Grafy bazálnej teploty
Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.
Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net
Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/
Tak vitajte 🙂
@majulka098 ten den 11 to bol taký den pred odchodom na týždňovú pracovnú cestu, čo sme boli hore prakticky celú noc. Som si ista, že ta teplota by nebola spoľahlivá.
Aj som mala taký ovulacny test vtedy, že úplne skoro pozitívny. Nevedela som, že existujú teplomery na 2 desatinné miesta
@bluka2 sú, sú to teplomery priamo na meranie bazálnej teploty .. ja mám adiel značku, ktorý používam a aj microlife, ale ten mi iba leží v skrini 🤣 ... Takže možno bola skôr, ale to už nik nepotvrdí, jedine dĺžka luteálnej fázy, t.j. kedy príde ms, ak príde .. takže buď si 11dpo alebo 6dpo neviem, akú dlhú mávaš LF
@marinecka95 ďakujem 🙂 .. vy sa teraz chystáte na ivf teda?
Tak ja som akurat dostala, Ach…odzajtra picham, drzte palce🥹
@bluka2 na Apple sa v meraní bazalnej teploty nespoliehaj meria ju na ruke a to nieje presne. Nemá to žiadnu výpovednú hodnotu.
Ak chceš merať bazalnu teplotu a mať presnejšie info začni s bazalnym teplomerom ako spomenula aj majulka…a meraj buď v ústach pod jazykom alebo vaginálne….na internete si vieš veľa prečítať o pravidlách správneho merania. Iba tak to ma zmysel ☺️🍀
@majulka098 ako u teba zvyknú fungovať ovulacne testy? Ci testujes s nimi prvý cyklus teraz po hak? To si mala tie Dr max čo je v balíku 7ks a citlivosť 25 áno? 🙂
@michicka ja som ich používala aj pred tehu, livsane a potom mali výpadok, tak som začala dr.max, keďže boli prístupné ľahko ... A áno obe značky majú 7ks v balení ... Pred tehu to bolo, že väčšinou, že v daný deň pozitívneho testu bola aj ovulka, resp asi prebehla v noci, lebo poobede som testovala medzi 13-17tou, kedy ako a iba raz denne a i tak som vystihla vrchol LH, niekedy som použila iba 4ks, niekedy 8ks 🤣 ... A teraz po tehu som aj 3x do dňa testovala jeden deň, lebo sa mi zdalo , že to bude ono a bolo, mne svetlá čiarka stmavne behom pár hodín ... A teraz mám ovu na druhý deň od pozitívneho testu.. a tento cyklus som mala prvýkrát 2 dni pozitívny test, inak to bolo iba jeden deň, resp iba pár hodín .. ale celkovo tento cyklus je divný a asi aj ovu špinenie som prvýkrát mala ...
@majulka098 tak asi sme v tomto podobne. Lebo pred prvým dieťatkom som mala pomalší ten nárast LH a teraz som musela často testovať a rýchlo sa to menilo veru… pár mesiacov som si od toho dala pauzu e teraz to asi idem vyskúšať znovu… zaujíma ma to v kombinácii s BT. 🙂 no u mňa vždy pri pozit ovu teste neotehotniem 😆 zato v okoli toľko báb tak otehotnie no
Tak dnes ráno teplota 37.06🙈 ale…. Ten test včera musel byť falošný….. aj keď čiarka bola dosť výrazná hneď jak farbivo začalo stúpať. Dnes na teste nič pre istotu som urobila aj Toptest… 🫠
@marinecka95 ja neviem kam som tak rýchlo vysoko vystrelila 🫣 nikdy som to takto nemala
@michicka ja som mala stále každý cyklus pozitívny test, takže to problém nebol 🙂 ale telo sa mení tehotenstvom a pôrodom 🫣
@slnieckope mne práve tiež mamatest urobil pozitívnu falošnú čiarku raz a odvtedy som ho nekúpila 🫣 ale teplotu máme takmer rovnakú, len ja som iba 3dpo 🤣
@majulka098 ja takto teploty uvidíme čo ďalej. Ale jasne že v mojom prípade sklamanie 🫠aj keď som vedela že môže byť falošný ale nečakala som pri relatívne výraznej čiarke
@majulka098 noooo paráda 🙂
Tfuj, tfuj 😘😉
@slnieckope no ktovie, čo ešte bude
@marinecka95 ďakujem 🙂 a vy ako ivf? Sa chystáte teraz?
@majulka098 plán bol taký 🤦♀️ že sa pustíme do IVF …
Mala som vyše dvoch týždňov neskutočné fľaky po tele, výsyp - takže som chodila po lekároch. A výsledok? HIT 🤦♀️
Aktuálne na ten výsyp beriem lieky, ktoré by sa nemali v tehu, takže ivf na nejaký čas odkladáme
@marinecka95 ach jaj, a to teraz z ničoho nič?
@majulka098 dlhšie ma trápilo nadúvanie, takže asi teraz to “vypuklo” 🤦♀️
@slnieckope to sa mi nezda ta ciarka bola dost vyrazna, skus este zajtra 🍀
@marinecka95 aj mne diagnostikovali HIT ale vo velmi velmi miernej forme, ja sa neobmedzujem milujem biele vino a rajciny😀ale..mala som extremne problemy s nafukovanim a to som vyskusala ze ozaj vsetko. Jedine co mi najviac pomohla bol intermitent fasting 16/8. Za mna nenahraditeľné a citim sa super..
@klarabohun77 mňa by to nafukovanie ani tak neštvalo, len ten výsyp hrozný 🤦♀️
@marinecka95 ja mám tiež histaminovu keď to prepisknem silne bolesti brucha preháňa ma…. Neberiem žiadne lieky za tie roky som si odpozorovala čo nemôžem jesť je to ale veľmi individuálne… no kožné príznaky jasne to je iné… a pokým nezmizne vysyp musíš brat či
@michicka áno, lieky len pokiaľ mám výsyp - celé nohy, brucho, dekolt 🙆♀️
Snáď lieky a maste rýchlo zaberú a výsyp zmizne … na stravu si budem musieť potom dať pozor aby to nevyprovokovalo takúto masaker kožnú reakciu 😅
@klarabohun77 🙈chcela som to už zabaliť ale možno skúsim 🙈alebo počkám pár dni aj čo urobí BT
Stále BT vyššia 37.03. Žiadne príznaky MS ako obvykle. Najbližšie dva dni Ms ani nepríde lebo poväčšine klesne BT na cca 36.60 a na druhý deň pride. Čo je fakt zvláštne že žiadna bolesť pŕs ani brucho toto asi ešte nebolo🙈čakám čo ďalej ak do 40dc nič tak smer gynekológ
@majulka098 to je úplne v pohode teplota 🙂 po ovu si, je to nad čiarou tak nerieš 🙂
@slnieckope prsniky nemas naliate ?
@majulka098 presne tak, hlavne je že si nad líniou skákanie je normálne veď teplotu môže obplyvnit kade čo 🙂
@marinecka95 ja si myslím že ten vysyp ti rýchlo zmizne 😇 a teda pokým bude nemôžete ísť na Ivf?
@veronikadubiel no zväčšené áno ale žiadna bolesť alebo niečo iné ako bežne 🙂

@majulka098 áno, prišla presne na deň ☺️✌🏻
Tebe budem potichúčky držať palce 😌