Grafy bazálnej teploty
Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.
Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net
Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/
Tak vitajte 🙂
@selinaliana ak si bola chora, dobre ze si ich dala preč, mohlo to byt ovplyvnene, priklanala by som sa k tomu 15 dc
@lauritka dakujem
@ejuska2586 vdaka
@lauritka a nie su tie teploty nizke po ovu ?
@lauritka myslis teda ze urcite bola ovu ?
@selinaliana ano, drzis sa hore
@lauritka ok vdaka
@selinaliana nie su, dolezity je rozdiel medzi teplotami pred ovulkou a po nej, aspon o 0,2 stupna by to malo byt, ak mas predovulacne nizsie tak aj poovulacne budu nizsie. kazdy ma svoju individualnu krivku
@lauritka dakujem
@selinaliana ta co ja som klesla dnes uvidime zajtra xakam ci stupnem a kedy a.ci vobec
@ejuska2586 nie nebola sak vo stvrtok by mala byt.. Len neviwlem kedy zacb stupat a ci vobec
@tonjadabik2 To mávaš také dlhé cykli?
@selinaliana nie este nebola
@ejuska2586 noo asi hej.. Nikdy som to neako nesledovala len viem ze vytoky som mala pred ms vzdy a to som vedela plodne dni.. Az tento mesiac meriam kvoli ovu..
@tonjadabik2 Aha. Tak mas potom taku kratku luterarnu fazu...
@ejuska2586 co je vlastne ta faza? ako viem ze od ovu po ms.. ale je na nieco dobra?
@tonjadabik2 Ta sluzi na to, aby sa vajicko mohlo uhniezdit. Mala by byt min. 10 dnova, inak sa vajicko nestihne uhniezdit a tym padom nie je sanca na otehotnenie. Preto sa pytam...
@ejuska2586 ahaaa...ahaa taze od ovu po ms..kedy je najlepsi cas na plodenie? v den ovu? ak ms meska tak ta faza sa predlzuje? ci ona trva len 10 dni? ako zistim ze sa vajicko oplodnilo? ako viem ze neake spinenie ale nieje spinenie pred ms? alebo zlty vytok??? aby som vedela..ja viem vyzera to divne moje otazky ale hambila som sa to vzdy opytat..
@tonjadabik2 Fuuu. Hrozne veľa otázok. Tak postupne. Ono, keď sa ovulácia posunie (napr. na 30 dc), tak sa zvykne aj luterarna faza predlzit. Vacsinou trva 14 dni a potom pride menstruacia. No nie vzdy je to tak. Preto je dobre si aspon 2 mesiace merat teplotu + testovat ovu testami, aby si vedela, kedy mavas cca ovulaciu a aku dlhu mas luterarnu fazu. Ta sa vacsinou nemeni. Cize ked ju budes mat 2 mesiace 14 dnovu, tak mozes ratat s tym, ze ju mas 14 dnovu.
Ako zistis, ze sa vajicko oplodnilo? Nijako. Len ked je teplota zvysena aspon 18 dni po sebe (t.j. luterarna faza je aspon 18 dni) s najvacsou pravdepodobnostou si tehulka.
Spinenie - toto zistis tiez az casom. Ked budes vediet, ze tvoja luterarna faza je napr. 14 dni a ty spinis uz na 5dpo, tak to bude spinenie z implementacie s najvacsou pravdepodobnostou. Spinenie 2-3 dni pred mrskou je vacsinou z nizkej hladiny hormonov a signalizuju prichod mrsky. 1 den cyklu rataj az ked zacnes krvacat.
Zlty vytok - Ak je biely, resp. slabozlty, tak moze byt bud zapal, alebo je to husty predovulacny alebo poovulacny hlien. Ak je zapachajuci a svrbi ta posva - je to nejaka infekcia. Vtedy treba riesit s gynekologom.
@tonjadabik2 lutearna faza je nemenna tu mas vzdy rovnaku ja 11 dnovu ak sa ti posinie ovu napr na 19 dc tak plus tych 11 dni a doatanes . Zalezi kedy mas ovu .
@ejuska2586 Dakujeeeem
@tonjadabik2 Rado sa stalo. Ak by si mala este nejake otazky, kludne pis. Ak budem vediet, poradim.
@selinaliana ja budem mat ovu az 30.5.. taze ms mam cakat 14.6? kalendar mi pise 12steho ms..
@tonjadabik2 To ti nikto nepovie. Podla toho, aku si mavala luterarnu fazu doteraz. Rataj s takymi cyklami, ake si mala doteraz. Ak ti mobil pise, ze 12.6., tak s najvacsou pravdepodobnostou vtedy aj dostanes. Otazne je, kedy bude ovu.
@tonjadabik2 no zalezi aku dlhu mas tu L fazu je nemenna ale u kazdeho ina
@ejuska2586 jasne je mi to jasne.. Pise ze ovu 30.5 ja uz neviem neako santo vsetko zmenilo
@selinaliana jasne chapem dik
Baby prave som zistila 😀 aka som sprosta.. 😀 Doteraz som myslela ze 30.5 je vo stvrtok.. Dcera na.mna pozera a mi vravi: Mami ty de zijes??? 30teho je az v utorok.. 😀 Ta sme sa hadali potom kukam do kalendara..😨 .a isto.. To len plodne dni mi zacinaju od stvrtka.. Uz mi z toho sibe uplne.. Taze od stvrtka sa mozeme snazit uz uplne naplno az do ovu? Aj po ovu??? A potom sa ako dlho mozeme snazit aby to vyslo? ❤

@tonjadabik2 u teba myslim ovu este len budr