icon

Grafy bazálnej teploty

rybkaa
3. jún 2014

Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.

Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net

Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/

Tak vitajte 🙂

niki21
23. mar 2015

@macka1211 noo pokial len spinis stale je nadej ked sa uz rozbehne je to jasnee... 😖
Zvyknes vzdy spinit na zaciatku ms??

zuzannaaa
Odpoveď bola odstránená
macka1211
24. mar 2015

@niki21 takže dnes nadránom to už definitívne vypuklo, ale teplota stále 36,7

verroni28
24. mar 2015

Ahojte, tento mesiac prvy krat meriam BT. Mohli by ste mi prosim poradit s mojim grafom? Vo stvrtok podla sona folikul 19mm, v sobotu ovu test pozitivny, v nedelu ovu test zase pozitivny + bolesti vajecnika, v pondelok ovu test negativny, no a BT sa mi stale zda nizka..to znamena ze ovulacia este neprebehla? Dakujem za poradenie

niki21
24. mar 2015

@macka1211 no pekne tedaa...nevadi do tretice vsetko dobree a zadari sa.... 😎

niki21
24. mar 2015

@verroni28 ahoj..no ja myslim takto....uvidis podla nasledujucich teplot ak ti zajtra stupne na uroven 36,5 alebo vyssie a bude sa drzat na tej urovni tak podla mna ovu mohla byt na 15-16DC...

vierkac
24. mar 2015

@verroni28 este 1-2 dni a uvidis, ale staci ak teplota zostane tak ako je teraz a je jasne, ze ovu prebehla, ja by som uz teraz povedala, ze 15dc

sono2
24. mar 2015

@verroni28 nedeľa otv určite. Ono to má narastať až do 7dňa dpo a potom by sa to malo vyvíjať podľa toho či si tehotná alebo nie. Takže ešte 5dní by mala teplota stúpať 7deň dosahuje progesteron vrchol tým pádom aj teplota má byť najvyssie. Tak by to malo byť.

verroni28
24. mar 2015

@niki21 @vierkac @sono2 Dakujem za odpovede. Takze uz dnes sa netreba snazit 🙂? Lebo trochu ma zmiatli tie dva pozit testy po sebe. Doteraz som mala vzdy iba jeden den pozitivny test a snazili sme sa aj pred aj tri dni po a nejako sa stale nedari, tak som sa rozhodla merat teplotu

vierkac
24. mar 2015

@sono2 co ja viem, na FF je kopec grafov, kde to nie tak idealne a pekne rastlo, okolo implantacie moze byt aj vyrazny pokles a potom zase hore, niekedy aj pre mrchov pokles (cize smutok 😒 ) a potom sa to zase vysvihne. kazde telo reaguje inak, oni to tam vsade zdoraznuju, ze kym nie je termin mrchy, z teplot a "priznakov" sa da len hadat, ale nic nie je iste

vierkac
24. mar 2015

@verroni28 hehe, snazit sa uz asi nemusite, pomojkat sa mozete 😀

verroni28
24. mar 2015

@vierkac 😀 😀 😀

sono2
24. mar 2015

@vierkac viem, sú všelijaké grafy ale pri ukážkových grafoch táto teplotná strieška je. Keď žena neotehotnie. Keď otehotnie, vzniká ďalší nárast teploty, to je tá typická trojfázová. Ale sú aj dvojfazove a potom tie všelijaké, V tom máš pravdu.

sono2
24. mar 2015

Ak je chuť choďte na to kľudne aj dnes 🙂

vierkac
24. mar 2015

@sono2 este 3 dni a poslem ti moj na vyvestenie 😉

vierkac
24. mar 2015

@sono2 akurat si citam na FF studiu ohladom 3fazovej tehu krivky - z 149 781 tehu-grafov zistili, ze takyto vyvoj teplot sa vyskytne len v 12,5% tehotenstiev. Teda je vyssia pravdepodobnot, ze taky graf je tehu, ale vobec nemusi byt a zaroven drviva vacsina tehu grafov takyto vyvoj teplot vobec nevykazuje...

sono2
24. mar 2015

@vierkac ok kľudne. Veď máj pravdu ty. Ja som tiež písala z toho, čo som som sa dočítala a ten progesteron má byť na ten 6,7 deň najvyšší berie sa vtedy aj krv, či pracuje dobre žlté teliesko. Možno budem mať o chvíľu tiež tehu graf som dva dni po transfere.

sono2
24. mar 2015

A prečo za tri dni?

vierkac
25. mar 2015

@sono2 hej, len keby sa to aj v realite tak krasne zobrazovalo na teplotach, by sme nemuseli 2tyzdne utrapne cakat na vysledok 😀 Dnes som 6dc tak o 2 dni budes vediet povedat co hovori moje telo 😉 Tebe teda drzim palec, som tiez zvedava ako si dopadla!

steinarka
25. mar 2015

@sono2 tak ako pise @vierkac kazda sme ina, mame iny organizmus, aj teploty.. take "ukazkove" grafy vidno malokde... niekedy len ziram z akeho "divneho" grafu sa vie vyklut tehotenstvo 😀 ja som zase za tych 50 mesiacov snazenia mala tolko "ukazkovych", ze som skakala meter dvadsat a zrazu rano prisla "chladna sprcha" 🙄

sono2
25. mar 2015

@vierkac

@steinarka my sme sa asi nepochopili. Ja som v podstate reagovala prvýkrát na graf že teplota ešte pôjde určite vyššie., lebo sa dievča pýtalo ohľadom teploty. Vôbec tu presadzujem ukážkové grafy. Akurát že naozaj by to malo byť po tej ovu pár dní najvyssie a potom sa buď ťahať vyššie ostať stať ako momentálne mne som zvedavá alebo sa ťahať nižšie. Ale aká je realita je úplne iné. Akurát že takto pracujú hormóny a podľa toho teplota. Ja som z tých čo majú tabuľkové grafy mám hormóny v poriadku a dostávam ms ako hodinky a z grafu mi bolo vždy jasné či som alebo nie som tehu. Možno preto to takto beriem. Veľa dievčat nevedia či sú hormonálne ok tak nevedia sebe posúdiť či aj graf je ok...

sono2
25. mar 2015

@vierkac nechápem čo je 8dc čo chceš vedieť veď to máš ešte len po ms. Nemyslíš dpo?

steinarka
25. mar 2015

@sono2 aj ja som hormonalne v poriadku a aj tak tie poovu teploty zvacsa nesedia 😉 ale to je jedno..

vierkac
25. mar 2015

@sono2 ano, asi sme sa potom nepochopili 🙂 Ano, pardon, myslela som DPO.
ja som tiez z tych, co grafy zatial vyzeraju krasne a hlavne nadejne. A nic z toho 😒

vierkac
25. mar 2015

@steinarka ved to, je skvele, ze grafy ukazuju, ze vsetko je OK, len potom je to sklamanie o to horsie...

steinarka
25. mar 2015

@vierkac dočkame sa čoskoro 😵 rok 2015 je predsa rokom splnených prianí 😵

sono2
25. mar 2015

@vierkac ono vždy sú pekne ale ja viem, že môj tehotensky graf bude predsa iný ako tie ostatné. Aj čo mám kamarátky tak mali grafy tehu ozaj tehu grafy. A to je dobre že máš pekne grafy veď máš aj dieťa koľko sa snažíte opäť? Si nerob stres. či máš nejaký problém? Kľudne daj potom graf pozriem sa ti 🙂 to je aj že sa človek musí v sebe vyznať ja mám na všetkých grafoch vždy niečo spoločne takže už viem čo a ako. Sama som zvedavá tento mesiac či pridám graf do tehotenských 🙂 veľmi by sme si to priali. Držím aj tebe palce

A áno rok 2015má byť plný zmien!

sono2
25. mar 2015

@steinarka tak a možno že sa aj uchyti a neudrží sa. Kamarátka je najprv tiež ok a má vždy nízku slizniu. Veď daj nejaký graf pozrieme sa. Lutealka je dostatočne dlhá? Koľko sa snažíte?

wewika1
25. mar 2015

@verroni28 ovu bola v pondelok...meraj dalej, ono ti to tam neskor vyznaci same do grafu 😉

steinarka
25. mar 2015

@sono2 oooch, zbytocne mi budes radit 😀 ale dakujem za snahu podat mi pomocnu ruku 😉 my sa snazime o dieta /ako som pisala/ 50 mesiacov, grafy ovladam zhoda dole, zprava dolava 😉 obaja sme zdravi, co nam potvrdili aj vsemozne vysetrenia.. aj sliznicu mam v poriadku.. vsetko je OK 😉