icon

Grafy bazálnej teploty

rybkaa
3. jún 2014

Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.

Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net

Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/

Tak vitajte 🙂

kristinkaris
26. aug 2024

@evelyn1986 ďakujem skúsim ☺️ dúfam že zajtra už bude pokles Bt

ersp
26. aug 2024

@evelyn1986 ja na narast ani necakam, do nedele progesteron a potom hadam rychlo ms...pisala som dnes aj do car tak uvidim ci sa mi ozvu a kedy

bessdonna
26. aug 2024

baby prosim,podla pravidiel mohla byt ovulka 13dc?vtedy som mala silne bolesti vpravo a pozitivny ovu test.ale ovu mi na zaklade teplot nevyznacilo.co si myslite o mojom grafe?

bambulka711
26. aug 2024

Ahojte dievčatá, nejak som pár dní nesledovala diskusiu. Nejako som znechutená už zo všetkého. Dnes som si bola u gynekológa dať podpísať papiere a sestrička ma poslala preč, že sa mám vrátiť v stredu, keď sa vráti lekár z dovolenky - už neviem koľkej toto leto. Takže zas týždeň stratený, lebo keď to tam odnesiem v stredu, vo štvrtok je sviatok a v piatok všetci isto dovolenku budú mať a riešiť to začnú v poisťovni najskôr v pondelok budúci, takže to naozaj zrejme nestihneme. Som sa jej od zúfalstva už rozplakala v tej ordinácii 😭 idem písať do Brna a budem sa modliť, aby sa tento cyklus natiahol.

andyka105
26. aug 2024

@bambulka711 a nevies si ho nejako umelo predlzit aby ste to potom stihali?
@kristinkaris Mne vacsinou pomaha kombinacia, v horucej vani si dame s muzom vinkou a potom mame pekny vecer 😉😂 ale zvyknem to tak uz 2 dni pred kramami. Tak skus uvidis 🤷‍♀️

andyka105
26. aug 2024

@evelyn1986 no dneska som tusim 14 dc tak predpokladam ze zajtra uz bude pozitivny test. Uvidime 🤷‍♀️

ersp
26. aug 2024

@bambulka711 to ta sestricka nechala empatiu a svoju pracovnu moralku pred dverami? Ach nakopat niekde do zadnice...skus pripadne progesteron ti kusok nenatiahne cyklus?

bambulka711
26. aug 2024

@andyka105 ja už to asi nechcem nijako ovplyvňovať. Akože, dnes neskutočnú depku som chytila, ale že strašnú. Teoreticky to stíhame, ak bude normálne dlhý cyklus, ale proste, že stále nejaká komplikácia. Vždy, keď niečo riešim, tak na 3x, lebo stále niečo... Lekár dovolenka, lieky nie sú, termíny za dlho... Ovulácia skoro alebo neskoro. Nejak to na mňa doľahlo, že jeden sprostý štempel mi nedala, pritom v stredu tam prídem a lekár ma pošle za sestričkou, že čo on s tým...

bambulka711
26. aug 2024

@ersp progesterón určite budem dávať, ale ak príde ovulka skoro, nebude stačiť. Akože, ja som sa jej tam už rozrevala. Lebo viem, že lekára v stredu ani neuvidím a bude to riešiť ona. Mala som si dávno dať kartu inam.
Aspoň v Brne ma hneď ukľudnili, že mi dajú termín hneď na druhý deň, keď poisťovňa schváli.

ersp
26. aug 2024

@bambulka711 ach jaj...viem ze ako deti segra na oddialenie pouzivala citronovu stavu 🙂 za vyskusanie nic nedas a hlavne neuzivat nic na podporu rastu a zrychlenie rastu folikuku a nepichat gonasi 🙂

ersp
26. aug 2024

@bambulka711 ale viem jak sa citis..my chodime do car od februara a zatial ani jeden cyklus zeby sa stihol odsledovat...najprv ureaplazmy, potom skora ovu, teraz cysta..ako na slaktrafenie

bambulka711
26. aug 2024

@ersp nejdem ja s ničím experimentovať, beriem iba medrol. Ani vitamíny, k lekárovi chodiť ani nebudem. Gonasi jasné, že nie, to teraz budem rada, ak príde ovu 20DC. Len po ovu si nasadím progesteron. Len čo podpíše lekár papiere a absolvujeme úspešne IVF, karta ide od neho preč. Už iba z toho, čo som čítala, ani jedna tehuľka nebola s ním spokojná.

ersp
26. aug 2024

@bambulka711 to urxite zmen doktora, to nema vyznam mat takeho..

bambulka711
26. aug 2024

@ersp určite, to už chcem dlhšie. To som hovorila, že akonáhle zostanem tehotná (dúfam teda), tak mením hneď.

katariiinkaa
26. aug 2024

@bambulka711 neoplatilo by sa ti to skôr vyriešiť kým tehotná nie si? Vraj lekári moc nemajú radi keď si majú zrazu preberať tehotné pacientky od iného gyn, tak aby sa ti potom podarilo vôbec nejakého ochotného nájsť. Inak ten prístup sestričky ma fakt dostal.. empatia na bode mrazu očividne.. 😒

bambulka711
26. aug 2024

@katariiinkaa no teraz hlavne musím tú poisťovňu počkať, nech to podpíše a rovno sa ich tam opýtam, či môžem aj teraz počas procesu zmeniť lekára. Aby mi to potom preplatili. Akože, ja som sa totálne zložila dnes už. Kvôli 1,5 dňu stratiť týždeň. Ale ešte stále by sme to mohli stihnúť, ak teda sa nič neskomplikuje v poisťovni, že sa zvyknú vyjadriť do dvoch týždňov. No ale, sviatok...

katariiinkaa
26. aug 2024

@bambulka711 hádam to nebudú zbytočne naťahovať teda.. dobre že ti aspoň to Brno tak vyšlo v ústrety že ti dajú okamžite termín ako sa to schváli, úplne iný prístup to vyzerá byť ako v BA, teda aspoň z toho čo si písala za skúsenosti. Verím že vám to výjde a že sa všetko krásne stihne 🙏

bambulka711
26. aug 2024

@katariiinkaa veru iný, koordinátorka obratom odpísala a upokojovala ma. Tam bolo hneď cítiť , že chápu tie nervy a stres. V BA sa je na recepciu nemožné dovolať, stále vypnutý telefón, stále na všetko som čakala a robili dosť kiksov.

adka3321
26. aug 2024

@bambulka711 Na tvojom mieste by som uz mala davno zmenenho doktora, kebyze s tym starym nie som spokojna. Len co sa stresujes kvoli tomu.

ersp
26. aug 2024

@bambulka711 podla mna mozes kludne zmenit dr, to nema s tym nic spolocne, potrebne aby si plynulo presla a nebola si bez Dr si myslim 🙂

andyka105
26. aug 2024

Baby ked mate ovu bolesti, mavate ich kedy? Den pred ovu alebo v den ovu alebo az potom?

bambulka711
26. aug 2024

@ersp už mám vyhliadnutého iného, tak to budem rovno riešiť potom.

evelyn1986
26. aug 2024

@bambulka711 Ahoj, tak to ma mrzí, ako si dopadla u toho doktora. Chápem tvoje znechutenie aj frustráciu… Ale hlavne kľud. Mysli na to, že u ste len krôčik k tomu, aby ste mali všetko vybavené. Nenechaj sa nejakou sestričkou odradiť, obzvlášť, keď z toho Brna máš dobrý pocit a boli aj ústretový, že hneď ako budú mať papier, idú na to. Aj keď vaša cesta nie je ľahká, mysli na to, prečo to robíš♥️ A keď máš zlý pocit zo svojho doktora, kľudne ho zmeň. Nie je nič horšie ako mať nedôveru v človeku, ktorý ťa má liečiť a rozhodovať o tvojej liečbe. Tiež som to raz takto spravila, keď som potratila… Držím palce✊

evelyn1986
26. aug 2024

@andyka105 Sranda, ale ja nemám žiadne😁 Teda aspoň som to nikdy nespozorovala. Preto aj obdivujem baby, keď vedia podľa bolestí, že teraz mám ovu…

evelyn1986
26. aug 2024

@ersp Ty si ako dopadla s tou cystou? Ozvali sa ti z toho centra?

evelyn1986
26. aug 2024

@bessdonna Ťažko povedať, či bola zrovna ten 13 deň len na základe pozitívneho ovu testu. Medzi 13. - 14. dňom si ani nemala až taký veľký nárast teploty a potom prišiel pokles. Ak sa ti udží teplota aj najbližie 2 dni, asi ti ju vyznačí až na 15. DC

andyka105
26. aug 2024

@evelyn1986 ano ani ja nemavam ziadne bolesti, preto sa pytam ci som len nieco pojedla alebo to mozem pripisovat obu. Lebo to je take akoby take krcovite ale len na jednej strane a ratam ze zajtra uz budem mat pozitivny test tak preto.

ersp
26. aug 2024

@evelyn1986 neozvali dnes, ako ratam s tym ze dr moze mat dovolenku kedze su prazdniny, alebo maju frmol kedze z 3 lekarov ostali dvaja 🙂 takze pockam ci sa ozvu ci nie a uvidim 🙂

bambulka711
26. aug 2024

@evelyn1986 to hej, ale stratiť kvôli 1.5 dňu možno 3-4 mesiace, to na optimizme nepridá. Ale už viem, kam sa pôjdem prehlásiť hneď, ako to bude schválené poisťovňou, takže sa snažím myslieť dopredu a veriť, že cyklus bude mať aspoň tých 28 dní a nepríde ovulácia ako na potvoru skôr.

evelyn1986
26. aug 2024

@bambulka711 Chápem, tiež by som to tak brala, ako zbytočne zabitý čas. Ale treba myslieť pozitívne, stále je šanca, že sa to stihne včas😉 A keď vieš, kam sa prehlásiť, ja by som so zmenou doktora neotáľala