icon

Grafy bazálnej teploty

rybkaa
3. jún 2014

Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.

Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net

Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/

Tak vitajte 🙂

lgpd_nika
11. feb 2025

Drzim prsty dievčatá, ja mam za sebou uz snáď všetky fázy a áno, musela som sa stať "odbornikom" na teploty a hlieny :D lebo bohužiaľ žiadny gynekolog nebol ochotný sa mi venovať a normálne pomôcť, len stále dookola tvrdili že všetko je v poriadku aj keď to v poriadku nebolo. ... ale trpezlivosť ruže a aj deticky prináša a ja som rada ze poctivé sledovanie a študovanie mi pomohlo k tomu, že som po rokoch tehotná 🙂 no pomôcť som si musela hlavne ja sama

liva92
11. feb 2025

@lgpd_nika to ti závidím, ja teda odborník na hlieny nie som aj keď sa neviem ako snažím

lgpd_nika
11. feb 2025

@liva92 bolo to aj pre mňa veľmi náročné, ale časom fakt keď to sleduješ postupne na to prídeš, len sa nevzdávaj, hlien je naozaj kľúčový... treba aj posilniť pitný režim- to mi tiež pomohlo, aby sa mal z čoho tvoriť ;)

liva92
11. feb 2025

@lgpd_nika áno ja pijem veľmi málo vody, tak to je problém :( niekedy za deň vypijem len liter

lgpd_nika
11. feb 2025

@liva92 skus si dat na tomto záležať🙂 hlien je pre telo niečo extra co nevyhnutne nepotrebuje, tak tam môže šetriť tu vodu a posielať ju kde je potrebnejsia... keď bude vody dostatok, zlepší sa aj hlien 🙂

michicka
11. feb 2025

Baby viem že ešte nieje viac vysokých teplôt ale ja si myslím že ovu bola uz včera podľa hlienu aj celkovo podľa predošlého grafu no zaujíma ma vás názor je šanca ešte v deň keď vyskočí hore teplota??? Žiaľ včera bol muž pracovne mimo prišiel neskoro v noci tak uz nebola energia 😆 a naposledy sme sa milovali na ten 11.den dnes je 14

majulka098
11. feb 2025

@michicka záleží ako dlho je životaschopné vajíčko.. a spermie čo to vydržia

Ja hlásim 1dc 🙂

marinecka95
12. feb 2025

Tak baby, s meraním som plánovala skončiť - no nejako ma to ovládlo po tom ako chlap na dlhšie odcestoval - zvedavosť 😁😁
Zatiaľ to vyzerá predovulačne a či tie potvory vydržia netuším 😝

marinecka95
12. feb 2025

@majulka098 bojujeme ďalej 🥰

michicka
12. feb 2025

@majulka098 tak skúsili sme 2 dni pred ovu a deň po medzi to nejak nevydalo, že viac ako 3 dni pred ovu z toho nic nikdy nieje ale aj vtedy sme si užívali.
No zostava mi uz len čakať. Každopádne som vďačná sebe že som začala s meraním tento mesiac by som si uz dva dni pred ovuláciou myslela že uz je po.. a hlien mal tento mesiac úplne rovnaký priebeh ako minulý čiže sranda.🙂 minulý mesiac 12dc ovulacia a tento 13dc,, lutealna myslíš že bude vždy rovnako dlhá? 🙂

kristinkaris
12. feb 2025

Ahojte včera aj dnes silno pozitívne testy môžem ich mať pozitívne a byt po ovulke alebo ešte len prebehne ? ☺️

michicka
12. feb 2025

@kristinkaris nemáš odsledovane ako ti fungujú ovu testy s ovu že kedy potom prichádza? Ja osobne si myslím že bude dnes/zajtra, podľa mňa z tohto grafu nevyzerá že by uz bolo po… aké mávaš plus mínus poovulacne teploty? Ja zvyknem mať od 36,73 a vyššie….hlien nesledujes?

kristinkaris
12. feb 2025

@michicka akože kúsok mi príde slabší ako včera uvidím keď zaschne … no u mňa to je s tými teplotami všelijaké ale po ovu je väčšinou tých 36,7 ale už sa mi aj stalo že som bola po keď som namerala 36,3

majulka098
12. feb 2025

@marinecka95 určite, držím prsty 🤞

@michicka tak u mňa LF býva 15 dní, niekedy 14 .. takže z mojej skúsenosti býva podobná, deň hore-dole 🙂 teraz už len asi čakať 🤞

michicka
12. feb 2025

@kristinkaris no ovu testy sú kapitola sama o sebe, kamoska otehotnela tak že keď začal silnieť a keď bol silne pozit snažili sa a keď uz nebola čiarka bolo po a otehotnela, no u nej bol len deň takto pozitívny …mne sa dialo všeličo možné veru aj dva tri dni som mávala silný 🙈 ale boli cykly kedy aj len deň silný a koniec… takže v tomto ti ťažko povedať, ak máte chuť skúste isto ešte dnes aj zajtra☺️ mne najviac teraz hovorí ten hlien že viem kde som… kedy je uz po a pred

michicka
12. feb 2025

@marinecka95 držím palce a ty si bola uz na kontrole na tom reproimuno?

marinecka95
12. feb 2025

@majulka098 ďakujem, meriam skôr len pre svoju zvedavosť - kedy ovu bude, tentokrát to nejako nehrotím 😃 styk bol naposledy v sobotu v noci, chlap je na dlhšie preč - uvidíme 😌
@michicka nie, nie nebola som, mala som ísť no Dr. mi potom poslala ešte jeden mail či ideme do ďalšieho IVF alebo skúšať prirodzene. My sme sa rozhodili pre IVF tak najskôr absolvujeme konzultáciu v CAR pred novým cyklom IVF a keď budeme vedieť čo ako naplánovať - bude kontrola na repro.

simonuet
12. feb 2025

Ahojte, hlásim update. Dnes po príchode domov zatiaľ jednorázovo prítomné špinenie (tmavohnedy výtok ) po výraznom pobolievaní podbruška okolo obeda . Teploty veľmi mizerné, takze nedávam veľké nádeje tomu, že by išlo o implantáciu len rozmýšľam či dať alebo nie progestreron 🤦🏻‍♀️

simonuet
12. feb 2025
bambulka711
12. feb 2025

@simonuet podľa toho grafu by som povedala, že ovulácia ešte nebola.

marinecka95
12. feb 2025

@simonuet ja by som progesterón nenasadila - podľa mňa je ovulácia v appke zle vyhodnotená a ešte nenastala

simonuet
12. feb 2025

@bambulka711 ano mám. Veď práve, keď nasadim progestreon tak teploty vyskočia a z ovulky nič . Ok, dám na vás a uvidím ci sa to spinenie už nevyskytne

simonuet
12. feb 2025

Ďakujem 🙂

slnieckope
13. feb 2025

Moje teploty si robia čo chcú…🙈teraz dva dni nízka Bt. 14dc večer pozitívny ovu test následne ráno nízka teplota a však aj dnes druhý deň. Asi opäť anovulačný od 20dc už nasadím progesteron

liva92
13. feb 2025

@slnieckope ja nechcem mudrovať a ani sa do toho tak nevyznám, ale nemôže byť že ešte ovulácia u teba neprebehla?

kristinkaris
13. feb 2025

@slnieckope ovulacia nastáva 12 až 48 hodín po poslednom pozitívnom ovu teste

slnieckope
13. feb 2025

@liva92 pravdepodobne ešte nie uvidíme čo teplota urobí do 20dc. 🙈 som zvedavá ale pride mi už zvláštne to veľké stúpanie klesanie teploty od 9dc.

slnieckope
13. feb 2025

@kristinkaris áno ako píšem uvidím čo teploty ak to bude opäť hore dole idem nasadiť progesteron. Reálne za nejaké cca 4 dni podľa BT by som aj mohla vedieť či prebehla 🙈 Len ma prekvapil aj ten výkyv veľký teplôt od 9dc. A trošku u mňa frustrácia keď že mám PCOS a snažíme sa o druhé dieťa.

majulka098
13. feb 2025

@marinecka95 tak ja to tiež nehrotím 😅 mňa pre zmenu to meranie baví v zmysle tom, že zisťujem ako funguje to moje telo 😅 len keby tá moja čertica spala celú noc, tak by aj to meranie bolo ľahšie 😅

@simonuet nemôže byť to špinenie práve ovulácia?

simonuet
13. feb 2025

@majulka098 no pravdepodobne som tesne pred ovuláciou. Dnes mi to nedalo. Dala som si odobrať aj hormóny štítnej keďže mávam mizerne bazálne teploty aj hormonálny profil . TSH 2,08 ( na obrázku je chyba 2,8- ma to byt 2,08) takze krásne. A hormonálny profil hodím z umelej inteligencie, ktorá mi to zhodnotila . Pri PCOS býva vysoký LH ale ja som nikdy nemala pozitívne ovulacne testy tak pevne verím že to je naozaj na dobrej ceste k ovulacii