Grafy bazálnej teploty
Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.
Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net
Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/
Tak vitajte 🙂
@lauritkatesty ja dnes takto ...takže ovulka nebola..teraz som čítala na jednej stránke, že v lutealnej faze by mala byt hladina progesteronu vacsia než 30 nmol/l, aby sa potvrdila ovulka..mne na 14DC ked brali krv bol progester. 2,42, už potom neviem či stupol lebo odber labak zamietol...každopadne aj ta hladina estrogenu do 23 DC dost narastala.....
Ahojte, máte skúsenosti s takto prudkým zostupom teploty? Podmienky sa nemenili, teplota v miestnosti rovnaká, večera v bežnom čase. Skúsila som aj druhý teplomer, lebo mi to bolo čudné. Aj začiatočné teploty mám v tomto cykle dosť vysoké, obvykle mávam po ms 36,6 - 36, 5, pri ovu trochu nižšie, potom vystúpi nad 36,8. Mávam dlhé cykly, obvykle ovulujem medzi 15 - 20 dňom.
Čo to môže byť? Za pol roka merania som takýto úkaz nevidela 🙂
@lili1313 Nemeškala ti náhodou mrcha? Mne toto spravilo v čase, keď som potratila. Či si náhodou nemala biochemické tehotenstvo. Vtedy HCG zvyšuje teplotu a pár dní telu trvá, kým si uvedomí, že nie je tehotné. A pripadá mi to tak, akoby si to tvoje telo uvedomilo až zo včera na dnes.
@ejuska2586 Asi nie, dostala som načas a deň pred ms bol test negatívny (14. deň po ovu).
Ahojte baby ...Mešká mi už 8dni posledných 6 dni mám vysokú BT t.j. 36.7 teplota sa zvýšila na 36.9 posledné tri dniz tých šiestich... Myslíte že je to ovulácia alebo tehotenstvo? Menzes mám nepravidelný
@lili1313 Tak potom fakt netuším. Mne to spravilo zatiaľ len 2x a to som bola zakaždým po potrate.
@chrobaaacik jj a klesa to, zrejme dojde aj mrška ☹
@tyxoe Ahoj, ked uz tak dlho skusas mala by si si urobit termin v centre asistovanej reprodukcie. Nikdo nehovori, ze ta hned poslu na umele oplodnenie, existuje vela inych moznosti ako podporit tvoju plodnost. Umele oplodnenie je pokial viem len cesta, ak vsetko ostatne zlyha (a tiez len pri istych diagnozach). Skus sa poinformovat, rozhodnutie o tom, co urobis a co nie je stale na tebe.
@lauritkatesty to nevadi, nech len pride, ja sa na nu tesim nakolko by prisla vo velmi rozumnm čase..my sa momentalne nesnazime, prioritou je pre mna normalny cyklus so vsetkym, co k nemu patri 🙂
@chrobaaacik Ahoj, poslala by si mi prosim link na tu stranku?
Dnes cakam vysledky HT po ovulacii, tak chcem vediet na com som...
Dakujem
Ja som dnes ostala velmi zaskocena. Od vcera meriam v ustach aj dole a taky rozdiel som necakala. V ustach 36,5 a 36,5 . Dole 36,8 a 36,9.
V ustach som m erala vyssie roka a nikdy som nenamerala viac ako 36,6.
@tuqanqa ano v ustach je to stale nizsie
@lauritkatesty iba teoreticky, podla teploty v ustach co je dnes 36,5 ....som 6dpo, 21dc...keby islo o tehu uz by asi aj teplota v ustach mohla byt vyssia, ci???
@tuqanqa no rozdiel medzi tehu a netehu grafom je v podstate len ten, ze na konci to neklesa 🙂 vôbec to na teplotách nemusi byt vidno 😉
@tuqanqa aku stranku myslis ? nejak mi vypadol kontext .. :D
@chrobaaacik.... Toto si písala dnes v 9:53, tak to som myslela ze kde si to čítala..... teraz som čítala na jednej stránke, že v lutealnej faze by mala byt hladina progesteronu vacsia než 30 nmol/l, aby sa potvrdila ovulka..mne na 14DC ked brali krv bol progester.
😀
@tuqanqa to bolo v nejakej diskusii, kde odpovedal lekar gynekolog...myslim, že diskuse.cz...ale presny link ti uz neposlem :/
ahojte, ak som mavala predovulacne teploty napr. 36.00-36.5 a poovulacne 36.6-36.9 ostava to tak "cely zivot"? kto si meriate pravidelne BT uz roky, nemenia sa tie hodnoty? ze napriklad po porode su predovulacne 36.4-36.8 a poovulacne 36.8-37.2?
len chcem vediet, ci sa na to mozem spolahnut, ze teploty su rovnake. ked som si tri dni po sebe namerala vyssiu hodnotu, v minulosti bola poovulacna, ale som si na milion percent ista ze ovulacia nebola.
@stevvvka no nemalo by sa to nejak draasticky menit. jedine ak by si zmenila čas merania.
ze predtým si meravala povedzme o piatej a teraz o osmej. ale najlepšie počkaj, jak bude vyzerat cely graf
@lauritkatesty no lebo prave nemeriam kazde rano. som 4 mesiace po porode, v noci kojim kadejako, takze pokial nespim aspon tri hodiny ani nemeriam. cas som nemenila.
@stevvvka a neovplyvnuje ti nedostatok spanku to, ze ich maš vseobecne zvyšene ?
@lauritkatesty to ma nenapadlo. aj to je moznost. len by ma zaujimalo aj vseobecne, ci sa tie hodnoty menia alebo ostavaju rovnake.
Ahojte baby, ja som v meraní BT úplný nováčik. Momentálne som v 10 dni cyklu a chcem sa opýtať, či má význam merať BT ešte aj teraz alebo už treba počkať do nového cyklu.
@rula Áno, kúpila som si aj ten teplomer, kt. by mal byť určený na meranie BT, ale skôr mám pocit, že je to len taký marketingový ťah a pokiaľ je na 4 čísla, tak je to jedno, aký bude, ale tak budiš, mám ho 🙂 No a aj sa chystám merať vaginálne, len sa obávam, že tie ranné hodiny budú problém, keďže ja vstávam v rôznom čase. Hovoríte teda, že je to nutné merať presne v tom istom čase??
@darling16 odporučam este prestudovat tento blog 😉 http://merenibt.xf.cz/index2.html
@stevvvka ja meravam uz roky a mam to v podstate rovnake furt 😀
@stevvvka to ake hodnoty namerias suvisi aj s tym, v akej "kondicii" je tvoja stitna zlaza...baby so znizenou funkciou maju teploty nizsie ako kocky, co maju SZ v poriadku..tie co maju zvysenu fciu, zase maju teploty vyssie...ak su predovulacne teploty v priemere 36,5-36,6, merane v ustach (ak su take v posve, tak o to horsie, kedze tam byva vzdy prirodzene teplota vyssia) tak ide o znizenu fciu SZ aj ked krvne odbery na SZ sa javia v poriadku...to len preto, ze u nas sa nespravne diagnostikuje funkcia SZ...to len na margo toho, ze vela zien nevie otehotniet a lekari podla testov povedia, ze SZ je v poriadku...takych zien je neskutocne vela....
@chrobaaacik dakujem ti velmi pekne. no u mna je niekedy predovulacna aj 35.9. takze asi aj tam bude problem. pekne si to vysvetlila. ja vobec nemam potuchy ako sa prejavuju poruchy SZ

@tuqanqa no v podstate to by bolo dobre zistit tak či tak, ked sa dlhšie nedari.. či ma vôbec to klasicke snazennie alebo IUI zmysel... lebo ak by boli neprechodne, potom ostava len umele, ak sa nebudu dat odstranit pri LSK zrasty.