Grafy bazálnej teploty
Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.
Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net
Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/
Tak vitajte 🙂
@lenka1801 ahoj, počkaj ešte pár dní a ak čiarka nezosilnie, niečo nie je v poriadku. V každom prípade by som po týždni meškania išla k lekárovi, aj keby čiarky zmizli, či je všetko ok.
@bambulka711 určite áno , počkám a uvidím. Len ako píšem zaujímalo by ma ak má s týmto niekto skúsenosť, že ako dlho to môže trvať, kym by sa pustila ms, ak by to teda nebolo ok 🧐
@lenka1801 boli tu dievčatá, čo zažili, možno sa niektorá ozve. Ale viem, že dlho.
@lenka1801 Ahoj, ja som mala mmt a krvácanie sa spustilo až cca po mesiaci od prvého pozitívneho testu. Potom prvá normálna ms prišla po 6 týždňoch a hneď v ďalšom cykle sa nám podarilo otehotnieť znovu. Držím palce ❤️
@katariiinkaa ahoj, ďakujem za tvoju odpoveď . A tiež si mala také slabé testy prosím ťa?
@lenka1801 mne silneli ale extremne extremne pomaly, toto boli testy počas mmt - medzi testami sú rozdiely pár dni ako vidis a rozdiel v intenzite bol fakt mizerný.. nakoniec som mala na testoch koľajnice, ale trvalo to asi 3 týždne od prvého pozitívneho testu. Teraz pri tomto tehu som to mala v priebehu týždňa. U mna sa to podchytilo skoro, čiže som sa vyhla aj akejkoľvek operácii a telo sa s tým chvalabohu zvládlo vysporiadať samo. Veľmi držím palce 🙏
@katariiinkaa och ďakujem, no to vyzerá asi ako aj môj prípad ☹️ a aj si teda bola na gynde? A zvolili ste čakanie? Tak?
@lenka1801 ja som bola sledovaná úplne od toho prvého testu u gyn, kedy mi prvýkrát robila odber na hcg. Po pár dňoch ho robila znovu a už vtedy videla že nestúpa dobre - boli dve možnosti, buď je to biochemické alebo mimomaternicove. Chodila som každý týždeň na ultrazvuk a keď nevidela ani po 3 týždňoch nič v maternici ani mimo nej ale hcg pomaly stupalo, tak má poslala na pozorovanie do nemocnice. Tam mal nastastie službu zástupca primára, ktorý mi povedal že ak sa neponahlam extra domov, dal by tomu ešte pár dni či nezačne hcg same klesať, kým sa pustime do akéhokoľvek zákroku. Vtedy nevideli ani oni na sone nič a to ma pozerali traja lekári. O 2 dni na to mal službu iný lekár a ten našiel niečo male na pravom vajcovode - tiež sám nevedel povedať čo to je, ale on chcel hneď operovať, celkovo nebol moc príjemný a prišlo mi že to robí už rutinne.. tak som odmietla že radšej podľa slov zástupcu primára počkám. Deň na to mi hcg kleslo z 1234 na 1222 ( konečne som sa potešila že sa to aspoň pohlo smerom dole) a v ten deň sa spustilo aj krvácanie, cca ako menzes. O 2 dni na to hcg kleslo na niečo cez 700 a o ďalšie 2 dni na niečo malo cez 100, vtedy ma prepustili domov. Na sone už nebolo vidno znovu nič. Dovtedy som žila v tom že pri mmt sa človek operácii nevyhne. Ale zástupca primára mi vysvetľoval že občas keď hcg stúpa až takto pomaly sa stane že plod zahynul v úplnom začiatku, teda je veľmi malinky na to aby robil problémy a telo ho zvládne niekedy same vypudiť do brušnej dutiny, kde sa následne vstrebe. To bol aj moj prípad. Ale hovorím - nebyť toho aby mal on službu, mala by som za sebou zrejme aj úplne zbytočný zákrok. Čo som písala s rôznymi žienkami potom, tak nie je samozrejmosť že to gynekolog hneď rieši takto ako ta moja. Niektorí to berú na ľahkú váhu a potom sa žiaľ žena nevyhne ani zákroku - v tom lepšom prípade. V tom horšom, ako mi jedna žienka písala, vajcovod praskne a vtedy sa už naozaj bojuje o život. Čiže určite ak sa ti čokoľvek nezda, dožaduj sa toho nech sa to rieši a nenechaj sa odbiť 🙏 ja stále verim že to nebude v tvojom prípade mmt ❤️
@katariiinkaa och to ma mrzi 😔 a som vďačná, že taký lekár ešte existuje. Ja mám gynekologičku veľmi super, toho sa nebojím, že by niečo podcenila alebo naopak, že by ma do niečoho bezhlavo tlačila. Zajtra spravím test a zavolám lekárke. Ďakujem ti veľmi pekne za tvoj príbeh. Neviem či je teda šanca na to aby bolo všetko v poriadku 😌 píšeš v tomto tehu? Takže teraz si tehu?
@lenka1801 áno, hneď po prvom cykle po tomto všetkom sa mi podarilo znovu otehotnieť, momentálne som 15tt a naše dievčatko je krásne, zdravé a všetko je v poriadku ❤️ držím palce naozaj a určite daj vedieť ako to nakoniec dopadlo, veľmi ti všetky držíme palce
@katariiinkaa ďakujem pekne ❤️ dievčatko tak to ti gratulujem a nech ste zdravé 🙂 oki napíšem , ako som dopadla určite 😌
Ahojte, tak dnes je vidno, že test zoslabol a je skoro negatívny, to znamená že zrejme to je biochemické a môžem očakávať ms? Na jednej strane ma to potešilo, že nebudem čakať dlho a nebude nutné teda asi žiadny zásah a na druhej strane malé sklamnie, že to nevyšlo ale nevadí, ideme ďalej 🙂
@andyka105 a test si nerobila? To je riadny výskok, ak nie si chorá ✊
@bambulka711 ocakavala by som uz tmavsi ale ako nieco malo tam je ale tak uvidime 🤷♀️
Nemala by som byt chore, neni mi nic. 🤷♀️
@andyka105 tiež sa mi tam čosi slabunké marí 🥰
@andyka105 no niečo sa tam črtá, uvidíme zajtra ✊✊✊
Tak nemám rada tieto moje dlhé cykly.. Ale už konečne to začína vyzerať ze sa ovulácia blíži.. Podľa minulych mesiacov by som mala zajtta ovulovat, uvidíme aký bude test poobede, poprípade zajtta doobedu, som zvedavá, dnes takto, pre mňa už úspech.. Ale ešte mu dosť chyba.. Ale aj teplota vyzerea fajn, uvidíme kedy vyskočí.. Co poviete.
Ahojte ako sa tu máte ? My sme nechali tomu voľný priebeh keďže sme boli na dovolenke a tam užívali na plne obrátky 😁 uvidíme či sa zadarilo moja otázka znie ovplyvnili vám Bt nejako vysoké teploty v prostredí ?
@ersp podľa mňa zajtra bude akurát 🙂
@bambulka711 duufam v to 🙂 uz by som nechcela premeskat iui tento mesiac nech to skusime a riesime potom ivf
Dievčatá, tak práve držím v rukách obálku z poisťovne s kladným stanoviskom. Normálne tomu nemôžem uveriť, že ideme do toho. Aj sa bojím, aj sa teším.

@ersp ďakujem 🙂 počkám pár dní a uvidím potom zavolám na gyndu.
Ale vôbec neviem ako dlho to môže trvať ak to teda nie je zdravé tehotenstvo. To by ma zaujímalo.