama alebo ti ju dava aplikacia? Ak sama, tak by mala byt na urovni najvyssej teploty z tych 6 pred vzrastom teploty. Nevidim presne teploty ale z tych od 5 do 10 dc a najvyssie je na 7 dc. Tak na urovni teploty v tento den by mala byt linia. Plodne obdobie konci jednak potvrdenim na 3 dpo (pripadne 4 dpo) teplotou vyssou od linie o 0,2 stupna a sucasne potvrdenim hlienu. Ze sa zmenil zhustol je ho menej… hlien je proste hustejsi, belsi,… neskor je ho hodne menej az ziadny
- ovulacia vzdy nastane medzi pozit testom a vzrastom. Niekto mava pozit ovu test dlho ale to asi nie je tvoj pripad a tym padom by som sa riadila teplotou - to je presnejsie nez ovu test.
- a dolezite. Teplota stupa az po ovulacii. Mne naprniekedy prebieha ovulacia vecer/ v noci a na dalsi den teplota nestihne rano stupnut a stupne az ten dalsi. Stupa vplyvom progesteronu a ten sa tvori po ovulacii

zuza265
4. aug 2024

@ranita4 a doplnim. Ty nevies ci bude ovulacia potvrdena na 1dpo atd. Potvrdi ti to az 3-4 dpo. Cize ty to na 1 dpo nevyhodnotis. Nevies ci sa potvrdia pravidla. Preto nevies ci si este plodna. Takze od 3 dpo vacsinou vecer si uz neplodna

bessdonna
5. aug 2024

@rybkaa baby takyto mensi pokles dnes.pisete,ze 11-12dpo by nemal byt pokles,toto ke 8dpo.mam pocit,ze to meranie mi sprijemnuje cakanie,vzdy sa tesim na rano.no ale aj tak vela googlim a vsetko mam uz precitane.este tyzden do ms...baby,ked som mala ovulku tento mesiac neskor,tak aj ms mam ocakavat neskor?

zuza265
5. aug 2024

@bessdonna presne tak. Od ovulacie po menstruaciu mas lutealnu fazu a ta byva cca rovnako dlha. Cize ak ju mas napr 14 dni a ovulaciu mas na 12 den, tak menstruacia pride na 26 den. Ak mas ovulaciu 18 den, tak menstruacia pride na 32 den cyklu. Plus teplota sa nad liniou moze pohybovat akokolvek hore dole len ostava nad liniou.

ranita4
5. aug 2024

@zuza265 Ahooj, ďakujem 🙂 už rozumiem tomu pravidlu plodnosti po ovu. Je to vlastne "predpoklad pre istotu" 🙂. Folikulometriu vyskúšam, to treba prísť k dr asi každý deň? Lebo bola som 1.8. (objednali ma na žiadosť, ale len na 1 deň) a dominantný folikul tam mal 23 mm a v druhom vaječníku ten "zamlčaný" cca 10 mm. Každopádne k tomu grafu:

- ten robila appka sama
- práveže teplota, keď sa graf pretol, bola rovnaká skoro ako na začiatku (36,41 vs 36,40) - takže podľa toho, čo si písala, ak by som sa riadila hlavne teplotou (a hlien bol stále ok) tak ovu kľudne mohla byť neskôr (teraz bez folikulometrie sa uvažujeme len hypoteticky) - kľudne 3.8., alebo do úvahy pripadá aj 4.8.? Len podľa teplot, môžem ich vypísať pre istotu:

- 1.8. - 36,12
- 2.8. - 36,42 (táto je rovnaká ako 29.7. = 7 DC = najvyššia počas tej prvej fázy)
- 3.8. - 36,46
- 4.8. - 36,61
- 5.8. - 36,74
(meriam striktne po podobnej dĺžke spánku, doma, v tú istú hodinu atď)
Ďakujem 🙂

bessdonna
5. aug 2024

@zuza265 dakujem za ozrejmenie.dva cykly dozadu sa mi zda ze lf bola o 2dni kratsia.ale to som merala na zaciatku dost halabala.takze do 12.8 musim vydrzat,idealne 13.8 s testovanim.a prosim ta o koľko nema poklesnut teplota na 11-12dpo?

zuza265
5. aug 2024

@ranita4 prave pre tieto pripady je super zaokruhlovanie teplot, aby sa to lepsie rozlisilo. Pozri profil na instagrame ownyourcycle hlavne odtial som sa ucila ja🤗

Ale tym padom po zaokruhleni by boli teploty
- 36,10
- 36,40
- 36,45
- 36,60
- 36,75

Cize 36,45 je 1 dpo…

zuza265
5. aug 2024

@bessdonna to nie je urcene. Mna zvykne poklesnut bud tesne pri linii alebo az pod nu. Niekomu poklesne az ked dostane menstruaciu. Kazdy to ma inak. 🤗 uvidis pri merani ako to klesne tebe. I ked ak sa snazis otehotniet tak bodaj by neklesla🤗

bessdonna
5. aug 2024
bessdonna
5. aug 2024

@zuza265 dakujem,presne,nech neklesa vobec 😂u mna to vyzera takto,pod ciaru neklesne vobec pred ms.asi az po.

zuza265
5. aug 2024

@bessdonna no vidim presne ty si ten pripad, ze teplota ti zrejme klesa s menstruaciou. Cize ty len podla dlzky lutealnej fazy vies urcit kedy asi pride ze?