Grafy bazálnej teploty
Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.
Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net
Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/
Tak vitajte 🙂
@bamarlenka ďakujem, si zlatá. Ja tomu všetkému rozumiem, len som asi mala očakávania, ktoré sa nesplnili a prekvapilo ma to, to je všetko. Mám 20 hodín do odberu a už musím iba veriť, že všetko dobre dopadne a vajíčka počkajú 🥰
@kristinkaris och, to mi je ľúto, tak som dúfala, že to vyšlo 😥
@kristinkaris och to ma mrzi… je to vobec mozne aby sa ti tak dlho drzalo? Tak ale hlavu hore nech rychlo pride mrska a sup ho do noveho cyklu. 😉
@bamarlenka ja viem, že je to štandardný postup, ale viem aj, že ovuláciu mávam štandardne veľmi rýchlo po nástupe LH, preto mám strach. Ale už s tým nič nespravím... Máme všetko spravené v CAR, podrobne len reproimuno, tam sa liečim. Ostatné nechceli, že až keď by sa nepodarilo teraz alebo boli potraty 🤷 ani ma nechcú nikam zobrať, kým 2x nepotratím😡 na hematológiu som dostala termín o 5 mesiacov atď. No uvidíme zajtra, už s tým nič nenarobíme dnes.
@bamarlenka ja tiež nerozumiem. V piatok na sone som lekárke hovorila, ze mi zvyknú praskať folikuly skôr a ona s kľudom Angličana, že pani doktorka o tom nič nemá spomenuté (asi preto, že sme sa videli raz na úvodnej konzultácii a nič sme také neriešili) a že ak sa to stane, tak nabudúce to nastavíme inak. No obočie mi nad hlavu vyskočilo, že či to myslí vážne, že to ani neskonzultuje s mojou lekárkou, ale riskneme to. Že či mne peniaze a zdravie rastú na záhrade 🫣😡
@kristinkaris to mi je ľúto… to by možno vysvetľovalo aj ten skorý pozitívny test🤔
@bambulka711 budem na teba zajtra myslieť a držať palce✊ Hlavne mysli pozitívne a podaj hlásenie😁 ako si dopadla😉
@ersp ty ako? Zajtra idete tiež do centra na tú konzultáciu?
@bamarlenka budem mať 38 o mesiac a ahm tuším nejakych 2,9. Ale neviem, čo za jednotku, iba viem, že je to dobrý výsledok...
@bambulka711 držím palce dnes ❤️
@katariiinkaa ďakujem, už som na izbe, čakám, kým pôjdem 🥴
@bambulka711 robili už kontrolné sono?
@katariiinkaa nerobili, doktorka ma iba pozdravila a odišla. Už som hore, čakám na výsledky...
@bamarlenka akurat som chcela @bambulka711 pisat, ze su tam isto odbornici. A ze isto vedia co robia ❤️ sucasne chapem, ze ked uz ma zena skusenosti, ze je informovana, je tazke nebyt a mas potom neistotu.
U nas napr v centre to nebolo o vlozeni papiera do ruky ale o realnom vysvetleni co ako presne podla nasich vysledkov. Separacia podla partnerovho spermiogramu a co presne a preco navrhuju a co nenavrhuju a preco. Nasledne sme v cenniku poskrtali co bolo vybrate a co bude otazne podla konkretneho odberu ako dopadne. A to aj preto, aby sme boli informovani a aj preto, aby sme vedeli kolko nas to bude stat. Mohli sme sa cokolvek pytat a este nam embryolog povedal, ze keby nas cosi napadlo, nech ho kontaktujeme a dohodneme stretnutie a rad to s nami prejde. Verim ale, ze v Brne naozaj vedia co robia, sucasne je to len taka situacia, ked nevies co ako. To kludu nepridava. A je to pochopitelne najma ked uz mas skusenosti.
Sucasne @bambulka711 si v dobrych rukach. Ja som teraz doktorom aj gynekologicke - ta co ma kontrolovala a odoberala vajicka aj embryologovi povedala, ze maju moju plnu doveru. Videla som ako ich to potesilo a myslela som to uprimne. Mozeme si tu precitat milion informacii a milion skusenosti, avsak verim, ze sa vypracovali tam kde su prave preto, ze vedia co robia. A ze ja nemam ani 1% informacii, kt maju oni
@bambulka711 a neviem ci som to tu odporucala, ale odporucam si pozriet zive vysielania od clayo clinic - prestizna klinika v prahe. Vysielania su ulozene na instagrame. Je tam naozaj extremny vyborny embryolog slovak dr Hlinka a vysvetluje nadherne mnoho veci. Aj take, co tu na koniku boli podavane mylne. Upratalo mi to dost veci. ❤️
@zuza265 ďakujem. No práve o to ide, aby človek vedel, koľko ho to aj bude stáť a čo má a čo nemá podľa výsledkov zmysel. Lebo napríklad ja som dala aj tú separaciu elektrolyticku, ale či ju treba alebo je to zbytočné nevieme. To isté genetika, nikde som nemala možnosť im vyplniť, že nechcem naraz genetiku všetkých, ale postupne keď tak... Trošku mi chýbalo takéto niečo. Takže to nie je o nedôvere u mňa, ale skôr o tom, že mi chýba informovanosť obojstranná...
Inak teda, odobrali 18 vajíčok, snáď bude dosť zrelých a oplodnia sa pekne ❤️
@bambulka711 gratulujem 🙂 urcite bude dost zrelych 🙂
My sme po pohovore, pravili aj kontrolky utz a cysta je tam stale, nerastie, nie je cela naplnenia, ale vplyvom hormonov sa plni a vyteka cez vpich, takze dufam ze z ms aj ona odide a nebudeme riesit laparoskopiu...kazdopadne nas caka (ked zmizne cysta) dlhy protokol, cize u nas to bude stimulacia na 2 cykly minimalne a treti ptm vklad..takze sa to vsetko natahuje
@bamarlenka presne toto sme aj my - teda partner absolvoval. A aj podla toho volili metody🤗
@bambulka711 vysledok vyzera super❤️ to ja mozem iba snivat o takom pocte. Velmi drzim palce nech je podobny pocet aj vhodny na oplodnenie a nech sa oplodnia. ❤️
S “nedoverou” som to myslela trosku inak - skor v spojitosti, ze to vytvara stres, ked nie su veci prekonzultovane.
@bamarlenka
@zuza265 ja som si pýtala ICSI+ PK + MFSS. Pôvodne som chcela MACS, ale vraj sú lepšie výsledky pri tej mikrofluidnej. Tú mi teda nepísala doktorka, ale ja na základe toho, že partner má skoro 55 rokov a zlú morfológiu... Presne, ako hovoríš, pre mňa teda hlavne finančný.
@bamarlenka budu mi volat este brali krv ze co dalej sama som zvedava..
@bamarlenka no ak správne rozumiem, tak zajtra by som mala vedieť, koľko sa oplodnilo. Ale zatiaľ sa na to nesústredím. Vôbec nemám pocit, že by dnes bola na odbere. Nejak zo mňa všetko opadlo, tie obavy, že nebudú vajíčka a len odpočívam. A genetika presne. Tak či tak sa vklady platia a choré sa buď neujme, alebo to potom bude "stáť" oveľa viac celý život. A plus v tehotenstve tak či tak si platíš genetiku. Takto má človek aspoň akú takú istotu, že urobil všetko preto, aby bolo bábo zdravé. Jasné, že to nie je záruka, ale aspoň vyššia šanca...

Ahojte tak u mňa sa tehu nekoná :/ očividne ta čiarka bola ešte stále z toho biochemického hcg v krvi mám stále 5 preto tie citlivejšie testy zachytávajú … teplota dnes klesla na 36,25 tak zajtra očakávam ms aj keď absolútne nemám pocit žeby mala dôjsť :D