icon

Grafy bazálnej teploty

rybkaa
3. jún 2014

Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.

Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net

Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/

Tak vitajte 🙂

marinecka95
26. jan 2025

@michicka MS neprišla zatiaľ, čakám …
@bambulka711 nie, medrol mi nikdy Dr. nedala na reproimuno - chodím do Nitry ku Dzurillovej. Najskôr mi dala intralipidy - infuzie - chodila som na ne podľa schémy pred KET (v troch pokusoch) - tehotenstvo vydržalo vždy do max 10tt.
Potom skúsila imunoglobulíny - tiež infúzia - no bez výsledku.

michicka
26. jan 2025

@marinecka95 kamoska tiež chodila na intralipidy, no oni nechceli dlho čakať tak boli po dvoch neúspešných umelých oplodneniach v NR nakoniec v Brne a tam to veľmi chválila tam že ju tak do podrobná povysetrovali nasadili všetko potrebné že hneď prvý pokus v Brne úspešný. Ale tak nepoznám vôbec tvoj zdravotný stav ani neviem ako dlho to riešite a či nejaké dieťatko uz máte…tam vlastne bola výhoda to že hneď mala potrebnú liečbu po oplodnení nasadenú atd… a o mesiac rodí

bambulka711
26. jan 2025

@michicka ja mám teda za sebou IVF v Brne a musím povedať, že tam skôr závisí od lekára. Sama som potom mala konzultáciu s vedúcim Brnenského Reprofitu a on mi povedal, že čo sa embryiologov a labakov týka, je to rovnaké.

michicka
26. jan 2025

@bambulka711 každý ma iny problém inú skúsenosť no ona len vravela že tam jej zistili toho podstatne viac ako v Nitre.

bambulka711
26. jan 2025

@michicka samozrejme, aj závisí aké CAR na Slovensku, ja konkrétne hovorím o reprofite. U mňa v Brne lekárka tiež len skúšala a že veď keď tak nabudúce a sama mi nič nepovedala 🙈 takže tým som myslela, že ani Brno nie je všemocné, ak nesadne lekár.

marinecka95
26. jan 2025

@michicka
@bambulka711
Ono je to v podstate tak ako píše Bambuľka 🙂 … o lekároch v centrách … v centre som ja osobne mimoriadne spokojná, tam nič nezanedbali - rešpektujú nariadenia hematológie aj reprodukčnej imunológie … Dr Dzurillová patrí medzi špičku na SR v reproimuno a žiaľ ani vopred nastavená liečba nezabrala tak aby som bábätko donosila - vždy to do toho max 10 tt skončilo.
Zajtra sa jej skúsim ozvať a uvidíme čo vymyslí 🤷‍♀️
V procese IVF mi každý lekár prízvukoval - nič nečítať na internete, neporovnávať jednu ženu s druhou, pretože naozaj ku každej sa pristupuje individuálne - čiže čo zabralo u jednej, u druhej nemusí.
Lekárom dôverujem a verím, že na konci tejto vyčerpávajúcej cesty bude vytúžený výsledok 🤰

michicka
26. jan 2025

@marinecka95 áno len mi napadlo mimochodom že ak momentálne žiadne centrum neriešiš že možno aj rám je cesta, ak si spokojná tak super. Podstatne je ako to cítite vy s mužom. Ja by som skúsila aj zahraničie keby to uz nejde tu ale záleží aj od okolnosti je to hlavne veľmi nákladné. :/

marinecka95
26. jan 2025

@michicka centrum je naozaj super, starajú sa o mňa aj v tom prípade keď otehotniem prirodzene, mimo IVF.
Z prvého IVF som absolvovala 5 vkladov, momentálne už nemáme žiadne embryo zamrazené.
Budeme tak musieť absolvovať nový cyklus IVF odznova.
Peniaze vôbec nehrajú v našom prípade dôležitú rolu chvalabohu 🙏 nemusíme sa našťastie rozhodovať na základe cenníka ale tak ako
@bambulka711 si nemyslím, že Brno alebo zahraničie je nejaká spása. Ja otehotnieť dokážem, len udržať …

michicka
26. jan 2025

@marinecka95 a neexistuje nejaká liečba ktorá by ta na to pripravila že vlastne niekoľko mesiacov pred tehotnenim by si brala to čo ti chyba či ako to vlastne funguje???

marinecka95
26. jan 2025

@michicka áno, absolvovala som aj takú - žiaľ to tehotenstvo dlhšie ako do 10tt netrvalo …
Mám zvýšený počet NK buniek (v krvi, aj v maternici) ktoré vlastne bojujú proti embryu, ničia ho.
Infúzie, na ktoré som chodila pred plánovaným tehotenstvom - prirodzeným alebo pred IVF mali spôsobiť, že tie nežiadúce premnožené NK bunky zničia a tak nebude mať čo ničiť embryo …
K tomu ešte zložitá kombinácia porúch hematologie a liečba sa ťažko nastavuje ..
verím ale, že nájdu správnu kombináciu

michicka
26. jan 2025

@marinecka95 bože prečo to musi byt tak zložité 🫣
No tak ti prajem aby na imuno pani doktorka vymyslela niečo konečne, nezisťovali ste či existujú rovnaké zdravotne okolnosti u iných ako máte vy? Aj keď hovoríš že každá žena sme iná no že by niekto mal fakt podobne

majulka098
27. jan 2025

Žienky, očividne je po ovu už 🙂

majulka098
27. jan 2025

@marinecka95 ach jaj, tak žeby nejaké biochemko? Budeš testovať dnes ešte? Či rovno volať doktorom? ... Hrozné toto, držím prsty 🤞

kristinkaris
27. jan 2025

Ahojte tak ja už mám sono a je to anovulak :/ ten folikul čo mal 12mm tak stále ma toľko … ďalší cyklus skúsime letrozol ak bude folikul tak iui ak nie tak serieme na to a pôjdeme do ivf

kristinkaris
27. jan 2025

Graf takto

majulka098
27. jan 2025

@kristinkaris no na začiatku to ako anovulák nevyzeral 🫣 možno práve kvôli tým vynechaným teplotám .. ale tých 5 teplôt už to tak ukazuje ... Takže nasadený progesterón?

kristinkaris
27. jan 2025

@majulka098 práveže nič mi dr nedal že mám čakať na ms a potom letrozol.. ale u mňa to tak býva vždy povedia nič nič a nakoniec vidia žlté teliesko ach na nervy skúsila som ovu test celkom silný ale už ani tým neverím 😭 muž povedal dáme sex obden a hádam sa trafime :D

bambulka711
27. jan 2025

@kristinkaris mne vysvetľovala pani doktorka v CAR, že ak je pozitívny test, určite tam je dominantný folikul, inak by LH nestúplo. Samozrejme to neznamená, že ovu aj prebehne. Len smelo do toho, ako chlap hovorí. Vidíš, ja som tehotná z jedného pokusu v deň testu 🥰

kristinkaris
27. jan 2025

@bambulka711 och no dúfam 🥹 vôbec neviem ako sa mám rozhodnúť či vôbec skúšať to iui alebo ísť rovno do ivf

mimuska328
27. jan 2025

@marinecka95 ahoj, mne strašne pripominas jednu babu ktorá ma rovnaký problém ze nevie udržať. Je to admin adminka z ivf skupiny na MK Katka.. ja ju sledujem na instagrame ivf_cisarovna

bambulka711
27. jan 2025

@kristinkaris IUI vraj zvyšuje šance o 4% oproti obyčajnemu styku 🤷 akože, to IVF sa dá zvládnuť, no. Je len na vás, ako vám to ponáhľa a finančná situácia dovolí.

kristinkaris
27. jan 2025

@bambulka711 neviem obavám sa či to už nieje moc veľká záťaž pre telo … peniaze nehrajú rolu našťastie

bambulka711
27. jan 2025

@kristinkaris asi závisí, ako znášaš lieky a hormóny celkovo. Príjemné to nie je, ale ja som skôr znášala horšie bolesti tesne pred odberom, kedy už ma bolelo všetko. Väčšina žien, čo prešla IVF nakoniec povedala, že to nebolo také strašné a ja súhlasím. Som si to predstavovala horšie.

kristinkaris
27. jan 2025

@bambulka711 neviem no musím si to cele riadne premyslieť

bambulka711
27. jan 2025

@kristinkaris rozumiem. Samozrejme pre niekoho to nie je rozhodnutie na jeden večer 😊

majulka098
27. jan 2025

@kristinkaris tak za pokus človek nič nedá, my sme tiez iba skúsili tento mesiac a uvidíme 😅 mne ešte ani fertiprona nedošla, ktorú som si objednala, pri nej som mala pred tehu ovuláciu na 13-14dc ... Takže vlastne ja iba na listovke som zatiaľ ... A vlastne do 2 cyklov s fertipronou som bola tehotná

michicka
27. jan 2025

Ja som to mala pred 3 rokmi tak,že keď mi Dr robila ultrazvuk folikumetriu že vidí dominantný je uz dosť veľký treba skúsiť dnes, zajtra v ten mesiac nevyšlo a o mesiac po sme mali zajednanu dovolenku na Zanzibar myšlienkami som uz bola tam predstavila som si že keď nebudem tehotná tak si to tam užijeme vypijeme a vypneme a tam som bola uz 10 týždni…Nikto nikdy nevie kedy… za skúšku nic nedáme a každá musí zvážiť podľa svojho zdravotneho stavu co ďalej. Ale psychika robí fakt zázraky. Poznám mnoho zázrakov. Baba 10 rokov sa snažili absolvovali veľa umelých nic zrazu vyšlo a po roku aj niečo prirodzene otehotnela druhé dieťa…sesternica 7 rokov nevedela udržať babo cez umelé, ani splodiť nevedeli prirodzene zobrala som ju k jednej mojej známej čo masirovala a chodila na všelijaké kurzy celý život a zvláštne bolo že ju úplne odhadla aká je osobnosť to som jej nic nepovedala iba že sa im nedarí.. a chodila k nej pár krát a zrazu prirodzene otehotnela, aj donosila. Nádej zomiera posledná. No za mňa psychika je polovica z úspechu ak nie viac. Každopádne je iné keď mudrujú ženy ktoré otehotneli obsuchom mužovych treniek… a iné keď sa o tom bavia ženy ktoré si niečím prešli. Ja som mala veľa gynekologických problémov v mladšom veku dokonca mi jedna Dr povedala že trvale následky neplodnosť mám dcéru.

ersp
28. jan 2025

@kristinkaris je to tazke rozhodnutie, ale aj pri tych cislach co uviedla bambulka by som si znova vybrala ivf 🙂 mali sme rovnaku dilemu doma, dlho sme boli pripraveny na iui a jedna cysta to zmenila vsetko a hned sme sa rozhodli na ivf a nelutujeme 🙂 cena iui je uz dost vyssia ako niekedy a ak mas dat napr. 3x iui s tusim 10% uspesnostou, tak mas zaplatene polku ivf, samozrejme ak peniaze nie su problem, tato fin. dilema odpada 🙂 nie je to jednoduche obdobie pocas stimulacie, odberu, cakania na vysledok...my mame jeden neuspesny vklad za sebou a este 5 mraziacikov a o mesiac/dva to skusime znova 🙂

majulka098
28. jan 2025

A stúpame, som zvedavá dokedy 😅

marinecka95
28. jan 2025

Baby včera som mala toho veľa, nemala som kedy prispieť …
MS stále nedorazila a test dnes takto 🙈
Pridávam aj mokrý aj testy po uschnutí