icon

Grafy bazálnej teploty

rybkaa
3. jún 2014

Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.

Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net

Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/

Tak vitajte 🙂

nevestienka
29. júl 2016

@butterfly333 ano prvy mesiac sa snazime a teplotu si meriam od porodu co je 1,5 roka.vzdy mi vsekijak skakala krivka koli stresu, malo spanku, ponocovanie a kojim. No a teraz sa mi takto zdvihla no ale este asi skoro hodnotit.uvidime najblizsie dni ci teplota bude hore

butterfly333
29. júl 2016

@nevestienka len som sa pytala a to sa ti moja chcelo merat po porode?

nevestienka
29. júl 2016

@butterfly333 joooj nechcela som otehotniet prilis skoro, tak som si merala, aby sme sa vyhli moznemu otehotneniu. kupila som si taky strojcek, co to vsetko zaznamenava

butterfly333
29. júl 2016

@nevestienka no super ty si aka šikovnica,ja som po porode ani nevedela čo je to BT mám dve deti 10r a 16r tak vtedy som ani nevedela čo je to modrý koník,A teraz som tu asi 7r ale snažíme sa 2roky.

nevestienka
29. júl 2016

@butterfly333 jeej tak to mas velke deturence uz 🙂)) no ja sledujem teplotu uz 5 rokov, ale id porodu ozaj poctivo, zapisujem, meriam.no ja antikoncepciu ziadnu neuzivam niesom kamaratka s nou 🙂 takze som sa rozhodla pre prirodzenu metodu. Je to super ked vies na com si a vies odsledovat pomocou hlienu a teplotky ze sa nieco v tvojom tele deje.

nevestienka
29. júl 2016

@butterfly333 a babenko sa este nepodarilo?

felicire
29. júl 2016

@angela5
@lily311
@maja129 Dakujem vam za objasnenie, snazime sa povolna uz dlhsie a intenzivne rok, tak som to chcela skusit s meranim, nech som mudrejsia. A vyslo to presne, dnes ako teplota klesla, tak poobede som to dostala. Aspon toto si mozem povedat, ze funguje. Budem merat dalej, ked skonci krvacanie a dufam, ze nebude treba dlho merat 🙂

butterfly333
30. júl 2016

@nevestienka podarilo pred mesiacom no v 6tt som potratila. Ja som tiež žiadnu antikoncepciu nebrala. No snad sa zadarí.

nevestienka
30. júl 2016

@butterfly333 tak to ma mrzi ☹ prajem ti vela sil do dalsieho snazenia.

marta_86
3. aug 2016

Moja tabulka takto prva a druha pokracujuca ovulacia velmi velmi neskoro citim uz bolesti v podbrusku cca tyzden je mi stale teplo ..
Uz som aj myslela ze pride teplota poklesla a dnes zasa stupla o kusok co si myslite? Ale uz neverim ani zeby to vyslo ved uz rok nic ☹

mausy21
3. aug 2016

@marta_86 este nie je nic stratene pokial neklesneš nižšie...musis verit..ja dnes takto skoro mi oci vypadli rano...som len 8dpo

marta_86
3. aug 2016

@mausy21 ved ano nadej umiera posledna ale stale ten isty scenar a nic 😀 uvidime a gratulujem 🙂 ak je to tak 🙂 moja perioda bola tento masiac hrozne dlha a skakava v teplotach uz som ani neverila ze pride ovu a zrazu bum 😀

mausy21
3. aug 2016

@marta_86 na gratulaciu je este skoro...necitim sa tehu trosku prsia pobolievaju ale klasika ako pred mrchu...a brucho...a mrcha je daleko este...uz by som testovala ale je skoroooo.....a bojim sa sklamania

marta_86
3. aug 2016

@mausy21 vsak to ano teraz by to test ani nezachytil si myslim treba vyckat a potom sa uvidi 🙂 drzim palce

nevestienka
3. aug 2016

Ahojte tak pridavam opat grag pokracovanie.je to 10 DPO.tak som zvedava ako to bude pokracovat.

131313
3. aug 2016

@lauritkatesty vyskytuje sa trojfazovy priebeh teplot aj ked zena nie je tehotna? Ak ano, co to sposobuje? Je to proste len zvysenie progesteronu uprostred LF?

lauritkatesty
3. aug 2016

@131313 ano niekedy sa mozu grafy tvarit tehotensky cize trojfazovo.a je to lvoli tomu progesteronu.ktory este ma vrchol v strede lf

angela5
3. aug 2016

@131313
@lauritkatesty co je to ten trojfazovy priebeh? Myslela som,ze fazy su len dve, pred a poovulacna..

lauritkatesty
3. aug 2016

@angela5 nieedy sa moze v grafoch vyskytnut este jeden vzostu okolo 7-9 dpo.. co moze znamenat aj to, ze sa vajko uz uhniezdilo a este sa zvysi prilev progesteronu..
ale moze sa to vyskytnut aj v netehu grafoch..

mausy21
3. aug 2016

@lauritkatesty vau to fakt ?? Co myslis pozri moj graf....dakujeeem

lauritkatesty
3. aug 2016

@mausy21 no maš to pekne a zajtra uz mozes skusit testik 🙂

buckeye
3. aug 2016

@lauritkatesty ahoj, uz som ri vcera nestihla odpisat, akurat som sla k dr., a prispevok bol v medzicase vymazany, ten prvy liek napis mi nazov esre raz, lebo som to v tej rychlosti zabudla, ze co to bolo, a co sa tyka wobenzymu, jeden nas doc. To strasne vychvaloval, ale osobne..jednak je to drahe ako cert, a jednak vacsina tychto rastlinnych enzymov potrebuje na svoje fungovanie specificke prostredie a kofaktory, dvojak su to bielkoviny, ktore sa v nepriaznivom prostredi denaturuju

mausy21
3. aug 2016

@lauritkatesty robila som dnes ale nic moc veruú kuk

lauritkatesty
3. aug 2016

@buckeye a čo indonal ?

lauritkatesty
3. aug 2016

@mausy21 dačo ako keby sa mi tam marilo.. no este skus potom pozajtra ked sa stale budes drzat hore 🙂

butterfly333
3. aug 2016

@lauritkatesty moja pozri čo to mám za kopce??

mausy21
3. aug 2016

@lauritkatesty jasan to bolo testovane poobede nie ranny.zajtra skusim rano ovu test ako sa bude tvarit...je to pepino test tie nezvyknu duchovat uvidiime

lauritkatesty
3. aug 2016

@butterfly333 ved to maš fajn 😝 len skače to jak podla vzorca.

buckeye
3. aug 2016

@lauritkatesty indol3carbinol, co je jeho ucinna latka je casto v studiach popisovany ako negativny regulator estrogenu, resp blokuje niektore specificke receptory, avsak studie su skor v suvislosti s nadorovymi bunkami a znizovanim ich rastu, s myomami studie som nenasla, ale kedze tie su tiez estrogenne zavisle, pomoct by to mohlo, len otazka je aka davka

lauritkatesty
3. aug 2016

@buckeye noo neviem teda. 🙂 jedna alebo dva tablety denne, čo som sa dočitala..

aha a ten liek čo som spominala bol esmya. ale ze ma neziaduce ucinky a nie kazdemu zmenšil myom.. da telo vlasten do umelého prechodu, vyblokuje estrogeny