Grafy bazálnej teploty
Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.
Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net
Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/
Tak vitajte 🙂
@ersp to áno. Ja si stále hovorím, že som asi stará už, keď to nejde. No uvidíme, keďže 900e len lieky budú na stimuláciu 🤨
@bambulka711 u mna su skor myslienky, ze ludia co nemaju podmienky mat deti ich maju plno a my co fakt moze dieta materialne zabezpecit, dat lasku, vychovu, vzdelanie nemozeme...prpste uplna nespravodlivost...ja cakam tiez palku na ivf ze bude
@claudiadudasova Ahoj, appka sa volá Premom 😉
Ahojte,
@bambulka711 super ze dosla MS, aspon mozte zacat novy cyklus a teds drzime palce aby to vyslo uz teraz.
@ersp Veru tie poovulacne su nizke, povedala by som tak akurat mozno tesne nas ciarou keby merias cely mesiac. Sama musis vediet. 🤷♀️ a neni mozne ze vobec ovu neprebehla a bude to koli cyste anovulak?
@evelyn1986 Super tak uz si po ovu, teraz uz len cakat. Mne este ani netmavnu testy 😂🤦♀️
@andyka105 neviem praveze, lebo podla krvy mi volali ze ovulacia bola...tazko povedat ako aj bolesti boli velke cez vikend a v pondelok pomali uz ustali tak fakt neviem 😀 ono moze to byt aj clostylom mozno a tam som zvacsa prve 3 dni mala tesne nad ciarov ale potom prisiel progesteron a sla hore 🙂
@andyka105 No ja som prekvapená. Takto skoro ovu som ešte nikdy v živote nemala😁
@ersp A progesterón berieš na úpravu cyklu? Si ho mala dlhý? Alebo práveže krátky?
Mne dala doktorka na 3 mesiace Duphaston kvôli skrátenému cyklu. Že vraj mi to malo pomôcť aspoň na rok. Ale po dobratí sa mi zase skrátil, aj som jej to povedala na kontrole a ona, že už mi nič nedá, že výsledky HP som mala v poriadku a že či mi vadí, že mám krátky cyklus. Tak jej hovorím, že tak ja neviem, či je všetko v poriadku, keď z ničoho nič sa mi cyklus skráti a hapruje mi, pred tým som presne vedela, kedy mi menzes príde, človek si aj vedel určité veci naplánovať a teraz mi chodí hala bala. O ona na to, že tak sa môžete v roku o jeden krát viac snažiť otehotnieť…🙈
@evelyn1986 ja ho mam na skratenie, ja som mala 60 dnove cykly, ale nejak mi zblbol cyklus a ovu chodi na 10dc, co neviem ci je dobre..ja skusim napisat dr v pondelok pre istotu co s tou cystou
@ersp Jasné, určite napíš, alebo aj zavolaj, nech vieš… A pomáha ti to na skrátenie toho cyklu? Na koľko dní si sa vďaka tomu dostala? U mňa to bolo prvý mesiac super, aj teplota po ovu vyskočila skoro na 37 ako som to mala voľakedy, ale som si všimla, že druhý a aj tretí mesiac to malo klesajúcu tendenciu - aj cyklus sa mi každý mesiac zase skracoval a aj teploty som mala každý mesiac nižšie a nižšie…
@evelyn1986 ahoj, tiež som mala po ovu nižšie teploty ako väčšina žien, a to som dokonca mala nasadený aj duphaston a aj tak boli take všelijaké.. realne mi teplota stúpla až v deň pozitívneho testu, dovtedy som to mala podobne ako ty 36.5 - 36.6
@evelyn1986 dovolat sa je problem lebo je cislo len na recepciu a tiez nechcem rusit pri konzultaciach ine pary, takze napisem email a uvidim ci sa mi dr ozve telefonicky alebo emailom 🙂 ako ked mam nemam ovu pride tak 6-8dni po dobrati duphastonu, teda je to nejake 33 den cyklu, co je vzdy menej 😀 ale posledne mesiace od juna vlastne sa mi hormony jaksi zmagorili, ovu do 10dc (1 potvrdena aj s folikulom, a 2x z krvi aj ked ta teplota je aka je, dokonca vcera som nasadila duphaston a aj tak moc sa nezvihla tak nwm)..
@katariiinkaa Super, gratulujem❤️ Tak si ma aspoň trošku utešila… ☺️
@evelyn1986 to som rada ❤️ úplne viem ako som sa vtedy cítila, keď tie teploty vyzerali tak ako vyzerali.. nulová nádej.. a čuduj sa svete, práve vtedy to vyšlo. Ďakujem ❤️ držím palce nech sa čoskoro podarí aj vám!
@ersp Chápem, tak napíš… Tak super, ti aj celkom pomohlo. Lepšie, ako mať 60 dňové cykly, to je čisté peklo, hlavne, keď sa človek snaží o bábätko.
Mne prvý mesiac prišla ms na 3 deň po dobratí a ten poskedný už hneď na druhý deň ako som dobrala lieky. Ako keby som začala byť imúnna😄
@katariiinkaa Ďakujem, boj by si mala pravdu🥰 Zatiaľ je to len druhý mesiac, minuly mesiac sme to podľa mňa ani nevystihli a snažiť sme sa začali až po ovu, tak to beriem zatiaľ športovo. U muža som si to musela vyslovene “vyprosíkať”, tak som mu vďačná, že mi vyšiel takto v ústrety. Lebo logika mužov - raz sa spolu vyspíme a nedáme si pozor a hneď další mesiac si tehotná. Takže ešte na to máme čas… Tak som ho musela vyviezť trosku z omylu a poriadne sa s ním pozhovárať😁
@evelyn1986 v podstate neni dolezite mat vysoke teploty ale aby si pekne videla predovu teploty pod ciarou a po ovu nad ciarou, aby tam bola pekne ta kryvka, hodnoty niesu az tak dolezite
@andyka105 Ja viem, poznám ten princíp merania BT. Len skôr ma prekvapilo, že pred tým, keď som merala teplotu a plánovala predošlé tehotenstvo, tak som poovulačné teploty takéto nízke nikdy nemala… vždy som mala zrazu vysoký výstup a teploty sa mi držali hore oveľa vyššie ako teraz. No ale to už je 9 rokov dozadu
@evelyn1986 ja na hadika 😀
Mne uz zacinaju pomaly tmavnut testy. Takze dufam ze tak za 2-3 dni dojde ovu.
@ersp Tak ani taký hadík nie je zlý… 😄 Dôležité je, aby to neklesalo
@andyka105 A ktorý deň cyklu si? Uvidíš, možno to bude aj skôr
@evelyn1986 drzi sa stale +/- pol stupna 😀
Baby nemáte nejaký overený tip ako urýchliť kramy ? Už cítim kríže všetky príznaky a fakt potrebujem aby som ich zajtra dostala nech mám na dovolenke kľud
@ersp Ja dnes mierny nárast na 36,90 Som zvedavá, aký krátky budem zase tento cyklus…
@kristinkaris No vraví sa, že vraj pomáha červené víno, teplý kúpeľ, alebo sex… Mne osobne sa stalo, že som si dala červenú repu a hneď v ten deň som aj dostala (bolo to skôr ako som mala dostať). Potom som aj čítala, že aj to urýchľuje, ale ťažko povedať, či to bolo naozaj z toho, alebo mi len proste prišli skôr

@bambulka711 to ano je to ine ak clovek uz ma dieta, ale na druhu stranu psychicky tazsie preco vtedy ano a teraz to nejde..