Grafy bazálnej teploty
Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.
Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net
Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/
Tak vitajte 🙂
@lauritkatesty NO neviem, práve som na fertility.sk čítala, že ak teplota klesá dôjde k potratu, manžel má zlú fragmentáciu dna spermií a embryjká sa nám dobre nevyvíjali pri IVF, tak sa bojím, neviem, či vydržím zajtra neodmerať
@lily311 nie je to pravidlo. ak hcg stupa, tak je to v poriadku
@lily311 aj moj ma, nam sa vyvijali dobre. a aj tak som mala misssed dvakrát ☹ po IVf aj po KET
@lauritkatesty ok, ďakujem, len ten strach keby tu nebol, no nič musím to zatiaľ brať s rezervou... 😝
@lily311 no ja tiez rozmyšlam ci tie missedy boli kvôli tej zlej fragmentacii , sice napichovali vajka ICSI.. ale oni nevidia dnu do hlavičky spermie- vyberaju len podla oka..
a stale sa to stallo cca okolo 7-8 tt. ani srdiečko nebolo.
@lauritkatesty Viem, že sa už dlho snažíš, je to strašné, keď žene, ktorá túži po bábätku, dala by všetko za to len aby ho mala, nemôže, neviem, prečo je to také nespravodlivé, a viete príčinu prečo sa nedarí, či nevysvetliteľná neplodnosť?
@lauritkatesty a koľko máte fragmentáciu, my 33% poškodených
@lauritkatesty ja mám aj endometriozu a klesá mi AMH, takže jedna radosť, človek si môže vyberať diagnozy 😀
@lily311 no tie spermie zrejme.. ale zase som tu videla aj take , čo otehenotneli s 1% zdravých.. cize asi je to vo hviezdach 🙂
@lily311 33 fuh uz neviem čislo. norma bola tušim do 30.. a cca asi 36 ?
@lauritkatesty Hej, snáď sa raz stane zázrak v našom prípade 🙂 Prvýkrát som mala šťastie pre IVF, že vyšlo cez IUI, ale to mal manžel zlý spermiogram, ale nie katastrofálny 😝 a ja som bola vtedy zdravá
@lily311 no aspon raz.. 😉 ale drzim palce na dalsie. teda aby bolo všetko v poriadku
@lauritkatesty my tiež norma do 12 na prirodzené tehu, do 30 je na ivf, a ževraj nad 30 v niektorých centrách odporúčajú už darcu, nám v RF aj darcu odporučili
Ďakujem, aj tebe krásne // a ak zajtra odmerám napíšem emoticon
@lauritkatesty
@lily311 aa my zas darcu nie.. s tym nie sme vysporiadni 😔
Ahojte, pomozete prosim s tymto?
Cyklus mavam 28 dni, v poslednom case vsak 30 dni. Teploty v tomto cykle:
7DC - 36,48, 8 - 36,45, 9 - 36,51, 10 - 36,54, 11 - 36,51, 12 - 36,48, 13 - 36,48, 14 - 36,54, 15 - 36,54; 16 - 36,67; 17 (=DNES- 36,77).
Hlien som nezaznamenala ziadny, nemam sa o co ine opriet teda.
Bola podla vas ovulacia vcera (16)? To ale teplota oproti predchadzajucemu dnu vystupila len o 0,13 stupna. Alebo dnes? Hlien neviem preco nebyva, kedysi som vedela podla hlienu, ze su plodne dni, vo februari som mala MA a kyret a od marca sa snazime a som bez hlienu ☹
Ahojte tak prednedavnom som tu pridala graf, to bolo asi par dni po ovulacii 6-7dpo a teplota mi vystupila, ale nie velmi az terax 20dpo isla nad 37.podla neho a testu to vyzera, ze sa zadarilo.este som nebola u lekara, ale chystam sa cca.o tyzden. tesim sa, ak mi to potvrdi. Pekny slnecny den zelam
@lauritkatesty No ahoj Lauritka, tak BT ráno 36.9 včera a dnes už len 36.7, manžel mi skúšal už aj krčok a dnes už je výraznejšie mäkkší ako posledné 3 dni, predtým bol tvrdý, takže sa už asi môžem pripraviť na najhoršie... to snáď nie je možné... 😢
@nevestienka no supeeer, blahozelam a prihod aj testiiik
@rula
@lily311 to ma mrzi ☹
@felicire ano mohla byt 16 dc.. niekedy to ide postupne hore, uvidis dalsei teploty či to potvrdia.
@nevestienka waw, pomaly Ti silneli, ale isto . yesss
@rula hej silneli 😉
@lauritkatesty Ahoj Lauritka, tak teplota stále 36.7 a dnes 36.8??? Krčok stále rovnako mäkký, už viac nezmäkol ale ani nestvrdol, tak som dnes 5+0tt bola u dr. na ULZ a bolo vidno gestačný váčok 3 mm, zobrali mi HCG a mám volať štvrtok, tak už neviem, čo si myslieť, teplota klesla a krčok mäkkší... no modlím, sa aby ma mrcha obchádzala
@lily311 aj ja ked som otehu mala som krcok makky.tvori sa na nom hlien ktory chrani krcok a plod pred infekciami.mozno preto sa to zda makky no uz nesleduj nic ani krcok ani teplotu a ver ze si tehu. A bude to tak...len troska optimizmu..
@veronika1603 Ďakujem krásne, mám za sebou 2 IUI a 2 IVF. Milión diagnóz ja aj manžel, tak ten strach z toho....ale som dnes som povedala mm, že už nemerám ani neskúšame krčok (aj kvôli infekcii). No nič, štvrtok budem mať výsledky z kontrolného hcg, tak sa uvidí 🙂
@lily311 neboj bude dobre - krčok uz nechaj tak, nech ta nestresuje, on sa moze menit aj počas dna 😉 nabudúce uz bude srdiečko ♥ a teplota sa drzi tak vidiš

@lily311 uz ani nemeraj.nech sa nedtredujes.hlavna je krv.ze rastie hcg