icon

Grafy bazálnej teploty

rybkaa
3. jún 2014

Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.

Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net

Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/

Tak vitajte 🙂

ersp
23. okt 2024

@kristinkaris moze byt neskorsie uhniezdenie, skus test o 2-3 dni a uvidis 🙂

ersp
23. okt 2024

@bambulka711 presne ako keby tenis hral 😀😀 potom neviem ci sa idem pocurat, pototo alebo co 😀 mne doktorka tiez ma upozorni ze zatlacim nech vidime co je za cystou, dr neriesil ani ze daco aj za cyatou moze byt a ubolena som bola 2 hodiny este 😀

bambulka711
23. okt 2024

@ersp vies čo, sono až tak neprežívam našťastie. Skôr bežné vyšetrenie, keď tie kliešte pchá do mňa jak do kravy a ešte mi káže sa uvoľniť. Pri doktorke som problém nemala nikdy, lebo tá to dáva opatrne a pomaly... Prip. Keď mi krčok vyšetruje a tlačí jak sprostý 🙈

ersp
23. okt 2024

@bambulka711 ako ja pri doktorke nemam problem s kliestami z nicim, mne az dr smiala ze niektore sa jej tam od bolesti skrucaju a ja nic 😀 ale ako vravis aj ked doktor na preventivke len krcok vysetroval som mala pocit ze rodim 😀😀😀 nic chlapom to tazko vysvetlit ze maju byt jemnejsi 😀😀😀

andyka105
24. okt 2024

@linda5678 ahoj, uz si bola na tych testoch na pecen? Spominala som doktorovi a predpisal mi utrogestan na vkladanie. Tak som zvedava za dva tyzdne idem na krv. Myslis ze dovtedy sa vylepsi krvny obraz?

andyka105
24. okt 2024

Ako sa vam dari dievcata? Nejako nestiham sledovat, neviem co pichli malemu na ockovani ale uz tyzden je jak z divich vajec 🤦‍♀️
@bambulka711 ale v konecnom dosledku je aj mozno fajn ze sa ti posunie vklad nie? Si spominala nejaku oslavu na november tak si ju aspon uzijes. Kolko vlastne budes cakat na genetiku ci uz ti dosli vysledky?

bambulka711
24. okt 2024

@andyka105 ahoj, ešte neprišli a ani netuším, kedy pridu. Vieš čo, ani nie, lebo lekárka chce natívny cyklus skúsiť a pri mojej nízkej sliznici sa ľahko môže stať, že to odložia znova. V decembri cez sviatky sú zavretí, takže vklad by sme už nestihli tento rok a tým pádom by sme šli až koncom januára. Tak si vezmi, že až 4 mesiace po odbere vajíčok by bol prvý vklad.

andyka105
24. okt 2024

@bambulka711 co znamena nativny cyklus? Ja som myslela ze ked to teraz nevyslo tak v novembri este moze byt vklad.

bambulka711
24. okt 2024

@andyka105 obe embryjká mali genetické vady. Idem si to odrevať...

kristinkaris
24. okt 2024

@bambulka711 och to ma mrzí :(

ersp
24. okt 2024

@bambulka711 neeeeeeeeee 😭 to ma mrzi...idete dat aj dalsie testovat ci nie? Aj povedali ake vady?

bambulka711
Autor odpoveď zmazal
bambulka711
24. okt 2024

@ersp neviem, musím to predýchať a zvážiť, či si môžem dovoliť pred vianocami vyhodiť ďalších 1200e, aby som sa dozvedela, že sú zle aj tie zvyšné... Úplne ma to odrovnalo, odišla som na počkanie z práce bez vysvetlenia.

andyka105
24. okt 2024

@bambulka711 och tak to ma velmi mrzi. A to boli tie embria najlepsej kvality? A teda co s nimi teraz bude? A je to dane ze 100% alebo je to len nejaky predpoklad? Nevyznam sa v tom uplne

ersp
24. okt 2024

@bambulka711 to verim...nemalo by vyznam podstupit geneticke vysetrenie teba a partnera na zaklade tohto vysledku? Nech ako vravis nedavas peniaze do genetiky emabrya..

ersp
24. okt 2024

@andyka105 podla toho ak tomu dobre chapem tym vysledkom, su tam vady na chromozomoch a neodporucaju vklad daneho embrya..predpokladam ze ak je taky zaver nebolo by tehotenstvo s takym embryom ani mozne

andyka105
24. okt 2024

@ersp aha chapem.

kristinkaris
24. okt 2024

@ersp to prvé monozomie je abnormalita chromozomu a trizomia by mal byť down ak si dobre pamätám

ersp
24. okt 2024

@kristinkaris down ale nie je pri 21 chromozome?

bambulka711
24. okt 2024

@ersp to nie sú genetické vady, ktoré by boli dedičné, proste sa embryjko zle delilo.
@andyka105 už sú zlikvidované, to sú vady nezlučiteľné so životom, asi by sa ani nechytili, alebo ak áno, skončilo by to potratom.
@kristinkaris nie, Down je 21 chromozóm. Toto sú chyby na chromozóme, že pri tej Mono jeden chýba a pri tej trizo je pre zmenu navyše.
V každom prípade je to jedno, musím si premyslieť, čo ďalej, ale pomaly sa vzdávam nádeje na materstvo. Som proste stará.

linda5678
24. okt 2024

@andyka105 ahoj, ano vsetky hodnoty mam v poriadku. Urcite je to aj formou uzivania, tak snad aj u teba to vkladanie pomoze. Len je to trochu nechutne, kedze tableta sa cela nevstrebe 😅 No gyn mi povedal, ze ak bude vsetko ok pocas najblizsej kontroly v 14tt, tak zacnem vysadzat

mimuska328
24. okt 2024

@bambulka711 je mi to strasne ľúto 🥹 tu ale ani genetika nepomôže keby idete na pokec lebo presne sú to genetické vady embrya a vy s tým nič neurobíte tak ako aj pri bežnom snažení keď to skončí potratom proste sa spojilo zle vajicko alebo zla spermia. A nehovor ze si stará na dieťa pozri sa na ženy co rodia po 40 zdravé deti a nič im neni. Proste toto je čisto len o náhode ktorá spermia sa spojí s vajíčkom.. nerozmýšľala si nad darovanými spermiami? Predsa ak bol zlý spermiogram a muž má už nad 50 aj tam môže byť veľký problém

linda5678
24. okt 2024

@bambulka711 velmi ma to mrzi, len chybu nehladaj vylucne na svojej strane. Asi toto bude nevyziadany nazor od cudzieho cloveka, ale pri tom veku co ma partner TY urcite stara na materstvo podla mna nie si

bambulka711
24. okt 2024

@mimuska328 nie, pre mňa darca nepripadá do úvahy, to by som už vôbec emočne nedala.... Pre mňa by to bolo cudzie dieťa. Neviem to nejako citlivo vysvetliť...

kristinkaris
24. okt 2024

@bambulka711 viem že ťažká otázka ale nerozmýšľala si aj nad zoznamkou ? Možno by sa tam nejaký schopný chlap našiel a ty by si sa zaľúbila

mimuska328
24. okt 2024

@bambulka711 jasne to chápem. No každopádne ja by som asi tie ostatne nedavala už na genetiku keďže je to veľmi veľa peňazí

ersp
24. okt 2024

@bambulka711 urcite nie si na materstvo stara..v car som videla ovela starsie damy, starsich muzov...

ersp
24. okt 2024

@bambulka711 neviem oreco som si myslela ze ak su embrya vhodne na vklad bez genetiku, tak je tam len geneticka predispozicii..ze vlastne vidia pri tej kontrole embrya mozne vady

bambulka711
24. okt 2024

@kristinkaris skúšala som pol roka, jedno rande horšie ako druhé, často som chcela ujsť. Taký blbý vek....
@mimuska328 tak ale, čo s nimi? Vkladať ich choré a platiť za vklad 500e a tak či tak to nevyjde a iba stratím čas? Alebo ich zničiť a nedať im ani šancu?
@ersp oni kontrolujú chromozómy, či má embryo tých 23 párov a správnych tvarovo. Ak je niečo navyše alebo chýba alebo tak, tak by to tak či tak skončilo potratom. Samozrejme potom sú aj vyššie stupne, keď sú rodičia prenášačmi niečoho... A to sú ešte len sumy...

mirus11
24. okt 2024

@bambulka711 V prvom rade mi je to veľmi ľúto,ale možno to má byť takto a nie je súdené aby si mala bábätko tohto pána,čo si si vybrala.Ja verím že niekde na teba čaká dušička,s ktorou bude mať možné bábätko aj bez IVF.Vsetko sa pre niečo deje.