icon

Grafy bazálnej teploty

rybkaa
3. jún 2014

Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.

Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net

Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/

Tak vitajte 🙂

sefova
21. jan 2015

@mawiya - no jestli to zabere, tak klidně od hlavy po paty 😀

mawiya
21. jan 2015

@sefova tak sa môžeme navzájom. dohodneme stretko, nakúpime pršiplášte a ideme na to 🙂

tisicka123
23. jan 2015

Dobrý deň, dneska som sa dostala do záhadnej situácie....potrebujem poradiť...pravidelne si merám bazálnu teplotu. mala by sa merať aspon po 6hodinovom spánku. Dneska ma manžel prebral o 5:15 tak som si odmerala a bola 36,3...ešte som však zaspala a ked som sa zobudila o siedmej bola už 36,9 (o 7:00 si zvyčajne merávam)...ale už sa to asik nemôže brať do úvahy kedže to bolo iba po dvojhodinovom spánku, alebo sa to môže brať do úvahy....ked všade píšú že každu hodinu by teplota mala byť vyššia o 0,1stupen...čiže o siedmej by som mala mať 36,5 a nie 36,9...dneska som 7my den cyklu pre info 🙂

prosím o odpoved.

slavkaerik
23. jan 2015

@tisicka123 to ze si sa prebrala nevadi... Meraj stale o 7h rano a to zapisuj 😉

slavkaerik
23. jan 2015

No zenusky co poviete? O 1-2 dni mam dostat menzes myslite ze pride? Test mam zatial negativny :-/

mawiya
23. jan 2015

@slavkaerik grafík máš krásny - asi tak 11 DPO? zajtra by ti testík už mal ukázať, alebo skús poobede, niekedy ukazujú testy lepšie poobede ako ráno. 🙂 držím palce

tisicka123
23. jan 2015

@slavkaerik a prečo som mala potom taký velky rozdiel medzi 5:15 (36,3) co ma manžel zobudil ale tak fakt ze zobudil...a potom keď odišiel som ešte zaspala a zobudila sa 7:00 t.j. po hodine a pol (36,9)...t.j. veľmi velky rozdiel...ci to nevadi?

tisicka123
23. jan 2015

@slavkaerik ináč krásny grafik!!! 🙂

mamee
23. jan 2015

Ahojte zienky. Tak ja som z mojho cyklu mimo a asi aj moje telo kedze antikoncepciu neberiem od decembra. V decemri som dostala mrchu ako vzdy na 3. den po poslednej tabletke. A trvala 4 dni. Potom som po 3 dnoch zase zacala spinit. Preslo to a bazalku som zacala merat od kedy som spozorovala plodny hlien. A ta bola uz 36.9 potom par dni 37.1 a potom zase klesla na 36.9 a zo dna na den az na 36.7 a prisla mrska na 38 DC trvala 3 dni ( bola velmi zvlastna iba cira svetla krv a normalne zo mna tiekla, pri antik.som mala vzdy tmavu krv a so zrazeninkami) no a stvrty den uz len spinenie a vecer uz nic tak sme s mm mali sxik ( to bola sobota) a nasledne sme sa tulkosili aj v pondelok. Zacala som si teraz aj zapisovat bazalku ale ta si zo mna asi robi srandu ved pozrite. V stredu som mala trosku spinenie ale nebola to cira krv iba trosku taka hneda akoby lepkava hmota a prave teraz som sa po cikani utierala a na toaletaku ciry hlien a tiez s hnedym vytokom ale iba taka troska. Takze som z mojho tela taka zmagorena ze az....

slavkaerik
23. jan 2015

@tisicka123 ja sa budim stale ci som smadna ci idem wc...radila by som ti nevsimat si tu teplotu predtym...ja som raz vstala o 3 h rano a zmerala a mala som uplny rozdiel ako rano ...to bolo este prvy mesiac ked som bolazaujata meranim bazalky...nestresuj a zapisuj vzdy co namerias tu istu hodinku 😉

tisicka123
23. jan 2015

Dakujem 🙂

slavkaerik
23. jan 2015

@mamee myslim, ze by si nemalA porovnavat ms teraz a ked si brala hak predsa bolo telo riadene hormonmi no a teraz to spinenie moze byt hocico mozno aj este hormonalna nerovnovaha z vysadenia zvykne sa to stavat🙂

slavkaerik
23. jan 2015

@mawiya anoo vyzera to na 11dpo no pockam radsej este 3 dni ci sa nedostavi ms...no nemusela by sme sa snazili dostatocne 😀

domka104
23. jan 2015

Ahojte, prosím, potrebovala by som poradiť od Vás skúsenejších....meriam si prvýkrát BT a toto je môj graf. Začala som merať až 10DC a mám trošku z toho zmätok. Viete mi prosím k nemu niečo povedať? Mohla prebehnúť ovulka, ak teplota nevystúpila nad 37stupňov? Dnes som 23DC. Ďakujem za každý komentár 🙂
https://www.womenzone.cz/kalendar/bazalni-teplota

@tisicka123

paskolinka
23. jan 2015

@domka104 musis dat spravny link, lebo toto mi otvara len womenzone ale tvoj graf nevidim...

paskolinka
23. jan 2015

@domka104 ja tam zatial ovulku nevidim, mas to take uskakane. ake dlhe mavas cykly?

domka104
23. jan 2015

@paskolinka 34 dnove v poslednej dobe...som z toho jelen. Aby prebehla ovulka musi teplota vystupit nad 37? Ci ako?

paskolinka
23. jan 2015

@domka104 nie, vobec nemusi vystupit nad 37. ide len o to, aby bol ten graf taky dvojfazovy, aby si videla najskor nizsie teploty a potom vyssie. tie vyssie by mali byt aspon 10 dni, ale moze to trvat az 16 a potom teplota opat klesne a pride ms. alebo neklesne v tehotenstve 😉 lenze u teba sa zatial neda ta zmena vidiet. co ale nie je moze byt 😉

oskvarka
23. jan 2015

@domka104 nemusi vystupit ale musi vystupit nad predovulacne hodnoty ja by som to typovala u teba na 13 DC + nejake tie zurky alebo neskorsie spanky alebo tak tie tri dni co mas po ovulacii nizko.. aj ked na 34 dnovy ciklus by to bolo trochu skoro ale ako nic strasne kludne moze byt...

domka104
23. jan 2015

@paskolinka no problem je tom, ze nemam pravidelu ms, pretoze som v decembri pred rokom mala MA a odvtedy chodi ako sa jej zachce. Najprv boli cykly 27 dnove, potom som na odporucanie lekara zacala brat inofolic a odvtedy sa mi cyklus takto natiahol, ze ma viac ako 30 dni. A to som ho vybrala iba jedno balenie. Dnes som 23DC a ma strasne bolia prsia, bradavky na dotyk. Nechapem tomu. Zacala som uzivat gynex, tak neviem, ci to moze byt nim. Lebo nechcem si zbytocne namyslat. 🙂

domka104
23. jan 2015

@oskvarka No ano, presne tieto tri dni bol vikend, ked som trosku ponocovala aj kvoli praci, aj inym veciam. Dnes som 23DC a uz dva dni ma strasne bolia prsia a bradavky na dotyk. Nerozumiem, comu to pripisovat. Pretoze doteraz som taketo stavy nikdy nemala. Zacala som uzivat aj gynex, kedze som pred rokom v decembri mala MA a od leta snazilkujeme opat, len sa akosi nedari. Tak patram, ci moze mat gynex aj taketo vedlajsie ucinky. Bolest prs, nafuknute podbrusko, unava, stavy beznaladovosti a unavy 🙂 Nechcem si zbytocne namyslat, ze som "v tom". Mam testy, len sa nechcem zbytocne sklamat.

paskolinka
23. jan 2015

@domka104 tak mozne je vsetko. inak ak mas nejake teploty, ktore boli merane v inom case, po kratkom spanku alebo inym sposobom za "zmenenych" okolnosti, tak je lepsie ich nepisat vobec alebo neviem ci je na womenzone moznost nejako ich oznacit, aby ich nebralo vazne. s gynexom nemam skusenosti, ale nemyslim, ze by sposoboval bolest prs... vsak ono sa casom ukaze, co sa to deje 😉

domka104
23. jan 2015

@paskolinka dakujem za rady...s meranim mam prve skusenosti. Meram kazde rano o 5, kedze takto vstavam do prace. A je pravda, ze su tam aj hodnoty, ktore boli merane po kratkom spanku.

domka104
23. jan 2015

@paskolinka a este sa chcem spytat, ak by som nahodou bola tehu, teplota by mala stupat, ci ako? Vdaka 🙂

paskolinka
23. jan 2015

@domka104 neni zac. aj alkohol meni teploty, ale vacsinou smerom hore 😉 s tym spankom je to tak, ze niekde sa uvadza, ze aspon 4 hodiny treba spat, niekde ze 6. kazdopadne cim pravidelnejsi a jednotvarnejsi mas rezim, tym spolahlivejsie su teploty 🙂

paskolinka
23. jan 2015

@domka104 teplota by sa mala drazat hore pri tehu, stupat ani nemusi, lebo vsak keby 9 mesiacov stupala, to by si zhorela 😉

domka104
23. jan 2015

@paskolinka dakujem pekne za ochotu pomoct a za rady...no uvidim, co bude dalsie dni. Lebo nieco sa so mnou deje, len prist na to, co to je 😀 😉

oskvarka
23. jan 2015

@domka104 no mne to pripada na 13 DC no ale tie dve teploty su veru riadne nizko ... gynex ale niekomu moze dost vela zabrat ... kamoske viem ze upravil ciklus takze to uz by si asi nemala mat 34 dni... a aj obulku zosilnil... 2 krat jej to pomohlo otehu... aj ked teda raz potratila ale to uz nebola vina gynexu. ale ona brala aj tie pilulky chvilu pre baby co teraz tak letia len si nepametam ake ale to ju prestimulovalo tak musela hned vysadit... no uvidis ...
s tym spankom mne to vychadza tak ze ked idem spat o 22 a meram o piatej tak mam poovulacnu teplotu 36.7 ale ked idem spat o 20 tej (co som chodila pri prvom tehu lebo som bola strasne unavena a myslela som ze na mna lezie choroba a chcela som sa chytro vyliecit aby som mohla snazilkovat) tak som mala az 36.9 aj viac niekedy ... to iste aj ked idem spat neskorej a meram neskorej ... mne to sedi na ten pocet odspatych hodin... aj ked teda odchylky su ale ja aj kojim este v noci tak niekedy je to zaujimave,...