icon

Grafy bazálnej teploty

rybkaa
3. jún 2014

Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.

Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net

Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/

Tak vitajte 🙂

verroni28
25. mar 2015

@sono2 v ustach, jasnee nestresujem, skor som zvedava ako to funguje 😉 Ja nejak verim, ze tento mesiac sa nam podari 🙂 tak uvidim, zatial pekne dakujem

sono2
25. mar 2015

@verroni28 aha tak to vysvetľuje tú nižšiu teplotu vidíš človek musí všetko vedieť. 😉 daj vedieť opäť zajtra uvidíme každý deň. Áno je dôležité veriť držím palce!

sono2
25. mar 2015

@vierkac no tak teraz vyzerám ako úplný tĺk. Ja inn myslela že to je ukončený graf. Som zvyknutá na wz ja mám graf tam. Na ff to dávajú postupne. No nepovie ti nikto takto skoro z grafu nikto. Musíš čakať na šiesty deň môže maximálne prebehnut uhniezdenie. Ten celý graf sice nemáš podľa mojej teórie ale ovu prebieha fáza je dlhá takže len čakať a snažiť sa. Máš jedno dieťa úplne by som to vypustila. Viem že ťa tlači robota bolo by lepšie otehotnieť. To just nepôjde. Poznáš to.! Tak meraj ďalej uvidíme tak 10dpo by sa mohlo už niečo prejaviť ja som sama len 8dpo teplota mi zatiaľ stojí tretí deň vysoko a mávam ešte dva dni čiže zajtra pozajtra teplotu vysoko takže dva dni ešte u mňa a potom sa to prejaví. Zvykne mi potom klesnúť na 37 tam sa drží opäť pár dní potom opäť nižšie zase pár dní no a potom ms ja mám lutealku 16dní takže dlhé čakanie vždy obzvlášť teraz. Určite sa rýchlo podarí. Pusti to z hlavy si zdravá. Bude to v pohode!

steinarka
25. mar 2015

@sono2 nehnevam sa, ani pre mna tato tema nie je tabu 🙂 len som ti chcela napisat, ze za tie 4 roky viem o grafoch, ovulacii a celkovo o fungovani zenskeho tela viac ako dost 😉 kazdopadne, ako som sa uz zmienila, dakujem za podporu a prajem veľa šťastia 🙂

vierkac
25. mar 2015

@sono2 no, dala si mi taku odpoved ako som si sama dala este na zaciatku celej diskusie - proste z mojho grafu pred zaciatkom mrchy nic nevycitam. preto to ani neriesim, netestujem. v tomto som uplne racionalna.
ja by som ani ten tlak sama na seba taky nemala, keby sme boli na SVK, tam by som uz chodila do prace. len tu na mna vyvija tlak "spolocnost a rodina", lebo som teraz uplne neuzitocna... 😖 😀

kajusinka
26. mar 2015

@wewika1 @sono2 @vierkac pozitivny! 🙂 🙂 tak drzte baby palce, nech je vsetko v poriadku

vierkac
26. mar 2015

@kajusinka kraaaasa!!! gratulujem a velmi sa tesim! vidis, ono to nevadi, ze teplota trocha poklesne. ale ti stale zostava vyssie ako pred ovu. tak a teraz sa uz len tesiiiiiiiiit! 😵 😵 😵
pocuj, aj si to nejako citila, ze to vyslo?

kajusinka
26. mar 2015

@vierkac ďakujem ti 🙂 my sme chceli baby už od septembra, takže pol roka nič, každý cyklus som si myslela, že to už vyšlo, vždy som mala iné tehotenské príznaky, vystriedala som už asi všetky 😀 teraz som si vyslovene povedala, že test nebudem robiť pred terminom ms a počkám. Už som si ani nič nenahovárala, aj keď sa mi snívalo, že som mala dve čiarky a kamoš mi hovorí, že počuj, ty vyzeráš ako keby si bola tehotná. Inak som sa cítila presne ako pred ms, naliate a trochu boľavé prsia. No a tento cyklus som pila 2x denne alchemilku od začiatku do ovu a brala tabletky včelej materskej kašičky tiež 2x denne, ale nechcem to vyslovene pripisovať tomu, možno to pomohlo, možno by to vyšlo aj tak.

vierkac
26. mar 2015

@kajusinka paradicka, 6 mesiacov je velmi dobry cas 😎 Ved to, clovek by chcel zo seba nieco vycitat skor, ale proste to je blbost 😀 Aj ked niektore na 100% trvdia, ze to od zaciatku vedeli. Ja som tiez nasadila tento cyklus alchemilku, aj ked skor tak pre dobry pocit. Iba 1x denne a pijem stale, aj po ovu

sono2
26. mar 2015

@kajusinka jej no paráda fantázia teším sa s tebou!!! Vidiš takto to má vyzerať graf tehule 🙂

kajusinka
26. mar 2015

ďakujem vám 🙂 držím vám palce, nech čím skôr nasledujete aj vy!

sono2
26. mar 2015

Ty nepi ju po ovu! Môžeš si zmarit prípadne tehu! Ti každý povie! Len do ovu piť a potom až od 3tieho mesiaca tehu, ak vôbec.

sono2
26. mar 2015

Ináč veľmi pekný graf! Ja mám tiež neskutočne teploty sa mi to tu nedá dať skúsim z telefóu.

sono2
26. mar 2015

@vierkac príspevky pre teba vyššie som ťa neoznacila

sono2
26. mar 2015

Nejde to.!

vierkac
26. mar 2015

@sono2 Jaaaaj, tema alchemilka, tu uz mam prestudovanu zlava-zprava. Len tolko, ze kym sa pre nieco rozhodnem, vela vela o tom nastudujem. A to hlavne zahranicne clanky. Nazory sa lisia, ale tie co neodporucaju to nemaju nijako podlozene. Sranda, ze este aj na fertility.sk ju na jednej strane neodporucaju a na inej je na zozname ako prevencia potratov! Uz starocia je povazovana za bylinku, ktora posilnuje maternicu, zastavuje krvacanie, podporuje tvorbu hormonov, ktore su telu vlastne. To s vyvolanim potratu nema nic spolocne. Pre mna info z MK "vsetky to hovoria" nie je relevantne 😲 😉

sono2
26. mar 2015

Ok. som si čítala aj celkovo o nej lebo ma zaskočilo že ju piješ aj po ovu.

meggiepp
26. mar 2015

ahojte baby 🙂 sledujem vas uz dlhsi cas, denno denne si citam nove prispevky a snazim sa v nich najst podporu.
S priatelom sa snazime o babatko od leta 2014, nie je to sice dlha doba oproti niektorych parom , ale predsa uz na nas ide nervozita a strach ci je vsetko v poriadku.
Od januara si meriam BZ, zapisujem, len sa mi zda ze moja teploty je zvlastna, skace si ako jej pride, a neviem urcit ci boli plodne dni a ovulka a ci nie, resp som si neista.
viete mi povedat vas nazor,poradit co vidite vy, ci prebehla ovu a ci nie.
prikladam aj foto

steinarka
26. mar 2015

@meggiepp ahoj.. no podla teplot, ktore si tu predlozila, ovu neprebehla.. ako dlhe mas cykly?
vysvetleni je mnoho - anovulacne cykly, pco, alebo mavas ovu neskor..

steinarka
26. mar 2015

@meggiepp aha, ak som spravne pochopila, mavas 28 dnovy cyklus? ale ovu fakt nikde nevidim.. cim skor zajdi k lekarovi na vysetrenie.. mozno vobec neovulujes a snazite sa zbytocne 😖

meggiepp
26. mar 2015

@steinarka - bola som u doktora, druhy mesiac beriem inofolic, a po nom citim v polke cyklu cca bolesti v oblasti vajecnikov, 1-2 dni, a potom nic. ked som mu to spomenula, tie teploty, kazal mi dojst po najblizsej mrche (april) na ultrazvuk, ze pozrie ci sa vytvara vajicko. inak v novembri na preventivke vsetko ok priam ukazkove ako povedal doktor

steinarka
26. mar 2015

@meggiepp no podla teplot fakt ovulka neprebehla.. 😖 inofolic je fajn, mozno ti pomoze, kazdopadne sa zmien doktorovi o tom, ze si merias teplotu a ukaz mu graf, ak "sa v tom vyzna" 😀 😝 a okrem toho si skus kupit ovulacne testy a rob si ich. aby si to mala podlozene aj nimi

steinarka
26. mar 2015

@meggiepp ..a nechcem malovat certa na stenu, ale aj kamaratke lekarka tvrdila, ze ma "ukazkovu maternicu a vajicka s vajcovodmi" a po rokoch neuspesneho snazenia jej nasli "retiazku" na vajickach a diagnostikovali pco syndrom 😖

steinarka
26. mar 2015

@meggiepp a este nieco ti poradim.. ak si meras teplotu, tak sa zaregistruj na http://www.fertilityfriend.com a tam si zapisuj teploty.. ak ovu prebehne tak o tri dni ti to pekne znazorni a budes vediet kedy si ovulovala 😉 a ak chces, tak si to mozes stiahnut aj ako aplikaciu do mobilu

meggiepp
26. mar 2015

@steinarka ani ma nestras :( urcite zajdem po menzese za doktorom, nech sa na to lepsie pozrie.
kedze teplota nestupla, neudrzala sa, nemohla byt ani ovu

steinarka
26. mar 2015

@meggiepp prepac, nechcela som ta vystrasit.. hlavne to zacni riesit, lebo niekedy sa sice stane, ze zena ma anovulacny cyklus, ale to je viacmenej vynimka u zdravej zeny.. ale ako pozeram, ty mas anovulaciu tri mesiace po sebe, tak to urcite ries a trvaj si na vysetreniach u doktora.. nenechaj sa odbit "ukazkovym vysledkom sono" 🙂 prajem vela stastia!!! 😵

meggiepp
26. mar 2015

@steinarka dakujem 🙂

steinarka
26. mar 2015

@meggiepp 🙂 rado sa stalo

vierkac
26. mar 2015

@meggiepp @steinarka vsetko bolo povedane 🙂 ta aplikacia je skvela, lebo pekne vypocita narast teplot, ktore by sme museli inak pocitat "tazkou matematikou" 😀 testy a kontrola u dokyho s grafmi v ruke. A zase pokoj, mozno je vsetko ok, nie kazdemu teploty idealne lietaju

steinarka
26. mar 2015

@vierkac nemusia byt "idealne" ale vybeh hore po ovu proste musi byt, bez toho to nejde 😵 inak, ja som pred par rokmi doniesla svojej byvalej gynde teploty s tym, ze ako pekne ovulujem kazdy mesiac.. a ona pozera na to a hovori "no ale moment, ved tu vidim defekt, aj tu nejaky, aj tu, aj tu je defekt, to nie je dobre" 😕 ja vyhuk, pozeram na nu, ze "kde to vidite?" a ona mi ukazuje na tie prerusovane ciarky, co ti urobi graf, ked v ten den nemeras teplotu 😀 😀 😀 😀 😀 tak som jej to pekne vysvetlila a ukludnila sa 😀