Grafy bazálnej teploty
Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.
Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net
Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/
Tak vitajte 🙂
@michicka prvý včera druhy dnes doobeda a teraz večer 3 ten sa mi zdá už slabší ... bolesti čo som mala akosi ustúpili nie úplne celkom dnes okolo obeda ...
@zdsa mne pride ze niekde medzi tym strednym bol uplne pozitivny a prvy a treti negativny lebo musi byt uplne rovnaka ako kontrolna alebo silnejsia…. Pred mojou dcerou som mavala silne pozitivny ja 2 dni… kazda zena to ma s tymi testami inak, ja mam podla BT odsledovane ze po pozitivnom na druhy den ovu… a ako casto robis testy? 2x do dna? Okolo obeda a vecer?
@michicka nemas nahodou pcos alebo endometriozu?
@klarabohun77 ahoj preco myslis? 😊
@klarabohun77 ahoj preco myslis? 😊
@michicka joj Prepac to som nechcela teba oznacit😊
Ahojte dámy,
všetkým, ktorí čakajú svoje vytúžené bábätká - želám len to najlepšie,
snažiacim o // držím palce,
a tým, ktoré majú čerstvo pozitívny test gratulujem 😇
Ja som sa po dlhom čase opäť vrhla na meranie BT. Nijako ma to nestresuje, takže opäť pokračujem.
Myslíte, že mi FF vyhodnotila ovuláciu správne?
@satkonosicka teploty takto úprimne nemala som na začiatku absolútne chuť merať ... Až potom som sa rozhýbala ... Akási som bola demotivovana na začiatku mesiaca ... Ale potom som sa nakopla že už keď som do seba začala pchať lieky tak až si to nejako potvrdim
@marinecka95 povedala by som, že asi áno, ale neviem to moc posúdiť, pretože sa v mojich grafoch orientujem podľa toho, že majú byť 3 vyššie teploty po 6 po sebe idúcich nízkych, co by bolo až o deň neskôr, ale zase ten stúpajúci trend už je tam skôr, čiže ťažko povedať. Ale ty asi meriaš v ústach? Tam asi platia iné pravidlá, neviem, lebo vtedy je asi ťažšie sledovať ten trend a nenechať sa pomýliť vonkajšími faktormi. Ale povedala by som, že minimálne niekedy okolo toho dňa bola ovulácia.
@zdsa aká bola teplota dnes?
Baby ja zajtra iui drzte palce 🥲
Tak baby testy už blednú ... Bolesti už nemám myslím že už mám po ovu ... Teplota dnes 36.81 ... Ale včera večer som si dala s mužom pohár vína tak neviem či ju brať do úvahy ale zas pohár by ju asi až tak neovplyvnil ... Už asi večer nasadím duphaston
Baby ja zajtra iui drzte palce 🥲
@michicka drzim palce🍀mala si letrozol?
@michicka držíme! 🍀🍀
Dakujem vam 🫶🏻
@klarabohun77 nemala tento krat prirodzeny cyklus lebo letrozol 2x1 boli 4 dominantne folikuly
Dnes 19mm sliznica 8,6 ovitrelle a muz mal naposledy v marci spermiogram pohyblivost 86% tak dnes pri iui 56% … no snad nam to postaci😀🫣 i ked viem ze iui je sanca nizka
Dievčatá, mám prvú kontrolu budúci týždeň v utorok. Len si hovorím že možno je to aj dosť skoro, asi ešte nebude srdiečko, lebo budem vtedy len 6+2 počítané podľa ovulácie. Myslím že aj uhniezdenie bolo také neskoršie, tak ma hádam nezdeptajú, že tam nie je vidno to, čo má… Ale tak snáď bude aspoň vidno či je tam kde má byť. Ešte skúsim tento týždeň otestovať, či testy zosilneli. Inak, to ako vedia odhadovať vek embrya na deň, keď uhniezdenie sa môže udiať 6 - 12dpo?
Dakujem vam 🫶🏻
@klarabohun77 nemala tento krat prirodzeny cyklus lebo letrozol 2x1 boli 4 dominantne folikuly
Dnes 19mm sliznica 8,6 ovitrelle a muz mal naposledy v marci spermiogram pohyblivost 86% tak dnes pri iui 56% … no snad nam to postaci😀🫣 i ked viem ze iui je sanca nizka
@michicka veľmi držím palce aby to vyšlo! Takže testovať začneš asi o 12 dní? Či aj skôr? Ako sa cítiš?
Dakujem vam 🫶🏻
@satkonosicka 6+2 je ok - ak nemajú nejaké predpotopné sono, srdiečko už býva vidno a embryjko bude mať okolo 5 mm 🙂 a to uhniezdenie nemá až taký vplyv, oplodnené vajíčko sa vyvíja aj pred uhniezdením.
@michicka Držím palce!
@satkonosicka 6+2 je ok - ak nemajú nejaké predpotopné sono, srdiečko už býva vidno a embryjko bude mať okolo 5 mm 🙂 a to uhniezdenie nemá až taký vplyv, oplodnené vajíčko sa vyvíja aj pred uhniezdením.
@michicka Držím palce!
@dixitka aha, tak potom dobre, ďakujem za vysvetlenie🙂
@michicka veľmi držím palce aby to vyšlo! Takže testovať začneš asi o 12 dní? Či aj skôr? Ako sa cítiš?
@satkonosicka pobolieva ma podbrusko, a trochu spinim ale vraj po je to caste.. zajtra mam nasadit progesteron vecer 😊 ja ked som bola s dcerkou 5+6 tt ma zavolali a aspon mi povedali ze je spravne uhniezdenie.. a potom som bola az v 10tt vtedy bolo uz srdiecko
Dievčatá, mám prvú kontrolu budúci týždeň v utorok. Len si hovorím že možno je to aj dosť skoro, asi ešte nebude srdiečko, lebo budem vtedy len 6+2 počítané podľa ovulácie. Myslím že aj uhniezdenie bolo také neskoršie, tak ma hádam nezdeptajú, že tam nie je vidno to, čo má… Ale tak snáď bude aspoň vidno či je tam kde má byť. Ešte skúsim tento týždeň otestovať, či testy zosilneli. Inak, to ako vedia odhadovať vek embrya na deň, keď uhniezdenie sa môže udiať 6 - 12dpo?
@satkonosicka 6+2tt by malo byť krasne vidieť srdiečko 😊 a aj keby nie aspoň skontrolujú, že je na správnom mieste 😊 ja som 3 tehotenstva bola 6+2 až 6+4 a vždy srdiečko už bilo
@satkonosicka ja som bola pri dcére 6+1 a bolo už aj srdiečko 🙂 v tomto tehu 6+0 a už bolo tiež vidno 🙂
Bože baby ja vám to tak prajem ❤️😍😘 ja dnes 3 dpo užívam už duphaston ... A verím dúfam
Bože baby ja vám to tak prajem ❤️😍😘 ja dnes 3 dpo užívam už duphaston ... A verím dúfam
@zdsa aj ja ti to veľmi prajem❤️ a veľmi ma mrzí čo si prežila😔
@zdsa aj ja ti to veľmi prajem❤️ a veľmi ma mrzí čo si prežila😔
@satkonosicka tak ja verím že už sa to zlo konečne nejak prelomi... Inak by som asi zbaznila ... Veď po každej burke vychádza slnko tak snaaad už konečne aj na mňa príde hehe 🫣😀
@satkonosicka tak ja verím že už sa to zlo konečne nejak prelomi... Inak by som asi zbaznila ... Veď po každej burke vychádza slnko tak snaaad už konečne aj na mňa príde hehe 🫣😀
@zdsa Určite áno❤️
@zdsa Určite áno❤️
@satkonosicka inak dievčatá duphaston vplýva na teplotu ? Lebo akože úprimne nikdy mi nevysocila takto vysoko teda ono to nieje vysoko ale na moje populačné teploty ano 😀
@satkonosicka inak dievčatá duphaston vplýva na teplotu ? Lebo akože úprimne nikdy mi nevysocila takto vysoko teda ono to nieje vysoko ale na moje populačné teploty ano 😀
@zdsa a duphaston vlastne robí čo? Lebo ak zvyšuje hladinu progesterónu, tak progesterón zase zvyšuje bazálnu teplotu. Aké máš inštrukcie, kedy máš testovať a kedy duphaston vysadiť?
@zdsa Ano skus si pridat medikamenty progesterone a hned ti da prerusovanu ciaru ..
@zdsa a duphaston vlastne robí čo? Lebo ak zvyšuje hladinu progesterónu, tak progesterón zase zvyšuje bazálnu teplotu. Aké máš inštrukcie, kedy máš testovať a kedy duphaston vysadiť?
@satkonosicka duphaston som mala vysadiť po 10 dňoch ale mala som ho brať od 16 DC ... Ale ovu som mala podľa všetkého medzi 18-19 DC takže som si to posunula keďže všade som čítala aj tu mi baby písali že pred ovu sa brať nemá ... klarabohunn77 vidíš to som neskúšala ... Ale pýtala som sa aj umelej a tá písala že len pomáha udržať progesterón či čo a tým pádom sa držia teploty vyššie stále a neskacu mi tak ako predtým
@satkonosicka duphaston som mala vysadiť po 10 dňoch ale mala som ho brať od 16 DC ... Ale ovu som mala podľa všetkého medzi 18-19 DC takže som si to posunula keďže všade som čítala aj tu mi baby písali že pred ovu sa brať nemá ... klarabohunn77 vidíš to som neskúšala ... Ale pýtala som sa aj umelej a tá písala že len pomáha udržať progesterón či čo a tým pádom sa držia teploty vyššie stále a neskacu mi tak ako predtým
@zdsa ahoj, ja keď som brala duphaston tak som teploty mala cca rovnaké ako keď som ho nebrala 🙂 takze podľa mna duphaston tu teplotu nezvyšuje 😊
Ak by neprebehla ovulacia ale bolo by uzivanie duphastonu tak by aj tak boli teploty vysoke pretoze to je progesteron. preto sa nam dvíhajú prirodzene po ovulacii teploty lebo CL po ovulacii produkuje progesteron a to ma za následok vyssie teploty.

@zdsa Ten posledný už je slabší. Aké boli teploty za posledné dni? Podľa mňa, ak zajtra bude zvýšená teplota, tak asi ovulácia už bola
@satkonosicka teploty takto úprimne nemala som na začiatku absolútne chuť merať ... Až potom som sa rozhýbala ... Akási som bola demotivovana na začiatku mesiaca ... Ale potom som sa nakopla že už keď som do seba začala pchať lieky tak až si to nejako potvrdim