icon

Grafy bazálnej teploty

rybkaa
3. jún 2014

Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.

Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net

Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/

Tak vitajte 🙂

ersp
6. sep 2024

@andyka105 tak to nas tu bude vela cakat na ovu spolocne 😀

andyka105
6. sep 2024

@bambulka711 to je vitex len inym nazvom. Je to v podstate to iste @bessdonna ja berem vitex uz asi 4 mesiace hlavne kvoli krvacaniu pred MS ale zatial nepocitujem nejake zmeny, ale je to mozno preto ze to berem iba id ovu po MS

ersp
6. sep 2024

@andyka105 skus poriesit progesteron 🙂

bessdonna
7. sep 2024

@ersp preco ho uzivas len do ovu prosim ta?ja tak uzivam cajiky a macu.no ak to ma zmysel tak ako pises tak si urcite kupim,takto by sa to oplatilo.

bessdonna
7. sep 2024

@andyka105 vitex konkrétne agnucaston som tiez chcela od ovu po ms ako keby namiesto duphastonu,len vsade mi odposali,ze saa uziva cely cyklus 3mesiace.neverim,ze potom nezablokuje ovulku.ja zas spinim pred ms.napr aj teraz stale len spinim,mam len intimku.trva to den,potom zosilnie.a to je vraj zle.ale podla teba mozem mat malo progesteronu ak mam 13dnovu lutealnu fazu?

ersp
7. sep 2024

@bessdonna nevidim uzivanie inositolu po ovu ked je hlavne na kvalitu vajicok 🙂

bambulka711
7. sep 2024

@bessdonna nemyslím si, že by ti zablokoval ovuláciu. To nie je také, ako keď berieš tabletky.

bambulka711
7. sep 2024

@ersp ja inositol beriem stále. A takto, kvalitu vajíčok nevieš zlepšiť, ale vieš zabrániť tomu, aby sa nezhoršovala. Takže to nie je o tom, že ich podporuješ iba počas rastu, ale v celom cykle počas celého života. Aspoň tak nám to vysvetľovala pani doktorka.

bambulka711
7. sep 2024

@ersp teda, aby som sa vyjadrila úplne presne, tie vajíčka existujú. Oni vznikli ešte keď sme boli v maternici a majú nejakú kvalitu danú. Iba pred ovuláciou začne rásť ten dominantný folikul, ale to vajko tam je už 30 rokov... Takže to nie je o tom, že zrazu sa vajko vytvorí pred ovuláciou. Neviem, či som to dobre popísala

andyka105
7. sep 2024

@bessdonna no tak to mas podobne ako ja. Mam 12dnovu LF a od nejakeho 8dpo krvacam je to jasna krv vzdy pri utreti. Predpokladam ze je to nizkym progesteronom ale nemam to potvrdene od lekara. Vitex podla mna neblokuje ovulaciu lebo minuly cyklus som ho zacala brat lebo som si myslela ze som uz po ovu a nakoniec mi ju vyznacilo az po vyse tyzdni.

ersp
7. sep 2024

@bambulka711 ja som pochopila tak ze kvalitu vajicok neoplyvnim, jedine sa vie ovplyvnik dozretie vo folikule 🙂 ako ja uz vitaminy objednavat nebudem, len to co mam doma 🙂

bessdonna
7. sep 2024

@andyka105 ale mne to spinenie zacne na 14.dpo a 15 uz mam kramy.lf ma 13 dni.ze to by bolo ok ale vraj sa to celkovo nema zacat spinenim.a niekedy to cely cas je slabe,nieco medzi spinenim a krvacanim.ale vzdy sa to zacne az na 14dpo

ersp
7. sep 2024

@bessdonna ako mne ms zacina spinenim ale to do 3-4hodin sa puati prosto ten zaciatok..ako co si ja pamatam tak spinenie mimo cyklu je aj hormonalna nerovnovaha, tusim bambulke sa progesteronom toto spinenie pred ms eliminovalo, dobre si pamata? 🙂

bambulka711
7. sep 2024

@bessdonna ja keby neberiem progesterón, tak tiež špiním 4 dni pred MS. Aj na to mi lekár povedal, že je to normálne, keď som vyslovila obavu. Podľa mňa to totiž v poriadku nie je. Pochopím deň pred, ale nie 4 dni 🤷

ersp
7. sep 2024

@bambulka711 suhlasim, myslim ze to nie je v poriadku, vsak vsade je pisane ze akekolvek krvacanie, spinenie mimo cyklu treba riesit 🙂

andyka105
7. sep 2024

No ved jasne preto to na preventivke urcite spomeniem doktorovi. Lebo predchadzajuca doktorka mi vravela ze mam nejaku ranku na maternicic a ze to z toho krvacam. 🤷‍♀️ prisla som k druhemu doktorovi a ten uz ziadnu ranku nevidel tak j neviem 🤷‍♀️

bambulka711
7. sep 2024

@ersp veď, aj to je jeden z dôvodov, prečo mením lekára. Lebo všetko je normálne.

bessdonna
7. sep 2024

@bambulka711 suhlasim a neskutocne,ze gynekologovia maju taketo ninake vedomosti v tejto oblasti

ersp
7. sep 2024

@bessdonna ja mam skor pocit ze gyn sa nechce nic riesit..osobne skusenosti...mne gyn tvrdil ze vsetko je ok, ze dlhe cykly to neriesit ked to mam stale, ze ked sa mi podarilo 1x podari sa zas len trpezlivost...mesiac na ti zmena dr a polycysticke vajecbiky jak vysite..

bessdonna
7. sep 2024

@ersp jezis strasne.ja mam kratke cykly tak snad toto nemam,ale vacsinou slabu menstruaciu mam.no teraz celkom ok.

bambulka711
7. sep 2024

@bessdonna ja mám tiež štandardne neskoro ovuláciu, krátku LF a ešte aj špinenie dlhé. K tomu menzes 3 dni a stačia mi intimky 🤷 klasické vložky ani doma nemám a tampóny len mini.

ersp
7. sep 2024

@bessdonna tak to by si pco nemala mat, ale urcite zistit co s tym spinenim 🙂 ja som napr. sla sama na hor. profil ked gyn sa neracil

lenka1801
8. sep 2024

Ahojte, už 4 dni mám na testoch slabulinkú druhú čiarku a teplota je stale nad 37 a ide o to , že ms mi mešká dnes už druhý deň a zatiaľ ani náznak že by mala prísť. MS vždy dostanem na 24deň. Chcem sa opýtať zrejme teda sa asi nepodarilo správne tam niečo a hcg je nízke, čiže nič z toho to mi je jasne . Skôr ma zaujíma dokedy sa to vie natiahnuť , že koľko mi bude ešte asi meškať. Stalo sa vám niektorej tu niečo podobné? Ďakujem 😊

ersp
8. sep 2024

@lenka1801 hod sem aj testy 🙂

lenka1801
8. sep 2024

@ersp ten prvý je asi 11dpo a ten posledný je teraz z rána. Sú to len také tiene. Čiže viem že zdravé tehotenstvo to nebude . Z dneška, čerstvo robený sa mi ešte nedal celkom dobre odfotiť.

zuzka2662021
8. sep 2024

@lenka1801 preco si myslis, ze by to nmalo byt zdrave tehotenstvo. Možno sa neskor zahniezdilo

lenka1801
8. sep 2024

@zuzka2662021 ja ani neviem asi preto že ciarky nesilnejú . Keď som vo februári otehotnela v deň meškania bola normálna silná čiarka. Tak asi preto.

zuzka2662021
8. sep 2024

@lenka1801 dak tomu šancu zajtra ak bude silniet tak jr to na dobrej ceste

lenka1801
8. sep 2024

@zuzka2662021 áno ďakujem, veď čakám 😊
Neviem ani vlastne či je to možné aby testy takto rovnako stále vychádzali a nakoniec by to vyšlo

ersp
8. sep 2024

@lenka1801 nesilneju, kazdy ob den by mala byt silnesia, ale kazdopadne by som riesila dr aspon krv ked ti uz meska ms 🙂