icon

Grafy bazálnej teploty

rybkaa
3. jún 2014

Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.

Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net

Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/

Tak vitajte 🙂

zdsa
13. aug 2025

Takže dievčatá pomaličky sa nám to všetkým kráti a o pár dní tu už chcem vidieť len pozitívne testy jasné 😀😀😀 ja neviem či sa mi troška dní nenatiahnu lebo som mala dosť dlhú ms tento mesiac a aj ovu 19-20 DC odhadujem podľa bolesti krčka a hlienu ... Tento mesiac nám to už musí klapnut

chimsee
14. aug 2025
@sajmonka_1216

dievčatá, možno vás trochu povzbudím... Aj katastrofálny a na prvý pohľad beznádejný graf sa môže v dobre obrátiť 🙂
od apríla 2024 beriem na striedačku Progestanelle, 4 cykly Clostilbegytu, potom opäť 3 mesiace iba Progestanelle a zase 4 cykly Clostilbegytu..samozrejmosťou je Inofolic... toto bol posledný cyklus, potom mi dr. povedala, že ak neotehotniem, už mi nebude mať ako pomôcť a odporúča CAR..
môj problém - PCOS, anovulačné cykly - pre predstavu... posledná potvrdená ovulácia bola v NOVEMBRI 2024 a potom až očividne teraz :D (i keď na grafe to nie je označené)
Pri Clostibegyte mi to vždy strašne lietalo, ako vidíte.. dokonca som ani nezachytila pozitívny ovulačný test a potom sme šli na víkendový pobyt, tak som to neriešila..
Aktuálne som 8+0tt, po prvej poradni, všetko je zatiaľ ok 🙂
Držím vám všetkým prsty 🙂
PS.. potom som prestala merať teplotu, lebo som začala stresovať, že klesá a že už to je potrat a neviem čo všetko, tak som to už radšej nechala tak

@nyonya22 toto rozhodovanie sa je vzdy najtazsie a vlastne ziadna z nas nevie ani nijako poradit. Kazdopadne sa urcite rozhodnes spravne, ale akoby sme toho stresu nemali dost uz aj tak. Ja uz mam jedno dieta (ale s ex), a chcela by som velmi aj s mojim muzom. Aj sa snazim samu seba presvedcit, ze mam aspon to jedno, aj tak som v strese kvoli veku, ze ci sa nam podari spolocne babo, tak velmi by som chcela a uz velmi nemame cas…
Neviem nejako byt v klude a nechavat to volne.

@michicka tak potom super, ze ti porobil vsetky tieto vysetrenia, zas budete o krocik blizsie…

@sajmonka_1216 Toto je tak krasna sprava, gratulujem❤️ Ja si tu casto citam aj starsie diskusie a takmer vsetky baby nakoniec nejako otehotneli, tak mi to vlieva nadej…

chimsee
14. aug 2025
@zdsa

Takže dievčatá pomaličky sa nám to všetkým kráti a o pár dní tu už chcem vidieť len pozitívne testy jasné 😀😀😀 ja neviem či sa mi troška dní nenatiahnu lebo som mala dosť dlhú ms tento mesiac a aj ovu 19-20 DC odhadujem podľa bolesti krčka a hlienu ... Tento mesiac nám to už musí klapnut

@zdsa veru, uz sa klopime viac k ms, teda dufajme, ze k “ne-ms”😃 Kolky den si asi teraz po ovulke?
Ja som dnes mala teplotny pokles, tak uvidime ci mi to zajtra stupne naspat alebo nie. Minuly mesiac mi to uz len tak stupnik vystupilo po takomto poklese a cup cup cup k ms. Kiezby to bolo tento mesiac inak…

nyonya22
14. aug 2025

Ahojte, ja pokračujem takto, aby som zasa nedostala od @chimsee nakričane, kde sú grafy 🙂 Nakoniec som sa nerozhodla, cítim sa strašne pod tlakom, tak som si nechala čas. Nechcem robiť rozhodnutia na rýchlo. Uvidíme čo to prinesie. Keď dostanem ms ozvem sa im, pôjdem tam a uvidím ako to budem vnímať čo navrhne, či bude rešpektovať aj môj názor a ak nie pôjdeme inam.

chimsee
14. aug 2025
@nyonya22

Ahojte, ja pokračujem takto, aby som zasa nedostala od @chimsee nakričane, kde sú grafy 🙂 Nakoniec som sa nerozhodla, cítim sa strašne pod tlakom, tak som si nechala čas. Nechcem robiť rozhodnutia na rýchlo. Uvidíme čo to prinesie. Keď dostanem ms ozvem sa im, pôjdem tam a uvidím ako to budem vnímať čo navrhne, či bude rešpektovať aj môj názor a ak nie pôjdeme inam.

@nyonya22 jeej, super, ja by som to urobila podobne. Aj som ti chcela povodne rano napisat, ze daj na svoje pocity, ale nechcela som ta nijako ovplyvnovat, toto je vzdy velmi tazke a clovek casto vlastne ani nevie ako sa citi. Uvidis ako to bude, ked tam pojdes. A graf vyzera dobre🙏🏻

nyonya22
14. aug 2025
@chimsee

@nyonya22 jeej, super, ja by som to urobila podobne. Aj som ti chcela povodne rano napisat, ze daj na svoje pocity, ale nechcela som ta nijako ovplyvnovat, toto je vzdy velmi tazke a clovek casto vlastne ani nevie ako sa citi. Uvidis ako to bude, ked tam pojdes. A graf vyzera dobre🙏🏻

@chimsee mám ísť aj na preventívku k mojej doktorke, písala mi mail, tak po ms pôjdem a skúsim sa ešte aj s ňou poradiť. Venovala sa vzdelávaniu lekárov v oblasti hormónov a asistovanej reprodukcii. Je to vedúci lekár centra kam chodím, dúfam, samozrejme, že sa nebudem musieť radiť, ale tak som zas plán B sa vždy zíde. Lepšie sa potom tešiť ako sa na niečo upnúť a byť smutná. Ty inak tento mesiac zaostávaš s dpo 🙂 u mňa sa to už o 5 dní rozlúskne .

chimsee
15. aug 2025
@nyonya22

@chimsee mám ísť aj na preventívku k mojej doktorke, písala mi mail, tak po ms pôjdem a skúsim sa ešte aj s ňou poradiť. Venovala sa vzdelávaniu lekárov v oblasti hormónov a asistovanej reprodukcii. Je to vedúci lekár centra kam chodím, dúfam, samozrejme, že sa nebudem musieť radiť, ale tak som zas plán B sa vždy zíde. Lepšie sa potom tešiť ako sa na niečo upnúť a byť smutná. Ty inak tento mesiac zaostávaš s dpo 🙂 u mňa sa to už o 5 dní rozlúskne .

@nyonya22 super, urcite je fajn mat aj plan B 🙂 A ked je taka odbornicka, isto sa s nou treba poradit. Ja som mala veru neskor ovulku ako ty, ms by mala prist asi v stredu.

zdsa
15. aug 2025
@chimsee

@nyonya22 super, urcite je fajn mat aj plan B 🙂 A ked je taka odbornicka, isto sa s nou treba poradit. Ja som mala veru neskor ovulku ako ty, ms by mala prist asi v stredu.

@chimsee ja som mala asi tiež neskôr ovu ... Ale strašné sa premaham ja už by som najradšej testovala ale ešte 5 dní do ms

chimsee
15. aug 2025
@zdsa

@chimsee ja som mala asi tiež neskôr ovu ... Ale strašné sa premaham ja už by som najradšej testovala ale ešte 5 dní do ms

@zdsa uplne chapem, ja som si vravela, ze budem testovat az v utorok, ale mala by som asi az v stredu😃 To neviem, ci vydrzim.
Inak dnes som 7dpo, teplota sa mi vratila hore (aj ked som v noci vstala na wc a potom nemohla zaspat, tak neviem ci je uplne vypovedna). Ale od vcera mi zacalo byt trochu tazsie, nie je mi uplne zle ale niekedy pocas dna, ze aj by som sla zvracat no nejdem chvalabohu. Tak ja uz neviem, ci na mna ide nejaka viroza alebo pms alebo co. Lebo 6-7-8dpo to este tazko budu priznaky. Uz mi asi sibe. Vcera som mala aj akoby predms pocity v podbrusku, tak uz pre istotu chodim s vlozkou, aby ma to nezaskocilo.Graf takto:

bluka2
15. aug 2025
@chimsee

@zdsa uplne chapem, ja som si vravela, ze budem testovat az v utorok, ale mala by som asi az v stredu😃 To neviem, ci vydrzim.
Inak dnes som 7dpo, teplota sa mi vratila hore (aj ked som v noci vstala na wc a potom nemohla zaspat, tak neviem ci je uplne vypovedna). Ale od vcera mi zacalo byt trochu tazsie, nie je mi uplne zle ale niekedy pocas dna, ze aj by som sla zvracat no nejdem chvalabohu. Tak ja uz neviem, ci na mna ide nejaka viroza alebo pms alebo co. Lebo 6-7-8dpo to este tazko budu priznaky. Uz mi asi sibe. Vcera som mala aj akoby predms pocity v podbrusku, tak uz pre istotu chodim s vlozkou, aby ma to nezaskocilo.Graf takto:

@chimsee Ja 6dpo, sme sa nejako zosuladili a tiez mi je dnes nejako zle, ale teda tehotenstvu to nepripisujem 😅 no, to prejde! pekny vikend

chimsee
15. aug 2025
@bluka2

@chimsee Ja 6dpo, sme sa nejako zosuladili a tiez mi je dnes nejako zle, ale teda tehotenstvu to nepripisujem 😅 no, to prejde! pekny vikend

@bluka2 tak vitaj v klube😃😃 Ved ani ja to nepriposujem, pripada mi to nemozne, kedze sa vajko este asi ani neuhniezdilo… Skor sa zamyslam, ci si to namyslam hlavou alebo je to pms alebo co.

nyonya22
15. aug 2025
@zdsa

@zdsa Ja mám 4 do a jasne, že som nevydržala aj keď som ešte večer hovorila, že vydržím, ale vždy ma zradí teplota, poviem si, že je super - skúsim. Samozrejme nič .

chimsee
15. aug 2025
@nyonya22

@zdsa Ja mám 4 do a jasne, že som nevydržala aj keď som ešte večer hovorila, že vydržím, ale vždy ma zradí teplota, poviem si, že je super - skúsim. Samozrejme nič .

@nyonya22 teplota sa ti krasne drzi. Ale radsej sa drzme pri zemi. Aj ked kiez by to bol tvoj uspesny mesiac🍀

patkajj
15. aug 2025

My práve oddychujeme v Poľsku, max. 11 min. 9 DPO 😅😂 ale testovat nejdem. Ak príde MS, tak príde 😅😂 dnes je asi niečo vo vzduchu lebo ja od rana bolesť v podbrušku 🥲

dixitka
15. aug 2025

Mne je tiež dnes celý deň zle a tehotenstvom to nebude, keď som asi 4 dpo 😅 mne inak skoro zvyknú začať príznaky, tak 8-9 dpo, ale 4 je vážne trošku priskoro 🙂

chimsee
15. aug 2025
@bluka2

@dixitka
@patkajj
@bluka2 haha zeny, mozno to bude tym teplom😃😃 Som zvedava, co si tu budeme pisat o tyzden s vyssim cislom dpo😃

bluka2
15. aug 2025

Do 2 tyzdnov tu bude nejaky + test, kto sa so mnou stavi? 😀

bluka2
15. aug 2025

Baby, ja som zistila, ze mi velmi pomaha, ked si dam do hlavy iny projekt, nez spravit dieta. Zacala som cvicit. Dala som si ciel zvysit cardio fitness, co meraju hodinky. Spravila som plan, 2x do tyzdna beh 5k, 1x turistika, 2x silovy trening. A trochu som trpela 😀 az do dnes: dnes som prvy krat akoby zrazu mala viac sily na ten trening. Zabehnem a ani sa nezapotim. Cvicim s jednym nahodnym clovekom vo fitku spolu, bol to znamy niekoho, tak sme robili rovnake cviky. On chudak cele tricko mokre, mne to dnes nic nerobilo. Aj daky trener za mnou dosiel, ze “zo mna nieco bude”. Som tam ostala cvicit cele poobedie, ako mi to dobre robilo. Asi nejaka nova droga 😀 normalne som sa dnes zamyslela, ze by mi tehotenstvo prerusilo tuto moju radost 🤣 a rano uz viem, preco mi bolo zle. Odkedy som s tym zacala, som stale hladna a uz mi moje bezne ranajky nestacia. Blablabla len to pisem, ze mi strasne pomohlo presmerovat myslienky nkekam, uz to ani nie je cakanie, iba trochu 😉

zdsa
16. aug 2025

Ja sa ešte nejako prehováram že test ešte nie ale neviem koľko mi to ešte vydrží ... Už tomu moc nedávam ... A s tými príznakmi včera preukrutna migréna ... Ale akože už mám dosť ...

chimsee
16. aug 2025
@zdsa

Ja sa ešte nejako prehováram že test ešte nie ale neviem koľko mi to ešte vydrží ... Už tomu moc nedávam ... A s tými príznakmi včera preukrutna migréna ... Ale akože už mám dosť ...

@bluka2 veru, je super mysliet na nieco ine. Mne sa to niektory mesiac dari viac, iny menej… Tiez cvicim, aj behat sme chodili ale ako som pila alchemilku, islo mi pri behu “vydrapit vajecniky”, tak teraz viac posilka ako beh.

@zdsa och, migrena teda nepotesi, dnes je uz lepsie? Mna tento mesiac zatial ani nelaka testovat, som 8dpo ale tak uvidime, ked budem 10-11 ci ma to stale nebude lakat😃 Ja si planujem spravit asi az v den ms, ak nepride dovtedy

marinadelrey
16. aug 2025

Cavte baby, tak som spat aj ja, dnes 35DC a brutalne pozitivny ovu test...len sa obavam nejako snazit, ked mi mala nastupuje v septembri do skolky....vsetci vravia, ze prvy rok je brutal, dieta stale choré, a ked chytim aj ja horucky a choroby v prvom trimestri, tak potom strach, ze ci bude babo v poriadku....ako ste to zvládli tie, ktore ste zrovna otehotneli, ked vam starsie dieta zacalo chodit do skolky? Srdce mi hovori, aby sme sa dnes snazili, ale hlava, ze radsej nie. Ciste psycho 😀

michicka
16. aug 2025
@marinadelrey

Cavte baby, tak som spat aj ja, dnes 35DC a brutalne pozitivny ovu test...len sa obavam nejako snazit, ked mi mala nastupuje v septembri do skolky....vsetci vravia, ze prvy rok je brutal, dieta stale choré, a ked chytim aj ja horucky a choroby v prvom trimestri, tak potom strach, ze ci bude babo v poriadku....ako ste to zvládli tie, ktore ste zrovna otehotneli, ked vam starsie dieta zacalo chodit do skolky? Srdce mi hovori, aby sme sa dnes snazili, ale hlava, ze radsej nie. Ciste psycho 😀

@marinadelrey my máme doma obdobie vzdoru level 3 tisíc dcéra ide tiež vo februári do škôlky ale môj cieľ je jasný 😀 viem že uz potom sa do toho nedokopem bolo by to jednoduchšie po sebe / môj názor 😀

zuzik5891
16. aug 2025
@marinadelrey

@marinadelrey podľa mňa ochorieť môžeš kedykoľvek...škôlkársky soplík chytíš aj v nákupnom centre od nejakého dieťaťa...napríklad u mňa v každom tehotenstve bolo jedným z príznakov to že som ochorela...moja dr.mi vravela že asi aj dobre lebo moje telo sa zapodievalo chorobou a nie tým prckom maličkým...a nebolo to len prechladnutie ale riadna chrípka...
Každé obdobie má svoje riziká...v lete sú to hnačky, žltačka,salmonela a s príchodom chladnejších dní zasa chrípky a podobné lakocinky...
Ja by som na tvojom mieste využila každú ovuláciu...držím prsty❤️

bluka2
16. aug 2025
@zuzik5891

@marinadelrey podľa mňa ochorieť môžeš kedykoľvek...škôlkársky soplík chytíš aj v nákupnom centre od nejakého dieťaťa...napríklad u mňa v každom tehotenstve bolo jedným z príznakov to že som ochorela...moja dr.mi vravela že asi aj dobre lebo moje telo sa zapodievalo chorobou a nie tým prckom maličkým...a nebolo to len prechladnutie ale riadna chrípka...
Každé obdobie má svoje riziká...v lete sú to hnačky, žltačka,salmonela a s príchodom chladnejších dní zasa chrípky a podobné lakocinky...
Ja by som na tvojom mieste využila každú ovuláciu...držím prsty❤️

@zuzik5891 toto je normalne, pri tehotenstve telo vypne trochu imunitu, aby mohlo tolerovat ten plod… aj ja som to vzdy mala na zaciatku

bluka2
16. aug 2025
@marinadelrey

@marinadelrey toto by som vobec neriesila. Kludne sa snazte. Ja mam sice 4r. rozdiel medzi detmi, ale urcite by to s 3r. islo rovnako dobre

zdsa
17. aug 2025
@marinadelrey

@marinadelrey to máš úplne jedno choré tak isto bude aj keď bude 2 rok v škôlke aj 3 ... Proste to sú tie úžasné skolkarske ponuky vírusov a bude to každý rok rovnaké aj v škole ... To by si musela čakať minimálne do puberty ... Kľudne sa snaž ... Nemôžeš to takto brať že budes mať choré dieťa to sa môže stať hocikedy a hocikedy to môžeš chytiť aj ty ... 🙂 tak smelo to toho bez strachu

bluka2
17. aug 2025

No čo baby, ako sa cítite dnes? Mňa brutálne bolela hlava, stále som v posteli. 8 dpo

patkajj
17. aug 2025
@bluka2

No čo baby, ako sa cítite dnes? Mňa brutálne bolela hlava, stále som v posteli. 8 dpo

@bluka2 🤣ako sa mám? Graf nejak takto…OVU mi vyznačilo zle, a neviem to vymazat 🤣🤣🤣🤣🤣🤣volajte ma pani domýšľavá, ja mám fest pocit že to tento mesiac vyšlo 😀🤣 reálne mi je od včera zle, ako nevoľnosť … pri varení obeda pre malú som sa musela ísť nadýchnuť na balkón, lebo strašne mi smrdelo uvarené mäso …. Dnes už som rozmýšľala ako sa idem pánovi manželovi vyhovoriť, že potrebujem ísť do drogerky…ale stále drzím

bluka2
17. aug 2025
@patkajj

@bluka2 🤣ako sa mám? Graf nejak takto…OVU mi vyznačilo zle, a neviem to vymazat 🤣🤣🤣🤣🤣🤣volajte ma pani domýšľavá, ja mám fest pocit že to tento mesiac vyšlo 😀🤣 reálne mi je od včera zle, ako nevoľnosť … pri varení obeda pre malú som sa musela ísť nadýchnuť na balkón, lebo strašne mi smrdelo uvarené mäso …. Dnes už som rozmýšľala ako sa idem pánovi manželovi vyhovoriť, že potrebujem ísť do drogerky…ale stále drzím

@patkajj ooh super, snáď intuícia nesklame!
Som zvedavá!
Ja po bolesti hlavy sa cítim ako dobitá a mám PMS, ale takto skoro? To bude ešte týždeň.
Tiež dúfam, že to vyjde, aby som "trpela" pre správny dôvod a nie len tak za nič

michicka
17. aug 2025

@bluka2 ja uz vypinam aj keď sa nevzdávam no tak nejak uz myslím na to že snad nám v centre pomôžu 😀 pondelok budem mať výsledky z uvod.testov, som zvedavá…