Grafy bazálnej teploty
Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.
Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net
Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/
Tak vitajte 🙂
@paskolinka tiež sa neviem rozhodnúť, kedy asi bola ovu, skôr by som to možno videla na 19 dc, keďže od 15 dc boli ustálené a moc nešli hore....keď však odhliadneme tie prvé tri teploty, tak mi to vyjde na 15 dc....no som z toho pako 😀 @maciatko115 aspoň hlien si si neznačila do toho tvojho grafu? a meriaš dole? vždy v rovnaký čas predtým ako vstaneš?
@rybkaa @maciatko115 fakt neviem 😕 pre mna by este aj ten 22DC bol v hre. len stale sa nejako neviem stotoznit s tymi vysokymi hodnotami hned od zaciatku merania. cloveka napadne hned ta stitna zlaza alebo ze nieco tam nie je uplne v poriadku... 😨
@paskolinka
@rybkaa ach tiez neviem,hlien som si neznacila a hej rovnaky cas rano o 8mej....teplomer mam hned po ruke.....ovu den 8.6 co mi vysiel smajlik.....to mam v kalendari poznacene.....inak nist...... 😒
@maciatko115 smajlik myslis ako digitalny ovu test? 8.6., teda 14 DC? to by potom nahravalo teorii, ze ovu bola 15DC 🙂
Ahojte kočky potrebovala by som pomoc .... dnes som 17DC a neviem či mam ovu alebo už je po nej .... na rýchlo som načarbala moje namerané teploty do grafu .....teraz som si na wc-ku našla hlien taký číry bielkový s trošíčkou krvi, može to byt že už prasklo vajíčko??? minulí cyklus som mala poz. OVU test až 19 DC. Teraz som si robila ovu test a bola tam slaba čiarka , ked sa ešte teraz posnažíme možme to stihnut??? Ja tým teplotám vôbec nerozumiem a to som prečítala kvantum článkov 😠
@ria88 nam na urologií povedal doktor že je ovela lepšie pre počatie sexovat každý 2-3 deň ako každý jeden...... vraj su spermie životaschopnejšie a silnejšie aby mohli oplodniť vajíčko ... tak potom už neviem každý povie inak a všade sa píše inak .... skúšali sme vela cyklov , že každy den a nič tak teraz skúšame tuto variantu 😀
@witch393 ono asi fakt netreba veľmi rátať, niekomu sa zadari ked sexuje 3x denne a niekomu stačí raz za týždeň 😉 kamoska otehotnela, ked to skúšali každý druhý deň, predtým sa snažili intenzivnejsie a nič. Nám tiež doktorka hovorila, že 2-3 dni je ideálny rozostup, lebo spermií je viac, su kvalitnejšie... Ale teória je jedna vec a prax druhá 😉
@paskolinka
@witch393
aj mne moja gyn. odporucala kazde 2 dni,kvoli kvalite spermii,ale clovek nikdy nevie,nezalezi to len od plavcov,ale zalezi aj aky mame hlien,v niektorom hned zahynu,v inom vydrzia aj niekolko dni... a vieme,ze aj hlien ovplyvnuje mnoho veci... musi nastat suhra vsetkeho aby to vyslo... tazko aplikovat vseobecnu teoriu na kazdy par... niekto moze mat horsie spermie a pre toho je potrebny oddych 2-3 dni,ale pre normalneho chlapa mozno ozaj staci aj den 🙂 takze netusim co spravime lepsie,my mame zatial rozostupy a rozmyslam ci neskusime kazdy den 🙂
@jaja9891 veď to, len keby človek este vedel, ktora časť v tej šnúre procesov nefunguje ... Správne načasovanie ani kvalitné spermie zďaleka nestačia... ☹
@jaja9891 ked vravíš o tom hliene .... možno je to dost sprostá otázka , nie možno ale určite 😀 neviem či sa to stava aj iným ale napríklad dnes som mala na nohavičkách taký moc naťahovací hlien ako bielok predpokladám že plodný a keď my vyšile von v čom máju potom tie spermoše prežit ??? 😕
@paskolinka presne ako vravis,velmi vela veci zohrava dolezitu ulohu a nie je v nasich silach ich ovplyvnit,bohuzial 😒 ved kolko je parov,co su zdravi,nikdy sa na pricinu nepride,my aspon vieme,co musime riesit,ale pritom zdaleka to nemusi byt ten pravy dovod,preco sa nedari...a mozno ozaj len nase pdovedomie pracuje,ved ja sa citim navonok v ramci moznosti ok,ked citam v skupine snaziliek,ako niektore stresuju,tak si myslim,ze este som na tom dobre,ale urcite moje podvedomie je z toho vsetkeho za posledny rok v haji 😀
@witch393 ten pravy hlien, ktory umoznuje spermonikom prezit, sa vytvara v hrdle krcka maternice a tvori sa stale. to, co vytecie z posvy, je prebytok toho 😅 su inak dva typy hlienu - cervikalny a posvovy. cervikalny sa teda tvori v krcku a ak sa ho tvori vela, mozes ho pozorovat aj na nohavickach. potom je posvovy, ten sa tvori na sliznici posvy. zvlhcuje ju a ma aj cistiacu funkciu. a castejsie najdes na nohavickach a toaletaku ten.
hlienu sa teda tvori dost, opat je to neustaly proces. Mnozstvo a farba obovh typov zalezi od fazy cyklu a ako tvoje telo reaguje na hormonalne hladiny. Niektora zena ma stale malinko hlienu oboch typov, niektora az moc., ale hlien sa tvori u kazdej zeny a stale.
Dobre ranko.....tak moj grafik zatial takyto http://www.womenzone.cz/uzivatelka/kubisova2

@paskolinka no uvidime kedy pride mrsina,vobec sa na nu netesim ☹ ......ale teplotu budem merat stale......a diky moc