icon

Grafy bazálnej teploty

rybkaa
3. jún 2014

Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.

Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net

Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/

Tak vitajte 🙂

liligreg
24. jan 2015

ahojte, chcem sa Vas spytat, ci ste niektora merali BT aj pocas tehotenstva..prvy tyzden, ked som mala tusenie, ze tehotna som, len lekarom to nebolo potvrdene som merala denne. teplota stale medzi 36,9-37,2...odkedy lekar potvrdil tehu, tak som obcas len namatkovo vyskusala odmerat..a vzdy to bolo okolo 37...a dnes som 9+0 a BT zrazu len 36,7..je normalne, ze postupne v tehotenstve klesne?

tisicka123
24. jan 2015

@domka104 mne tvoj graf tiež neukazuje...ale tak ako bolo spominane mal by byt dvojfazovy prípadne trojfazovy ako mam ja...mne neskoro začína klesať progesteron po menstruacii tak ja ho mam vyssi cez menstruaciu ešte potom mi klesa a po ovulke stupa..škoda ze si si nezacala trošku skôr merať teplotu.

bosoriak
24. jan 2015

@liligreg Ahoj, nemyslim, ze je to nejaky problem. BT stupa kvoli vyssej hladine progesteronu. V 10. tyzni tehotenstva uz ta hladina progesteronu nemusi byt taka vysoka, plod je pevne uchyteny, vytvara sa placenta, ktora zacina regulovat hladinu progesteronu. mozno je to len jednorazovy pokles, aky byva bezny. Kedze nemerias pravidelne teraz, nema zmysel sa zamyslat nad tym, co to znamena.
Ja by som nestresovala, kym nemas ine problemy ako spinenie, krvacanie, bolesti.
Vela zdaru.

liligreg
24. jan 2015

@bosoriak dufala som v takuto nejaku odpoved. Tiez som sa zamyslala nad hormonmi, lebo aj tehotenske testy viem, ze zvysujucimi sa tyzdnami, zacnu vlastne blednut neskor. Tak som si myslela, ze by to mohlo byt nieco podobne, ale predsa mi to nedalo pokoj. Minuly tyzden som bola na kontrole, vsetko bolo ok na dalsiu idem az 5.2, tak snad bude vsetko ako ma byt. Spinit nespinim, bolesti nemam 😉

rrianna
24. jan 2015

Ahojte zienky, viem, ze asi to tu niekde uz je spomenute, ale ja sa k tomu neviem dopatrat a v clankoch je to velmi vseobecne, preto sa chcem spytat, ci by sa tu nasla nejaka dobra dusa a tak polopatisticky by mi vysvetlila ako ma taky graf vyzerat. Kedy vie asi clovek vycitat ovulku, kedy vidi, ze asi to vyzera slubne a mrska nepride a take tie zakladne pricipy. Budem Vam velmi vdacna, teplotu som si zacla merat tento posledny cyklus, len mam v tom trosku chaos...a chcela som si aj urobit graf na fertility, no zial neviem tam spatne nahrat teploty .... zienky z celeho srdiecka Vam zelam , aby merania boli nakoniec uspesne a vy ste boli stastne 😉 zelam krasnu sobotku 😎

janulka999
24. jan 2015

@rrianna ahoj 🙂 prestuduj toto, tu mas vsetky znaky plodnosti, ako sa zistuju 🙂 http://www.fertility.sk/sk_SK/plodnost-a-zdravi...
ak ta zaujima konkretne meranie teploty, tak toto 🙂 tam je vseeeeetko o grafoch. ja som si to odtial vsetko nastudovala, su tam aj priklady grafov uvedene 🙂 http://www.fertility.sk/sk_SK/plodnost-a-zdravi...

rrianna
24. jan 2015

@janulka999 super dakujem, idem to prestudovat 🙂

domka104
24. jan 2015

@tisicka123 A kde najdem Tvoj graf? Tu je ten moj http://www.fertilityfriend.com/ttc/index.php
Zacala som az 10DC, pretoze tak mi prisiel teplomer 😒

tisicka123
25. jan 2015

@domka104 tu je môj graf....http://www.fertilityfriend.com/ttc/index.php
Noo dneska som si nemerala lebo sme boli na zurke 🙂 a tu jednu teplotu co mam prazdnu gulku zobralo síce do úvahy ale je merana o hodinu a pol skor..

bosoriak
25. jan 2015

@domka104
@tisicka123
Baby, ak chcete dat linku na svoj graf, tuknite hore na menu "Sharing" a v nom na "Get code". Az ten kod je vasa linka na graf, tato linka nefunguje.

hanka8686
25. jan 2015

baby, vy ste tu zdatné.. nemáte skúsenosti s týmito testami? robene 4 dni po sebe a su rovnake, tak ci este mozu zosilniet, alebo mi pomaly stupa HCG?

bosoriak
25. jan 2015

@hanka8686 To su tehotenske? Ak ano, uz nemozu velmi silniet, aj ked ti hcg stupa normalne, tmavsia uz ta testovacia ciarka byt nemoze. Technicky, ak ma test citlivost 10, objavi sa kontrolna ciarka a zafarbi sa len mnozstvo farbiva v testovacej oblasti, ktore tam je od vyroby. Od urcitej hranice hcg je preto jedno, kolko hcg je v moci, v teste uz nie je viac farbiva. Snad som to zrozumitelne 🙂

hanka8686
25. jan 2015

ahoj, ano, su tehotenske, citlivost je 10... tak hadam to bude zajtra ok. Moc totiz príznaky necitim, tak som z toho sklamana. Skoda, ze som ho zaznamenavala az neskoro, po meskani cca 4 dni. Mas podobnu skusenost s testami?

hanka8686
25. jan 2015

@bosoriak sprava vyssie 🙂

hanka8686
25. jan 2015

@bosoriak kedysi som robila ine testy a tie silneli o dost intenzivnejsie, ale dali a mi zohnat len tieto dm-kove pepino, tak som skusila len toto..

bosoriak
25. jan 2015

@hanka8686 To nehovorim zo skusenosti, len co si myslim. Inak sa neodporuca testovat sa na overenie hladiny hcg. Ak nemas ziadne problemy (spinenie, krvacanie, bolesti), tak uz netestuj a pockaj si na poradnu. 🙂

tisicka123
25. jan 2015

@bosoriak ok vykoname ;) ja sám graf az ked bude mať mesiac..takto na ňom ešte nic nevidno

misulietka
26. jan 2015

fúúúú v prvom rade čaute baby.. čítala som vás @rybkaa a spol - stále komentovateľky 😎 každý deň posledné dva týždne. prešla som všetkých 348 strán !!! každý deň po robote som sadla na zadok a prežívala som s vami každé stúpanie nahor, pády a samozrejme aj dvojčiarky. toľkokrát som chcela prekliknúť strany ďalej ale musela som po poriadku nech nepodvádzam 😀 Začala som merať a zapisovať tak ako som sa od vás naučila.. zatiaľ som len prvý mesiac zapisovateľka a skúmateľka 🙂

oskvarka
26. jan 2015

@hanka8686 no ked mas take kolajnice tak to iz sa neoplati testovat silnenie... maximalne ak by vyditelne slabla ale s takejto uz tazko... silnenie ma vyznam ked mas ducha... a s tymi dnami to mas rozne ja som robila pri mojom tehu test 2 dni po a bol tam duch ze som ho v limite este ani nevidela... na druhy den este slabsi :D... ale uz som aspon vedela ze ho mam hladat... to len na potvrdenie ci ten predosli den nebol kazovy test potom som robila az po 2 dnoch az vidim rozdiel ;) ... hratulijem k tehu... btv k pocitom vzdy som si myslela ze ked otehotniem budem to citit... necitila som absolutne nic,....

petra212
27. jan 2015

@misulietka
tak to si teda iná frajerka, že si to celé prečítala ... 😲 to som ja teda nezvládla celé prečítať, len tak námatkovo
ja som tiež začala len pomerne nedávno merať ... a tu od dievčat som sa veeeľa naučila
tak ti prajem nech sa ti darí a čoskoro ti naskočia dve čiarky 😉

mawiya
27. jan 2015

@misulietka kokos dievkaaaaaa klobúk dolu. Tak šup ho k nám @rybkaa už si ju pridala? pekne spolu budeme merať a tehotnieť a tak. 🙂

kudusko
27. jan 2015

@misulietka dole klobuk drzim palce nech si najdes co najskor // ciarky 😵

misulietka
27. jan 2015

@mawiya
keď mi tu teraz zobrazilo že si ma označila v príspevku tak že vaaau aká celebrita mi píše :D Mne príde až blbé že toľko o vás viem, beriem vás jak kamošky po všetkých tých prelúskaných stranách a vy ani neviete o mojej existencii :D normálne ste mi chýbali keď som vás nemohla čítať v práci.. aj keď niekedy potajomky som si preklikávala a tu zrazu primárka za chrbtom a vaše testy na celú obrazovku :D Mimochodom pri tvojich dolámaných nohách som mala smiech cez slzy.. si číslo čo ti budem hovoriť :D
@petra212
Ďakujem krásne.. za privítanie 🙂 a tie čiaročky prajem všetkým ktoré chcú, túžia a čítajú 😉

misulietka
27. jan 2015

@kudusko
ďakujem z celého srdiečka
toľko klobúkov dole fíííha

mawiya
27. jan 2015

@misulietka jaaaaaaaj koza si 🙂 haha. Moja, však my sme tu nielen kamošky, ale takie spolubojovníčke 😀 . Všetky chceme byť tehu, dotiahnuť to do konca a mať mimi. No a chvalabohu sa to pomaličky darí. niekomu skôr, niekomu neskôr, ale viem, že všetky tu budeme tehu a hlavne budeme mať zdravé mimi. 🙂 Tak len pekne meraj, aktívne pohlavne ži v pravý čas 😀 😀 😀 😀 a testuj - len nebuď maniačka ako ja a mne podobné, bo to ide do peňazí. 😀

misulietka
27. jan 2015

@mawiya
Na aktívne pohlavné žitie je vždy pravý čas.. aj keď nie je 😀
Ja som si s každou stranou kde ste niečo odporúčili kúpila skoro všetko takže neskoro ma upozorňuješ na šetrenie 😅
Bejbo ešte nemám takže keď nájdem dvojčiarku JA, dozviete sa to o niečo neskôr pretože minimálne týždeň dva ma budú kriesiť niekde na ARE 😀

rybkaa
autor
27. jan 2015

@mawiya mám tu medzery, musím prebehnúť čo som premeškala.....jasné, pridám 🙂

rybkaa
autor
27. jan 2015

@rrianna pozri si linky na prvej strane tento diskusie, tam nájdeš všetko podstatné. Graf by mal byť 2-fázový a to znamená, že teplota pred ovu je nižšie a po ovu vyššie, aby proste tvoril krivku. Do Fertility si vieš nahrať teploty aj spätne, to nie je problém, a naopak - veľmi to pomôže grafu pri vyhodnocovaní 🙂

rybkaa
autor
27. jan 2015

@hanka8686 fakt sú to tehotenské? aké sú to testy? tieto nepoznám, lebo tehotenské sú furt modré, tieto zelené sú mi záhadou (zelené bývajú ovulačné) - napíš aká je to značka. Ak sú tehotenské, myslím, že už viac pozitívne byť nemôžu, v koľkom tt si?

rybkaa
autor
27. jan 2015

@misulietka baba bláznivá!!! ty si to ozaj všetko prečítala? preboha, šak to dlho aj listovať toľko 😀 mohla si sa hneď ozvať, hodila by som ťa do súkromky, tu to pomaly zakape, riešime tu len nové baby, ktoré sa niečo pýtajú k téme, tak hybaj ku nám, pokecáme aj odveci 😀 posielam pozvánku o chvilku 🙂