icon

Grafy bazálnej teploty

rybkaa
3. jún 2014

Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.

Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net

Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/

Tak vitajte 🙂

alisael
24. feb 2015

@tanea mne dnes asi konci... cize az na to, ze som v sobotu umierala v krcoch, tak 4 dni som takmer nevedela ze sa nieco deje... tak som zvedava, ako to bude tento mesiac so mnou :D a zavidim, ze si to vies tak odsledovat, skusim si to tento mesiac tiez tak zistit, ci nahodou ;) a inak som aj celkom rada, ze to teraz nevyslo, vo februari som mala velmi vela sluzieb na pohotovosti, a byt cez vikend este 12hodin v praci, kde chodia kadejaki chori kasluci ludia nie je prave najvhodnejsie prostredie..

tanea
24. feb 2015

@alisael no to je fakt, ze take prostredie nic moc :(.. no inak ja som si uz parkrat merala BT aj s predchadzajucim parnerom a potom som pribrala a ovulacia zmizla.. teraz mam dole 25 kil a celkom slusne makam cely tyzden okrem vikendu, tak zase cele meranie odznovu, elbo ktovie ako sa co poupravovalo 🙂... ale zda sa ze aspon ta lutealka stale trva 12 dni 🙂..

alisael
24. feb 2015

@tanea tak zasa kym som brala dufaston ale nesnazili sme sa, mala som ukazkovo cyklus 28-29 dni, odkedy sa od leta sem tam stane, tak mi skace neskutocne :-/ od 23-37 dni.. myslela som si, ci to nie je tym, ze od jula som po skole nastupila do prace, a predsa aj stres, aj zmena prostredia.. ale tak hadam za pol roka by som si uz mohla zvyknut :D
a to ako sa ti podarilo dat dole25kg? ja chcem take 3-4 a nejde to :(

tanea
24. feb 2015

@alisael no trvalo mi to rok 🙂.. a teraz uz tiez mi to dako nejde a to cvicim furt.. takze podla mna proste ked sa clovek uz dostane k dakej lepsej vahe, tak to ide pomaly..
Urcite stres robi velmi vela.. a je dost mozne ze tie cykly mas preto take.. ja inak tiez nemam vobec rovnake tie cykly, ale od tej ovulky, to uz je vzdy 12 dni..

maminkakatkaslniecko1
Odpoveď bola odstránená
alisael
24. feb 2015

@tanea tak ja by som skor potrebovala spevnit..je sice pravda, ze pred rokom ked som cvicila, nedala som dole ani gram, ale zasa min 5cm vsetky partie. Len teraz je to s pracou komplikovanejsie tak pravidelne chodit.. my zeny to mame tazke proste ☺

maminkakatkadaniskova2014
Odpoveď bola odstránená
zuzankaa0102
3. mar 2015

Dievcata moze mi niektora vyhodnotit moju situaciu prosim? Tu je moj graf http://www.fertilityfriend.com/m/home.php/57bfd3 v nedelu som mala ovu test negativny, vcera pondelok tak bola ciarka (vid. Obr.) to som si myslela ze dnes zosilnie no dnes bolla opat iba jedna ciarka. Testovat som zacala tento cyklus, o 17.hod.Bola ovulka ? Ako si vysvetlit ale tu teplotu? Mam testovat dalej moze este byt pozitivny ovu test? Dakujem za kazdy nazor. 😉

bosoriak
3. mar 2015

@zuzankaa0102 Ahoj, tak je to klasicky negativny ovulacny test a normalny predovulacny graf. Ovulaciu ti oznaci az vtedy, ak bude teplota aspon o 0.2 stupna vyssia, nez priemer predovulacnej teploty. U teba prichadza k ovulacii podla predchadzajuceho grafu 16DC, takze mas este cas. Testuj dalej, uvidis sama.
Ten "skoropozitivny" test inak velakrat zmiatol aj mna, ale plati to, co je v navode - ciarka musi byt minimalne tak silna ako kontrolna, inak je test negativny. Teplota ti tiez nestupla nijako rapidne. Takze mas cas 🙂
Drzim palce!

zuzankaa0102
3. mar 2015

@bosoriak dakujem ved to ze mne sa to nezdalo... Myslela som si ze ovu test postupne silnie az do ovulacie ako to je pri tehotenskych testoch. Ale tak opat som sa naucila nieco nove 🙂

zuzankaa0102
6. mar 2015

@bosoriak ahoj mozes mi na to este pozriet? Dnes rano som uz mala moju typicku poovulacnu teplotu tak neviem no... Obrazok testu co som dala vyssie je z 11dc. Asi ta ovulka uz bola ci moze este stale byt? Dakujem a pekny dnik zelam

blienkal
6. mar 2015

@zuzankaa0102 ahoj, pokial ste sexikovali 12-13DC tak je nadej... az ti ta teplota neklesne. Ten ovu test s tou.slabsou ciarkou si mala kt.DC? Ostatne ovu boli len s /?

bosoriak
6. mar 2015

@zuzankaa0102 No povedala by som, ze ovulacia bola 13-14 DC. Mohlo sa stat viac veci:
- test bol este negativny, ale o par hodin by uz bol pozitivny. Hladina LH moze velmi rychlo vystupit, ale aj velmi rychlo klesnut, ide skutocne o hodiny.
- Alebo bol uz negativny po tom, ako bol par hodin predtym pozitivny.
- Mozno pri ovulacii tvoje telo vyplavi menej LH, nez je test schopny oznacit za pozitivny vysledok. Neviem, aku citlivost ma ten test, co si ukazala. Existuju testy 20, 30 a 40 mIU/ml. Ak sa vajicko uvolnuje pri nizsej hladine LH, treba pouzivat testy 20mIU. Naopak, ak mava zena bezne vyssiu hladinu LH, 20tkovy test by jej ukazal pozitivny vysledok aj niekolkokrat do mesiaca. Je to cela veda s tymi testami. Kazdopadne treba naozaj skusat kazdy den v rovnaky cas za rovnakych podmienok, aby si sa z toho vedela vysomarit. 🙂
- No a posledna moznost: mozno ovulacia este stale nebola. Teplota ti sice stupla, ale ak dobre vidim, tak stale este nie o 0.2 stupna. Uvidis nasledujuce dni, ako bude postupovat teplota.

zuzankaa0102
6. mar 2015

@blienkal ahoj tento dvojciarkovy test na fotke je z 11dc. Den predtym a aj dalsie dni sa ukazala iba jedna ciarka. Dakujem 🙂

zuzankaa0102
6. mar 2015

@bosoriak mam pruzkovy ovulacne testy woman secret, nenasla som tam aka je jeho citlivost. Ved to ze teplotu meria vzdy v rovnaky cas rovnake podmienky a aj ovu testy som dodrzala rovnaky cas 2hodiny som nepila... Minuly cyklus bolo pekne vidno vyrazny narast teploty nie ako teraz necakala som to. A mozno este ovu bude uvidime ... 🙂 budem dalej testovat. je mozne ze teplota pred ovu vyskoci na poovulacnu a potom naspat klesne ? No nic nech je ako je tak to ma byt 🙂 ono to je pre mna velmi zaujimave ako to vsetko funguje 🙂

vierkac
6. mar 2015

@zuzankaa0102 Cyklus predtym si mala fakt ukazkovy. Ale ono asi treba nejakych min. 5-6 cyklov, aby zacal clovek sam sebe rozumiet 😉 Mozno by som skusila aj kombinaciu so sledovanim hlienu a krcka. Mne sa to zda doveryhodnejsie aj pohodlnejsie nez stale analyzovat farbu pruzkov 😀

chocinela
13. mar 2015

caute potrebujem poradit, je mi tyzden zle mam tažobu na zaludku, menzes som mala dostat vcera a moje hodnoty bazalnej teploty su posledne dni taketo. Nezvykne mi meskat menzes, praveze ho dostavam skor alebo presne.
37,11
36,74
36,95
37,3
37
36,9
38,2 dneska 13.3.2015

petra212
13. mar 2015

@chocinela
a nie si chorá?
lebo 38,2
to už je dosť veľa

a test si nerobila?

chocinela
13. mar 2015

nie som, ze je to moc na to ze mam mat menzes uz druhy den dnes. nerobila som test. este chcem pockat
@petra212

petra212
13. mar 2015

@chocinela
no ten test ti asi najlepšie povie ako si na tom
ale ak ti už 2 deň mešká tak už by si hádam ten test urobiť aj mohla, či?

chocinela
13. mar 2015

@petra212 myslis ze by som mohla byt tehotna aj ked mam kazdy den inu teplotu sice vysoku?

petra212
13. mar 2015

@chocinela
možné je všetko
na to aby si bola tehotná nie je potrebné aby si mala každý deň rovnakú teplotu, mala by sa ale držať vyššie ako pred ovu

ale tých 38,2 sa mi zdá veľa už, ale to sa môže zdať iba mne, fakt neviem
v tomto ti neviem povedať
inak tie ostatné teploty máš v pohode (keby si bola tehu)

jankadanka45687w
Odpoveď bola odstránená
chocinela
13. mar 2015

@petra212 este pockam do nedele, aj tak ti dakujem

vierkac
13. mar 2015

@petra212 Ahoj Petra. a ty ako, nic pozitivne sa neobjavilo? Ja si akurat lamem hlavu na tym, ze sa mi oproti predchadzajucim cyklom zvysila pred-ovu teplota. Predtym medzi 35,9 - 36,2 a teraz 36,2 - 36,4. Pritom sa nic nezmenilo. Dufam, ze ovu aj tak bude 😒

petra212
16. mar 2015

@chocinela
no ako? nedeľa už bola ... niečo nové?

@vierkac
aj mne sa to stalo minulý cyklus
stále som mala teploty 36,3 a 36,4 ... a predtým som tam tú 36,4 mala pred ovu len veľmi občasne
skôr to bola moja už poovulačná teplota

aj keď ten tvoj rozdiel je o čosi vyšší ako som mala ja ...

podľa mňa to závisi cyklus od cyklu ...
aj keď zvyčajne bývajú "takéto" asi sa môže stať, že sa teplota trošku zvýši
podľa mňa ovu budeš mať určite, aj ja som mala, a to aj napriek tej vyššej teplote
aha
http://www.fertilityfriend.com/home/petra2121
neberieš nejaké lieky čo by ti mohli zvýšovať teplotu?

hádam sa k tomu ozve aj niekto kto sa tomu rozumie viacej ako ja 😀

no a ja? ja som dnes 3 DC takže nič nové zatiaľ
dúfam, že ovu tu bude rýchlo 😉

ditatxu
16. mar 2015

@zuzankaa0102 moja skusenost s ovul tesatami niejej velmi dobra. aj ked som dorzala vsetko ako sa ma robit nikdy mi nevisiel pozitivne. robila som si testy pocas dvoch mesiacov a vzdy iba jedna ciarka. raz mi vysla aj druha ale taka slabucka. co podla papiera znamena ze negativny test. a cuduj sa svete otehotnela som aj ked podla testov som ovulaciu nemala ani raz. mimi som sice stratila po niekolkych mesaicoch ale ide o to ze ovulacia tam musela byt. citala som si vela o tych ovul testoch potom a na vela miestach pisu ze su zmatocne a ze sa na to neda 100% spolahnut ako na tehu testy. Predavaju sa aj take velke supravy testov na ovulaciu od blueclear myslim, a tie su vraj najdoveryhodnejsie ale su sialene drahe. paa vela stastia

vierkac
16. mar 2015

@petra212 akurat som vcera a dnes spadla na 36,1. som 12 dc tak snad zase stupnem ako treba 😠
neberiem nic umele, ale zacala som si 1x denne pit alchemilku. ale len 4.den a tie teploty som mala zvysene uz predtym, tak si nemyslim, ze to suvisi. Uvidim, ci to bude mat nejaky ucinok. Niektore baby vraveli, ze im to rozhadzalo cely cyklus, tak aj nebude dobre, prestanem ju pit. za vyskusanie to stoji 😉
graf mas pekny, uz by to len chcelo zostat hore 😒

zuzankaa0102
16. mar 2015

@ditatxu dakujem za nazor. Ja som sa rozhodla ze nebudem uz riesit sledovanie testov hlienu..., iba teplotu budem merat, a ono to pride ked to ma prist... Tak hadam sa aj nam podari 🙂 pekny dnik 🙂

petra212
17. mar 2015

@vierkac
tie rozdiely medzi teplotami nemáš nejaké dramatické, ono sa to zrejme môže stať
a to, že ti teplota jednorázovo spadla, to je tiež ok,
pred ovu zvykne teplota klesnúť, takže sa ti zrejme ovu blíži 😉

mne alchemilka asi oddialila ovu keď som ju brala až do ovulácie
takže odvtedy ju pijem iba cca 7 dní od začiatku cyklu a nie až do ovulácie
alchemilka je inak výborná bylinka
akurát, že ozaj asi na každého pôsobí inak - a to zrejme podľa toho čo ktorá z nás potrebuje,