icon

Grafy bazálnej teploty

rybkaa
3. jún 2014

Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.

Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net

Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/

Tak vitajte 🙂

senta_sofia
26. jún 2014

@micikatka no pomohla v tom, ze vsetky tvoje grafy sa tvaria, ze ovu bola a podla lekara v dvoch nebola :-/ tak teraz babo rad

micikatka
26. jún 2014

@senta_sofia no len v marci som prisla akurat ze som bola po ovu, resp. akurat vtedy bola ovu (potvrdil mi to iny lekar ze sa mu to zda ako po ovu nie ako pred ovu)
ten april je otazny, ci vobec bola, nakolko som nemala bolesti ako v januari, marci a maji.

senta_sofia
26. jún 2014

@jaja9891 ja viem, cim vsetkym si presla a chapem ta, ale vtedy riesili skor stav vzniknuty endometriozou, teraz riesis uplne nieco ine a ty fakt potrebujes niekoho, kto ta aj po lekarskej stranke vypocuje a doda ti nadej, nie ze ta bude deptat este viac, ako si...

senta_sofia
26. jún 2014

@micikatka jasne, chapem, ale skor narazam na to, ze z tych grafov, co si sem nedavno postla, tak nevypadal ako anovulak ani jeden

bapsi123
26. jún 2014

takze predsa len ovu oznacilo http://www.womenzone.cz/uzivatelka/bapsi123/gra... ...len ci teda je to pravda, kedze @jaja9891 prisla s novou info ....a k tomu mi doki na zaciatku vtedy pri vysetreni povedala, ze to vyzera na anovulak 😒 a ze mam nizku hodnotu estrogenov ako zodpoveda na vtedajsi 12DC

micikatka
26. jún 2014

@senta_sofia jaj tak :O) no vidis, a lekar nevidel :o)

senta_sofia
26. jún 2014

@micikatka ja sa pomaly ale isto dostavam stavu, ze niekedy lepsie nevediet, lebo clovek ma z toho akurat tak kockatu hlavu...

jaja9891
26. jún 2014

@senta_sofia uvidime,cakam na ms a musim to riesit,co z toho bude... vies ta terajsia gyn. nie je zla,len ma svoj nazor a malo ordinuje,ale inak nemozem na nu nic zle povedat.... no a pokial id eo endometriozu,vúcsinou deptaju ludi... co uz... nejako to predycham...som zvedava co zajtra teplota a ci ms dojde,kedze by vraj nemusela podla dr.

senta_sofia
26. jún 2014

@jaja9891 tak z toho, co si tu popisala, tak nemam ani pocit, ze by bola dobra 😉) kedze pre nu je jedinym riesenim CAR a ty zase stale dufas, ze to pojde prirodzene, tak minimalne sa Vase predstavy rozchadzaju...

senta_sofia
26. jún 2014

@bapsi123 ty si bola len na prehliadke, ci tiez chodis na folikulometriu? lebo podla mna, lekar bez toho, aby ta videl aspon 2x do tyzdna a sledoval ten folikul, tak nemoze na 12DC povedat, ze to bude anovulak, lebo on nemoze vediet, ci ovu nepride 24DC alebo ovela neskor... otazne je, v akej velkosti takyto folikul potom naozaj praskne, ak praskne, ci proste len nezanikne, ci moze byt nejakym sposobom poznaceny tym, ze dozrieval tak dlho a aky to ma vplyv na pripadne oplodnenie vajicka

jaja9891
26. jún 2014

@senta_sofia ano,spravne si to pomenovala,ale napr. ona rozoznala,ze mam endometriozu,byvala gyn. to povazovala za obycajne cysty a nasadila mi HAK... pre man je dolezita gyn. ktora rozozna,ked sa mi choroba opät prejavi a zasiahne,nie ta,ktora ma bude cicikat a vyckavat,ak rozumies ako to myslim...

senta_sofia
26. jún 2014

@jaja9891 vsetko chapem, ale z toho, co pises, tak viem, ze tuzba po dietati je silnejsia ako to, ci mas alebo nemas endometriozu a preto by som vsetko usilie venovala tomu, aby som nasla u nejakeho lekara pochopenie a povzbudenie, kym je cas 🙂

jaja9891
26. jún 2014

@senta_sofia tak to ano,ved sa snazim to riesit,inak by som sedela v nevedomej blazenosti doma...ale som radsej ked gyn. nevidim 😅 no snad sa to uz teraz niekam pohne.... ak by to bola len obycajna cysta,tak snad to zvladnem a nakopnem to spravnym smerom,mozno je cysta aj dosledok tej liecby,kym sa hormony daju dokopy... a uz viem co budem ziadat nabuduce,ked tam pojdem,inak briem kartu a idem o dvere dalej... musim pockat,ci dojde ms a aka bude a tak...

paskolinka
26. jún 2014

@senta_sofia nuž asi úplne 100% sa nedá veriť ničomu, ked ako píše @micikatka jeden lekár vidí, že bola ovu a druhý vidi anovulak... A @bapsi123 asi mohla mať ovu ako vychádza podľa grafu, vsak 12dc nemuselo byť este nic vidieť, ak ovu bola až o 10 dni či ako to vychádza? 😕

senta_sofia
26. jún 2014

@paskolinka ved toto, ze podla teploty to vobec nevypada na anovulacny cyklus 🙂 preto nechapem, na zaklade coho doktor povie na 12DC, ze to je anovulak... sa naserem a pojdem s tebou na tu univerzitu tretieho veku 😀

bapsi123
26. jún 2014

@senta_sofia och komplikovane...nie folikulometriu nechodim..ja som mala problem, ze som ten 12. a 13. DC slabo krvacala, tak mi vzala krv a nevidela ziadne dozrete vajicko, ci co .. a z toho vyslo, ze mam nizku hladinu estrogenov ...no neviem, ja som teraz 3 mesiace brala inofolic, tak ovu bola ukazokovo 14,DC a teraz som vysadila a takto sa posunulo...teda ako ta dobre rozumiem, ta ovu mohla byt? @paskolinka ....ja som z toho mongol uz

jaja9891
26. jún 2014

zenusky pozrite co som sa docitala: (citujem)
"Ako dlho po ovulácii je vajíčko schopné oplodnenia? Je možné otehotnieť aj pri výške sliznice 6 mm? "
MUDr. Miroslav Smolík " Asi 48 hodín."
som myslela,ze kratsie... takze to sedi s teoriou,ze az treti den zvysenych teplot,je zena neplodna,je to mozne asi...
len tak pre info 🙂

paskolinka
26. jún 2014

@bapsi123 môže sa to posunúť, asi dr. rátala, že na 14 deň máš mať ovu a ked nic nevidela, usúdila že nebude...

senta_sofia
26. jún 2014

@jaja9891 ved to je jedno z pravidiel symptotermalnej metody 🙂 4. den po vrchole 😉
2. Pravidlo štvrtého dňa po vrchole
Obecne platí, že od večera štvrtého dňa po vrchole až do konca cyklu si neplodná, ale:

Ak zároveň nevykonávame meranie bazálnej teploty, ktoré by nám potvrdilo uskutočnenú ovuláciu, sú za neplodné dni považované iba tie, kedy nie je prítomný žiadny hlien.
Ak ovulácia na 100% prebehla, sme od štvrtého dňa neplodné až do konca cyklu a to vrátane dní so sporadickým výskytom lepkavého či krémového hlienu.

Pozn.: Aby to niekoho nemýlilo: štvrtý deň po vrchole = tretí deň po ovulácii.

jaja9891
26. jún 2014

@senta_sofia hej,hej,to viem,ale niekde som citala,zase inde 🙂 ze vraj podla najnovsich vyskumov,je vajicko schopne oplodnenia len nejakych 8 hodin... takze nazory sa dost rozchadzaju 🙂 z toho mi vyplyva,ze sa treba snazit aj po zvyseni teploty a basta 😀

senta_sofia
26. jún 2014

@jaja9891 mna by napriklad zaujimalo, kolko hodin po uvolneni vajicka uz stupa teplota... lebo v podstate od jedneho merania k druhemu uplynie pomaly 24 hodin, ale ked nameriame zvysenu teplotu, tak fakt nevieme, ze kedy presne ovulacia nastala - lebo z hladiska zivotnosti vajicka su fakt rozhodujuce hodiny, nie dni, no a netreba tiez zabudat na to, ze bicikovce nie su schopne oplodnenia hned po vylodeni, ale potrebuju tiez svoj cas, aby dozreli (tzv. kapacitacia spermii), takze tazko povedat 😉

mawiya
26. jún 2014

@senta_sofia @paskolinka zapíšte aj mňa dievky, nak som vzdelaná - myslím na tú univerzitu tretieho a ja možno aj štvrtého veku 😀 😀

senta_sofia
26. jún 2014

@mawiya jasneee, bereme ta vsetkymi 10timi 🙂 a co detvaky, uz ich mas doma? vsimli si, ze si namalovana a ocesana?😀

jaja9891
26. jún 2014

@senta_sofia jeminenky,to je cela veda...asi presny cas nezistime,len priblizny a kedze uz asi od 5 lekara pocuvam,ze tato metoda je nespolahliva,tak sa na tom asi nezhodne nikto... inak ty si aka namakana z tohto??? 😀

mawiya
26. jún 2014

@senta_sofia taaaaa jakož. veď som bola krásna, teda som 🙂 no a už sme sa aj napapali, aj kolač, čo podľa pokynov upiekol mužík - bublaninku 🙂 ale tak upiekol 🙂 no a výsledky krásne. štvrtáčik doniesol jednu dvojku a ostatné jednotky a siedmačik mi doniesol čisté jednotky. po kom tie deti len budú 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 som najšťastnejšia mama so zlomenými nohama na svete 😝

senta_sofia
26. jún 2014

@mawiya inak to je super, ze im dali uz dnes vysvedcka 🙂 mas byt na co hrda, a tu solovku stvrtacikovi mohli kludne odpustit 😉 ja som tiez chcela spravit bublaninu alebo taky kolas s posypkou, ale potom to zerem len ja a potom adekvatne tomu vypadam, tak sa dusim radsej so surovymi marhulami 😀

afra
Autor odpoveď zmazal
senta_sofia
26. jún 2014

@jaja9891 ale houby, keby som namakana, tak viem odpovedat aj na otazky, na ktore odpovedat nevieme 🙂

jaja9891
26. jún 2014

@afra dakujem,si zlata...dufam,ze sa to nejakym smerom rozbehne,lebo je to ozaj o nervy a aj moj mm pochopil,ze uz tu konci sranda a treba sa bud snazit,alebo... alebo nieco robit....zachoval sa pekne,az ma prekvapil....len nech ta cysta bude ta lepsia a zmyzne sama.... a dalsie veci sa doriesia,len to chce cas.... neviem ako to je teda s tou BT,kazdy lekar iny nazor... neboj,v pondelok bude vsetko ok 🙂

mawiya
26. jún 2014

@senta_sofia no moji pojedli po jednom kúsku a hadaj kto dožerie celý plech???? no jaaaaaaa. chvalabohu kuchyňa je vedľa hajzla a preto keď sa došmochcem do hajzla, nakuknem aj do kuchyne 😀 😀 😀 😀 či nie je niečo na dáblik. a furtom je. 😀 😀 😀